נמצאה האבדה/(ההודעה)

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

wow1

New member
פוענח סוד החיפוש הפשוט ב- Aufbau

אז מי שזקוק לעזרה נא לציין שם בתעתיק לועזי. איל.

ornan

New member
צפנת פענח

איל נשמח אם תנחה אותנו, בינתיים עזרה עם: SERCARZ SZWAJCER תודה

wow1

New member
חיפוש מהיר שעשיתי שאת השלב ה-1

שבו את יכולה לבצע מידית לא העלה תוצאות כלל לגבי Sercarz , לא בחיפוש הפשוט ולא בחיפוש ה- Soundex. לגבי משפחת Szwajcer הרי נמצאו רבים בחיפוש ה-Soundex תחת השם Schweitzer אך ע"פ שמות בני משפחתך ביער לא נראה שיש התאמה. בכל אופן בראש העמוד של השויצרים מצאתי את שוויגר אירנה שהיא קרובת משפחה שלי אבל זה לא חידוש לגבי שהיא שרדה את השואה ( רכבת קסטנר אוגוסט 44 ) ועלתה לארץ עם משפחתה. להלן הקישור לחיפוש באינדקס של ה- Aufbau בג'ואישג'ן. איל

wow1

New member
בשלב ה-2, במידה ועלה בחיפוש באינדקס

שם שמעניין אותנו ניגש לטור שכותרתו "לינק". נתקל באחד משני סוגי לינקים: 1."לחץ כאן כדי לצפות ב- Aufbau" 2."לחץ כאן כדי לצפות בעמוד" כאשר אפשרות 2 רלונטית ובוחרים בה מתקבלת תיבת דו-שיח שמאפשרת להוריד או לשמור קובץ exil עם סיומת pl שאני לא יודע איזה תוכנה אמורה לאפשר צפייה בו ולכן אני לא משתמש באפשרות 2. מכאן שאופציית הפעולה בשתי האפשרויות ( 1+2 ) היא למעשה אחת: יש ללחוץ על הקישור שיוביל אותנו למנוע החיפוש בגליונות ה- Aufbau. בהכנסנו למנוע יש לשנות במלבן הארוך את שם יעד החיפוש ל- Aufbau. היררכיית החיפוש נחלקת לשלוש רמות ע"פ השדות שמתחת למלבן הארוך היא : 1."Jahrgang"=שנה=Volume כאשר מדובר על 16 שנה בין השנים 1934-1950 כאשר אותנו מעניינות השנים 44-46 כלומר, Vol 10-12. 2."Ausgabe"=שבוע=Issue, כאשר מדובר על 52 גליונות לשנה. 3."Seite"=עמוד=Page, כאשר אם מתמזל מזלנו מצויין העמוד המדוייק. אם לא עלינו לעבור על כל דפי הגיליון המדובר. אם לא מצויין מספר הגיליון יש לחשב בעזרת התאריך את מספר הגיליון. ניתן להגדיל את התצוגה עד ל-100% ואם גם זה לא מספיק ניתן לגשת לתוכנות, עזרים, נגישות, זכוכית מגדלת ולהגדיל יותר. מנסיוני, כל שם באינדקס בג'ואיש ג'ן יכול לייצג יותר משם אחד ( כלומר מספר בני משפחה ) בטקסט האמיתי בעיתון . איל.

ornan

New member
אוי..מפעם לפעם מתחזקת ההנחה

שממשפחת שויצר, אב-אבי, לא נותר איש בחיים. מצד שני, צריך להמשיך לחפש משום שאני יודעת על ניצולים ממשפחת סבתי שלא הופיעו ברשימות אלה. אני מקווה שבמהרה בימינו אולי איזה גוף יקח על עצמו להצליב את רשימות הניצולים או לחילופין הנספים מכל המקורות. הגזמתי?! המון תודה איל- אתה עוזר לי מאוד בחיפושי, גם אם אין תוצאות ממשיות, אני ממצה לפחות עוד ועוד אפשרויות חיפוש.

למעלה