נמצאה האבדה/(ההודעה)

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
נמצאה האבדה/(ההודעה)

הצלחתי סופסוף למצוא את הידיעה מהעיתון "Aufbau " מתוך המיקרופילים מתאריך 23.2.1945 , על סבתא רבא- קלרה פליישמן, שניצלה מהמחנות ריכוז. והועברה לשוויץ ע"י כוחות הברית.זה גם מתאים מבחינת גילה ותאריך הלידה שלה. אוף... זה הלך קשה הפעם!

האם אני טועה, או שזו הצלחה מרגשת../images/Emo35.gif

נראה היה מן ההודעה שלך שמדובר ב"סתם" ידיעה שגרתית בעיתון, אך אפילו אני התרגשתי מהעניין
אשמח אם תספרי קצת על איך הגעת לתאריך הפרסום ולעיתון ואיך מצאת בו. ואם כבר סיפרת (אני קצת סנילי לאחרונה...
) - אנא, הפני אותי לשם. ארנון

zogu

New member
אתה לא היית נרגש מהצלחה שכזאת???|גא

כל אתמול הלכתי אחוזת גאווה על אותה תגלית מופלאה שלי....! כולם כאן בבית נשמו לרווחה.... אחרי כל הימים הסוערים- שלא יכלו להתקרב למחשב.... הצבתי אולטימטומים... שאיש לא יעז לנגוע במחשב עד שאני מצליחה למצוא את הידיעה הפנטסטית הזאת!!! מיד שלחתי אימיילים לקרובי המשפחה החדשה בארה"ב שרק גיליתי לפני 3 שבועות בארה"ב.... וזה עוד אחד ההצלחות הגדולות שלי בשבועות האחרונים. זוכר שכשחזרתי לפני פסח הזכרתי שקרו מליון וחצי דברים??? זה אחד מהם...ואתמול שוב מצאתי את הידיעה....ויש עוד דברים שעכשיו אני עסוקה בהם לאשר אותם, ואני מקווה שאוכל לתת תמונה מדוייקת יותר תוך זמן קצר סבלנות... היום אני ב"היי"....טוטאלי

ועדיין לא סיפרת איך, בעצם, הגעת

לעובדה שקיים מאמר בעיתון מסוים מתאריך מסוים, ואיך - בשלב השני - הגעת לאותו מאמר. ארנון

zogu

New member
אחרי שמצאתי את משפחתי הנוספת.....

בארה"ב. והספור המלא - הרי הוא לפניכם: (אתם מושכים אותי בלשון) , אני לא רוצה להעיק ולהלעיט בהמון פרטים. כשהגעתי לפורום בעקבות חיפוש שם האונייה, שאבי עלה ארצה איתה-"גלילאה". פחות או יותר, נמצאה גם אותה מזוודה מפורסמת עם מכתבים וספר תפילה עתיק, שהיה מיועד אליי. וכך בעצם ניגררתי להרפתקאה הזו של חיפוש שורשים: אבי עליו השלום, השאיר לי ירושה בתקווה, שאמצא אותה. ואכן היא נמצאה- הירושה! ספר התפילה- עובר במשפחה לפי החלטת הנותן. עם הקדשה כזאת ואחרת.. וכמובן שם המשפחה- זה חשוב לצורך הפרטים הבאים. (אומנם יש לי אח- אבל אבי, עליו השלום, החליט לתת לי את ספר התפילה, מסיבותיו הוא.)בתנאי שכמובן שם נעוריי ילווה אותי עד מותי (בנוסף לשם משפחתי הנוכחים). אני את אותו ספר אצטרך להחליט ביום מן הימים, למי להוריש. בנוסף נמצאו הרבה מאוד מכתבים חלקם, שמורים היטב, חלקם דהויים, חלקם אכולי עש וכו'...מזמן 1935-1945 מקרובי משפחת אבי שהיו בגרמניה.ובנוסף- איזכור למשפחה נוספת, משמע-לאימו של אבי היו עוד אח ואחות, מיד נגיע גם לזה. (הבסיס לחיפושים היה בתוך המכתבים- ישבתי עם כל מיני אנשים שיתרגמו /ינחשו ברובם, מה כתוב, וניסינו לחבר את הפזל- פרט לפרט, מילה למילה) . לאח סבתי- גרטרוד (לבית פליישמן)שהתחתנה עם שמעון זילברמן(עליו עדיין לא ידוע כלום- מדרזדן ), היה אח נוסף בשם ווילי פליישמן שהתחתן עם דורה (לבית וויס),להם נולדה בת יחידה.-מרים טינה (פליישמן)שבזמן המלחמה עברו לארה"ב, ונעלמו....???????? מפה לשם הרי חיפשתי כל הזמן גם אותם! (קראתי לעצמי את כל הספורים והמקורות שנתתם, וניסיתי לתרגל לעצמי בכל מיני דרכי חיפוש אחריהם...), ומ צ א ת י!- באותם שבועיים שנעלמתי מהפורום- קרו דברים.. בכל אופן- הם אישרו לי את הידיעה על קלרה פליישמן- ששרדה את השואה, והועברה לשוויץ, בידי כוחות הברית. אולם לא היה בידיהם את ההוכחות לכך. ולא הייתה ברירה - אלא להפעיל את חושחש הבלש שבי, ואתמול מצאתי סופסוף אישור גם לכך: בעיתון ה"Aufbau " את אותה רשימת שמות של אנשים שניצלו ע"י כוחות הברית- והועברו לשוויץ. בהמשך אספר עוד... ואני מבטיחה שיש עוד...

אני שמח שמשכתי בלשון - נשמע מרתק!

אבל, עדיין אני לא מבין משהו אחד (מבין שאר הדברים שאיני מבין, בחרתי את זה): כיצד מצאת את המשפחה בארה"ב ועם אילו פרטים התחלת? מעבר לגילוי המרגש את כולנו, סיפור הגילוי חשוב לכולנו, כדי ללמוד שיטות, רעיונות, טיפים - אפילו אם זה נראה פשוט ואידיוטי. זה ממש ממש לא, וכל דבר קטן יכול לעזור - גם אם לא חושפים דברים שלא רוצים לחשוף. יש כאן בסיפור עוד הרבה דברים שאנחנו יכולים ללמוד מהם, ועדיין לא הבנתי את עניין העיתון - איך הגעת לזה שקיימת ידיעה שם ואיך חיפשת שם (באינטרנט? בספריה?). כל הכבוד על ההתמדה ועל ההצלחה
ארנון

zogu

New member
החיפוש ערך שעות על גבי שעות,

כל העולם ואשתו. חרשתי ולעסתי את העיתון, דף אחר דף, מתחילת 1945 - עד שמצאתי את הרשימה... גם התאריך לידה של הסבתא, זהה לרשומות! זה פשוט ניפלא! יגעת ומצאת- תאמין! אני עכשיו לוקחת פסק זמן, מפנה קצת את המחשב לילדים, ומנקה את הראש- ההרגשה שלי אדירה, וכאילו ירד ממני עול.

hannab73

New member
חזרנו, דני ואני מהחופשה ומבקשים את

הקישור ל AUFBAU שאת מזכירה. לאמו של דני, הציירת מליטה שיפר, היה ידיד בשם VRONKOW שהיה בתקופה הזאת במערכת של AUFBAU. גרושתו (שעדיין היתה אתו בקשרי ידידות ואפילו אהבה עד סוף ימיהם, סיפור מענין כלשלעצמו) היתה חברתה הטובה ביותר של מליטה. פשוט מענין אותנו לקרא קטע כזה.

zogu

New member
עכשיו הרגת אותי בבקשה שלך...../images/Emo153.gif

אין לי מושג איך עושים לינק, תסביר לי את השלבים של הפעולות ואני אנסה להחזיר לך פעם אחת על כל הפעמים שעזרת לי בעבר.(אומנם שמרתי את האתר במועדפים אבל איך משם אני מעבירה לפורום?????) כבר אמרתי שאני לא מבינה כלום במחשב.... ואם כבר מצליח לי משהו אז זה ב"פוקס"... ברב המקרים,אני לא מבינה מה עשיתי ואיך, כדי שאוכל לחזור על אותה פעולה שוב אני זקוקה בדחיפות לקורס על המחשב. או לפחות להסבר כל שלב

LINK

במקרה שהאתר ב"מועדפים" את לוחצת עליו עם הלחצן הימני של העכבר ובוחרת "תכונות" או PROPERTIES הכתובת של האתר מופיעה בכחול. את לוחצת CTRL + C ניכנסת לפורום ל"תגובה" ולוחצת CTRL + V זאת הדרך הקלה בשבילך וקצת יותר קשה לבני שיחך. לעשות לי (או לחברי הפורום) יותר קל, את יורדת לסוף ה"תגובה" שם יש "כתובות אינטרנט נלוות. מוחקת את ה http וכו' ולוחצת שם CTRL+V לא לשכוח לתת הסבר של מילה או שתיים לקישור.

malka3

New member
אולי זו הכתובת לאתר

מצאתי אותה בגוגל אולי משהו יוכל לתת הסבר מה זה העיתון הזה? איפה הוא פורסם ומה ניתן למצוא בו

malka3

New member
מאוד קשה לחפש בארכיון העיתון

לא הצלחתי להפעיל את אפשרות החיפוש ctrl+f וכשניסיתי להגדיל את הדף הוא קפץ בדרך כלל לעמוד הבא

zogu

New member
עוד על החיפוש העיתון

זהו עיתון בגרמנית, שבתקופה ההיא היה העיתון של היהודים,בכל אופן יש שם מדורים קבועים -טרזינשטאט, - דיווח על אלו שנרצחו- רשימות ארוכות מאוד של שמות (לפי א"ב), לפי תאריכים טרזינשטט- אחרי המלחמה- אלו שכוחות הברית הצילו- ולאן נשלחו, שוב טורים של שמות ותאריכים. דבר נוסף- אפשר להגדיל את הדפים- כמעט ל-100% -ויש דפים שאי אפשר ויתכן שבגלל זה יש בעיות. רצוי לצורך הגדלה - לדלג כל פעם ב-25% , ולא ב- 100% .

zogu

New member
בקשר לעיתון-AUFBAC - לכולם

דרך הג'וישגאן, אפשר להיכנס טוב יותר. כך לי בכל אופן הצליח

שרי סילבר

Active member
יישר כח! אפשר בהחלט להבין את ההתרגשות. ואני אצטרף גם אל דני בבקשה לקבל את הלינק. גם לי יש משהו לחפש שם, ואני לא בטוחה שהאתר שרד את קריסת המחשב בשעתו.

למעלה