נניח והייתם נתקעים על אי בודד...

נניח והייתם נתקעים על אי בודד...

אוקיי, אז לאחר צפייה ממושכת ב"אבודים" [
] חשבתי על שאלה כלשהי שהייתי רוצה להעלות פה לדיון. נניח והייתם נתקעים באי בודד, ולא היה לכם מה לאכול, האם הייתם צדים חיות ומתקיימים מהם או שהייתם מתים מרעב רק לא לרצוח חיה? אין לי מושג מה הייתי עושה. אבל ת'אמת? חוש ההישרדות שלי דיי גבוה. אני מניחה שלבסוף הייתי מנסה לצוד, אחרי איזה כמה ימים ללא אוכל. אל תסכלו אותי באבנים

סביר להניח שלא,

בגלל שאם יש חיות, סביר להניח שיש גם צמחיה שתספיק עד שיחלצו. אבל אני מניח שבמצב של או אם זה או הם או החיה, סביר להניח שכל בנאדם נורמלי היה בוחר בעצמו. בכל אופן, בחברת שפע של היום אין שום סיבה להגיע למצב שכזה, ולכן זה לא תירוץ לאכילת בשר.

golden bell

New member
זו איננה שאלה ערכית

כאשר נשאלת שאלה ערכית , איזה עקרון מן הראוי שתאמץ לעצמך ותרצה שיהפוך לנורמה חברתית , אז מי שהמוסר והצדק עומדים לנגד עיניו , יבחר בטבעונות מבחינה מוסרית ובזכותו של כל יצור חי לחיות ולהיות חופשי . אך השאלה שאתה שואל היא שאלה קיומית גרידא . אז אני יכול לשאול , מה תעשה אם אתה וחברך הטוב תתקעו על אי בודד ? אני מניח שלפחות מרבית האנשים , אם יקלעו למצב כזה , יהרגו ויאכלו את החבר הטוב שלהם .

EdisonGirl

New member
לא נכון.. יהיה ניגוד אינטרסים.. ../images/Emo3.gif

הוא ירצה שהחבר יאכל אותו והחבר- גם הוא ירצה שהלה יאכל אותו.. אחרי שהם יריבו מי יאכל את מי, כשכל אחד מעוניין מטוב ליבו לנדב את גופתו, הם כבר לא יהיה חברים כ"כ טובים כמו קודם, והחזק ינצח..

נכון ואז כבר עדיף לאכול אותו...

כי זה לא כ"כ נעים כשאוכלים אותך... אלא אם כן יש לך סטייה מאוד מוזרה

למה נראה לך שאנשים יאכלו חיות../images/Emo35.gif

בגלל שזה נראה לך לגיטימי יותר לאכול חיה מלאכול בנאדם, הלא כך

אוי אל תכניס לי מילים לפה

הרי גם אני לא אוכלת חיות כמוך.. אבל זה לא משנה את העובדה שמעטים מאוד, אם קיימים בכלל, האנשים שיסכימו לאכול בני אדם אחרים, להיות קניבלים.

אז למה את חושבת...

שמישהו צמחוני יאכל דווקא חיה ולא אדם במידה והוא יהיה חייב לאכול בשר

למעלה