אני, בניגוד לכולם, דווקא חושבת אחרת
אחרי יום ארוך של טיפול בכל צרכיהם של התינוקות במעון,
כשכל מה שאני רוצה לשטוף ולנקות ולסגור את היום כדי שאוכל ללכת הביתה, ואללה, לא היה מתאים לי להתחיל לענות על שאלות אלף לילה ולילה של איזה אח גדול שאני לא מכירה ולא יודעת מה הקטע איתו.
ואם הוא היה מתחיל לצעוק ולבוא אלי בטענות כשאין לי מושג מאיפה הוא נחת ומה פתאום הוא צועק עלי ולמה אימא שלו לא מוציאה אותו החוצה או לפחות אומרת לו שלא יצעק על נשים זרות ומבוגרות,
אז בהחלט הייתי מגיבה בחריפות.

עכשיו, את יכולה להקשיב לכל התגובות שמחזקות אותך ומבטלות את המטפלת,
או שאת יכולה להסיק מזה מסקנות לגבי התנהלות להבא,
בהנחה שאת מתכננת לחיות בעולם המציאותי ולא בתוך הפורום.
למשל - שאם הוא מתחיל להרים את הקול, *את* מגיבה לזה, במקום לחכות שהסביבה תגיב.
למשל - להסביר מראש למטפלות שיש לך עם ילד עם לקות ולכן הן צריכות להיות סובלניות יותר.
למשל - לקבוע שיוציאו לך את התינוקת החוצה, לפי הנוהל של המעון.
למשל - לעבוד עם הבן שלך על זה שהוא לא צועק על אחרים.

לא הייתי מצפה מאדם זר, שעסוק במשהו, שהיה לו יום ארוך, שלא מכיר את הבן שלי ואת הלקות שלו - שיבין למה פתאום ילד בן 6 (שזה בהחלט גיל שכבר ילדים אמורים להבין בו קודים חברתיים) שואל אותי מליון שאלות שלגמרי לא מתאימות עכשיו, שאין לי סבלנות אליהן ואז מתחיל לצעוק עלי.
ראית שזה לא מתאים למטפלת מזה שהיא שאלה אם הוא שובב. לא בא לה טוב השאלות שלו. היא לא חייבת. הוא לא המטופל שלה.

ברור שהתגלגלת בתוך הסיטואציה והתנהלת בתוכה במקום לנהל אותה וזה טבעי וזה קורה.
אבל ברור שעדיף להבא שאת תנהלי את הסיטואציה.
ראית שזה הולך לכיוון לא טוב - תפעלי.
זה לא הכי כיף וספונטני, אבל בנקודות חיכוך כמו ילד שחוזר עייף מהמסגרת שלו והולך למקום שהוא לא מכיר כדי לקחת את אחותו, כנראה שצריך לתכנן איך להקטין את החיכוך למינימום.

בנוסף, וגם כאן אני שוב חולקת על דעות הפורום -
זה שלבן שלך יש לקות, לא אומר שמותר לו להתנהג בצורות פוגעניות לסביבה שלו.
גם הבן שלי שואל מליון שאלות, יורד עייף מההסעה ומקלל וצורח, גם הוא יכול להגיד דברים מעליבים ומרגיזים לסביבתו.
אני לא מצפה מהסביבה להכיל את זה.
אני ארחיק אותי מהסיטואציה ואקח הביתה אם הוא צורח ומקלל.
אני אגיד - זה לא מתאים עכשיו לשאול שאלות ילד שלי, זה מפריע. בוא איתי ונצא החוצה, או חכה לי בחוץ ותסתכל על הצבים בינתיים.
אני אגיד - אתה מדבר לא יפה, אנחנו לא צועקים על אנשים אחרים גם אם אנחנו לא מסכימים עם מה שהם עושים, עכשיו חכה לי בחוץ.
ואני אדבר עם הגננות במסגרת שלו ואגיד מה קרה ונחשוב יחד איך אפשר לפעול להבא.

אגב, ממש לא נשמע שהתנצלת או הסברת משהו. מי בכלל יודע מה זה פידידי? לא מניחה שמטפלת במעון.

אבל כן, אם תפעלי ברגע שמתחילה הסלמה, אם תסבירי לסביבה הקרובה בבירור מה יש לילד שלך ולאיזו התחשבות הוא זקוק, אם תתכנני מראש להתארגן ככה שנקודות החיכוך יקטנו, אז כן, יהיו פחות חיכוכים ולכן פחות עוגמת נפש מבחינתך.