נמאס לי..

• פותח הנושא 3mi
  • פורסם בתאריך

3mi

New member
נמאס לי..

נמאס לי לא לדבר,כי אני מפחד לגמגם. נמאס לי לא לשאול שאלות,כי אני מפחד לגמגם. נמאס לי לא להכיר ולדבר עם אנשים אחרים (חוץ מהחברים שלי שמכירים אותי עוד לפני שהתחילה בעית הגמגום),כי אני מפחד לגמגם. נמאס לי לא להבין את החומר בשיעור ולא לשאול עליו שאלות,כי אני מפחד לגמגם. נמאס לי מזה שאני תמיד בלחץ היסטרי להגיע בזמן לבית ספר משום שלא ירשמו אותי,כי אני מפחד לגמגם שאני אומר את השם שלי. נמאס לי להיות כזה שקט כל הזמן(מה שלא היה באופי שלי לפני הגמגום),כי אני מפחד לגמגם. ועוד ועוד ועוד...תאמינו לי שהרשימה עוד ארוכה.. אני כבר מגמגם מגיל 12-13 בערך וכיום אני בן 16..אנ יודע שתאמרו לי שזה קצת מאוד שנים..ומה אני מתבכיין על זה ושהשיא עוד לפניי..אבל פשוט נמאס לי! לפעמים כבר הייתי מעדיף שיהיו לי צרות יותר חמורות ורק להיפטר מהגמגום הזה..מה אדם שווה אם הוא לא יכול להביע את עצמו? איזה ערך יש לי בעולם הזה? היום בכל מקום אתה צריך להוכיח את עצמך ע"י דיבור..אם אתה תלך לראיון עבודה ותתחיל לגמגם..מי ייקח אותך? יבוא מישהו אחר שלא מגמגם..יהיה פחות טוב ממך ואותו ייקחו כי הוא יודע להביע את עצמו בצורה רהוטה וברורה יותר ממך..אתה לא שווה כלום בעולם הזה..לאנשים לא איכפת מהגמגום שלך ובמקום לעזור לך הם יורקים לך בפרצוף..תאמינו לי שיש לי עוד צרות אבל זו הצרה שהכי מעיקה עליי כי אני חווה אותה יום-יום..למשל אני צריך להרצות על נושא מסוים בביולוגיה ואני לא יודע איפה לקבור את עצמי...איך אני ארצה מול הכיתה 10 דקות שלמות? חשבתי ללכת למורה ולהגיד לה שאני מגמגם...אבל את האמת שאני כבר לא יודע..זה גם קצת מבייש ומביך..אוף..פשוט נשבר לי מזה.למה זה מגיע לי?לפעמים אני חושב מחשבות אובדניות בגלל הגמגום הזה..למה להשקיע וללמוד בלי סוף אם אני אחרי זה אבוא עם התעודת בגרות ואתחיל לגמגם בפני המעסיק? מה שווה כל התעודת בגרות? הוא ייקח מישהו שלא מגמגם עם ציונים פחות טובים משלי..תאמינו לי שכל מי שמדבר ברור ולא מגמגם..צריך להגיד תודה לאלוהים כל בוקר על זה..אבל כמובן שמי שיש לו את זה לא מעריך את זה ולוקח את זה כדבר שבשגרה.. רציתי גם לשאול אם יש טיפול שיכול טיפה להקל בגמגום? או משהו כזה? או שאין דבר כזה? אפילו טיפול פסיכולוגי...כי נראה לי ששם נמצאת הבעיה..

royi69

New member
בטחון עצמי

אני יכול להבין אותך גם אני חוויתי כנער מתבגר את אותם תחושת שאתה מדבר עלהם כן אז יש קושי רב אבל כשאתה מסתכל על זה מבט לאחור אחרי כמה שנים אתה מגלה שבזבזת יותר מידי אנרגיות על מה יגידו אחרים ואך אני אסתדר תחיי את הרגע תחשוב על עכשיו בעתיד הכול כבר יתסדר שהוא יגיעה תחצה את הגשר לא יודע כמה טיפולים בדיבור יכולים להועיל לגמגום אבל לפני הכול חשוב לעבוד על הבטחון העצמי שלך במיוחד בתקופה הזו של הגיל זה הרגע הכי נכון להכנס לטיפול שיעבוד על הבטחון העצמי שלך מעבר לדיבור יש המון דברים שאנחנו משדרים לאנשים אז נכון שיהיו כאלו שיעקמו פרצוף כול פעם שנגמגם אבל יש עוד מליון שידעו להבין ולחכות עוד שניה שנסיים את המשפט ואותם אנחנו נבחר כחברים. אני לא רואה סיבה למה לא ללכת למורה ולהגיד לה "קשה לי לעמוד מול כיתה ולהרצות בגלל מגבלת הדיבור " תאמין לי מנסיון גם אני עשיתי את זה ופטרו אותי מכך היום אני בעד להתמודד עם הפחד הזה וכן לעמוד מול הכיתה וכן להרצות זהיחתן לך ביטחון זהכאילו שאתה מחד ממים וזורקים אות ישר לים וכן כולנו עובדים והמעסיקים קבלו אותנו למרות ה"מתנה" שקבלנו ורובנו מצליחים ומקיימים חיי חברה עשירים ומגוונים יוצאים מבלים צוחקים ועושים הכול בדיוק כמו כולם ברגע שתקבל את עצמך כולם יקבלו אותך אמרתי את זה כמה פעמים כאן תקבל את זה בהומור אני שאני נתקע תאמין לי במקום לתת לצד השני להרגיש לא נעים אני עושה איזה פעלת הסחה ואומר כול מיני שטויות כמו נכבה לי המנוע או נתקע לי הסטרטר או מרוב שאני מתרגש ממך אני מגמגם קח את הכול בקלות הכול כבר יבוא מעצמו רועי

בתור נער בגילך אני יכול להגיד לך...

שאני מבין אותך ויודע עד כמה זה קשה להיות נער מגמגם. זה קשה כל עוד אתה מזלזל בעצמך ומוריד לעצמך את הביטחון העצמי (ובכך מגביר את התלות בגמגום). הבעיה שלך היא לא הגמגום, אלא הייחס שלך אל הגמגום. אתה מתייחס לגמגום כאילו שהוא שטן, רוצח, שד או מפלצת... אה, ודרך אגב, מפלצות ושדים יכולים להיות נחמדים אם אתה נחמד אליהם
אתה אמרת "תאמינו לי שכל מי שמדבר ברור ולא מגמגם..צריך להגיד תודה לאלוהים כל בוקר על זה..". למה שלא תאמץ את הגישה שלך? למה שבמקום להתלונן על הגמגום לא תשמח על זה שאתה הולך על שתי רגליים, ישן במיטה בבית, אוכל אוכל שקנו בחנות ולא שאריות שמצאת בפח הזבל, שיש לך מחשב, שיש לך הורים וכו'?.. למה אתה לא מעריך את עצמך? למה אתה רואה את הדברים השלילים (כביכול) בעצמך במקום לראות את הדברים החיוביים (ואני בטוח שיש כאלה)? עדיף להדליק נר מאשר לקלל את החשכה
לב.

shuky63

New member
אתה בעצמך אומר שהבעיה שלך היא לא

הגמגום אלא הפחד לגמגם.זו בעצם הבעיה של רוב המגמגמים.פגשתי מעט מאד מגמגמים שהגמגום שלהם היה כה כבד שלא אפשר להם להעביר את המסר שרצו בבהירות ובזמן סביר(זמן סביר בעיני זה זמן שאדם נורמלי עדיין יהיה קשוב ולא יאבד סבלנות להקשיב).לאותם מגמגמים תמיד המלצתי לפנות לטפול אינטנסיבי כי אין שום בעיה להפחית גמגום כזה לרמה סבירה. אבל מתוך אלא שהגמגום לא מונע מהם להעביר את המסר ,לרבים כולל לי יש את הפחד לגמגם במצבים שונים. אם תשאל אותי ,פחד לא רציונלי בכלל אבל כדרכם של פחדים הוא לא פועל על פי הרציונל. לי למשל עזר מאד לדסקס עם מגמגמים אחרים על הפחדים האלה.פשוט לדבר על המצבים האלה שוב ושוב ולחשוב על דרכים לצלוח אותם.אני חושב שעשיתי דרך ארוכה מאז התחלתי בפגישות עם אנשים מגמגמים (זה היה לפני כ14 שנים). ממליץ לך גם.

shuky63

New member
האם קראת את הספר

"האם אתה מגמגם -מדריך לבני הנעורים" אפשר להשיג בחנויות ודרך אמבי פרטים: כאן

L i r a n L

New member
אתם מדברים שטויות!

סליחהה באמת אבל אתם מדברים שטויות..מה זאת אומרת תסתכל על בעיות של אנשים אחרים..!? א' אנחנו לא יודעים איזה עוד בעיות יש לבן אדם..וב' בכל מצב שתיהיה לא משנה באיזה מצב...תמיד יהיה מישהו במצב יותר גרוע...זה לא הולך ככה שיש לך בעיה או מועקה להגיד אוקיי להוא יש בעיה יותר גדולה..אתם טועים..מותר וצריך לבכות על הבעיה..גם אני בוכה עליה תאמינו לי..גם אני בגיל שלו...גם אני הולך לקנות משהו מהמכולת וחושב כל הדרך באיזה צורה לנסח..כמה זה עולה..? או יש לך את המוצר הזה והזה...גם אני מתבייש לדבר עם בנות..ועוד הרבה דברים..אז מה ?! אני אגיד אה לא נורא לאנשים יש בעיות יותר גדולות..אתם מדברים פה דברים ממש לא נכונים וחוץ מזה...אני לא יודע מה איתו..אבל גם לי יש עוד הרבה בעיות..גם בעיות כלכליות גם בעיות משפחתיות..אתם לא יודעים איזה עוד בעיות יש לבן אדם..נראה לי שבמקום להגיד לו את הדברים האלה..שדי מעצבנים הייתי אומר..עדיף יהיה לעודד אותו.. מה נכה בלי רגל אחת יגיד לא נורא להוא אין בכלל רגליים?!

למעלה