נניח והייתם נתקעים על אי בודד...

../images/Emo28.gif איזה מין שאלה?

ברור שהייתי מתקשרת לאמא!!! היא הייתה מביאה לי אורז

נדמה לי

New member
לא צריך אי

גם שמתנגד לתעשית הבשר שיצאה לגמרי מפורפורציה,ולשיקולים מורלים הנשפטים על פי בסיס כלכלי,לא אהסס לצוד את מזוני...כמו גם לאכול הפרה שסימה את חיה באופן טיבעי על חוותי... אין שום מזון שנמכר בחנות שבריא לי יותר.מוראלית או גופנית.

mumtaz

New member
נדמה לי צודק

אם החיות היו מגודלות כמו פעם במשקים משפחתיים ולא מתועשים, וחיות חיים טובים ובריאים היתה לי בעיה הרבה יותר קטנה עם אנשים שאוכלים חיות. ככה זה היה פעם...וגם צריכת הבשר היתה הרבה יותר קטנה ולא כמו היום שאנשים אוכלים בשר מינימום פעם ביום, בדר"כ יותר

אישעם

New member
תעשה את ההבדל בין לקדם בשר

לבין המטרות. אם לא היו תעשיות אז צמחוניים היו קיימים ממצפון, מעטים, ולא כתנועה ובטח שלא כתנועה לשיחרור. תעשה הבדל בדבריו, בין לקדם אכילת בשר כ"טבעי" לבין להיות נגד התעשיות. אולי כולנו נגד התעשיות אבל האם הוא מקדם אכילת בשר ? אולי כולנו נגד התעשיות, אבל אנחנו גם נגד ציד, כולל הציד בחצר האחורית, והוא ?

לא לבד. עם עוד אנשים.

ולא שאלתי לגבי אנשים אחרים. כי ברור שתעדיף לאכול חיה מאשר בן אדם.. או ש..לא?

לקשמי

New member
לא סוקלת אותך ../images/Emo13.gif

אם לא הייתה ברירה, סביר להניח שגם אני הייתי צדה (למרות שזה בטח היה מאוד קשה). כרגע אני צמחונית כי אני לא חייבת לאכול בשר כדי לשרוד. אם המצב היה אחרת לא הייתי הורגת את עצמי כדי לא להרוג חיה. ואגב, זאת בהחלט שאלה היפוטתית. במצב של הישרדות אדם בדרך כלל מתנהג כמו חיה על כל המשתמע מכך. אבל כל עוד לא נקלענו למצב הזה באמת, אי אפשר לדעת איך נגיב.

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif כנ"ל..

ואם הייתי עם בני-אדם זרים, סביר להניח שהייתי נאלצת לצוד ולאכול גם אותם אם לא היה לי משהו אחר בסביבה (צמחי). אני חושבת שישנם בע"ח שגם במצב של הישרדות לא הייתי אוכלת, כמו תולעים ומיני שרצים אחרים או חיות לא מוכרות.. פשוט מפני שלא הייתי בטוחה אם הם לא עלולים להזיק לי.. אני מניחה שמהבחינה הזו בשר אדם די בטוח.. (אני אפילו יכולה להיות בטוחה שאני מקבלת קצת ויטמין B12..
) ואולי אם הייתי במצב גרוע יותר, ולא הייתה לי כל ברירה, הייתי אוכלת גם חלקים מעצמי.. אבל אני מדברת על מצב גרוע ממש.. אבל אכן, קשה לנחש מה היינו עושים במצב כזה של הישרדות, ומתוך תחושה של חוסר אונים. אני מניחה שלא הייתי מאבדת את שיקול הדעת שלי, אבל הוא היה מתעוות בהתאם למציאות. לכן נראה לי מאוד הגיוני שהייתי חושבת באופן של: "בשר אדם הוא הכי בטוח לי [מבחינה הישרדותית] מבין כל בע"ח שיש פה.. נמנמ.."

לא צריך חיות אחרות בשביל

פירות, ירקות, אורז וכו'. אבל על אי בודד או משהו כזה, מן הסתם אין יבולים שאתה רגיל אלייהם. בדרך כלל עשבים או אולי דברים רעילים. בכל אופן, אתה לא יכול להתקיים על עשבים, אתה מודע לכך.

את מדברת שטויות...

אם תשימי לב את כל שנייה משנה משהו בהודעה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=301&msgid=78625533 אי בודד עם אנשים
את יודעת מה עושה אי לבודד
עצם העובדה שאין בו אנשים. ופתאום גם החלטת שאין עליו יבולים שאני יכול לאכול, לא זכור לי שכתוב איפשהוא שעל איים בודדים (עם אנשים) אין יבולים, פירות ירקות וכו' שבנאדם יכול לאכול. אם השאלה שלך היא - אם הייתי לבד על אי בודד עם פרה מולי מה ייתי עושה
, אז הייתי מתאבד - כי אני לא יכול לחשוב על מצב יותר גרוע מלהתקע על איזה אי עם פרה או עם כמה (אלא אם כן בא לי להיות זואופיל)

נו, זה לאמשהו הגיוני

בצורה היפתופתית או איך שלא כותבים את זה X__X אמרתי, שראיתי אבודים. אז אתה ועוד איזה 4-5 אנשים ניצלתם מאיזה התרסקות מטוס או לחילופין אונייה בזמן סערה. אתם מגיעים לאי הזה, שהוא גדול. אבל אין בו משהו למאכל אדם ממש. זאת אומרת, בנאדם לא בנוי לאכול דשא. אז יש עשבים, דשא, פרחים, אולי כמה פירות לא מוכרים [שייתכן מאד שהם מורעלים] וכאלה [כמובן גם עצים וכל הדברים שרואים בג'ונגלים שמכבדים את עצמם] לא למשהו למאכל אדם ויש שם מקור מים. וחיות שניזונות מהדברים הללו. אוקיי?

מן הסתם שיש שם מים, זה אי...

זה כל הרעיון של אי, איך בדיוק אני אמור לאכול חיה
מה לתת לה מכות עם עץ

למעלה