נמצא הבוגד

ליליxx

New member
|אני די מסכימה אבל את הכי חשוב שכחת

כל עוד אין כוחות בחברה הפלשטינאית הפועלים לנורמליזציה שם, כאלה המאמינים שהאוריינטציה צריכה להיות פיתוח כלכלי, שגשוג, פתוח התרבות, החברה, הרווחה, איכות החיים ואופיים ובמקום זה כל החברה מגוייסת למען המאבק, פלסטין הקדושה, "זכויותינו", "הצדק האבסולוטי", הנאכבה, השיבה וכדומה, פשוט חבל על הזמן, גם במקרה הדימיוני ביותר בו אבו מאזן באמת בעל כוונות הכי טובות ואפילו אם הראיס ערפאט יגמור את הקדנציה שלו בעולמינו זה, שום דבר לא יעבוד. פשוט חבל על הזמן. (חוץ מי זה ברוכה הבאה)

ליליXX כן, אני מסכימה איתך...

בגרמניה ויפאן מהתוקפניות ביותר במלחה"ע השנייה נוצרו התנאים שאת דורשת, השלטון הוחלף לחלוטין יכולת ההכרעה באמת עברה למי שרוצים בשינוי + הצבא + תקציבים + החלישה על כל עמדות הכוח במדינות אלו... זה מצחיק...האם האמריקניים היו מוכנים להביא שינוי לעירק בעוד סאדם חולש על 3\2 הממשלה ומשמש יושב הראש של ישיבותיה, מתדרך את המנהיג החדש וחולש על צבא תקציבים ועמדות כוח..?

ליליXX ובהמשך לדבריך...

ואני מסכימה איתך שגם בעם לא חל כל שינוי הרי הם ממשיכים לתמוך במנהיגות האינתיפאדה ומצהירים על כך... ולסיום תודה תמיד מעניין לחזור... :)

שינוי עמדות בעם איננו ענין של רגע א

אלא תהליך ולכן העובדה שכעת איננו כזה אין משמעה שבעתיד לא יהא כזה מחר - לא ... זה נכון אבל לתהליך צריך לתת זמן לבהתרחש כי בלעדיו לעולם לא נגיע לתוצאות התהליך להגיע לתוצאות התהליך יש הכרח בהתקימותו אין מקרה שנגיע בהבזק אחד לתצאותיו מבלי שהתהליך עצמו יתרחש יחד עם זה דוקא בחברה הערבית בה לעמדות המנהיגות ישנה השפעיה עצומה הרי שעם שינוי עמת המנהיות כך יהא סחף גדול בדעת הקהל שתחקה ותחזור על עמדת המנהיגות

מטרניך

New member
לא ל'עזרה' כזאת התכוונתי.

אסור לשחרר מחבלים כדי שאבו מאזן יוכל להצביע על 'הישגים', כי ההישגים האלה ייזקפו לזכות ערפאת ו'יכולת העמידה' שלו מול האוייב. ישראל צריכה לפעול לסילוקו של ערפאת ולהתנות כל התקדמות במו"מ בסילוקו. היא צריכה להבהיר לאמריקאים, וגם לאירופים, שהישארותו של ערפאת כמוה כהישארותו של סדאם בשלטון אחרי מלחמת המפרץ הראשונה. אין מה להחזיק את ההודנא בחיים ע"י הנשמה מלאכותית. צריך להניח לאירגוני הטרור 'לשלוף ראשונים' כדי להכות בהם עד לריסוקם. לא להירתע מפני העימות הבא, כי כל עוד הם יהיו קיימים וערפאת בשלטון לא יהיה שלום.

דבר דעה

New member
רק עראפת יכול לסלק את עראפת.

ומבחינת עראפת והפלסטינים, כול מי שכונותיו טובות הוא ארור.

Deathatred

New member
גם טיל הלפייר יכול לסלק את ערפאת

או 20 טונות של בטון שהיו ידועים בשם "הקומה השלישית" שיפלו לו על הראש.

והעיקר, ובכל מחיר, שיספקו לנו

גם בעתיד את התירוצים להמשכת הכיבוש

מטרניך

New member
היית בצ'צ'ניה? הרבה זמן לא היית כאן

חשבתי שנסעת לשם לעזור לחבריך הרוסים לבסס את הכיבוש שלהם. הם כבר גמרו לשחרר את צ'צ'ניה מהצ'צ'נים?

שלום למטרניך איש אל-קעידה! איך היה

בתאטרון במוסקבה? אכן יש באל-קעידה המשחררת את צ'צ'ניה מהצ'צ'נים גם כמה צ'צ'נים. הרוב - נציגים מהמזרח התיכון. אחרי שהאמריקאים הורו לליטא לסגור את התחנה שלהם, נשארו להם שני דוברים: אוּדוּגוֹב ומטרניך. איך אתה משלב את חברותך באל-קעידה עם חברותך במרצ?

על קשריו של מטרניך עם אל-קעידה

(במידה ומטרניך תומך ב"מלחמת השחרור הצ'צ'נית" בראשות חוטאב הירדני ז"ל) אפשר לקרוא במוסף לשבת של ידיעות אחרונות מ-11.7.2003 ע' 20. אם יהיה לי זמן אעתיק משם מספר ציטוטים לכבוד לוחם החופש הצ'צ'ני מטרניך.

מטרניך

New member
אני רואה שאדם ברוך השפיע עליך.

אבל הוא היסטוריון כמו שאני מתכנת וכשהוא כותב על היסטוריה, או פילוסופיה של ההיסטוריה אז זה מצחיק אותי כמו שאיש מחשבים היה צוחק אם אני הייתי כותב על תוכנות. בגלל זה אני לא כותב על תוכנות, וכדאי שאדם ברוך וכל מיני עיתונאים אחרים שיש להם בעולמנו הפוסט מודרני קוניונקטורה יתרכזו בהגיגיהם בדברים שהם מבין בהם. לגופו של עניין: 'יורשים' יש רק במערכות שלטון אוטוריטאריות ודיקטטוריות שבהן יש את פולחן ה'מנהיג'. בד"כ המצב הפוך ממה שברוך כותב: או שהיורש מכריז על קודמו בתור בוגד, או שהוא מציג את עצמו כממשיכו ושואב תמיכה מהאוטוריטה שלו. דוגמא למיקרה הראשון: חרושצ'וב ביחס לסטאלין. דוגמא למיקרה השני: סטאלין ביחס ללנין. אצל הפלסטינים אין בשלב הזה בכלל שאלה של ירושה. יש מאבק על השלטון בין שניים המייצגים קווים שונים ויש להם מחנות שונים. במצב של מאבק על השלטון העלול (או עשוי) להתפתח לעימות מזויין טבעי שלוחמים בצד השני גם מלחמה פסיכולוגית. עד עתה הואשם אבו-מאזן ע"י אנשי ערפאת (ביניהם גוש שלום) שהוא ראש ממש/לה בחסד האמריקאים וישראל. ערפאת הוריד עכשו את הכפפות ושלף את נשק ה'בגידה'. ניראה מה אבו-מאזן ואנשיו יעשו.

מטרניך

New member
אינני מסכים איתך לא באופן מובנה ולא

באופן בלתי מובנה. יש נטייה בשמאל הקיצוני להשוות את אצ"ל ולח"י לאירגוני הטרור הפלסטיניים. אין שקר גדול מזה. ל'פורשים' וכמובן ל'הגנה' לא היתה אף פעם מדיניות של רצח ערבים (או בריטים) ללא הבחנה. הם היו מחתרות קלאסיות שלחמו לשחרור המולדת מהשלטון הזר. ייתר על כן: בחלק מהלח"י התפתח בתקופת מלה"ע ה-2 אגף 'שמאלי' בראשות נתן ילין-מור שהיה פרו-סובייטי והיתה לו גם גישה חיובית למאבק האנטי-קולוניאלי בעולם הערבי וחיפש אפילו דרכים למאבק משותף בבריטים יחד עם ערביי הארץ בלי להכיר בזכויותיהם הלאומיות. ה'סזון' שההגנה והנהגת היישוב ערכו נגד ה'פורשים', בעיקר נגד האצ"ל, מאוקטובר 44' עד מאי 45' כוון לסלק מתחרה על השלטון והתבטא בעיקר בהסגרה של אנשי אצ"ל לבריטים. בגין, שגילה אצילות נפש, הורה לאצ"ל על הבלגה. כמה חודשים אח"כ חזרו שלושת האירגונים לשיתוף פעולה נגד הבריטים במסגרת 'תנועת המרי העברית'. הטרור הערבי, לעומת זאת, הוא טרור רצחני ואיסלאמי-פנאטי מעצם מהותו ומטרתו היא טבח היהודים וגירושם מכל פלסטין. חיסול אירגוני הטרור הוא יותר מכל באינטרס העם הפלסטיני אם הוא רוצה להקים מדינה על חלק הארץ ולא לעבור 'נכבה' חדשה. יותר ויותר פלסטינים מבינים זאת.

למעלה