אחרי שמצאתי את משפחתי הנוספת.....
בארה"ב. והספור המלא - הרי הוא לפניכם: (אתם מושכים אותי בלשון) , אני לא רוצה להעיק ולהלעיט בהמון פרטים. כשהגעתי לפורום בעקבות חיפוש שם האונייה, שאבי עלה ארצה איתה-"גלילאה". פחות או יותר, נמצאה גם אותה מזוודה מפורסמת עם מכתבים וספר תפילה עתיק, שהיה מיועד אליי. וכך בעצם ניגררתי להרפתקאה הזו של חיפוש שורשים: אבי עליו השלום, השאיר לי ירושה בתקווה, שאמצא אותה. ואכן היא נמצאה- הירושה! ספר התפילה- עובר במשפחה לפי החלטת הנותן. עם הקדשה כזאת ואחרת.. וכמובן שם המשפחה- זה חשוב לצורך הפרטים הבאים. (אומנם יש לי אח- אבל אבי, עליו השלום, החליט לתת לי את ספר התפילה, מסיבותיו הוא.)בתנאי שכמובן שם נעוריי ילווה אותי עד מותי (בנוסף לשם משפחתי הנוכחים). אני את אותו ספר אצטרך להחליט ביום מן הימים, למי להוריש. בנוסף נמצאו הרבה מאוד מכתבים חלקם, שמורים היטב, חלקם דהויים, חלקם אכולי עש וכו'...מזמן 1935-1945 מקרובי משפחת אבי שהיו בגרמניה.ובנוסף- איזכור למשפחה נוספת, משמע-לאימו של אבי היו עוד אח ואחות, מיד נגיע גם לזה. (הבסיס לחיפושים היה בתוך המכתבים- ישבתי עם כל מיני אנשים שיתרגמו /ינחשו ברובם, מה כתוב, וניסינו לחבר את הפזל- פרט לפרט, מילה למילה) . לאח סבתי- גרטרוד (לבית פליישמן)שהתחתנה עם שמעון זילברמן(עליו עדיין לא ידוע כלום- מדרזדן ), היה אח נוסף בשם ווילי פליישמן שהתחתן עם דורה (לבית וויס),להם נולדה בת יחידה.-מרים טינה (פליישמן)שבזמן המלחמה עברו לארה"ב, ונעלמו....???????? מפה לשם הרי חיפשתי כל הזמן גם אותם! (קראתי לעצמי את כל הספורים והמקורות שנתתם, וניסיתי לתרגל לעצמי בכל מיני דרכי חיפוש אחריהם...), ומ צ א ת י!- באותם שבועיים שנעלמתי מהפורום- קרו דברים.. בכל אופן- הם אישרו לי את הידיעה על קלרה פליישמן- ששרדה את השואה, והועברה לשוויץ, בידי כוחות הברית. אולם לא היה בידיהם את ההוכחות לכך. ולא הייתה ברירה - אלא להפעיל את חושחש הבלש שבי, ואתמול מצאתי סופסוף אישור גם לכך: בעיתון ה"Aufbau " את אותה רשימת שמות של אנשים שניצלו ע"י כוחות הברית- והועברו לשוויץ. בהמשך אספר עוד... ואני מבטיחה שיש עוד...