*נניח ש...*

israelberger

New member
הורדתי את הסרט מיד כשפירסמת אותו

אני מניח שהתכוונת במשפט שלך לזה שאמר בסוף שמולקולות דיברו אחת לשניה אבל זה רק דימוי ולא דיבור כפשוטו.

נכון, לזה התכוונתי,

עכשיו - לפי ההגיון שלי מולקולות לא מעבירות מסרים כי אין להם חיות והן בעצמן עדיין לא תאים ולא תאים מתים אפילו. אתה סבור שיש תקשורת בין המולקולות שהן מרכיבות כל חומר למעשה, גם את התאים החיים, וגם דוממים, צומחים ו.. הכל... ?

israelberger

New member
הנושא מאוד ארוך ומסובך

אני ממליץ לך לעשות בגרות בביולוגיה כדי להבין טוב יותר. לפי איך שאתה כותב אני מניח שעדיין לא עשית בגרות או שלצערנו למדת בבי"ס חילוני.

דבר ראשון - לא ענית לי לשאלה.

דבר שני אתה צודק - לא עשיתי בגרות בביולוגיה אבל יש דברים שטיפשים גמורים יכולים להבין (בינה - היכולת להסיק דבר מתוך דבר, לעומת חכמה - ידע המצטבר שאותו לומדים). דבר שלישי- אתה לא היית צריך לתקן כלום, משום שלצערי באמת "חונכתי" בבי"ס חילוני. שאלה קטנה: איפה לדעתך זורקים יותר דברים על המורה ומקללים אותו, בבי"ס דתי או בבי"ס חילוני? איפה יוצאים אנשים יותר טובים, עם פחות סמים, אלימות ואלכוהול? תחשוב טוב אם אתה צריך.

israelberger

New member
אני גם לא אענה לך

1.אי אפשר ללמד את כל תורת האבולוציה בהודעה בפורום. אני ממליץ לך לשאול פה על זה ותוך דקה יהיו לך לפחות 5 קישורים לאתרים שיסבירו לך את כל העיניין. 2.בית ספר שזורקים בו דברים על המורים ומקללים אותם זה לא בי"ס חילוני אלא בי"ס של פושעים צעירים. אם אני הייתי מורה לא הייתי מסכים להתקרב לכזה מקום.

אז אני מבין שאתה מבוגר

ללא ילדים, או שלא היית הרבה זמן בבי"ס או לא קראת / שמעת מה הולך.

israelberger

New member
דווקא לא

אני בן 16 ולומד בישיבה תיכונית אבל בשום אופן לא קורה בכל בתי הספר החילונים מה שתיארת.

begone

New member
לגבי יובל חיים

לפי טיעוניו ודרך הניסוחים שלו, אני מהמר שהוא אחד מאנשיו של אמנון יצחק ושות´. אותם טיעונים (אלכוהול, סמים) ואותה רטוריקה. אתה מבזבז את הזמן שלך על האיש הזה. סתם עוד מחזיר בתשובה נחות, שמוכר לנו את הדת כמו אריזה צבעונית - ומשתמש בטיעונים דמגוגים על ´תרבות חילונית של סמים ואלכוהול´. בולשיט, פשוט בולשיט. הרי סמים ואלכוהול זו לא תופעה חילונית, אלא תופעה חברתית כלל-עולמית ללא קשר לדת. כל פוליטיקא סוג ב´ בכל מקום בעולם מבטיח לבוחריו שהדור הצעיר לא יסבול מתופעות של סמים ואלכוהול, וכולם נכשלים כשלון חרוץ. אתה מבזבז את זמנך על מחזיר בתשובה גרוע במיוחד.

סליחה, לא הבנתי,

אתה לומד בישיבה תיכונית ולא מאמין שיש בורא לעולם המורכב הזה, שאותו הוא תיכנן לפרטי פרטים? בבתי הספר זה קורה והיו לכך פרסומים מספיק בעתונות ובכלל בתקשורת ועל זה כל אחד יודע. ד"א לשם ידע כללי - בדו"ח פנימי של משטרת ישראל סוכם שאין בי"ס תיכון נקי מסמים בכל הארץ! תבדוק טוב את הדברים, כי עושה רושם שאתה באמת בסביבה של דתיים. אם תמשיך להיות שם רק יהיו לך יותר סיכויים להנצל מנגע הסמים.

israelberger

New member
אז אני יסביר לך

אני דתי ומאמין באלוקים. אני בטוח במאה אחוז שיש מקרים כמו שציינת אבל אני גם בטוח שזה לא בכל בתי הספר החילונים. ואם תבדוק קצת תראה שעישון אצל נוער חרדי הוא הרבה יותר נפוץ מאשר אצל נוער חילוני.

israelberger

New member
כל מי שטוענים אליו טיעון דתי...

ולא עומד דום ומקבל אותו זאת אומרת שהוא אתאיסט!? כל טיעון שהוא, דתי או לא דתי, אני יחשוב יבדוק ורק אז יחליט אם לקבל אותו וכבר נתקלתי בהרבה טיעונים דתיים שלא שווים כלום, בלשון המעטה.

alon14

New member
יש גם לא מעט טיעונים אתאיסטיים...

...ששווים לתחת. אפשר להסתדר עם רוב השגיאות בתנ"ך (חוץ מאלו של בראשית א´ ושל עיקרון השטחיות של כדה"א + גיאוצנטריות), למשל, ואם הגנים של העיניים של אדם היו חום/כחול, אז גם לחווה היו אותם ושני צבעי העיניים היו אפשריים. מצד שני, יש עוד הרבה טיעונים אחרים שעוד לא מצאתי אליהם תשובה, מה שאומר שאני לא סתם כופר-במודע אלא אתאיסט מוחלט.

דיברת על תורת האבולוציה,

ואם אתה מודע לקיום בורא העולם ותורת האמת שנתן לעמו במעמד הר סיני, אתה צריך לדעת שתורת האבולוציה לא קשורה למציאות כלל.

alon14

New member
כל כך לא קשורה למציאות...

...עד שכל מדען המכבד את עצמו לא מאמין בה אלא יודע שהיא נכונה.

שלחתי לפני כן הודעה-

עם לינק לסרטון הלקוח מהטלויזיה החינוכית ואלו המדענים - פרופ´ יקיר אהרונוב מביה"ס לפיזיקה, אוני´ ת"א, המדען הוקינג, אחד פרופ´ דורון לנצט מהמחלקה לגנטיקה מולקולרית מכון ויצמן למדע והמראיין צבי ינאי. מכבדים את עצמם מספיק?

alon14

New member
הוקינג די יודע שהמפץ הגדול קרה...

...וכמו אבולוציה, זה מרטש את הבריאה באותה מידה. קראת את קיצור תולדות הזמן? קרא והחכם.

אני הבנתי שהיה מפץ

ואין זה סותר את הבריאה. המפץ היה שלב לפני והמוקד שלו היה בהר הבית, המקום הקדוש משום מה לכל הדתות. מה דעתך על "זו אמרה לזו" בסרט וכו´? נשמע הגיוני? אם יש סיאנס, דיבוקים, גיגולי נשמות, חוויות דומות שמדווחים אנשים שחוו מוות קליני, היפנוזה (החזרה בזמן גם לגילגול קודם של אנשים) - יש דבר כזה "הגיוני"? למעשה הכל יכול להיות, משום שהבורא הוא כל יכול, בורא לכל הנבראים ומגביל לכל המוגבלים שברא שאין לו מגביל, שאם כך היה - הוא היה נברא, לכן חיב שיהיה אחד שתמיד היה - ולנצח יהיה וזהו בורא העולם שגם כתב לנו את תכלית הבריאה, לשם מה אנחנו כאן. ב-56K: MavetKliniA56 MavetKliniB56 וב- 128K: MavetKliniA128 MavetKliniB128.

למעלה