סנופי
קודם כל אני מקבלת את ההתנצלות. אבל, חשוב לי גם להסביר כמה דברים. אני לא יודעת מי אתה, מי הילד שלך, מה דרגת התפקוד שלו ואיך הוא מתנהג. הבן שלי, נעם, הוא ילד שאובחן על הדרגה הכי נמוכה של הספקטרום. הוא ילד שמעבר להיותו מאובחן כבעל אוטיזם, פיגור שכלי, הפרעות קשב וריכוז הוא מאובחן גם כבעל הפרעה נפשית- פסיכוזת ילדות, הוא עבר שלושה התקפים ששניים מהם היו מאוד מאוד מאוד קשים וריסקו את כל מה שהוא למד עד אז- במשך תקופה ארוכה הוא לא הגיב לנו בכלל, לא התייחס אלינו בכלל, לא היה אכפת לו איפה הוא נמצא ומי נמצא לידו, הוא שכח את כל מה שידע כולל להחזיק מזלג, צבע, למחוא כפיים ועוד ועוד. מעבר לכך, הוא ילד עם בעיות התנהגות מאוד קשות- יש לו התקפי אלימות בלתי נשלטים, הוא מכה ופוצע את עצמו בצורה מזוויעה. שנה שעברה היד שלנו הייתה עטופה בתחבושת מרוב נשיכות, וכל היום בגן הוא רק ניסה להסיר אותה, ככה שאחת הסייעות פשוט הייתה צמודה אליו כל היום, מחזיקה לו את הידיים שצריך. אין לו גבולות, הוא לא יודע מה מסוכן ומה לא, הוא יכול להפיל את עצמו על הרצפה, להטיח את הראש והדוגמאות עוד רבות. ככה שכל הצלחה קטנה היא הצלחה גדולה של ממש. בזמן האחרון אחרי תקופה ארוכה מאוד, של חוסר איזון תרופתי וכמעט אישפוז פסיכיאטרי יש שיפור במצבו, וזה הודות למאבק בלתי פוסק שלנו לגבי הדברים הכי קטנים, והכי בנאלים. תאמין לי, שאנחנו מתעקשים שנעם ישב ליד השולחן כי אנחנו רואים את זה מאוד הכרחי לתפקוד הבסיסי שלו בחיי היום-יום. ההחלטה הזאת, להתעקש איתו באה בהתייעצות עם הצוות המטפל בנעם. אני לא יודעת מה הבן שלך עושה שהוא קם מהשולחן, הבן שלי יכול לעשות לעצמו נזק לא קטן. אני יכולה להסביר ולפרט מדוע אנחנו מתעקשים ולמה אני לא בטוחה שזה מתאים. רק תהיה בטוח שאנחנו לא מתעללים, לא מכים ועושים הרבה מאוד עבור נעם שרק יהיה לו יותר טוב, ויהיה יותר מאושר. אני לא מאחלת לך להגיע למצב שאתה יודע שהילד שלך לא מאושר- כי נעם לאורך תקופה מאוד אורכה היה כזה- ורק עכשיו אחרי מאבק בלתי פוסק שלנו, יש שיפור ויש לו שמחת חיים וחיוך.