נניח והייתם נתקעים על אי בודד...

אישעם

New member
סבבה, לי אישית אין בעיה לאכול

בשר אדם אם זה מחוייב להישרדותי.

C H 4

New member
שאלה קלה

שוב אני יכולה רק להמליץ לקרוא את חיי פיי

One Echoe

New member
למה את מזלזלת?../images/Emo4.gif

לאדם אחד זו יכולה להיות שאלה קלה, לאדם אחר זו יכולה להיות שאלה קשה. מה שבטוח, זה לא נחמד להתיימר ולזלזל בדיעה של מישהו.

C H 4

New member
מצטערת שככה זה נשמע לך

אני דווקא לא מזלזלת, ההודעה שלך והכנות שלך מעוררים בי הערכה רבה, אבל כשנתקעים על אי בודד, וגם שורדים על הדרך ובלי טכנולוגיות וכו' למעשה זה משאיר את השורד תלוי במשאבים שמולו. וכמה שקשה יותר להשיג את המשאב יש פחות סיכוי של השרדות בעזרתו, ואפילו אם ביומיים הראשונים אף אחד לא יעיז לגעת בבשר אדם, אני מניחה שאחרי כמה ימים של רעב, אחרי עבודה סיזיפית של נסיון ללכוד בלי כלים אוכל אחר כמעט כל אחד היה פונה למאכל בשר אדם, או שהיה פשוט מת ואז השאלה לא כל כך רלוונטית יותר. בסוג השאלה אני מאוד מזלזלת, אני חושבת שזה מצב מופרך מיסודו, והנסיון לשבור בעזרתו אידיאולוגיה הוא נסיון אידיוטי, משום שבאותה מידה אפשר לשבור כמעט כל מוסכמה חברתית אחרת. הסיבה שהמלצתי לקרוא את חיי פיי היא שהספר מתאר בצורה די אמינה (עד כמה שסיטואציה כזו יכולה להיות אמינה) את קורותיו של צמחוני שנתקע על סוג של "אי בודד". אחד המשפטים שהכי צבטו לי כמה מיתרים של רגש היה שכשאין ברירה אפשר להתרגל להכל, אפילו להרג (בהקשר של דיג לשם מאכל)

One Echoe

New member
ברור שהמצב מופרך מיסודו.

האמת, תמיד כששואלים שאלה כזאת אני אומר שזה לא רלוונטי כי אנחנו לא במצב של בחירה היום. זה כמובן מובן מאליו. עכשיו עניתי על המצב ההיפותטי עצמו... ותאמיני לי, אני לא מסוגל לפגוע בזבוב. אם אמרתי שאני אדוג דגים ואהרוג חיות, אזרתי אומץ לכך, בעקבות כמה דברים שעברתי בחיים... אני יודע שבמצב של לשרוד, כל האידיאולוגיות לא שוות כלום. אין לי ספק שהייתי דג דגים והורג חיות אם היה לי צורך, ואולי גם הייתי אוכל בשר אדם(אדם מת), אבל זו באמת שאלה קשה, ויכול להיות שהטאבו על כך היה הורג אותי, תרתי משמע....

mumtaz

New member
ברור

אם מדובר על ההשרדות שלי ואין לי שום דבר אחר לאכול הייתי אוכלת גם בן אדם...בואו לא נהיה תמימים.הבעיה העיקרית היא לא שאנשים אוכלים חיות אלא איזה מין חיים יש לחיה לפני שאוכלים אותה. בוא נגיד שאם פרה מטיילת לה כל חייה באחו,לא לוקחים ממנה את העגלים שלה, לא מפמפמים אותה בתרופות והורמונים ובסך הכל יש לה חיים טובים אז בעיני זה מוריד מחומרת העניין של אכילת חיות. החקלאות המודרנית והמתועשת היא שעיוותה את כל זה ועושה את הנזקים החמורים באמת, מבחינה מוסרית וסביבתית.

למעלה