נמצא הבוגד

מטרניך

New member
נמצא הבוגד

לפני כמה זמן כתבתי כאן על המצב הבלתי-אפשרי ברש"פ שבה שני 'מלכים' אוחזים בכתר אחד. לכל מי שעיניים בראשו היה ברור שערפאת לא ישלים לזמן רב עם ראש הממשלה הפלסטיני שנכפה עליו הר כגיגית. והיה גם ברור שערפאת, יורשו של המופתי, לא יזנח את דרך הטרור. עכשו מתחיל השלב המכריע במאבק ביניהם. אך קודם צריך להכין את הקרקע מבחינה פסיכולוגית. כצעד ראשון צריך למצוא את הבוגד. אך זה לא יעזור לרב-רוצח המנהיג את הפלסטינים מאסון לאסון כבר 35 שנה. גם משרתיו הישראליים לא יוכלו להצילו עוד. גוש שלום וחד"ש, המיוצגים כאן ע"י ישגבול, יזיעו קשות בתקופה הקרובה בדאגה לבוס שלהם. הכינו את עצמכם ל-SHOWDOWN. ה'סזון' הפלסטיני עשוי להיות מעניין. החוסיינים נגד הנשאשיבים. כמו בשנות ה-30. אז ניצחו החוסיינים, בעלי בריתו של היטלר, וגררו את עמם לתהום. הפעם טובים הסיכויים שהנשאשיבים ינצחו. ישראל צריכה לעזור להם, לאבו-מאזן, לדחלאן ולאנשיהם. גם אם לא במישרין.

דבר דעה

New member
לא בטוח בהערכה שלך.

אני מסכים שעימות עלול לפרוץ, אני לא בטוח שהצד השפוי ישרוד בו. לאבו מאזן אין מספיק תמיכה ברחוב הפלסטיני, ועל סמך זה דחלאן עלול לנטוש אותו. אמנם מאמצי האמריקאים, המצרים ושאר הקהילה הבינ"ל יכולים למנוע את הקץ, אבל רוב הסיכויים שרק ידחו אותו. התרומה שלנו ליציבותו של אבו מאזן היא קטנה ביותר. אם לא נשחרר אסירים הוא ארור מבחינת הפלסטינים ואם נשחרר הוא ארור, כי הוא נפגש עם ישראלים.

ההערכה שלי דיי שונה משלכם...

יש לנו כאן פשוט תסריט חוזר של הסרט 'השוטר הטוב השוטר הרע' כשהמטרה היא אותה המטרה...השגת מירב הויתורים מישראל ע"י פניה אליה שתחזק את השוטר הטוב למול השוטר הרע...זה הכל... באוסלו עראפת היה 'השוטר הטוב' וכל הזמן נקראנו לותר, לעשות מחוות ולהעלים עין מהטירור, כי....בכך אנחנו מחזקים את הצד השואף לשלום, את השוטר הטוב...רק מאוחר יותר התברר כי עראפת ואירגוני הטירור הם אחד אין צד טוב וצד רע..!התברר שעראפת 'השוטר הטוב' מימן יזם וצייד את כל מפגעי אירגוני הטירור בזמן שגינה אותם...או אסר אותם בשיטת הדלת המסתובבת.... היום אבו מאזן מינוי אישי של עראפת, שלמעלה מ3\2 ממשלתו מינוי אישי של עראפת, אבו מאזן שאין כל כוח צבאי או תמיכה ציבורית מאחוריו, אבו מאזן המקבל הוראות מעראפת לפני צאתו לשיחות ומדווח לעראפת עם חזרתו מהשיחות - והכל לעיני המצלמות - אותו, אבו מאזן, היושב עם ממשלתו בשיחות עם עראפת לצד השולחן בעוד עראפת יושב בראש השולחן ומנהל את הדיונים...אותו אבו מאזן הוא בובת עראפת עושה דברו באופן מוחלט.... ושוב חוזר התסריט הכל כך מוצלח מבחינת הפלשתינים...אנחנו מתבקשים שוב ושוב לותר בלא תמורה ממשית פלשתינית, תחת האיום שה'שוטר הטוב יפגע' לעשות עוד ויתורים ועוד מחוות ושוב ושוב וכולם נחרדים שה'שוטר הטוב' יאבד את כוחו ונחפזים כמו באוסלו להציל אותו... ושוב הכתובת על הקיר ורבים מסרבים לקרא אותה...מינוי עראפת, המקבל תדריך מעראפת הוא עושה דברו של עראפת, אין אפשרות אחרת... טכניקת הסחיטה של ישראל לעוד ועוד ויתורים היא אותה הטכניקה שבאוסלו צריך פשוט לזהות אותה...

iceviper

New member
יש הבדלים

הכוונות באוסלו היו טובות,וערפאת לא השכיל לנצל זאת.במקום להילחם בארגוני הטרור הוא היה עסוק כל הזמן לשמור על "רוח המהפכה". יש לקוות שאבו מאזן לא יחזור על אותה טעות ועליו לקבל קרדיט מישראל,לפחות כמו שקיבל ערפאת בזמנו.

מטרניך

New member
הקרדיט שאתה נותן לערפאת בתהליך

אוסלו מדהים. עדיין לא התפכחת? הסם עוד פועל?

iceviper

New member
הקרדיט שאני נותן לערפאת

>>וערפאת לא השכיל לנצל זאת<< זה קרד

קרדיט הסם כנראה עדיין פועל
עראפת דוקא ניצל זאת... אבל למטרותיו הוא ןמטרותיו הוא הם ההפך מה שהנך חושב [ההפך מרוח אוסלו] ולכן טען מטרניך ,ובצדק, שנתת קרדיט [עראפת התכוון לטוב..] והסם עדיין פועל [לא הפנמת שמעולם לא התכוון לטוב] אז? עדיין מסומם או שהתפכחת?

iceviper

New member
צק-צק

כבר שנתיים וחצי שאינני לוקח מהסם ששמו ערפאת,מאז עשה זה MOONING לכל העולם,לשמאל הישראלי שראה בו שותף לדרך. כאשר התחיל הסכם אוסלו אני חושב שכוונותיו היו טובות,ואולי גם תשאל את יקירו נתניהו ("אני מוקסם ממנו"). לא,ישראל אחת היקר.אני לא רואה בערפאת מישהו היכול להוביל לשלום אמת. ומה איתך? עדיין מזריק מסם הנקרא "כיבוש נאור"?

אז הסבר המשפט: לא השכיל לנצל זאת וכ

באשר לסם שאתה משייך לי - הרי שמעולם לא לקחתיו [לא את זה שאתה מתכוון לו] והוא כלל לא מענין אותי איני יודע אם יש כיבוש נאור אהל אני יודע שישראל כולה כיבוש - אם הוא נאור?! אינני יודע זה לא הענין כלל וכלל האם אה"ב היא כיבוש? כן ! האן נאור? אינני יודע אוסטרליה? כנ"ל וכו אז האם יש בכלל כיבוש נאור? אין לו מושג וזה כלל איננו מענין אותי גם אם ישאל בקווי 67 איננה כיבוש נאור [מה כלכך נאור בגרוש אנשים מביתם הפקעת אדמותהם והקמה עליהם ישובים יהודים?! או שלטון צבאי כובל עם מחסומים [עד 64] מה שלא נעשה אפילו בשטחי יש"ע]- אינני חושב שאוותר על היות ישראל

מטרניך

New member
אני חושב שאת טועה, לי. זאת לא הצגה.

הרקע למאבק הוא כישלון האינתיפאדה והאחריות לברוך. אבו-מאזן ודחלאן יודעים את המצב האמיתי ומנסים להציל מה שאפשר. ערפאת שייך לפנאטים מסוגו של היטלר וסדאם המוכנים לגרור את העם שלהם יחד איתם אלי קבר.

מטרניך - בנושא הזה הייתי רוצה לטעות

ולראות את הדברים מהזוית שלך למען ישראל אבל אני לא יכולה, וזו מכמה סיבות: 1. אבו מאזן ודחלן הם אנשי המנגנון של עראפת ואסור להתעלם מהעובדה הזו, הם אחראים לאינתיפאדות בדיוק כמוהו, הם היו שם לצידו מתחילתה במעמד זה או אחר לאורך כל הדרך... 2. גם את ברגותי הציגו לנו כשוחר שלום מאוד משכנע, למעשה הוא נחשב הפרטנר העתידי לתהליך השלום העתידי דאז...עד שהתבררה האמת... 3. כדי שיצמח תהליך שלום צריכים לקרות לפחות 4 התנאים הבאים: א. שהשלום יצמח מתוך הכרה של המנהיגים הפועלים כי יש אינטרס לשלום...ובמקרה שלנו יש כפייה של מדינה זרה כי שיש לה אינטרס לשלום באיזור... ב. שלפרטנר לשלום במדינה רודנית יהיו צבא (אירגון חמוש הכרחי), חלישה על תקציבים, תקשורת ולבסוף תמיכה ציבורית..במקרה של אבו מאזן חסרים כל השלושה... רק אתמול בחדשות התבשרנו שגם חלישה נוספת על תקציבים + השליטה בתקשורת עברה לידי עראפת עם עמדות הכוח הנותרות במין השתלטות זוחלת שאינה פוסקת להחזרת עמדות הכוח לנאמניו.. ג. הכרחי שהממשלה, אנשי מנגנון השלטון ועמדות הכוח האיזוריות יהיו בידי הפרטנר לשלום, במקרה לנו הן נותרו בידי עראפת... ד. הכרחי שלמתנגדי השלום לא תהיה זכות השפעה או הכרעה לגבי הכרעות בנושא...במקרה שלנו מתנגד השלום ונאמניו הם מנהלים את הישיבות בנושא בראש השולחן בריש גלי קבל עם ועדה ואין לטעות התמונות אינן משקרות... אז מה יש לנו כאן: אינטרס שניכפה מבחוץ, מנהיג מוצנח שאין ציבור אחריו, מוקף באנשים המתנגדים למהלך בכל עמדות הכוח ובממשלתו, מקבל תידרוך מבעל המאה, ה'צבא', הממשלה והתקשורת מאתמול והתמיכה הציבורית... לכן קשה לי להיות אופטימית...מדובר באותו התסריט ובאותן הנפשות הפועלות אי אפשר להתעלם מהקווים המקבילים...'השוטר הרע' מכתיב 'לשוטר הטוב' שרץ להתייעץ איתו לפני כל שיחה ורץ לדווח לא אחרי כל שיחה... ובכל פעם שישראל מתעקשת על הדדיות 'השוטר הטוב' מאיים להתפטר וישראל מתקפלת בתגובה כדי להצילו וחוזר חלילה...ללא כל תמורה ממשית...

מטרניך

New member
לי, את מתעלמת מתבוסת האינתיפאדה

בתור הגורם והזרז לתהליכים המתרחשים ברש"פ. בד"כ (אם כי לא תמיד) מביאות תבוסות לשינויים בשלטון, אם כי לעיתים רק כעבור זמן. זה נכון גם במזה"ת. התבוסה הערבית במרד של 1936-9 הביאה לריסוק ההנהגה שלהם וכתוצאה מכך הם נכנסו למשבר של 1947/8 בלי הנהגה מרכזית בעלת סמכות. הנהגה כזאת החלה להתגבש אצלם מחדש רק באמצע שנות ה-60 עם הקמתו של אש"ף. גם ההנהגות במדינות ערב עברו תהפוכות בעקבות תבוסת 48'. מה שקורה אצלם עכשו הוא משבר בהנהגה עקב התבוסה. ערפאת יושב אמנם במוקטעה ומנסה לנהל את העניינים כימים ימימה, אך הוא לא מצליח למרות המנגנונים והכספים. המנגנונים נחלשו מאוד וגם הכספים הם לא מה שהיה פעם. וחוץ מזה המצוקה שם כ"כ קשה שהוא לא מסוגל להציג איזשהו הישג עבור העם שלו. העם חי כאן ועכשו ולא במאות השנים הבאות של ה'מאבק'. הם זקוקים לעבודה ולאוכל לילדים הרבים שהם מייצרים וערפאת לא מסוגל לתת להם מה שהם צריכים. לסוהא ולילדה בפריז הוא דואג, אח העם שלו כאן רעב ללחם. זה שאבו-מאזן ודחלאן באים מהמנגנון זה טבעי. ומאין יבואו? בד"כ שינויים בשלטון במשטרים מהסוג הזה באים מאנשים שהיו במנגנון - בעיקר קצינים המבצעים הפיכה. פה זה קצת יותר מורכב כי אין צבא וקצונה במובן המקובל, אלא יחסים דומים למאפיה: יש את ה'דון' המוחלש, הזקן והחולה עם שגעונותיו ויש את 'ראשי המשפחות' הבוחנים בתשומת לב מה קורה בצמרת. כל כישלון, כל חולשה יוצרים את הקרקע להופעת ה'ברוטוס'. האינטרס שלנו הוא להעמיק את הקרע הזה ולדחוף להרחבתו ולהחלתו גם ביחס לשאר אירגוני הטרור. אם נשכנע את אירופה ואת מדינות ערב למשוך את ידיהן מערפאת ולהעביר את תמיכתן ישירות לאבו-מאזן ואם נאלץ אותו ואת דחלאן להתחיל לפעול נגד אירגוני הטרור ייווצרו התנאים ל-SHOWDOWN הסופי עם ערפאת. אלא אם כן הטבע או מישהו מטעמו יעזרו לקצר את התהליך.

מטרניך - הנושא הוא כל כך מורכב

שהתוצאה היא שגם בחילוקי דעות לפעמים נפגשים בדעות... קראתי את דבריך בנוגע לעראפת ואני מסכימה איתך שכל עוד הוא חותר לממש את תפיסתו ויש לו את הכוח לעשות את זאת, התהליך לא יקדם ואפילו יסוג לאחור...ובאמת בחדשות אתמול התברר שהוא מגדיל בהדרגה את מעגל ההשפעה שלו כפי שציינתי בהודעתי הקודמת... בנוגע לדוגמאות שהבאת אני מסכימה איתך שהן היו מאוד מעודדות לו היה מדובר באמת בתהליך שצמח מתוך העם הפלשתיני פנימה... אבל כאן מדובר בתהליך שצמח מתוך אינטרסים של הבית הלבן...גם ברגותי אמר את כל המילים הנכונות והיה שותף לכל פיגועים המנוגדים לדבריו...כמו עראפת באוסלו... לכן, אני חושבת שבניגוד לך במקרה הזה אני יותר לא מאמינה לדיבורים רק למעשים... בניגוד לך אני לא מאמינה לסקרי דעת קהל של 'מדינה' רודנית, שכל התקשורת שלה היא מטעם...הרי גם באוסלו היו סקרי דעת קהל ברשות מאוד אופטימיים וכולנו ראינו את אינתיפאדת אותם ההמונים המתלהמים לאחר אוסלו ובמשך חודשים ותומכים ומקדשים טירור במשך שנים... העניין הוא מאוד מאוד מורכב מטרניך אני פשוט אבדתי את האימון לאור נסיון חוזר שוב ושוב... הסטודנטים באירן הוכיחו שגם במדינה ערבית עם משטר רודני אפל אם יש המונים שרוצים בשינוי, השינוי הזה ימצא דרך לצוף על פני השטח...באירן עצמה ובפזורתה במדינות המערב... ברשות עד כמה שנרצה אין מגמה כזו, גם לא בקרב ערביי ישראל שמעולם לא קראו לאחיהם לשינוי ולהתפשר ולחדול מהטירור..וגם לא בקרב הפזורה הפלשתינית במערב שמעולם, כערביי ישראל, לא ניצלה את חופש הביטוי שם להביע תמיכה בשינוי הפסקת הטירור ופשרה עימנו... לכן אני לא יכולה להיות אופטימית כמוך איכשהו זה לא מסתדר לי...

שניכם צודקים

אין סתירה בין התגובות שלכם יש הבדלי טקטיקה בין עראפת לאבו מאזן [אם כי הוא בהחלט מפתיע ואולי עם הזמן יהא אצלו מהפך אמיתי] מטרניך טען להבדלי טקטיקה ולא שהגענו למנוחה ולנחלה לגבי דחלן - ההתרשמות שלי ממנו שהוא יותר דומה למאפיונר משמע מה שמענין אותו הוא השליטה שלו של דחלן וכל השאר הם אמצעים גרידא אגב לי - טענת שיש צורך לצבא חמוש והילנת על כי אין כזה לאבו מאזן - את באמת מעונינת שיהא לו צבא חמוש? אני בספק אם יש סיוכי למצב שלום בו מדינה פלשתינית בשטחים אבל אם כן יש סיכוי אז יש שני גורמים שידגדילו סיכוי זה: 1. שליטה של אנשי המקום ולא של ארגוני טרור חוצ [שהיום הם בפנים] 2. דו-קיום ,מסחר ומיזוג בין הקהילות וצריך להוסיף ג. בלי חומה!!!!!!! גדר כן , חומה לא!!!!

ישראלאחת - נראה לי שלא כל כך הבנת

את כוונתי... מה שהתכוונתי הוא שאבו מאזן ועראפת חוזרים על טכניקת ההטעייה של ה'שוטר הטוב' השוטר הרע' מאוסלו...כל פעם שאבו מאזן מאיים להתפטר אנחנו 'מצילים' אותו בעוד מחוות וויתורים ללא תמורה של ממש כדי 'לחזק' כביכול את כוחו...בדיוק כמו באותה טכניקת הטעייה באוסלו שנחשפה בה, עראפת, היה כביכול ה'שוטר הטוב' שיש ל'חזק' בויתורים למול השוטר הרע - 'אירגוני הטירור' שנתמכו מתחת לשולחן ע"י ה'שוטר הטוב'... טענתי שללא כוח חמוש, בממשלה שרובה המוחלט אנשי עראפת, ללא הכרה ציבורית במנהיגותו ועוד ועוד אבו מאזן המינוי הישיר של עראפת, הנועץ ומדווח ומתודרך ע"י לעראפת הוא בובת עראפת... כלומר ההתייחסות לכוח חמוש שיש או אין לאבו מאזן היתה בהקשר שהוא חסר שיניים ועמדת כוח...אני מסכימה איתך לחלוטין שבכל הסכם שלום הרשות חייבת להיות מפורזת מנשק התקפי, ושיש לאפשר רק נשק לצרכי שיטור ואכיפת מחוק... אני מסכימה עם שאר דבריך דחלן דואג לדחלן.... כן, נכון, יש לפרק את שליטת ארגוני הטירור ולאפשר שליטת אלו שמעוניינים בשינוי...הצרה היא שאני עוד לא זיהיתי מגמה של חתירה לשינוי לא ברשות ולא בפזורה הפלשתינית במערב...עראפת הוא עדין המנהיג הנערץ, שלא כמו באירן שם הכמיהה לשינוי מאוד מורגשת באירן עצמה ובפזורה שלה במערב... נורמליזציה ודו קיום ומיזוג הם הכרחיים אבל יתאפשרו רק לאחר שהשלבים שהזכרת יתממשו... מוכן להסביר למה כוונתך בגדר..? ולמה כוונתך בחומה..? ולמה אתה מעדיף ולמה אתה פוסל..?

בנקודת השוטר הטוב והרע אני חלוק

עליך תרגיל השוטר הטוב והרע נעשה בתיאום מכוון בין השוטרים ולא נראה לי שכך הוא אצל ידידנו אבו מאזן מזמן טען כי הדרך [להבדיל מהמטרה לה הם שותפים] הנכונה בזמנים אלו היא לא של הטרור עראפת מצידו הוא המנהיה המנהיג המנהיג ולא יתכן אחרת ואגב אבו מאזן אכן כפופ לו וגם מצהיר שעראפת הוא המנהיג אין כאן ריב על מי שולט בין שניהם [עראפת!] אלא עד כמה רחבות סמכויות אבו מאזן ועד כמה הוא יכול להוביל עצמאית אם יש משחק השוטר הטוב והרע הרי הוא גאוני לנו למעשה Zה לא משנה היות והמטרות זהות [הדרך שונה] מה שכן אם זה משחק יתכן ונטעה כי אכן אבו שינה את פניו ונכנס חאופוריה הכי חכם זה לא להכנס לאופריה ולזכור שזמנים רגועים הם הפסקות בין מלחמות [או להפך] ולכן כל אשר נעשה צריך להיות כזה שאם תהיה מלחמה נוכל לצאת עם ידינו על העליונה

ישראלאחת - קראתי את הדברים שלך

ואני חושבת שאני מסכימה בעצם עם רובם... לא יודעת לי בכל אופן נראה שלאבו מאזן אין כל עצמאות, והוא כפוף באופן מוחלט למנהיג העכשוי שגם אתה מסכים שהוא עראפת...לכן מבחינתי עניין התיאום בתפקידי השוטר הרע\טוב לא נראה מסובך במיוחד... אבל אני יכולה להבין שלמי שרואה את הדברים קצת אחרת, עניין השוטר הרע\טוב בין אנשים שחותרים להשגת אותה המטרה בדרך אחרת לא ממש מסתדר...

מטרניך

New member
לי יקירתי, את ממשיכה להשוות לאוסלו

ו'תהליך השלום' שלאחריו שבו הם יכלו לנהל משחק עם ממשלות ה'שמאל' וה'ימין' שלנו, ואת מתעלמת מהעובדה שעכשו יש להם בעייה אמיתית של התמודדות עם תבוסת האינתיפאדה בינם לבין עצמם ועם העובדה שהעם שלהם על הקרשים ומשווע לפיתרון מצוקותיו. הם הרבה יותר תלויים בנו ויצטרכו לשלם מחיר בהתאם (לא בהכרח בשטחים, אבל בחיסול הטרור). שוטר טוב ורע לא יעזרו להם. זה לא מביא אוכל לילדים. חוץ מזה את מתעלמת מכך שמתחיל שם עכשו מאבק על השלטון גם נוכח מצבו הפיזי של ערפאת וכי מדובר בשלטון דיקטטורי שבו, עוד יותר מאשר בדמוקרטיה, לא יכולים שני מלכים לשמש בכתר אחד.

מטרניך שמעניין תמיד...../images/Emo13.gif

ניסיתי לראות את הדברים מנקודת הראות שלך ולהבין למה קשה לי לקבל את ההגיון מאחורי דבריך, ואני חושבת שמצאתי את התשובה... אני חושבת שאת נושא הרשות אתה בוחן ומבקר בעיניים מערביות בעוד שלמעשה הרשות מנוהלת בידי מנהיגים שהמנטליות המנהיגותית שלהם בנוייה על על סדר עדיפויות מאוד שונה מזה המערבי... ואני אנסה להסביר: מבחינת הערבים הטירור תמיד הביא להם השגים, כולל בתקופתנו: לפני קום המדינה הטבח בנו הכיר בזכותם לטריטוריה על מרבית שטח ישראל (חלוקה)...מ67 הם הוכרו כעם...הטירור החזיר את עראפת ואירגונו לשטחים..בהסכם אוסלו שנולד בעקבות הטירור הוא קבל הכרה בינלאומית...ועכשו בעקבות הטירור הוא קבל הכרה בזכותו למדינה פלשתינית... זו טעות לדעתי לחשוב שמצוקת עמו מטרידה אותו, עראפת כמו כל רודן ערבי מצוי יודע שבערות ובעיות קיום לא מותירות יותר מידי זמן להרהורים בשחיתות השלטון... צריך רק למצוא שעיר לעזאזל ולשטוף את מוח האוכלוסיה שבשעיר לעזאזל האשם, והכל מסתדר...יש לו דוג' מצויינת בשאר מדינות ערב... זו גם טעות לחשוב, לדעתי, שהעם הפלשתיני יכנס למלחמת אחים בשבילנו...כל יורשי עראפת הפוטנציאליים יודעים שביום שהוא יעלם רק לבעלי ארגון טירור יהיו הסיכויים לרשת אותו, יש להם את הכבוד ההערכה הציבורית והחמושים לדאוג לכך... ואז ד"א נהיה באמת עדים למלחמת אחים... זו דעתי על כל פנים, אני לא יודעת אם שכנעתי אותך. אבל היי, לנסות תמיד אפשר, לא..?

למעלה