נמאס לי

tautau2

New member
נמאס לי

אני משלבת משפטים וכלכלה באת"א- ואני חייה בתחושה מתמדת שאני לא מספיקה כלום כבר כמעט שנתיים. אני כל הזמן רודפת אחרי מטלות, אחרי מבחנם ומועדי ב' , אחרי להשלים שיעורים שהברזתי מהם כי אני רודפת אחרי מטלות אחרות ואני לא יכולה לבוא לשיעורים , אחרי להשלים חומר קריאה שאין לי סיכויי לקרוא בזמן לשיעור, נמאס לי!! כמעט כל מבחן שאני ניגשת אליו דורש מימני להשלים כמויות עצומות של חומר בפרקי זמן קצרים, ואני מרגישה שאם אני אמשיך בקצב הזה עד שאני אסיים את התואר אני אהפוך למשוגעת. פתרון אחד הוא להחליט שבתואר אחד חשוב לי הממוצע ובשני לא (זה מה שרוב האנשים עושים, אני לא ממש בקטע) יכול להיות שזו רק אני, מי שנתקל בתופעה- ואני מניחה שיש פה כאלו שיצא להם... אני צריכה פתרון , איך אני הופכת להיות סטודנטית נורמאלית- כזו שיש לה זמן להכין ש"ב , לקרוא חומרי קריאה, לבוא לשיעורים, ולהפסיק לרדוף כל היום אחרי הזנב של עצמי...

B L I M P

New member
ציפיות ריאליות וחלוקת זמן

זה היה המוטו שלי. ידעתי מה חשוב לי ועל מה אני מוכנה לוותר (למשל, היה לי חשוב לעבוד משרה מלאה ולצאת הרבה עם חברים והייתי מוכנה לוותר על ממוצע גבוה בשביל זה). דבר שני היה לחלק כמו שצריך את הזמן - לדעת מתי הריכוז שלי הכי גבוה ולעשות בזמן הזה עבודות, ובזמנים אחרים לצאת ולבלות. כמובן שלא הזיק שתפקדתי עם מעט יחסית שעות שינה. צריך גם לדעת על אילו מטלות לוותר ובאילו חובה להשקיע - לקרוא לפני השיעור זה לא תמיד חשוב, אבל להכין תרגילים במהלך הסמסטר במקצוע ריאלי זה ממש חשוב. מקווה שתצליחי להנות מהמשך התואר...

Anabol

New member
זהירות חפירה ../images/Emo70.gif (אבל אולי זה יועיל למישהו)

אז הדבר שאני באמת באמת טוב בו הוא לא דיני חוקה או משפט עברי, אלא בדיוק מה שאת שואלת, למצוא לעצמי (המון) פנאי בסיטואציה שבה כביכול, לא אמור להיות לי בכלל (משפטים-חשבונאות בעברית). הדבר הכי חשוב בלפנות זמן לפנאי הוא להיות יעיל. זה נשמע ברור מאליו, אבל ממה שראיתי רוב האנשים לא מסוגלים להפריד עיקר מטפל כמעט בכלל. לרוב האנשים גם יש קיבעון מסוים לגבי הטפל. הם חושבים שטפל הוא הכרחי. מה שאני אציע לך דורש להשתחרר טיפה מחשבתית ולחשוב בצורה ביקורתית ובעיקר ברציונאלית, על מה מוביל לציונים ולידע ומה מוביל אותך לאותה המטרה בדרך יותר ארוכה. התועלתן הממוצע, כמוני, יראה קודם כל את המטרה ורק אז יחשב, מנסיון החיים, את הדרך הכי קצרה להגיע אליה. אני מצליח ככה, החל משנה ג', לשמור על ממוצעים יפים מאוד בשני החוגים (קצת פחות במשפטים) ולא להתעורר לפני 10-11 ברוב הימים. אני גם לא זוכר ימים שמנעתי מעצמי איזשהו בילוי לטובת לימודים. אולי זה נשמע קצת שאני משתחצן, אבל זו באמת לא המטרה. אם את מוכנה לוותר על דברים מסוימים בלימודים ומהשגרה הלימודית לטובת "חיים" תמשיכי לקרוא. אבל הבעיה האמיתית היא שרוב הסטודנטים, הם "חרשנים" במובן הטוב והרע של המילה, ולא מסוגלים לראות ימינה או שמאלה מהפרקציוניזם הלימודי הזה, גם כשאין שום רציונאל מאחריו, אלא מתחבאים מאחורי תפיסות, שהן מוטעות, כמו "זה מה שצריך לעשות" או "אבל אחרת אני לא אהיה ע"וד/כלכלן/רו"ח טוב" או "אבל כולם עושים את זה". במיוחד הטענה הלפני האחרונה היא טעות גדולה, אבל את זה אני אסביר במקום אחר, גם ככה ההודעה מתארכת ועוד לא התחלתי. אז קדימה: 1. תעשי ניתוח של כל הפעילויות הלימודיות שלך (סיכומים, קריאת חומר, הגעה לשיעורים, לימוד למבחן, חזרה על חומר וכו'). אני לא יודע להגיד לגביך כי כל אחד עושים דברים שונים. 2. שימי לעצמך מטרה. הרעיון הוא שרק המטרה החשובה. פה זה כבר עניין של מה העתיד שאתה מצפה לעצמך. לדוגמא האם את לפני חיפוש התמחות או אחרי זו שאלה חשובה, כי ממנה אמור להיגזר הציון שאת שואפת אליו. אם את באמת מצפה לחסוך בזמן, את אמורה לראות את הציונים כאמצעי למטרה ולהיפטר מהקלישאה שבה מחזיקים רוב הסטודנטים שיש קשר ישיר וחד משמעי בין ציון להבנה או ל"ידע". לפעמים זה נכון. לרוב, במיוחד בפקולטה למשפטים, זה לא. הציון הוא רק אמצעי להגיע לאנשהו. אם משרדים גדולים מקבלים סטודנטים עם ממוצע מעל 85, אז זו המטרה שלך (ואולי קצת יותר בשביל מרווח בטחון). להיות מצטיין, רק לשם הצטיינות נראה לי מיותר. אם זו המטרה שלך, אין לי איך לעזור לך. בשביל להיות בנאדם עם חיי פנאי טובים, צריך להיות תועלתן. אבל כמו שאמרתי, זה לא בהכרח הופך אותך לפחות מקצועית. 3. סדרי את הפעילויות לפי סדר חשיבות בשביל להגיע למטרה. לדוג' במשפטים: חוץ מללמוד בימים האחרונים למבחן לכל שאר הפעילויות אין ש-ו-ם חשיבות. אפשר להיות מצטיין דיקן ללא שום בעיה, רק ע"י קריאה של מחברות בחינה כמה ימים לפני המבחן. זו אמירה אובייקטיבית שהיא נכונה. אין הרבה מה להתווכח עם זה, עובדה שיש הרבה מצטיינים שעושים בדיוק את זה. השאלה היא האם את מוכנה לזה, אבל זה בשלב הבא. בחשבונאות, כמו בכלכלה, להבדיל ממשפטים, דווקא יש חשיבות לעבודה שוטפת לאורך הסמסטר. אבל רק לפתרון תרגילים. בשביל לייעל את הזמן צריך להמנע מכל מה שקשור לחזרה על החומר, עבודה על מחברת מסודרת ויפה עם כותרות וכל מיני בולשיט, גם הגעה לרוב התרגולים היא בדר"כ מיותרת (לפחות בחשבונאות). הרבה זמן מתבזבז על כל המסביב. כשאני פותר תרגיל אני מתרכז רק במה הקאטצ' בשאלה. זהו, זה מה שחשוב. לא צריך לפתור חלקים ארוכים שהם רק טכניים, זה לא תורם. צריך לזכך את הלימוד רק ל"הבנה" של התרגיל ומה שאנשים עושים לרוב זה מבזבזים את הזמן ואת ה"כוח המנטלי" על המסביב. על לכתוב יפה, מסודר, על דפים יפים, שיהיה קריא. על לתרגל נושאים שהם מבינים מזמן, או לנסות להבין "דרך היד/התחת". כל זה שטויות. צריך להבין מה רוצים ממך בתרגיל, לפצח מנטלית את הקאטצ' ולהמשיך הלאה. אם את רואה שאת נתקעת יותר מכמה דקות, לא צריך לבזבז את הזמן, בשביל זה יש חברים או את הפתרון. בסופו של דבר צריך להבין, אם הבנת דרך הפתרון או לבד זה לא משנה. העיקר שהבנת והטריק הזה עכשיו יושב במוח. את תדעי להשתמש בו במחן ללא תלות לאין הגעת אליו. הרבה אנשים "מפחדים" להסתכל בפתרונות או מנסים שעות "להבין לבד", כשהאמת היא שאין שום דבר בפסול בזה שחבר יעזור לך להבין. 4. פשוט תפסיקי לעשות את כל מה שלא דירגת כ"קריטי להשגת המטרה". זה השלב הכי חשוב מן הסתם והוא גם הקשה ביותר מנטלית. בדר"כ נכנסים למשוואה דברים מטופשים כמו רגשות אשם. ברגע שתצליחי להתעלם מרגש האשם המכרסם הזה, אני מבטיח שהחיים שלך ישתפרו עשרות מונים. בלימודים, לפי דעתי, צריך לעשות רק את מה שקריטי להשגת המטרה ולא להשקיע שניה מעבר. אני לא חושב שזה הופך אותך לאדם פחות מקצועי, בגלל שרוב הדברים שאנשים עושים זה בזבוז של זמן. לדוג' קריאה של פסקי דין במקור- שזו אולי הפעילות המבזבזת זמן ביותר. כל מה שחשוב בפסקי דין, זו השורה התחתונה (ההלכה). גם ההלכה המרחיבה ביותר יכולה להצטמצם ל10-15 שורות. מסביב להלכה יש עשרות עמודים של קשקושים ושל אוננות מילולית של שופטים. אותו דבר אפשר להגיד על מאמרים. בשביל זה יש את האנשים הטובים בחברת "נבו" שחוסכים לנו את העבודה המייגעת הזו ומקצרים פסקי דין לשני עמודים. תשמשי בזה, ואל תתני לרגשות האשם לנצח. גם הגעה לשיעורים היא מאוד מיותרת לפי דעתי, אבל זו החלטה שלך. יש אנשים שאוהבים לשמוע מרצים משמימים ומתלהבים מכל הסחבקיה באוניברסיטה. אוקיי, לגיטימי לגמרי. אבל תדעי שככה את נשארת באותו מקום. לדעתי, עדיף לעשות תרגילים או עבודות במקום השיעורים הפרונטליים ואז אפשר להרשות לעצמך להתעורר ב11 וגם כל הערבים חופשיים לחלוטין. אם את מתעקשת להגיע לכל שיעור ולקרוא כל חומר במקור, כנראה שלא תצליחי למצוא זמן פנוי. כמובן שבשנה הראשונה עשיתי יותר פעולות מיותרות, והנסיון הוא זה שמוביל אותך לעשות רק את הדברים ההכרחיים, אבל בכל זאת, אני חושב שהרוב המוחלט של האנשים לא יעילים לחלוטין. אני גם תמיד משתדל להזכיר לעצמי שהתקופה הזו של להיות סטודנטים היא חד פעמית, עוד שנה וחצי, כשאני אתחיל התמחות, לא יהיה זמן לעשות כלום (12 שעות עבודה לפחות). אז אם האופציה היא לקפוץ לחומוס או ללכת למעיין יום-יומיים לפני מבחן התשובה יכולה להיות רק לכיוון אחד. תזכרי שאת עושה עשרות קורסים בתואר והציון של כל אחד מהם הוא זניח. באמת שאני שונא להשתמש בקלישאות כאלה, אבל חיים רק פעם אחת, והרגעים הקטנים האלה שאת מוותרת עליהם כשאת לא יוצאת עם חברים הם רגעים שאת תתחרטי עליהם בטווח הארוך. אני לא מרגיש שהדרך הזו פגעה בידע, בציונים או ב"מקצועיות" שלי. באופן השוואתי, אני גם יודע שזה באמת ככה. יש עוד הרבה אנשים שעושים בדיוק מה שאני עושה ולחלקם יש ציונים הרבה יותר גבוהים ממני. המוטו שלי בחיים הוא שאין שום דבר בחייים ששווה להיות מתסוכל בשבילו, לא לימודים לא חברה ולא עבודה. כל הדברים הללו הם גם אמצעים למטרה. הלימודים הם אמצעי ע"מ להגיע לעבודה טובה ולהיות משכיל. המטרה של העבודה היא הגשמה עצמית, אבל בעיקר כסף. גם הכסף הוא לא המטרה הסופית, אלא הוא נועד על מנת לאפשר רק חיים מסוים שמביאה לשמחה. צריך להסתכל על המטרה הסופית, והיא להנות בחיים האלה ולנצל את הרגעים עם האנשים הקרובים ועל עצמך (בגלל זה פנאי הוא מאוד חשוב).ברגע שיש משהו שפוגע בהנאה, צריך למצוא דרך אינטליגנטית להוציא אותו מהחיים. אני יודע שחפרתי, אבל באמת שקשה לי לראות אנשים שהלימודי מצליחים לתסכל אותם. זו אמורה להיות תקופה מדהימה. אם יש שאלות לגבי דברים יותר ספציפיים, אשמח לפרט.

tautau2

New member
וואו איזה השקעה!

בכל אופן, עיקר הבעיה שלי היא שאני דיי מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.... אני עובדת באוניברסיטה 20 שעות בשבוע, משתתפת בהמון פעיליות אקדמיות שהן יותר עמוסות מקורסים רגילים, ועושה השנה 60 נ"ז... ואחרי זה אני מתלוננת שאין לי זמן לכלום ואני לא מספיקה (באופן מפתיע) הבעיה היא שאני לא רואה את עצמי מוותרת על כלום, לא מעונינת להוריד סטנדרט (למרות שלפעמים זה יכול להיות ממש קשה נפשית...) - אני חושבת שגם אם הייתי לומדת 24 שעות ביממה לא הייתי מספיקה הכל... הקטע המצחיק הוא שלמרות שאני יודעת שזה לא שווה את זה, וגם לא הגיוני (לא שזה נאמר בהקשר של ההתמחות, אבל התמחות סגרתי כבר בנובמבר-דצמבר) אני לא יכולה להביא את עצמי להוריד שום דבר..... הקטע הוא שאני כבר שנתיים בלימודים ועדיין לא היה אפילו קורס אחד שלמדתי בצורה נורמאלית- אף פעם לא כתבתי מחברת משלי, אין אף קורס שהייתי בכל השיעורים, וכמעט תמיד אני לומדת לפחות שבעים אחוז מהחומר של הקורס לבד בבית.. בשביל ציון זה לפעמים מספיק, הבעיה היא שזה פשוט משאיר תחושה מעצבנת כזו שבמקום ללמוד בתואר שלי כמו שצריך (כמו רוב הסטודנטים), אני רק עסוקה כל היום בכיבוי שריפות ולוודא שאני לא קורסת...

tautau2

New member
וואו איזה השקעה!

בכל אופן, עיקר הבעיה שלי היא שאני דיי מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.... אני עובדת באוניברסיטה 20 שעות בשבוע, משתתפת בהמון פעיליות אקדמיות שהן יותר עמוסות מקורסים רגילים, ועושה השנה 60 נ"ז... ואחרי זה אני מתלוננת שאין לי זמן לכלום ואני לא מספיקה (באופן מפתיע) הבעיה היא שאני לא רואה את עצמי מוותרת על כלום, לא מעונינת להוריד סטנדרט (למרות שלפעמים זה יכול להיות ממש קשה נפשית...) - אני חושבת שגם אם הייתי לומדת 24 שעות ביממה לא הייתי מספיקה הכל... הקטע המצחיק הוא שלמרות שאני יודעת שזה לא שווה את זה, וגם לא הגיוני (לא שזה נאמר בהקשר של ההתמחות, אבל התמחות סגרתי כבר בנובמבר-דצמבר) אני לא יכולה להביא את עצמי להוריד שום דבר..... הקטע הוא שאני כבר שנתיים בלימודים ועדיין לא היה אפילו קורס אחד שלמדתי בצורה נורמאלית- אף פעם לא כתבתי מחברת משלי, אין אף קורס שהייתי בכל השיעורים, וכמעט תמיד אני לומדת לפחות שבעים אחוז מהחומר של הקורס לבד בבית.. בשביל ציון זה לפעמים מספיק, הבעיה היא שזה פשוט משאיר תחושה מעצבנת כזו שבמקום ללמוד בתואר שלי כמו שצריך (כמו רוב הסטודנטים), אני רק עסוקה כל היום בכיבוי שריפות ולוודא שאני לא קורסת...

Anabol

New member
ואין בזה שום דבר פסול

"ההרגשה המעצבנת הזו" - זה האויב הכי גדול. ההרגשה הזו היא מעצבנת סתם, ללא סיבה, אין מאחורי זה שום בסיס רציונאלי. ברגע שתוכלי להשתחרר מהתחושה הזו החיים שלך יהיה יותר טובים. בכל מיני מובנים, לא רק לימודים. את לא חייבת שום דבר לאלוהי הלימודים, לא ח-י-י-ב לקרוא הכול, ולא ח-י-י-ב לעשות אלף פעילויות אקדמיות. את עושה את רוב הדברים האלה מתוך הרגל. אבל זו זכותך, ואם יותר חשוב לך להיות עסוקה כל היום, אז אוקיי. אבל נשמע מההודעה הראשונה שלך שזה הביא אותך למצב שבו את מתוסכלת מהסדר יום הנוכחי שלך. גם תנסי לזכור שהחיים שלך (ושלי) הולך פלוס-מינוס להגמר עוד שנתיים. אני חושב שזו טעות, איך שלא מתסכלים על זה, לוותר עכשיו על פנאי ובילויים. חד משמעית, גם אם את נהנית מכל הפעילויות וגם אם זה נראה לך שזה חשוב.

הייתי שמחה לשמוע התיזה שלך בנוגע להתכוננות

למבחן. היות והתיזה שלך על אופן הלימודים שלך הייתה מאוד מרעננת ומעניינת. אגב, שלום, אני קוראת סמויה... הבעיה שלי בתואר (אני גם משלבת כלכלה משפטים באת"א) היא שאני כנראה לא לומדת נכון למבחנים. לא סיגלתי לעצמי למידה בקבוצות כי האנשים שניסית ללמוד איתם היו אחלה, אבל יותר בעניין של לעשות צחוקים מאשר ממש לדבר על החומר. אני בדר"כ קוראת את המחברת פעם או פעמיים אם אני מספיקה (בדר"כ לא כי הקריאה הראשונה לוקחת לי המון זמן) ומקבלת ציונים בינוניים 78-80. האם יש לך או באופן כללי לכל אנשי הפורום, עצות וטיפים לגביי איך להתכונן בצורה טובה ויעילה למבחן במשפטים? אני ממש רוצה לשפר סוף סוף את הממוצע שלי ומתוסכלת מזה שאני לא מצליחה למרות כל המאמצים. המון תודה לכל מי שיכול לעזור.

Anabol

New member
אנסה לעזור

למידה למבחנים משתנה מאדם לאדם, ויש כאלה שקריאה יותר יעילה בשבילם ויש כאלה שזוכרים הכי טוב אם הם מדברים על זה עם מישהו אחר. בשבילי, ואני מניח שבשביל הרוב, זה שילוב של השניים. אני אקח מבחן גדול טיפוסי שיש בערך 5 ימים ללמוד אליו (במקרה הטוב, אבל זו תהיה נקודת המוצא שלי). בגלל שאני כמעט ולא משקיע במהלך הסמסטר, הקריאה הראשונה, כמו שציינת, היא הכי מאומצת ולוקחת הכי הרבה זמן, אז צריך לדעת לעשות את זה באופן יעיל ומהיר יחסית. אני ממליץ להתרכז רק במחברת הבחינה ורק במה שכתוב בה. לא להתחיל לקרוא סיכומי פסקי דין וסיכומי מאמרים - מאוחר מדי. בגלל שאני לא מכיר את החומר, יש נטייה לבזבז זמן ולהתעמק בו ו"לנסות להבין" לעומק. גיליתי שחבל על הזמן, צריך לטוס על המחברת ולדלג על קטעים קטנים לא מובנים. בדר"כ בקריאה השנייה והשלישית את תביני אותם כי את כבר מבינה את ההקשר הכללי. עוד משהו שאני עושה בקריאה הראשונה זה ממרקר באופן בררני את הפסקאות החשובות. וכל כמו מחברת בחינה, לא יותר משליש מהחברת הוא חשוב. ואז בקריאה השניה, אני קורא רק את החלק הממורקר. אז אם בקריאה הראשונה קראתי 100-120 עמודים, בקריאה השנייה אני אקרא, בנטו, בערך 40. אבל פה נכנס ההגיון הבריא, צריך להבין מה הן הפסקאות החשובות ומה לא. לדוג' כשאת רואה סיכום קטן של פס"ד במחברת בחינה- אל תתמקדי על העובדות, כמעט אף פעם הן לא חשובות. את צריכה למרקר רק שתיים-שלוש שורות בכל פס"ד ולזכור את זה, לא יותר. הקריאה השנייה היא יותר עמוקה וצריך לנסות לשים לב לניואנסים חשובים, להלכות ולמגמות שהיו בפסיקה ובמשפט. זו קריאה אינטליגנטית יותר להבדיל מהקריאה הראשונה שהיא למטרות "היכרות עם החומר". אבל למרות שזו קריאה מעמיקה יותר היא אמורה להיות מהירה, בגלל שמתמקדים רק המגמות העיקריות, במהות הקורס וב"אמירה" של המרצה. זיקוק האמירה של המרצה ומהות החומר זה הדבר הכי קשה ושדורש לדעתי הכי הרבה אינטליגנציה. כי אפשר בדיוק באותה מידה להשקיע הרבה זמן על המסביב ועל הטפל. הקריאה השלישית, היא רק לסגור פינות ואמורה להיות מאוד מהירה (לא יותר מכמה שעות ספורות). המטרה שלה היא לקבע סופית בראש את כל הפרטים והחומר. שלושת הקריאות האלה צריכות לקחת שלושה ימים. אבל כל מה שכתבתי לעיל מתגמד בחשיבות אל מול השלב האחרון (שלוקח יום וחצי-יומיים) והוא תרגול מבחנים. כמובן שזה תלוי בקורס ואין דין מבחן בתורת המשפט כדין מבחן בחוזים. הדבר הראשון החשוב הוא להשיג כמה שיותר מבחנים וכמה שיותר פתרונות איכותיים (הזמינות משתנה בין מקום לימודים אחד לשני ובין מרצה למרצה). את השלב הזה כדי לעשות עם חבר אחד או מקסימום שניים. הדינימיקה של יותר מזוג היא בעייתית בלמידה מרוכזת למבחן. כשמתרגלים מבחנים הרבה פחות להגיע לתשובה לבד מאשר לזכור את התשובה הסופית. אנשים שמים יותר מדי דגש על "לחשוב" ולבזבז זמן על לפצח את התשובה מהמחברת בחינה. במבחנים יש כל מיני טריקים ששמים שם בכוונה. המטרה שלך היא ללמוד אל כל הטריקים ולא לנסות לפתור את זה לבד, בעיקר זה מבזבז המון זמן. יותר חשוב לעבור על כמה שיותר מבחנים מאשר "להצליח" בפתרון שלהם. תקראי את הפתרונות טוב טוב ותנסי להבין איפה מירב הנקודות נמצאות. האם זה ביישום נכון של ההלכה או בשינון של פרטים מסוימים או שהמרצה הספציפי דווקא מעוניין יותר בפתרון קייס בצורה של אבחון ויישום. המשפט שמסכם את הלמידה הוא שצריך ללמוד את המרצה יותר מאשר ללמוד את החומר. צריך לקרוא טוב את המבחנים ולראות מה התשובות הרשמיות עליהן וככה "לפצח" את המחשבה של המרצה/המתרגל. למטרה זו כדאי להעזר גם בתרגילים פתורים ממהלך הסמסטר. לדעתי השיטה הזו תוביל לציונים שבין 85-90 במקרה שלמדת טוב ו80-85 עם למידה בינונית.

n i e m a n d

New member
ומה לגבי מבחן עם חומר סגור?

וואלה, תאכלס אתה צודק בכל הנוגע למבחנים עם חומר פתוח - צ'קליסט טוב עושה את כל ההבדל ולדעת הכל בכלליות ובמצב שבו במבחן נכנסים לעובי קורת הצ'קליסט אז באת שהשמים הם הגבול ואפשר להוציא ציוני מאוד יפים. אבל מה לגבי מבחנים עם חומר סגור? מה שיטת הלימוד שלך במקרים כאלה?

Anabol

New member
פה זה יותר בעייתי

אני עושה פלוס מינוס אותו דבר, אבל הציונים לרוב נמוכים יותר. מה שצריך לעשות במבחן בחומר סגור זה פשוט לשנן. יש אנשים שיש להם את זה, ויש כאלה שלא. אני לא מצליח לשנן טוב, הזכרון שלי לא משהו, ואני לא מצליח לשבת יותר מחצי שעה רצוף על שום דבר. בגלל זה הציונים שלי יותר נמוכים במבחנים סגורים. מה שצריך פשוט זה "תחת" סגורים. מצד שני, לא דרושה כמעט בכלל "הבנה" או חשיבה או אינטליגנציה, זה ממש שינון כמו בתיכון. אני אישית מתעצבן ממבחנים כאלה, כי לא הגעתי לאוניברסיטה בשביל להקיא חומר כאילו מדובר בבגרות בהיסטוריה.

tautau2

New member
אני לא חושבת שיש ממש הבדל

אצלי לפחות, הלימוד למבחן בחומר פתוח וסגור הוא זהה. בשניהם צריך לדעת את החומר ממש טוב.... גם כשאני ניגשת למבחן בחומר פתוח- אם אני יודעת את החומר כמו שצריך , הסיכוי שאני ממש אשתמש בצ'ק ליסט ברמה שהוא יעזור לי הוא דיי נמוך.... טבלת הלכות ומחברת בחינה מבחינתי זה כבר מיותר- אם היה לי את האומץ הייתי באה למבחן בלי .... חוץ מזה לי אישית אין באמת זמן לפתוח את החומר הפתוח, ולהעזר בו בצורה רצינית.... ההבדל היחידי בין חומר פתוח לסגור מבחינתי הוא בעיקר שלפני מבחן בחומר פתוח אני צריכה להתחיל להדפיס מיליון עמודים, לסדר צ'ק ליסט קומפקטי, לדגלן הכל, ובסוף בכלל לא להשתמת בזה....

Anabol

New member
אז לדעתי לפחות, את עושה טעות

אולי לא טעות במובן שזה פוגע בהכרח בציון, אבל זו לא שיטה יעילה. כלומר, היית יכולה להגיע לאותו ציון בפחות עבודה, או פשוט ללמוד פחות, שזה תמיד מבורך. בחומר פתוח הרעיון הוא לא לשנן ולא חייב לדעת את החומר בהכרח ממש ממש טוב, לפחות לא באותה הרמה כמו בחומר סגור. זה לא פוגע לדעת באותה הרמה כמו בחומר סגור, אבל זה די בזבוז של זמן. כל הרעיון בחומר פתוח זה לסדר אותו טוב ולחסוך את זמן הלמידה/שינון של המחברת עצמה. הדגש הוא על יישום במבחן פתוח, על הבנה של הקייס וישום בדר"כ פשטני ורדוד של ההלכות והחוק, אז אין חשיבות לידע עמוק. אולי רק במקרים שבהם צריך לאבחן. אני לומד בערך חצי מהזמן למבחנים עם חומר סגור והציונים גבוההים יותר בממוצע בלפחות חמש נקודות. כמובן שצריך לסייג את כל מה שאני אומר בכך שזה תלוי בבנאדם ובחשיבה שלו, יש כאלה שנוטים יותר ליישום קייסים.

אחד קצר

לפעמים צריך לחתוך בבשר החי. מה זאת אומר "צריך" - כדאי. כשתצאי ל"עולם האמיתי" (ראי שרשור בהמשך העמוד) לא יהיה הבדל דרמטי בין עו"ד רק עם תואר במשפטים או עם תואר דו-חוגי בכלכלה. זה מגניב ומעניין, אולי אפילו פותח דלתות וכולי, אבל אם צריך לקטלג דברים כ-must או nice to have, זה ללא ספק nice to have (אלא אם את מתכוונת להתמחות בתחום כלכלי במובהק כמו היחידה הכלכלית ברשות להגבלים עסקיים וכו'). אני עושה את המסלול המואץ ואחד הדברים שאני מרגיש זה שאני משלם על זה מחיר. גם אם אני לא קורס והציונים שלי לא לנפגעים ממש, אני מוותר על שנים ממש כייפיות לטובת יותר לימודים ובעיקר יותר לחץ. שווה לך לחשוב על זה ואל תתפתי לטיעון של העלות השקועה, כי לא משנה מה תבחרי היא שקועה גם ככה

למעלה