נמאס לי ונשבר לי!!

Ophel McNeil

New member
נמאס לי ונשבר לי!!

כולם כל הזמן אומרים כמה שמכושפות היא סדרה שיטחית. אחרי כל פרק של באפי אני מקבלת ניתוח שלא היה מבייש דוקטורט. הפורום הזה מת. מה, הורג אתכם לקרוא הודעות ארוכות?! אתם מתים כשצריך להגיב?! אני פותחת בפרוייקט - אני אראה פרקים של מכושפות, ואנתח אותם. כן. אני יודעת שאני אשתתף בו לבד. אבל בבקשה, אני מתחננת, לפחות תקראו, אוקי? אני יורדת על ברכיי. תקראו!!!!! אז הפרק הראשון להיות מנותח הוא 4X06 (ספוילרים! ספוילרם! ספוילרים!), שזה הפרק הכי חמוד בעונה הרביעית. לא הכי חכם, לא הכי שנון, לא הכי מרגש. הכי חמוד. וכרגיל, קודם כל לחורים - - ליאו אקטיב. הלו! לא אתם אלה שאמרתם לנו ב4X04 שאורות לבנים פציפסטים ולא יכולים להילחם? לא קונה. - לפייג´ יש כוחות בגלגול הקודם שלה. סליחה?! ע"פי 1X17 היא אפילו לא אמורה להיות מכשפה! (אלא אם כן דיברו ב1X17 על נשמה, רוח, וגוף, ואז אני אסתום כי זה לא חור). - לליאו פייפר ופיבי יש ת´שיקוי לחסום את כוחותיה של המכשפה. סצנה מתחלפת - הפלא ופלא, גם לפייג´ יש את השיקוי. יעיל. - הבנות מצליחות להחזיק בבית. נמאס לי! נכון שלפייפר יש מועדון מצליח, אבל פיבי לא עובדת, וגם ליאו וקול לא בדיוק מועסקים, והבית שלהן נהרס כל שני וחמישי. הלוווו! איך הן מצליחות לשלם חשבונות?! ועכשיו, לניתוח - בבקשה, אני מתחננת, תקראו! פליזזזז! ותגיבו! בפרק הזה פייג´ עוברת לגור באחוזה. בתחילת הפרק, אנחנו רואים אותה ואת גלן מדברים. גלן, כמו האביר אחריו (שלשניהם אגב יש את אותו ייצוג, פרטים בהמשך), מציע לפייג´ את מה שהיא רוצה יותר מכל - חופש נטול דאגות. בכל הפרק, אנחנו בעצם מקבלים השוואה בין החיים הרגילים של פייג´ למחויבויות שלה, כמכשפה. כאשר גלן מציע לפייג´ ללכת איתו, היא אומרת שיש לה יותר מדי מחויבויות, שיש לה אחיות חדשות. בעצם, היא מדברת על זה שהיא מכשפה. זאת המחויבות שלה, מחויבות שהיא לא בטוחה שהיא רוצה, כי פייג´, עד כמה שהיא אוהבת להיות מכשפה, מגלה שזה עניין רציני. עד כה היא חשבה שהיא תוכל להמשיך בחייה הרגילים, ולעסוק בכישוף חצי מהצד. לפתע היא מגלה שזאת עבודה במשרה מלאה. לפתע החיים הפרטיים שלה לא תקפים יותר, המכושפות באות קודם - אם זה נוגע לכישוף, מותר אפילו להיכנס לה לבית בלי לדפוק (מה שגורם לנו לתהות למה היא לא נועלת את הדלת). לפייג´ נמאס. היא רוצה ללכת עם גלן, ללא יותר מחויבויות. במקביל, גם פיבי ופייפר צריכות להתמודד. פרו מתה. תקופת האבל עברה, החיים ממשיכים. אבל זה קשה. הן עדיין רגילות למחויבות של פרו, לשלושת המכושפות הבלתי מנוצחות. פייפר מבקשת מפייג´ לעבור איתן בגלל כל הסיבות הלא נכונות - בכדי לשכוח את פרו. למצוא לה תחליף. אבל פייג´ מבינה את זה (היא אפילו פוחדת שלא יתנו לה את החדר של פרו, כי הוא למעשה מעיין מקדש), מה גם, שהיא פוחדת שאם היא עוברת לאחוזה - זהו. היא חתמה קבע, אין יותר דרך חזרה. היא מכשפה במשרה מלאה. ובאותו זמן, מגיע גם האביר מהעבר. הייצוג שלו בעצם זהה לשל גלן - הוא מציע לפייג´ אלטרנטיבה - חיים ללא דאגה. ופייג´ מתפתה. עכשיו אנחנו מגלים שגם לפייג´ קשה. נמאס לה להיות מושווה לפרו. היא לא רוצה להיות סופר מכשפה, היא לא רוצה לוותר על החיים הפרטיים שלה. ובכל זאת, היא פוחדת לאכזב את האחיות שלה ("תוכל להעשות אותי עוצמתית כמו פרו?"), לכן גם היא מתנדבת להרוג את המכשפה הרעה לבדה - היא רוצה להוכיח שהיא יכולה להיות מכשפה. לרגע, היא רוצה אולי אפילו לנסות להיות פרו. פייג´ מטלטלת בין קיצוניות אחת לשניה. פייפר, כאחות החכמה ביותר, נותנת לפייג´ ללכת. היא לא יכולה לכפות עליה את רצונה, פייג´ צריכה ללמוד לבד. ופייג´, ע"י זה שהיא מוכה ע"י המכשפה הרעה ונכשלת, לומדת. כן, היא חזקה, היא תמיד הייתה חזקה. אבל היא לא יכולה להיות חזקה לבד, היא חייבת את האחיות שלה. הכוח הוא כוח השלוש, לעולם לא כוח האחת (2X01). בסוף הפרק פייג´ עוברת לאחוזה, ואף מקבלת את החדר של פרו, אך לא את המעמד שלה. כי פייג´ היא פייג´, ופרו נחה על משכבה בשלום. האחיות מחסלות ביחד את שד החשמל, וסצנה האחרונה הן של פייפר ופיבי מחבקות אחת את השניה וצוחקות, בעוד פייג´ הוכלת להגיד לגלן שהיא לא נוסעת איתו - כי זהו, היא בחרה. יש לה את המחויבות שלה, היא מכשפה. והיא לא יכולה לברוח מזה. מה דעתכם? תגיבו!!!!

P3H2O

New member
גדול! מצחיק! השתמש בציטוטים ובפרקים

אחרים כדי לערוך השוואה וזה ממש גדול יפה! תמשיכי!

Ophel McNeil

New member
ניתוח 3X11. (אף אחד לא יקרא. ../images/Emo7.gif).

3X11 שטוף מסרים ואמירות – על ההשוואה הבלתי אפשרית בין משפחה לאישה, וההבדל בין ישן לחדש. הפרק גם משפיע מאוד על יחסיהם של ליאו ופייפר. בתחילת הפרק, מוצגת לנו נטלי. בסצנה הראשונה בה היא בעצם פוגשת את הבנות ואנו למדים מי היא, היא מפריעה לליאו ולפייפר להתנשק. לעובדה הזאת תהיה משמעות בהמשך. נטלי, למעשה, מייצגת שני דברים – האחד, את הצד השמרני והישן. ההולך עפ"י הספר, המקשיב לחוקים. מצידה השני עומדות האחיות, שמייצגות את החדש והלא ממושמע, הלא מתוכנן שנוהר אחר האינסטינקטים האישיים שלו. הדבר השני שהיא מייצגת זה למעשה המשפחה. להבדיל ממה שרבים חשבו, יחסיהם של נטלי וליאו הם באמת היו ללא כל זוגיות אינטימית, נטלי למעשה מייצגת את המשפחה שלו. וכמו בכל סדרה טובה, יש התנגשות בין המשפחה לאישה שהבן בעצם מביא הביתה. האישה למעשה היא פייפר. נטלי, שופטת את פייפר כמו חמות – היא פוחדת שהיא "תקלקל" את בנה (להלן – ליאו), שהיא תגרם לו לעשות מעשי שטות, ותהרוס את החינוך ה*מסורתי והישן* מהבית (בדיעבד, ציפיתי לסצנה בה נטלי תשב עם פייפר לבד ותדבר איתה על ליאו, מוזר שסצנה כזאת לא נכנסה...). היא פוחדת שהיחס של ליאו לבנות ישפיע על העבודה שלו, והיא גם אומרת לו את זה. מצד שני, גם פייפר כועסת. פייפר מאז ומתמיד מרגישה שליאו לא לגמרי שלה, לא לגמרי מחויב לזוגיות שלהם. היא מרגישה שיש לו תמיד מחויבות קודמת לאלדרז, שהוא חייב להיענות לקריאה שלהם, ושבעצם – הוא יותר קשור ומחויב אליהם (שהם, כאמור, מייצגים את המשפחה), ולא אליה. דבר דומה מופיע גם כמה פרקים לפני זה, ב3X05. פייפר וליאו לא יכולים לשכב כל הפרק בגלל שפייפר מרגישה שצופים בהם, וגם בגלל שהאלדרז מפריעים להם כל הזמן וקוראים לליאו באמצע. סצנת הסיום של הפרק רואים את פייפר וליאו שוכבים. בפרק הזה, הסקס בעצם מייצג את הזוגיות של פייפר וליאו (סקס שמייצג זוגיות... *הכנס בדיחה כאן על פיבי וקול*). פייפר כל הזמן מרגישה שצופים ושופטים את הזוגיות שלה עם ליאו (גם ב3X18 זה משפיעה עליה), והיא שוב מרגישה שהמחויבות של ליאו כלפי האלדרז גדולה יותר מאשר כלפיה, ולא משנה כמה המצב בניהם אינטימי, ברגע שליאו יקבל קריאה מהאלדרז – הוא יעזוב אותה. סצנת הסיום ב3X05 מוכיחה שפייפר אמנם לא מתנערת מההרגשה ("מקווה שנהנתם מהמופע!"), אך לומדת לקבל אותה, ושיחסיה עם ליאו ממשיכים על המסלול. ב3X11 ההרגשה הזאת מתעוררת שוב אצל פייפר, ובמשנה תוקף. היא מרגישה שליאו לא שייך לה כולו, שחלק גדול מעולמו לא שותף לה. כי הרי הוא יכול לצפות עליה ללא הפסק, לעומתה, שרוב שעות היום לא יודעת איפה הוא נמצא. הוא מתייחס אל זה כאל העבודה שלו (או להבדיל – כמחויבות אל המשפחה), והיא כאל סודות. עולם שהיא לא חלק ממנו. מה גם, לא רק שנמאס לפייפר מהעובדה שהאלדרז משקיפים לחייה, היא פוחדת שזה גם לעולם לא ייגמר. היא פונה אל ליאו בתחילת הפרק, ואומרת ביאוש שתקופת הניסיון שלהם לעולם לא תסתיים, והם לעד יישארו תחת עיניהן הבוחנות של האלדרז. פייפר שוב מרגישה שהיא מאבדת את הזוגיות שלה, את בן הזוג שלה, את ליאו, לטובת המשפחה, שצופה מהצד ומותחת ביקורת. אך מה, פייפר, למרות הכל, גם ככל כלה חדשה, משתוקקת לקבל את אישור המשפחה, כהוכחה שהיא ראויה לבן שלה (של המשפחה!). סצנות שמוכיחות את ההשפעה הרבה של נטלי על פייפר הן הסצנות בהן פייפר מפיעה לליאו ולה להשתנק, ואף אוסרת עליו לאכול, וכאן בעצם קוטעת את סדר החיים שלהם, והסצנה בה ליאו ונטלי מדברים בשפה משלהן, מה שמשאיר את פייפר בחוץ. פייפר נפגעת מזה, אך למרות זאת רוצה להוכיח את עצמה כלפי נטלי ("עשנו הכל כפי שהיא ביקשה, נשבעת!"). גם ב3X18, כמה פרקים לאחר מכן, פייפר נלחצת שמה ימצאו את הזוגיות שלה ושל ליאו פגומה. גם בפרק הזה, פייפר מנסה שוב לקבל אישור מהמשפחה, ופוחדת מהביקורת שהם ימתחו עליה. אך בכל זאת, למרות החיפוש אחר אישור, פייפר כועסת כי נטלי (שוב – המשפחה), באה ומעיזה לשפוט אותה. והנה, אנו חוזרים שוב לייצוג הראשון של נטלי – הישן והמסורתי. ליאו הוא אור לבן טוב ונוח לבנות. הוא מביא להם מידע, מדריך אותן, אך נותן להן יד חופשית. הבנות פועלות עפ"י האינסטינקטים הטבעיים שלהן, הן להן חוקיות, וליאו מותיר זאת. נטלי, לעומת זאת – לא. בתור הייצוג של הדור הישן היא נזעקת על כך. היא רוצה שהן יעבדו על פי הספר, באמונה שכך סיכוייהן לשרוד יהיו גדולים יותר. היא רואה בעבודה שלהן כדבר רשלני ופרוע, היא שופטת את הבנות בחומרה, ופונה אל ליאו בעניין, בדרישה שיסדר זאת. מהצד השני, הבנות, שמייצגות את החדש והלא ממושמע, חסר החוקים, גם פונות לליאו בכעס. הן מבקשות ממנו להרחיק מהן את נטלי, שלדעתן תוקפות אותן ללא כל סיבה, ועוד – ללא כל סמכות. על ליאו מופעל לחץ משני הצדדים. הישן והחדש, האישה והמשפחה. הוא למעשה מהווה את האיזון שבין אלה, כאור לבן ותיק אם כי פתוח וליברלי, ונשוי (בעל קשר יציב וקבוע) שאוהב את אישתו, לבין בן שנאמן למשפחתו. לרגע, נראה שהוא מצליח לתמרן בן השניים. הוא מרשה לבנות ללכת לצוד את איימס לבדן, ואח"כ חוטף נזיפה מנטלי, אך מתווכח איתה ושומר על כבודו. אך כמו שאי אפשר גם במציאות להישאר זמן רב ללא צד, גם במכושפות זה לא ניתן. ליאו מגלה שבאלתזור חי (מה שעוד יותר גרוע, כי מספר רגעים לפני זה הוא הציג את באלתוזר בפני נטלי כניצחון גדול של המכושפות), שפיבי מסתירה את זה, ועוד משווה את היחסים שלה ושל קול לשלו ושל פייפר, ואף מרגישה שהיא מקבלת בכך אישור למעשה שהיא עשתה (כי הרי, בסך הכל, זאת הייתה אהבה אסור). ועוד, ליאו כמעט גורם לאיימס לממש את תוכניתו. מי שעוצרת אותו היא פרו, התפקידים מתחלפים – הוא כבר לא המדריך, הוא המודרך. ליאו נכנע. הוא מרגיש כאילו השיטה החדשה נכשלה. הוא מעדיף לסגת ולתת את השליטה לנטלי – שתדריך את הבנות בדרך השינה, בעלת החוקים, והבטוחה. או לפחות המקנה תחושת בטיחות ("עברתי על כל הסיטואציות האפשריות, התוכנית מכסה את כולם"). אך בעוד שהוא בחר את הישן על פני החדש, הוא עדיין לא בחר במשפחה על פני האישה. כשהוא נפרד מפייפר, הוא אומר לה שהוא עושה את זה לטובתה, למען ביטחונה האישי. משמע – הדבר הראשון שהוא רוצה זה בטובת האישה, רק בגלל זה הוא חוזר לישן והמסורתי. בינתיים, אנו מגלים שאולי החדש וחסר החוקים מהווה סיכון, אך הישן והמסורתי – הוא לחלוטין כישלון. הבנות לא מקשיבות לאינסטינקטים שלהן, שזועקים שמשהו לא בסדר בקרב עם איימס. לעומת זאת, גם הן, לטובת הזוגיות של פייפר וליאו, נכנעות למרותה של נטלי, כלומר – לישן. הן מביאות את הקשת הביתה, איימס צץ, והורג את נטלי. *מותה של נטלי מסמל בעצם סופית את מותו וכישלונו של הישן והמסורתי*. הוא לא משאיר שום פשרות בעניין. וכך, להבדיל מהרבה סדרות בהן מוצאים בסופו של דבר את שביל הזהב, המכושפות נשארות אך ורק בצד אחד ופועלות בדרך לה הן רגילות – הפרועה ושוברת החוקים. הן מבינות שהדרך הישנה, דרכה ש נטלי, אינה עוזרת יותר, וע"י ניפוץ כל החוקים, ע"י בחירה בדרך הכי חדשה, והכי פרועה – הן מצילות את המצב. אך למעשה, עם המצב, הן מצילות את האלדרז, כלומר – את הדרך הישנה. כי הרי חדש לא יכול להתקיים ללא ישן, וההיפך. הבנות מצילות בזכות חוסר הצייתנות שלהן את האלדרז וחוקיהם. הבנות בחרו בחדש, וליאו חזר להיות האור הלבן שלהן, אור לבן אשר לא מקפיד על החוקים ונותן יד חופשית. אך עדיין נשארה שאלת המשפחה-אישה. במי הוא יבחר? ובסצנת הסיום, אנו רואים שליאו מודיעה לפיפר שהם יכולים להתחתן. זהו, פייפר "עברה" את המבחן. היא ראויה. המשפחה מקבלת אותה. כמובן שתמיד יישארו חיכוכים, והמשפחה והאישה לעולם לא יסתדרו לגמרי, אך שביל הגישה בין השניים נמצא, גם אם הבחירה (כרגיל) למעשה מעולם לא נעשתה.

P3H2O

New member
אופל,

אמרתי לך שאת גדולה??? כי אם לא אני אומר עכשיו!!! את יכולה להוציא ספר!!! רק חבל שלא סיפרת איך הבנות הרגו את איימס כי דיברת בכלליות יתר לקראת הסוף אבל זה עדיין יפה!

Ophel McNeil

New member
תודה! ../images/Emo9.gif

אבל אני מנתחת את הפרק, את המשמועויות שלו. אני לא מספרת מה קרה בו ואת העלילות שלו. ולמוות של איימס רק היה את המשעמות שציינתי - ניצחון השיטה הפרועה והחדשה על הישנה והמסורתית. אה, כן. ופיבי הייתה שווה בו (אולי כי קול לא היה בנמצא
).

1Shir

New member
למה את חושבת שאף אחד לא יקרא?!

אף פעם לא חשבתי להשוות את האלדרז למשפחה של ליאו... הם יותר מצטיירים בעיני בתור "עבודה" ופיפר בתור ה"משפחה". ברור שהשיטה של פרו והאחיות תגבר על השיטה של נטלי והאלדרז! אני חושבת שליאו מבחינת הדעה האישית שלו באמת די קרוע ומתלבט בין שתי השיטות ולא נאמן לאחת מהן. זה גם תואם את האופי של ליאו, שהוא אופי די פאסיבי. בעיקר בעונה השלישית, תמיד הוא בסופו של דבר נגרר אחרי הדומיננטיות של המכושפות. מן הסתם זה גם קשור לזה שבשנתן השלישית כמכשפות הן מרגישות יותר בטוחות בעצמן ופחות נזקקות להנחיה של ליאו. גם באופי שלהן (בעיקר פרו) הן יותר אקטיביות וסוחפות מאשר נגררות ונסחפות. כאן נשאלת השאלה:
מה באמת התפקיד של ליאו מבחינת הקסם? זה די ברור שהוא לא מנהיג ומורה אלא יותר בתפקיד מנחה. עד כמה באמת הוא אמור להשפיע? מה משקל הדעה שלו? כאשר המכושפות לא מסכימות איתו (לדוגמא ב-221) הן פועלות עפ"י דעתן ולא דעתו, למרות שהוא אמור להיות יותר שקול ומנוסה. האם המכושפות נותנות לאור הלבן שלהן את הכבוד המקצועי המגיע לו, או שהן משתמשות בו רק לקבלת מידע טכני נוסף?
אני באמת לא יודעת את התשובה - האם לליאו יש עוד מכשפות שהוא האור הלבן שלהן חוץ מהמכושפות? האם היו? האם יהיו? *כולם - בעיקר אופל - תענו אם יש לכם תשובות!*

Ophel McNeil

New member
יש! *רוקדת* דיון!

קודם כל, האלדרז מוצגים אמנם כעבודה של ליאו, אך בהחלט גם כמשפחה שלו. זה מוצג בעובדה שהוא איתם כבר חמישים שנה (איה!), שהוא מבלה חלק נכבד מזמנו "אי שם למעלה", שפייפר רצתה לראות איך החיים שם וביקשה שהוא יקח אותה אליהם ב2X22, וכו´. מה גם, הקטע של פייפר בתור הכלה החדשה שהבן מביא הבייתה מוצג הרבה פעמים, בעיקר כשפייפר מרגישה שמותחים ביקורת עליה ועל הזוגיות שלה עם ליאו. ובקשר לשאלות שלך -
נאמר במפורש. לעצה של אור לבן אין כל משקל כל עוד המכשפה לא רוצה בכך (אפילו בת החסות של נטלי לא מקשיבה לה, כך שזה לא רק אצל ליאו). אורות לבנים תפקידם להנחות, לייעץ ולהדריך. הם מנוסים, ומביאים הרבה יותר מסתם מידע טכני. אך כל עוד המכשפה לא רוצה בכך, זכותה המלאה לא לשמוע לעצתו של האור הלבן שלה.
בוודאי שלליאו יש עוד מכשפות ובנות חסות. ממי את חושבת כל הקריאות שהוא מקבל?
בכל אופן, בעונה הרביעית, נזכה להציץ להרף עין לבת חסות אחת.

HuGo Hell

New member
משום מה כול הקריאות שהוא מקבל..

זה מהאלדרז, אף פעם הוא לא אמר "זה בת חסותי, האחרת אני צריך ללכת" תמיד "הם קוראים לי" והוא חוזר עם מידע מה קורה, ככה שאומרים שיש לו עוד בנות חסות לא ניראה לי, ראינו בעונה רביעית פעם אחת, ביתד הזמן שלו שהוא לא נימצא עם פייפר הוא לא אצל בנות החסות שלו הוא אוכל, שותה, עושה מדיטציה ועוד.. אז רק פעם אחד ראנו בת חסות שלו זהו!
והבנות רוב הזמן לא מקשיבות לליאו, כמו הפרק עם נטלי (311) נטלי עלתה למעלה, הוא אמר שיחקו לנטלי שהיא צודקת והן התעלמו ממנו כמו רוב הזמן אני רוצה שתראו לי פעם אחת או פעמיים שהן הקשיבו לעצה שלו?! הכול רק הוא מספר להם על שדים (מסכן בריאן הוא בעצמו צריך ללמוד על שדים) *אני מאוד מנסה לפתוח דיון שהפורום יחייה אז תגיבו!!"

Ophel McNeil

New member
*מגלגלת עיניים*

ולמה אתה חושב שהאלדרז קוראים לו? כדי לשבת ולשתות קפה איתו? את הקריאות הוא מקבל משאר בנות החסות שלו, כמו שהוא מקבל אותן מהמכושפות. אחרת למה אתה חושב שתמיד כל כך דחוף לענות לקריאות האלה? ועוד, מה אתה חושב ליאו עשה חמישים שנה לפני המכושפות? שיחק עם נטלי שש בש? וכאמור, הראו בת חסות שלו בעונה הרביעית. זה לא סתם "בת חסות אחת", זאת בת חסות. אחת מכמה שיש לו. (ורק בשבילך, ב3X11 אומרים בפירוש שיש לו עוד). והבנות בד"כ לא נוטות להקשיב לעצות של ליאו, כי הן מאוד עצמאיות ובטוחות בעצמן, אבל הן בהחלט לא מתעלמות ממנו, ותמיד עושות שימוש במידע שהוא מביא.

HuGo Hell

New member
*-* ..............

כמובן שלליאו יש עוד בנות כי אמרו את זה (ואני יודע) רק אמרתי שאומרים שיש לו אבל לא רואים אותך
כאילו כשהאלדרז קוראים לו זה להזהיר את הבנות לא ללכת לבת חסות אחרת.. ודבר אחד אני לא מבין למה ליאו מתחזה לשיפוצניק?! כאילו למה הוא בכלל מתחזה?! למה אסור לגלות שהוא אור לבן?! כאילו פאטי ידעת שסם הוא האור הלבן שלה, והבת חסות של נטלי ידעה שנטלי היא האור הלבן שלה וגם ב320 בלתזאור אמר לבלונדה ההיא שהוא לקח לה את הקמע "אל תספרי את זה לאף אחד אפילו לא לאור הלבן שלך" אז למה ליאו לא רצה בכלל לספר להן?!

Ophel McNeil

New member
אתה מקשיב לעצמך לפעמים? **

האלדרז קוראים לו להזהיר את הבנות, כלומר המכושפות? וזהו? אז מה הוא עושה אם שאר בנות החסות שלו? איך הוא האור הלבן שלהן? נוצר מהסדרה רושם שאור לבן תמיד עם בנות החסות שלו. זה לא נכון. אור לבן צריך להיות שם למעלה, וכאשר קוראים לו, ללכת ולעזור למי שקרא לו. בן אם זה ריפוי, מידע, או עצה. הקריאות שליאו מקבל הן מבנות החסות שלו, וגם מהאלדרז, תלוי, ובגלל זה כל כך דחוף לענות להם. ובקשר להתחזות. קודם כל, חלק מבני החסות שלו הם אורות לבנים עתידיים שלא מכירים את עולם הקסם. דבר שני, מכשפה "מקבלת" אור לבן רק כשהיא מתבגרת (אני לפחות משערת ככה), ובהתחלה האור הלבן הזה לא מגלה מיד מיהו, אלא קודם רואה איך בת החסות שלו מסתדרת בעולם הכשפים, מטפלת בשדים, וכו´. תפקידו של אור לבן הוא בהתחלה להדריך מהצד, כדי שהמכשפה שלו גם לא תהיה תלויה בו. אחרי זה, הוא כבר מגלה לה מיהו באמת, והכל מסתדר.

P3H2O

New member
אני חושב משהו כזה:

קודם כל ליאו נמצא הרבה יותר זמן עם בנות מאשר עם שאר המכשפות בגלל: 1)הוא נשוי לפייפר! 2)הוא האור הלבן של המכושפות! שכל יום שד אחר מנסה להרוג אותם, כלומר אצל המכשפות האחרות עד שהן רואות שד יכול לקחת שנים אצלהן זה כל יומיים! חוץ מזה יכול להיות שלליאו יש פחות מכשפות או אורות לבנים עתידיים להיות איתם בגלל שיש לו את המכושפות שזה פול טיים ג´וב בפני עצמו ואני זוכר גם שאסור לו לדבר עם אנשים אחרים על מי שהוא שומר וזה יהיה ממש דפוק אם יראו לנו את מי שהוא שומר אם לבנות אסור לראות!!!

c o l e

New member
רציתי להגיד משהו.......

אני קראתי את ההשוואה הראשונה וברור שיהיו ניגודים אני יכול לתת לך ניגוד מצויין: למשל שהיה את הפרק שהראו איזה כוח פרו הייתה צריכה לקבל (מעיפה משהו והוא מתפוצץ) ועכשיו היא מתה..... אפשר להגיד שזו סידרה שמישתנה לפי מצב הרוח! כי פרו (שאנון) לא הייתה מתה אם היא לא הייתה רבה עם אליסה (במציאות כמובן!) ואני בטוח שיש עוד הרבה דברים שמנגדים אחד את השני כי זאת סידרה שלא סיימו לצלם אותה (את כל העונות). אז הנקודה שלי היא שאם את רוצה לעשות השוואות תעשי אבל זה כמו לטחון מים (משפט קצת נדוש...)

Woogyman

New member
לא הבנתי מה הפואנטה...

אז מה אם העתיד של הסדרה משתנה לפי השחקנים? עדיין התסריטאים צריכים להישאר אמינים.

Ophel McNeil

New member
מה?!

אני יודעת שיהיו חורים בסדרה, בכל סדרה יש חורים, זה אומר שמעכשיו אני צריכה להתעלם מהם?! ואגב, דווקא מה שאמרת הוא לא חור - פרו הייתה אמורה לקבל כוח ועכשיו היא מתה. זה כי העתיד יכול להשתנות. כל חיזיון של פיבי מוכיח את זה מחדש. ומה הקשר ללטחון מים? הביטוי לטחון מים זה לדוש באותו עניין שוב ושוב. בפעם האחרונה שבדקתי, אמנם היו הערות על חורים, ולא על החורים האלה שנתתי. זה כמו שתגיד שלדבר על מכושפות זה לטחון מים. ואנשים - תגובות? עד כדי כך קשה? מה דעתכם על הניתוחים? שטויות במיץ? להפסיק אותם? מה?

למעלה