צודק
אבל ערוץ 3, וכך גם מרבית צופיו, פשוט דפוקים... יצפאן מחקה מנהיגים ערבים וישראלים וצוחק עליהם. לוקח תכונה אחת בולטת ומקצין אותה יתר על המידה, ובכך מתבטאת כל ה"סאטירה" שלו. זאת באמת לא סאטירה. הוא מחפש את המכנה המשותף הנמוך ביותר, כנראה "הערבים דפוקים", ומנצל אותו עד תום, ואפילו מעבר. "זו ארצנו" היא סאטירה טובה מאוד - הם לא מבססים את עצמם על חיקויים סטייל יצפאן והחרצופים, למרות שישנם מעט חיקויים, אלא על חומר בוטה, קיצוני ושובר טאבו, בדיוק החומר ממנו עשויה סאטירה טובה. יצפאן, בניגוד להם, מתקיים אך ורק בגבולות המיינסטרים והטאבו הישראלי, לא מחדש כלום ובטח שלא מציג את החברה הישראלית על כל חסרונותיה, כפי שעושים דרור ושי. את המחשוף לא ראיתי, אבל אני מניח שגם היא טובה תוכנית כמו יצפאן, שאמורה להיות לייט נייט שכזה, צריכה להיות משודרת ב11. גיא פינס צריך להיות משודר לפני הפריים טיים, ב6-8 בערך. שם גם אמורה להיות הטלנובלה, שבמקור, כמו אופרות הסבון, פונה לקהל מאוד מוגדר: עקרות בית (וזה נכון, שובייניסטי ככל שזה נשמע, זאת המטרה הראשית של הז´אנר). אבל בארצנו הקטנטונת לא יודעים לוח משדרים נאות מהו, ולכן הכל מעורבל ומעורבב, לפי שיקולי רייטינג מוטעים. רוצים עוד דוגמאות? מה עם מתקפת השעשועונים בפריים טיים של ערוץ 2 לפני כמה שנים? הם היו צריכים להיות הרבה יותר מוקדם. לוח המשדרים של ערוץ 3 שגוי מתחילתו ועד סופו, מה גם שהערוץ אינו ערוץ מסחרי אז למה בדיוק יש לו שיקולי רייטינג? לא ברור... ובקשר לסיינפלד. בעולם אידאלי הסדרה היחה משודרת ב 22:00. בערוץ כמו שלנו הייתי מסתפק גם ב 23:20 אחרי גיא פינס, במקום שידורים חוזרים של "של מי השורה הזאת?". לסיינפלד יש קהל מעריצים שהופך את הסדרה למעין סדרת פולחן (ואני לא צריך לספר את זה לכם, נכון?), ואותו קהל היה רואה גם בשעה שנחשבת טיפה למאוחרת, אבל ב 19:40 אין סיכוי שכולם יצליחו לראות את הסדרה, או שיהיה להם כוח. אם מישהו רוצה להתחיל מחאה אז סבבה, אבל אני ממש בספק אם זה יעזור. ערוץ 3 מתעלם ממה שחשוב באמת, הצופים, ומקשיב רק לרייטינג, שבכל מקרה לא משמעותי בערוץ כבלים...