נניח שהתעוררתי.

Polanka

New member
הו וואו

אהבתי מאוד

lightflake

New member
מעניין, זה בדיוק מה שאמרה לילי אתמול

מישהו שאל אותה איך להיות בלי מחשבות והיא אמרה לו בדיוק מה שכתבת במשפט הראשון, לרצות את זה, להאמין שזה יקרה, ולשחרר כל מאמץ לגבי זה, כלומר, אתה לא יודע איך בדיוק זה יבוא אבל זה יבוא אם אתה באמת רוצה את זה ואם אתה באמת מאמין שזה יכול לקרות (אחרת אתה רק אומר שאתה רוצה אבל אתה רוצה יותר להחזיק בספק...).

שבת שלום לכולם

ינוקא1

New member
גם תהילים

אומר זאת : "גול על ה' דרכך , ובטח עליו והוא יעשה".

http://he.wikisource.org/wiki/תהלים_לז/ניקוד#.D7.94

אין הרבה בשליטתינו ובבחירתינו חוץ מאשר הכוונה שלנו.
איך הדברים יצאו לפועל כתוצאה ממעשינו זו תמיד חידה - לפעמים יוצא ההיפך הגמור.

אבל אם הכוונה היא להגיע לאלהים , והיא יציבה ואמיתית , אנחנו מתקרבים אליו בכל הדרכים בהם נלך - גם כאלו שנראות הפוכות.

(להגיע "להארה" - מבחינתי זה להגיע לאלהים. אין הבדל).

שבת שלום ו
גם לך

neophile

New member
אל תאמין לאף אחד , גם לא לי .

יש פער גדול מאוד בין מה שניתן לקרוא לו המודעות היום יומית ( או ליתר דיוק החוסר מודעות היום יומי ) לבין מצב שבו שאתה חושב ומרגיש ש"הכל אהבה וקדוש ומושלם, שאנחנו חולמים חלום או רוקדים ריקוד ויום אחד כולנו נתעורר למי שאנחנו באמת."

כמובן שאני לא יודע בדיוק באיזה מצב היית אבל במינימום המחשבות מהסוג הזה עוסקות במשהו גבוה יותר , האם אתה באמת נכנסת למצב תודעה גבוה יותר אני לא יכול לומר .

לכן כדאי להבהיר שיש הבדל בין תפקודים ( כמו מחשבות ורגשות) לבין מצבי תודעה שהם הקומבינציה או ההרמוניה של התיפקודים .

לרוב אנחנו נמצאים בהזדהות עם "אני" ששייך לתפקוד כזה או אחר לכן אין ערך לסתם מחשבות רוחניות אם אתה לא עושה מדיטציה .

מדיטציה במובן הפשוט ביותר זה נסיון להיות מודע לכל מה שאתה , זה יכול להצריך "שחרור" ממחשבות אבל אולי דווקא פיקוס על תחושות או רגשות ...

אחרי הכל לשחרר מחשבות לא באמת משחרר את המחשבות , אלה זה משחרר את הקשב שלך , המחשבות כתפקוד אורגני עדיין ממשיכות .

כלומר , אתה לא מפסיק את מה שקורה , אלה מכין את עצמך ( צובר אנרגיה) לפעילות גבוה יותר .

בני אדם שנכנסו למצבים גבוהים מתארים את זה שהם ראו שהכל זה ריקוד ויום אחד נתעורר וכו'

אין ערך למחשבה על זה בלי שאתה נכנס לאותו מצב תודעה , כלומר אתה יכול להשתמש במחשבה הזאת בתור איזה שהוא מדריך כדי להכנס לאותו מצב תודעה גבוה .

התחום הרוחני הוא במידה רבה תחום של גילוי וחקר - אל תאמין לאף אחד שאומר לך ש"הכל זה אחד" או ש"הכל זה חלום"
אלו בסך הכל תיאורים , כמו של אנשים שהגיעו לחלל ומתארים מה הם רואים , ככה מי שהגיע למצבי תודעה גבוהים מתאר מה הוא רואה .

Polanka

New member
לא לגמרי הבנתי את ההבדל

"בין תפקודים ( כמו מחשבות ורגשות) לבין מצבי תודעה שהם הקומבינציה או ההרמוניה של התיפקודים"
מה הכוונה בקומבינציה או הרמוניה של תפקודים?
בחוויה שלי ההזדהות שלי הייתה בו זמנית עם השחקן ועם הדמות. זאת הרגשה או אינטואיציה ברורה מאוד שיש כאן שני דברים שונים שהם בעצם אותו הדבר ולשניהם אני יכול לקרוא "אני", תלוי אם אני רוצה להמשיך לשחק או לעשות הפסקה במשחק.
כל החוויות המשמעותיות מבחינתי לא היו במדיטציה אלא תחת השפעה של גראס. אני עושה מדיטציה לפעמים אבל לא בהתמדה ולא במסגרת כלשהי ובכלל מעט מאוד. חסר לי מידע על מדיטציה וכנראה גם גורו...

neophile

New member
אתה צריך לברור את המידע שלך בקפידה

כמובן שזה לא תפקידי לומר לך מה לקרוא ומה לא אבל אני מבטיח לך שאתה תתקל במגוון של ספרים ומורים שינסו להשמע מאוד אטרקטיביים .

כמו כן עד כמה שזה נשמע לך מוזר אתה דווקא במצב מצויין , במידה ורק תמצא את השיטה הנכונה , כי כרגע אין לך מושג בכלל לגבי כל השיטות השונות והגישות השונות , נקודות ההסכמה והשוני בינהם וכו' .

מצד שני יש איזה שהיא מידה מסויימת של הכנה שדרושה בתהליך , כלומר גם אם אתה נתקל במורה ובשיטה הנכונה - לא בטוח שאתה מוכן ללכת עם זה עד הסוף , אז זה דווקא טוב בהתחלה לבדוק הרבה דברים ולהתנסות .

אני משתמש במונח "שיטה נכונה" - כמובן שיש את אלו שיגידו שיש את "מה שמתאים לך" וכו' אבל יש לזה גבול וצריך לדעת מתי לשים אותו .
כלומר זה טוב שתבדוק דברים שונים אבל כשהחלטת לבדוק שיטה כזאת או אחרת - אז שם תכבה את הגישה הזאת של לחפש מה שמתאים לך ותהיה מוכן לקבל גם את מה שלא מתאים לך , אם אתה באמת רוצה להתנסות בשיטה ולא רק לגעת בפני השטח .

ברור שאפשר עם כל מני אמצעים להגיע למצבי תודעה גבוהים אבל זה לא נקרא ללכת בדרך מפני שאתה לא מגיע אליהם באמצעות שיטה ובאופן רצוני , אלה זה תלוי באמצעים חיצוניים .

למעלה