נמאס לי !!! מה עושים?

arana1

New member
אז התנאי לביקורת זה היכרות קרובה ?

אם תראי אדם שאינך מכירה מרביץ לאשה לא תצעקי עליו כי את לא מכירה אותו ?
וואוו
העולם הנ"ט נשמע לי מה זה מופרע

מה שאני לימדתי את עצמי זה לעזוב את הדברים האלה ולא להגיב כי ברור שהתגובות הנורמטיביות הן תוצאה של קיום בעייתי ולחוץ ומוטרף
המטפלת חייבת להיצמד לסדר מסוג מאוד מסויים כי היא לחוצה מכל הכיוונים על ידי הצורך לשים לב להמון דברים בבת אחת
בגלל זה הנ"ט נצמדים לסדר ליניארי שבעצם מנציח את הצורך לכפות כאוס על כולם כל הזמן
אין לזה תרופה ואין לזה פתרון מיידי
ומכאן עצתי פשוט לעזוב את הדברים והאנשים לנפשם, גם כשהעוול והגסות והטמטום זועק בטירוף מכל מה שהם עושים.

אסור לאוטיסט לנסות לתקן ולהעיר להתנהלות והתנהגות נורמטיבית
רק ההפך מותר, לא רק שמותר אלא שאנשים מוציאים את כל הונם על מנת לעשות זאת ועוד מרגישים נורא הכי טוב עם עצמם בגלל זה
את הזיוף והצביעות האלימה שבעמדה זאת כמובן שאינך רואה
כי זה חלק מהאטימות
אבל האוטיסט כאדם מאוד רגיש סובל מזה למוות

שוב - איך לצעוק על מטפלת מהווה התנהלות רגישה והגונה?

זה לא שהיא היכתה את התינוקת. היא פשוט הציעה לה לשתות בכוס במקום בבקבוק.
&nbsp

arana1

New member
הוא רגיש לאחותו התינוקת יותר משלסמכות

אבל ברור לי למה אינך מסוגלת לזהות זאת כרגישות כי נ"ט מבלבלים בין רגישות לחנופה
בין אכפתיות אמיתית לחשבונאות תועלתנית

היא לא פשוט הציעה לה לשתות בכוס במקום בבקבוק
וגם אם כן
לנזוף בילד רק בגלל שהוא אינו ער לכל המורכביות שאת רואה זה בדיוק מה שמטפלת או הורה לא אמור לעשות

dina199

New member
קודם כל היא לא נתנה לה מים והזיזה

את הבקבוקים הנקיים. הבקבוקים היו בעדיפות כדי שחלילה לא יתלכלכו. ההצעה לשתות מכוס (אם בכלל היתה כזאת לפני הויכוח) באה אחר כך.
וכן אפשר להאשים ילד בן 6 בחוסר רגישות כלפי מבוגר (זה נשמע מצחיק ועצוב כבר בזמן שכתבתי את המשפט, כמה בנים בני 6 מגלים רגישות כלפי מבוגרים סמכותיים שפיזית יותר גבוהים וחזקים מהם?) אבל חוסר רגישות של המטפלת כלפי שני ילדים היתה שם ועוד איך.למטפלת בתור 'מבוגר אחראי' כנראה מותר להיות לא רגיש, להתעצבן, לצעוק על ילדים, ולהחליט שהם 'חצופים ולא מחונכים'. פשוט הרבה יותר נוח להעביר אחריות לילד בן שש שאפילו בעיני החוק נחשב 'חסר ישע'. ואשמתו בחוסר רגישות זה שהוא ציין שאחותו צמאה.

dina199

New member
ומה הגון לצעוק על ילד בן 6

שאומר אחותו צמאה וצריך לתת לה לשתות?
הרי כל בלאגן היה נמנע אם המטפלת היתה אומרת 'אני יודעת , אני כבר אביא לה כוס כי היא כבר גדולה ויודעת לשתות מכוס'. במקום זה היא כעסה (איך ילד בן 6 מעיז להגיד לה משהו), עברה לטונים גבוהים (הילד הגיב בהתאם), דרשה של הילד יצא, הכניסה את האמא ללחץ, כל הפעולות האלה הן אחריות של מטפלת גם אם היא עייפה,ולא של ילד בן 6 שכל אשמתו שהוא ציין עובדה אובייקטיבית.

winterfell

New member
בלת"ק - לא הייתי בכלל אומרת שהוא PDD

אני מקווה שבסיטואציה דומה הייתי מוצאת כוח להגיד לה שלא תצעק ולא תחנך את הילד שלי.
אם לא הייתי לוקחת החוצה את שני הילדים, מלבישה את הקטנה בחוץ וחושבת אח"כ, ברוגע, איך להגיב.
&nbsp

מההכרות שלי עם המין האנושי

קשה לי לחשוב על ילד שהיה מתנהל אחרת בסיטואציה הזאת. לעומת זאת, ההתנהגות של המטפלת מאוד לא עניינית ולא תקינה, במיוחד כי היה מדובר בילד שאמא שלו הייתה איתו - היא הייתה אמורה לדבר איתך ולא איתו. אני לא יודעת בן כמה הילד, אבל מניחה שאם יש לך תינוקת כנראה שלא מדובר בילד גדול מאוד.
&nbsp
יש גבול למה שאפשר לצפות מילדים, גם מכאלו שאינם על הרצף. למרבה הצער, יש אנשים ששוכחים את זה, וזה מאוד עצוב שמישהי כזאת עובדת עם ילדים. אני הייתי מדווחת למנהלת שלה.

גור42

New member
ילד נ"ט אולי היה מהסס להעיר, בגלל המעמד הסמכותי של הגננת

לילד פידידי אין עכבות כאלה. ויש אנשים, כמו הגננת המדוברת, שפשוט לא מסוגלים להתמודד עם זה.

לרוב הילדים אין עכבות כאלו

ובנוסף, הילד אמר דבר הגיוני ולגיטימי לחלוטין, וזה בניגוד לתופעה מאוד נפוצה בקרב ילדים נ"ט שהיא להגיד דברים חסרי טאקט ו/או דברים שאם מבוגר היה אומר אותם היו מתפרשים כחוצפה.
להגיד לאשה שהבן שלה חוצפן ולא מחונך כי הוא אמר משהו כל כך לגיטימי, זה הדבר הלא מקובל שמעיד על חוסר עכבות.

dina199

New member
היא זיהתה שהילד לא כל כך 'רגיל'.

אם ילד רגיל היה אומר לה בדיוק את זה , היא לא היתה מתנפלת בכזות חמת זעם (לפחות אחרי המשפט הראשון)

נראה לך שהיא כל כך חכמה?

נראה לי שהיא פשוט היתה עצבנית מדי באותו יום... או קשוחה מדי באופן כללי...
או גם וגם..

dina199

New member
כשעצבנים יותר מדי או קשוחים יותר מדי

ה'מיוחדים' חוטפים יותר. לדעתי גם רגיל היה חוטף , אבל פחות. וזה בכלל לא קשור לחוכמה שלה
.
היא לא עושה ניתוחים לוגיים 'זה מיוחד וזה לא'. זה הולך לפי התחושות.

anat443

New member
תודה ועדכון מהשיחה עם המטפלת

קודם כל תודה לכולכם על העצות ועל ההתייחסות .
ולמי ששאל הפידידון המדהים הזה בן 6 .
המטפלת היא אשה חמה ואוהבת ומדהימה עם הבת שלי וכן היא הזיזה אותה מהבקבוקים השטופים ותוך כדי הויכוח עם הילד היא אמרה שהיא תתן לה לשתות בכוס ואני כבר סירבתי כי הגוש כבר נתקע לי בגרון ועוד שניה הייתי בוכה שם אז פשוט לקחתי את שניהם ויצאתי .
היום בבוקר דיברתי איתה ואמרתי שזה לא היה לעניין , אני אמא שלו ואם היא היתה מבקשת ממני להוציא אותו הייתי עושה זאת בדרך שלי ושלו מבלי להעליב אותו . היא טענה שהוא נשמע לה חצוף ולא מחונך ואני הסברתי לה שזו דרכו .
היא האשימה את עצמה במה שקרה כי יש להם נוהל שאחה"צ הורים לא נכנסים לכיתה אלא המטפלת מוציאה את הילדה אליי והיא נתנה לנו להכנס וזו היתה הטעות . בהמשך הבנתי כי היא לא הבינה מה זה PDD והיום כשהסברתי לה היא ממש התנצלה ואמרה שהיא מבינה וממש מצטערת .
עדיין אמרתי לה שזו לא צורה לדבר אליו או לכל ילד "חצוף" אחר כשהאמא נמצאת ! זו העבודה שלי גם אם היא לא לטעמה .
אני נתקלת בהרבה מקרים בהם אנשים מסתכלים ומעקמים לי פרצוף על התנהגותו השונה ואני בשלי ובדרכו פועלת ולא מתייחסת אך הפעם זה היה שונה ולכן נחנקתי ולא ידעתי איך להגיב . להבא בטוח אנהג אחרת .
רק אתם ההורים שמתמודדים יום יום כמוני יכולים להבין ותודה לכם על כל העצות , הדעות והאכפתיות .

אני עוד אתייעץ איתכם בהמשך
ענת

schlomitsmile

Member
מנהל

בזכות הילדים אנחנו לומדים כ"כ הרבה על עצמנו על העולם ובכלל

כן, ההתנהגות שלו לא מובנת לרוב האנשים,
הם מפרשים אותה לא נכון (למשל "חצוף")
ולכן מגיבים בכעס או בפחד או בסלידה,
או מרגישים שהוא שונה וזה מעורר בהם יצר רע,
כמו תרנגולות בלול שמנקרות תרנגולת מוזרה...
זו לדאבוננו דרכו של עולם,
אבל אנחנו ההורים כאן,
ואין לנו שום סיבה להתנצל כשהילד שלנו לא פוגע באיש,
ואין לנו שום כוונה להרשות למישהו לבזות אותו או לפגוע בו

אסרטיביות שקטה, רגועה, בטוחה, מצידנו,
נוטה להשפיע לטובה גם על אחרים

anat443

New member
לא מסתירים

פשוט להורים מסויימים יש נוהל להגיע לאסוף את הילד\ה ולשאול את המטפלות שאלות
המטפלות צריכות להשגיח ולא לנהל שיחות עם הורים על חשבון שאר הילדים ומכאן נולד הנוהל
לא לאפשר להכנס אלא המטפלת מוציאה את הילד להורים ומיד חוזרת לשאר .

dina199

New member
במקרה הזה לא עוזר שהיא חמה ואוהבת.

ברגע שהיא חושבת על ילד שאומר משהו בצורה ישירה (מה הוא כבר אמר 'אחותי צמאה' ?
הרי בדרך כל ילד בן שש יגיד את זה כך. וזה היה ציון עובדה נכונה) אלא שהיא לא אמורה להתייחס לילדים כ'חצופים ולא מחונכים' . אז הטעות שלה היתה לא שהיא הכניסה הורה לגן (איזו קטסטרופה
) אלא שהיא נהלה ויכוח מיותר עם ילד בן 6 כי חשבה שהוא 'לא מחונך'. וזו לא צורה לדבר עם ילדים גם כשהאמא לא נמצאת.

למעלה