נמאס לי...

אכן מבאס

ממליצה לך לקחת לעצמך נקודות איוורור מידי פעם ולצאת לפאב, קפה או לים עם חברים או לבד ולצבור קצת אנרגיות.
לגבי למות אמר פה ניני פעם שמחר בטוח יהיו לך סיבות יותר טובות לעשות את זה אז שווה לחכות, אולי תופתע והמצב ישתפר:)

nini132

New member
אני אמרתי דבר כזה?

טוב נו, נשמע הגיוני

טוב, הלכתי לחפש

ניסיתי כמה אפשרויות ולא מצאתי,
עדיין יש לי זיכרון של עצמי קוראת משפט כזה וצוחקת כמה מתאים לך להתנסח ככה אז או שאני טועה או שלא.

nini132

New member
אני מוחמא

מהעובדה שלא רק שקוראים את השטויות שלי, מישהו גם זוכר

אני דווקא זוכרת שזה היה מומיה

אך מצד שני אחרי היום שעברתי אני לא בטוחה שהראש פועל כלל ככה שלא לכעוס אם אני טועה

מציע טעימות

זה הדבר היחיד שאני עושה עבור עצמי ויש בזה עידוד

יציראות לבילוי פה ושם, הכרות עם אנשים מעולמך או מהעולם החילוני.

בהצלחה לנו

טליש 7

New member
לא מומחית בנבכי החברה החרדית, אבל שואלת

יש מצב לעבור בהדרגה, לחברה יותר פלוראליסטית?
כלומר- אני מאמינה (אבל לא בטוחה) שגם בחברה החרדית יש תתי-זרמים.
אני עצמי נפגשתי עם חרדים שהם מעורבים יחסית בעולם הכללי.
יש מצב כזה של לעבור לחיות בקהילה יותר פתוחה (אבל עדיין 'לגיטימית'..) , ומשם הדרך החוצה קלה יותר?

חוצמזה, עצוב לקרוא.. שולחת חיבוק, כוחות ואיחולים לשמחה, שלווה ולשנה טובה יותר!

במבה9

New member
מאמינה שיש תתי זרמים?

ברור שיש תתי זרמים, יש בחברה החרדית זרמים יותר פתוחים מזרמים מסויימים בחברה הדתית לאומית.

טליש 7

New member
אמממ אז זה סוג של דרך למפלט, לא?

גם אני, בתור בת לחברה הדתית-לאומית, כשרציתי להוריד ת'כיסוי ראש (מטעמים פמיניסטיים וגם מספקות שיש לי לגבי המערך ההלכתי, אבל לא משנה) הבנתי שקל יותר לעבור לחברה יותר פלוראליסטית, למשל-הקיבוץ הדתי, ומשם להמשיך..
אני תוהה אם יש מצב, עבור אותם אלה שמתייסרים ומעלים את הקשיים שלהם פה לעשות צעד כזה?
לעבור לחברה יותר מודרנית או פלוראליסטית ומשם לעזוב בהדרגה, ולא לחטוף את הכאפה לפרצוף של מי שעוזב מייד-מחברה מאד שמרנית לחברה פתוחה...

(?)

קורטמן

New member
החרדים רגילים לחברה שמחזיקה אותם

אכן נשמע פנטסטי לעבור בהדרגה. במציאות זה כמעט בלתי אפשרי.
קשה לחרדי לעבור לחברה אחרת כאשר זו אינה ערוכה לקבל אותו ולתת לו את התנאים שהיה מורגל בהם.
החברה הדת"לית לא הקימה מערך של קבלת חרדים לשורותיה.
המושג "קירוב" לא כ"כ קיים בציבור הדתי.
בכיון ההפוך, מה שנקרא "התחזקות" דתית, הדרך הרבה יותר קלה. כדי להעלות אנשים בדרגתם הרוחנית, אנשים מאמינים מוכנים לעשות יותר. בקהילה חרדית זו מצוה לקבל אנשים שבאים מרקע דתי חלש יותר, או חוזרים בתשובה, ולתת להם (לפחות בשנים הראשונות עד שיעשו להם צרות באי קבלת ילדיהם למוסדות) הרגשה שהם רצויים וגם דואגים במידה מסויימת לפרנסתם. אבל מי שנמאס לו מהחרדיות ומעוניין לעבור לקהילה דתית פחות קיצונית, לא ימצא לפניו מערך של "קירוב".
כאשר חרדי עובר לחברה אחרת, קשה לו לוותר על שירותי הקהילה אותם הוא קיבל כמובן מאליו בחברה בה הוא חי עד כה. ובחברה פלורליסטית יותר, ככל שהדת דומיננטית פחות בחיים כך גם הקהילתיות. כל אדם לעצמו. הוא אמור להיות אדם עצמאי ונועז בצורה יוצאת דופן, וכך גם זוגתו, כדי לבצע מעבר שכזה.
שלא לדבר על כך שאין לו הכלים להתפרנס מעבודות לא חרדיות - על כך כבר דובר כאן די והותר. אני מתמקד בכך שהציבור הדתי יודע בעיקר לרטון על החרדים שאינם עובדים, אך לא מאיר להם פנים בהצעה להצטרף לשורותיו.

טליש 7

New member
רק מתוך מה שאני מכירה..

אתה צודק באופן כללי.
העניין הוא שהחברה הדתית לא רואה ערך ב'להעביר אליה' את בני החברה החרדית. לדעתי זה נובע מרגשי נחיתות (לא מוצדקים בעליל) של הדתיים שהרבה מהם רואים בחרדים "דתיים אמיתיים", גם אם טועים בדרכם האידאולוגית.
כלומר- במישור ההלכתי-דתי, הרבה דתיים רואים בחרדים דווקא מודל לחיקוי.
זה בחברה הדתית-תורנית.
בחברה הדתית -ליבראלית, אכן תמצא בדרך כלל פחות השפעה של הקהילה.

בכל מקרה, בשום קהילה דתית, לא תראה ערך ב'העברת חרדים על דתם'
. אולי זה פשוט כי אנשים לא חושבים שחרדים נמצאים במצוקה שיש להציל אותה מהם.
גם הדחף להחזיר בתשובה הוא חלש יותר בציבור הדתי הלא-תורני. לדעתי זה קשור לפלוראליזם היחסי של החברה הזו. לא כל האמת נמצאת אצלי, ויש לגיטימיות למי שרואה לנכון לחיות אחרת

מה גם, שבסופו של יום, גם החברה הדתית היא די הומוגנית-אנשים רוצים לחיות עם 'מי שנראה כמוהם'. אם ליישוב שלי יבוא אדם חרדי, בעל לבוש ואורחות חיים חרדיים, הוא לא בהכרח יצליח להתשלב ולא בטוח שיאירו לו פנים.
אם לעומת זאת הוא יעבור שינוי -וירצה לחיות כבן החברה הדתית- כנראה שיהיה לו קל מאד להשתלב והוא יתקבל בסבר פנים יפות.

אוי, לא פשוט בכלל.
בכל מקרה, השאלה המקורית שלי היתה האם יש מצב ש'אנוס' יעבור לחיות בקהילה חרדית-פתוחה ויעשה את השינויים משם.

puppet

New member
ורק אציין

שמה שכתבת בנוגע לאופן בו הדתיים לאומיים מסתכלים על החרדים, הוא אולי נכון בפלג המאד מסוים בו את נמצאת או היית, אך כעיקרון אינו נכון כלל ועיקר באשר להרבה פלגים דתיים תורניים אחרים.

איפה זה לא נכון? בישיבות מהסוג של כרם ביבנה או קרני שומרון או הגוש למשל, (וכן, אני יודע שהן שונות מאד אחת מהשניה) יש אם כבר אליטיסטיות משלהם, ותיעוב לטנטי מסוים שלא לומר חשד ובוז מכל מה שמריח מחרדיות. איך אני יודע? כי אני מהאנשים הנדירים האלה, שהיו גם חרדים, גם דתיים לאומיים (מכמה וכמה סוגים) וגם חילוניים (כיום).

וגם בישיבות כמו מרכז הרב (בעיקר) והר המור (פחות), יש מאפיינים דומים, אם כי מעט שונים בניואנסים שלהם. בכל מקרה, אני לא ראיתי הרבה מזרוחניקים, אם בכלל, שמחזיקים את היחס שאת טוענת כלפיו, כלפי הציבור החרדי. מצטער.

ניטשה10

New member
אז ככה

לכל אלו ששולחים חיבוקי ואיחולים, תודה, אתם ממש נחמדים

לכל אלו ששאלו למה אני לא משנה כיוון, אז שיניתי והמון, ממשפחה חרדית צולית וחניוקית - (חזונישניקית) אני היום סטונדט למשפטים שעובד במשרד חילוני של עו"ד.. אז עשיתי צעד קטן של שינוי לא?

לכל אלו, שמציעים לי לא למות, לכו למות, למות זה הדבר הכי טוב, אך כמו כל דבר טוב הוא קשה להשגה... (סתם במצחוק) :)

למעלה