נמק ברגל

mlmfe

New member
נמק ברגל

היי, החתולה שלי בת כחצי שנה, בימים האחרונים התחילה לסבול מכאבים ברגל, הרגל התנפחה נורא ועשו לה צילום, לא גילו שבר, אלא רק דלקת בגידים.. היא קיבלה אנטיביוטיקה והנפיחות ירדה. יום לאחר מכן הבחנתי בפצעים מוזרים על כל הרגל שלה, בבדיקה גילו שיש לה נמק בעור וקצת בשירירים. הוטרינרית הסבירה שזה נגרם כתוצאה משריטה של חתול אחר וחיידק שהועבר בזמן השריטה.
כמובן שהיא בטיפול אצל הוטרינר, אבל אחרי שבוע שכל פעם אומרים לי משהו אחר, אשמח לקבל עוד חוות דעת.

האם שריטה של חתול באמת יכולה לגרום לכזה דבר?(החתולה מחוסנת בכל החיסונים שצריך).
ומה לדעתכם הסיכוי שזה יחמיר ויגיע לכריתה של הרגל?

אני יכולה להוסיף תמונה אם זה יעזור.

תודה :)

sapirdvm

New member
תמונה תמיד תעזור

זיהום שנכנס מתחת לעור ונשאר כלוא שם יכול לגרום למורסה (אבצס) ולנמק של העור באיזור הזיהום.
לעור יכולת שיקום מופלאה ובדר"כ חוסר עור יכול להתמלא לבד ללא עזרה. לעיתים צריך התערבות כירורגית תלוי במצב.

mlmfe

New member
אני מוסיפה תמונה של הרגל

חוץ מהעור האם זה נראה כמו משהו שיכול להצריך כריתה של הרגל?

(כמובן שאני אוהב אותה גם עם שלוש רגליים ואפילו בלי רגליים בכלל.. פשוט לדעת למה להתכונן)

תודה!

קשה לדעת מהתמונה

השאלה היא בעיקר מה קורה מתחת לעור. אותם אזורים שלא ניתן לראות.
מה שצריך לעשות הוא הטריה של הפצע - פתיחה כירורגית והסרת הרקמה הנימקית. רק תוך כדי או אחרי ניתן להבין עד כמה הנזק עמוק והאם הפתרון הוא כריתה או שיש אפשרות להציל את הרגל. היו לי גם כאלו וגם כאלו.
לעיתים כריתה היא פתרון פשוט יותר, עד כמה שזה נשמע מוזר. בכל מקרה - אם יש נמק ברקמות מתחת לעור ומנסים להציל את הרגל מדובר בתהליך שעלול להיות ארוך עם החלפות חבישה וטיפולים בהרדמה. לא פעם מדובר בתהליך לא קל.
אנא שתפי אותה בהתקדמות.
תודה,
אסף

mlmfe

New member
תודה רבה על התגובה.

כרגע אני לוקחת אותה כל יום לוטרינר והיא נמצאת שם בהשגחה. אבל הם לא דיברו על הסרה של הריקמה, אלא אמרו שצריך לחכות כמה ימים שזה יפול לבד.. זה נשמע הגיוני?.. הסרה מוקדמת תשפר את המצב?.. או לפחות תמנע ממנו להדרדר?

תלוי

אם הבעיה היא רק בעור אז אפשר לקבל גישות שונות. אם יש נמק של שרירים אז חובה לנתח.
הגישה הכירורגית הנכונה אומרת שיש לסלק כל רקמה נמקית. בעור צריך להיות קצת יותר שמרנים - כלומר אם ספק לגבי מצב העור יש להשאיר כי קשה להתגבר על חוסר עור גדול.
במקרה הזה, במגבלות המדיה, לדעתי כן עדיף להטרות את הפצע. לרוב זה מאיץ את ההחלמה

למעלה