נמאס נמאס נמאס

בן לי

New member
נמאס נמאס נמאס

נמאס לי מכל הזמניות והחשיבה הרגעית במדינה. אני כותב את הדברים בעקבות ספורט אומנם אבל זה משהו ששמתי לב אליו כבר לאורך תקופה לא קצרה בכלל ושמופיע כמעט כל אספקט בחברה הישראלית - החל מספורט כאמור וכלה בפוליטיקה. דוגמא אחת מיני רבות היא התקרית המצערת שלקחה חלק שבוע שעבר שג´נין שבה נהרגו 13 מחיילינו. התקרית היא תקרית איומה לכשלעצמה אך אינה מצדיקה את כל הדיבורים שהיו בעקבותיה לגביי כל חיוניתו של מבצע חומת מגן. מישהו חכם אמר כבר לפניי שבמלחמה כמו במלחמה אין מנצחים ולכל צד יש הרוגים, אז מדוע לבטל את כל המבצע כולו על סמך אירוע אחד?!??!? כנ"ל לגביי המשחק שנערך הערב בבלומפילד. לאורך כל העונה שיבחו את הפועל ת"א וקהלה המסור בשבחים אינספור. אמרו שהיא הקבוצה הכי "אירופאית" בישראל עם הקהל המסור ביותר וכו´ וכו´, ופתאום היום לאור המקרה שהיה (אוהדיי הקבוצה זרקו חפצים לעברו של השופט, וטרופית פגעה בו) מגנים את הקבוצה ואוהדיה. שדר הכדורגל של ערוץ 5 (מודי בר און הכ"כ מוערך) הספיק אפילו להספיד את חוסנה המנטלי של הקבוצה אך לאחר שהיא השכילה להבקיע שער עם שני שחקנים חסרים הוא מיהר והתנצל... דוגמא נוספת: ביבי נתניהו. פתאום כולם נזכרים בביבי נתניהו וחושבים שהוא הבנאדם המאים לשלטון בארץ. כ"כ מהר שכחו את תקופת כהונתו הקודמת וכל השערוריות שליוו אותה. כ"כ מהר שכחו שכמעט כל חברי ממשלתו עזבו אותו עקב סיבות כאלו ואחרות?!!?! (לעולם לא אשכח את אימרתו לאוזניי הרב כדורי: ((מחנה) "השמאל כבר שכח מה זה להיות יהודי"). מה גורם להם לחשוב שהפעם הוא יהיה טוב יותר. המסר שאני רוצה להעביר בכל ההודעה הזו היא: הגיע הזמן שאנחנו נתחיל לראות את הדברים לאורך זמן ולא רק מהרגע להרגע. לדעתי, כך ורק כך נוכל למוד משגיאות העבר וליצור עתיד טוב הרבה יותר.

צודק מאוד....

ויש לזה כמה מקורות, בין אם זה הבטחון העצמי שלנו באילתור הישראלי, ובין אם זה העובדה ששום דרך כבר לא מתגלה כנכונה ונאחנו נחפשים נואשות בין פתרונות שכבר נכשלו... כי אין אחרים :) בברכה, רומן

למעלה