נמאס, פשוט נמאס.

קיר קמט

New member
נמאס, פשוט נמאס.

עד שהתחלתי לפנטז שנוכל לגנוב את הנצחון שלנו מול דאלאס דווקא באמריקן איירליינס סנטר , נכנס ג´ו סמית והרס במו ידיו הכל. כי עובדה שאיך שהוא נכנס , ברבע השני (שרק בו הוא שיחק , לדעתי) דאלאס מחקו בן רגע יתרון מבטיח למדיי של 11 נק´. מי שיעז להגיד לי עכשיו שג´ו סמית לא מחבל במינסוטה , עלול למצוא עצמו מת. נראה לי כל הקבוצות בליגה משלמות לו כדי שלא יאפשר לנו לעשות כלום. קודם החוזה הכפול (והטמטום של לחתום חוזה כפול דווקא עם ג´ו סמית מכל האנשים עדיין מרגיז אותי) ועכשיו גם ההחתמה החוזרת שלו והעובדה שאפילו נותנים לו לשחק. לעזאזל. לעזאזל לעזאזל לעזאזל. אבל אני עוד מקווה לטובות. לא היינו כל כך רחוקים , וקייג´י הציג משחק קטסטרופלי. אם פליפ ישכיל לשמור אזורית מספיק במשחק הבא , וגם לא לתת לג´ו סמית הליצן הזה לשחק , אנחנו עלולים לנצח. גילעד פותח פה לשטן , אבל לא איכפת לו. ותגידו מה שתגידו , זאת הסדרה שיש בה הכי הרבה כשרון מבין כל הסדרות שיש בשלב הראשון.....

Kgt1

New member
תנחומיי. תתנחם בזה שהייתם לפחות

יכולים לנצח משחק, ובניגוד אלינו גם תנצחו עוד בסדרה הזו...

קיר קמט

New member
אין מצב שננצח.

זה היה המשחק הטוב שלנו בסדרה , עכשיו אנחנו חייבים לחזור לחוסר היציבות (אנחנו אי של אי יציבות. או משהו) התהומית שלנו ולהפסיד שתיים בצורה משפילה עד אימה.

פו-הדוב

New member
איפה היה אדון 120 מיליון הדולר?

קיר קמט אני חושב שאתה תוקף את הנקודה הלא נכונה לטעמי אתה צריך לבוא בתהייה היכן היה מר קוין גארנט שבדקות ההכרעה לא ניסה ואף במעט למשוך את המשחק אליו ונתן לנסטרוביץ´ ושרביאק להשאר לבד במערכה, לא בשביל זה שמים לאדון 120 מיליון דולר ביד, לא בשביל לעוף שנה שישית ברצף בסיבוב הראשון.

קיר קמט

New member
לא היה לו משחק טוב בכלל

זה אומר שהוא צריך דווקא בדקות ההכרעה לקחת את המשחק עליו ? שכל , יקירי , שכל. ואני אמשיך לתקוף את ג´ו סמית כל עוד הוא במינסוטה....

עידו17

New member
וודאי שכן

זה בדיוק מה שזה אומר!!! את מי מעניין שלא היה לו משחק טוב? שחקן כמו גארנט, שהוא מנהיג הקבוצה שלו על המגרש, שלא לדבר גם השחקן הכי מוכשר, צריך ללמוד לקחת אחריות ולהשתלט על משחקים בדקות המכריעות, גם אם הוא לא פגע במשך 40 או 45 דקות. בשביל זה הוא נחשב לאחד השחקנים הטובים בליגה, ובשביל זה משלמים לו כל כך הרבה כסף. אין מה לעשות, זה מה שמבדיל בין שחקן טוב לשחקן גדול.

קיר קמט

New member
לדעתי , הוא לא הכי מוכשר

בהתקפה , הקליעה שלו לא מי-יודע-כמה , והתנועות שלו די מוגבלות (אם כי מספיק טובות לייצר 20 נק´ למשחק.) אבל אין על מי לסמוך מלבדו , מה שקצת בעייתי. טוב זאת הקבוצה שלי ועם זה אני אחייה.

עידו17

New member
מה לא?!?

קודם כל התכוונתי הכי מוכשר בקבוצה שלו, אבל גם אם הייתי מתכוון להכי מוכשר בליגה, לא הייתי ממש טועה. יש לו מה לשפר (לא הרבה, אבל יש), אבל מה זאת אומרת תנועות מוגבלות??? נשמע כאילו אף פעם לא ראית אותו משחק. וקליעה לא מי-יודע-כמה? האיש 2.15 מ´, עולה לך בראש שחקן בגובה הזה עם קליעה יותר טובה? הכישרון שלו לא ייאמן, הבעיה העיקרית שלו היא שהוא שחקן יותר מדי קבוצתי שמוותר על זריקות ולא חושב כמו סקורר. אולי בגלל שהגיע לליגה כל כך צעיר, יש לו עדיין רגשי נחיתות מסויימים. אולי. בכל מקרה, הכישרון והתנועות שלו לא מספיק טובות בשביל 20 נק´ למשחק, הם מספיק טובות להרבה יותר, ועם אופי קצת יותר קשוח הוא בקלות יכול היה להיות שחקן של 32-35 נק´ בממוצע למשחק.

קיר קמט

New member
האמת שעולה לי בראש

הקליעה של טים דאנקן וגם של קארל מלון , שניהם פלוס מינוס בגובה שלו , טובה יותר משלו , ולא במעט. גם טים דאנקן לא חושב כמו סקורר והוא עדיין מסיים עם יותר נק´. הוא גם לא נראה כמו סקורר אבל לא משנה. והכי מוכשר אצלנו , לדעתי, זה אחד השחקנים הכי מבוזבזים שהליגה ידעה מעודה - צ´ונסי בילאפס.

עידו17

New member
אתה צודק חלקית

בסדר, דאנקן ומאלון באמת קלעים מצויינים, אבל הם לא משחקים בעמדה של גארנט. גם יואינג, בשנים הגדולות, היה קלע גדול, אבל בתור סנטר הרי אי אפשר לשמור עליו שם. גארנט הוא 1´7, שזה אומר 2.15 מ´ פלוס 7 מ"מ!!! ועדיין, הוא קלע טוב מאד ביחס לעמדה 3, עמדה בה השחקנים הם סביב ה2.00 - 2.05 מ´. אגב, סקורר, לידיעתך, זו לא מילה נרדפת לאגואיסט, אלא לשחקן שמסוגל לשים את הכדור בסל כששאר האופציות נסגרות, או כאשר שעון ההתקפה מתקתק ויש זמן לזריקה אחת. שחקן לא חייב לקלוע 30 נק´ למשחק כדי להיקרא סקורר. דאנקן הוא שחקן חכם וקבוצתי, אבל הוא חושב בדיוק כמו שסקורר גדול צריך לחשוב. בדיוק כמו שלארי בירד הוא סקורר, וג´ון סטוקטון הוא סקורר. בקשר לבילאפס, נסחפנו קצת לא? באמת יופי של שחקן, אבל לא יוביל אף קבוצת NBA בשנים הקרובות, פשוט מפני שאין לו עמדה אמיתית. הוא לא חושב ומקבל החלטות כמו רכז, והוא לא גבוה מספיק כדי לשמור על סקנד גארדים. לכן, הוא אידאלי בתור גארד שלישי, מחליף ראשון בקו האחורי שיכול לעלות בכל אחת מעמדות 1 או 2, לתת נקודות מהירות ולהכניס אנרגיה מהספסל. כמה שלא יפציץ, המינסוטה טימבר-וולבס היא הקבוצה של ת´רל ברנדון, וכשהוא יחזור, בילאפס חוזר לשבת.

עדו מסד

New member
סטוקטון הוא סקורר כמו שאני צנצנת

אם הוא היה סקורר הוא היה תוקע 30 למשחק בגמר מול שיקגו כשהוא רואה שמלון בפעם האלף זורק את הfade away הנוראים האלו שלו שהוא קולע בערך ב30 אחוז.

delvecchio

New member
סטוקטון הוא הקלע הטוב ביותר

מבין הגארדים. יש לו את האחוזים הכי טובים ל-2, כחמישים-חמישים ואחד אחוז.

עידו17

New member
יש ויש

יש GO TO GUY ויש סקורר, זה ברוב המקרים חופף אבל זה לא בהכרח אותו דבר. הביטוי ´סקורר´ נגזר אמנם מהפועל TO SCORE, אבל הוא לא שם תואר כמו למשל SHOOTER או PLAYMAKER. קווין גארנט, שהתחיל את הוויכוח הזה אם אני לא טועה, הוא סקורר שיום אחד אולי יהיה GO TO GUY, ג´ון סטוקטון הוא גם זה וגם זה. ברור שהוא לפני הכל עושה משחק, אבל כשצריך, הוא גם סקורר, וגם סטופר, ובערך כל מה שצריך על מנת לנצח משחק כדורסל.

B-BALL

New member
ג´ון סטוקטון

לסוקטון היו בדיוק שתי עונות בקריירה שלו, בשנות השמונים, שבהן היה אפשר אולי להגדיר אותו כסקורר. בשתיי העונות הרצופות האלה היה לו ממוצע של 17 נק´ למשחק (בתוספת ל-14 או 13 אסיסטים למשחק), וזה כבר עונה לקריטריון של סקורר. חוץ משתיי העונות האלו, סטוקטון לא היה סקורר מעולם. הוא פליימייקר בלבד, שמתרכז בלמסור אסיסטים, להניע את הקבוצה, ולדאוג שכל התקפה תיגמר בסל (90% שזה לא יהיה סל שלו). אני מסכים כמובן שסטוקטון הוא ה-GO TO GUY האולטימטיבי, בגלל הווינריות המדהימה שלו שפשוט לא נגמרת. הבנאדם ווינר, שלא ראיתי דבר כזה בחיים שלי פרט לג´ורדן. אם תיזכרו, היה איזה משחק בסידרה של שיקאגו נגד יוטה כשאלוהים עוד שיחק, שאני לא ממש זוכר מי ניצח בו בסופו של דבר, אני רק זוכר שהיה משחק ממש ממש ממש צמוד ומותח, ושבדקות האחרונות סטוקטון קלע ליוטה איזה 15 נק´ רצופות (!!!). אני מדבר על כך שצריך לשים לב לזה שווינריות של שחקן כדורסל לא מתבטאת רק אם הוא קולע שלשת ניצחון עם הבאזר (למרות שגם את זה סטוקטון כבר הספיק לעשות), היא מתבטאת גם כששחקן לוקח אחריות בדקות האחרונות, וכשכולם (מישהו אמר קארל מלון הלוזר?) מפחדים לקחת את הכדור לסל בלי לדפוק חשבון לכל הגבוהים, או לדפוק שלשה מטר לפני קו השלוש בדיוק בנקודה הכי קריטית של המשחק. ובזה סטוקטון הוא מלך העולם. כשמגיעים למאני-טיים, אין אחד שהייתי לוקח איתי למלחמה יותר מג´ון סטוקטון (חוץ ממייקל כמובן), כי איתו, אתה פשוט יודע שתנצח. B-BALL

קיר קמט

New member
אם הוא כזה וינר

איך הוא החטיא שתי שלשות גורליות כל כך במשחק הראשון מול סקרמנטו תוך 20 שניות ? אני הייתי לוקח את רג´י גם לפניו , בנוסף למייקל ולארי בירד , כמובן.

B-BALL

New member
גם ווינר מחטיא לפעמים, אתה יודע....

זה קרה גם לגדול ממנו מספר פעמים (מייקל ג´ורדן), ואם זה קרה לו, זה יכול לקרות לכל אחד, גם לווינר שבווינרים. מה שבטוח זה שזה לא קורה הרבה, וגם לא אצל סטוקטון (ברגעים המכריעים). ואני הייתי לוקח אותו לפני כולם חוץ ממייקל. לפני כולם. נקודה. B-BALL

delvecchio

New member
סטוקטון אולי החטיא

אבל הזריקה הראשונה היתה ה-אין אנד אאוט הכי מרגיז שראיתי בחיים והשנייה היתה נכנסת אלמלא סקוט פאדג´ט החליט להכניס קצת מתח לסידרה. GO JAZZֱֱ

למעלה