רק מתוך מה שאני מכירה..
אתה צודק באופן כללי.
העניין הוא שהחברה הדתית לא רואה ערך ב'להעביר אליה' את בני החברה החרדית. לדעתי זה נובע מרגשי נחיתות (לא מוצדקים בעליל) של הדתיים שהרבה מהם רואים בחרדים "דתיים אמיתיים", גם אם טועים בדרכם האידאולוגית.
כלומר- במישור ההלכתי-דתי, הרבה דתיים רואים בחרדים דווקא מודל לחיקוי.
זה בחברה הדתית-תורנית.
בחברה הדתית -ליבראלית, אכן תמצא בדרך כלל פחות השפעה של הקהילה.
בכל מקרה, בשום קהילה דתית, לא תראה ערך ב'העברת חרדים על דתם'
. אולי זה פשוט כי אנשים לא חושבים שחרדים נמצאים במצוקה שיש להציל אותה מהם.
גם הדחף להחזיר בתשובה הוא חלש יותר בציבור הדתי הלא-תורני. לדעתי זה קשור לפלוראליזם היחסי של החברה הזו. לא כל האמת נמצאת אצלי, ויש לגיטימיות למי שרואה לנכון לחיות אחרת
מה גם, שבסופו של יום, גם החברה הדתית היא די הומוגנית-אנשים רוצים לחיות עם 'מי שנראה כמוהם'. אם ליישוב שלי יבוא אדם חרדי, בעל לבוש ואורחות חיים חרדיים, הוא לא בהכרח יצליח להתשלב ולא בטוח שיאירו לו פנים.
אם לעומת זאת הוא יעבור שינוי -וירצה לחיות כבן החברה הדתית- כנראה שיהיה לו קל מאד להשתלב והוא יתקבל בסבר פנים יפות.
אוי, לא פשוט בכלל.
בכל מקרה, השאלה המקורית שלי היתה האם יש מצב ש'אנוס' יעבור לחיות בקהילה חרדית-פתוחה ויעשה את השינויים משם.