נמאס כבר

יוסי99

New member
תשובה קצרה

אל תפתח חשבון בנק. אתה לא חייב. גם לא ביטוח. למה לך? התנאים חרא. גם אל תשתמש בכרטיס אשראי - הנבלות העלו את העמלות. שאני אמשיך? אני רוצה ללמוד ולהתקדם כמו במדינה נורמלית. מוכן לתרום את חלקי לצבא, בצורה של עבודה מקצועית, ששוה הרבה יותר לדעתי מסתם ג´ובניק. לגבי הקבע, לא חותמים בכוונה לצאת מזה, אבל אם תהיה אפשרות הכי קלושה לעשות את זה, אז אני בהחלט אעשה את זה.

יוסי99

New member
הדוגמאות לא מהדמיון שלי אלא

מפסיקת ביהמ"ש והפרשנות המשפטית העכשווית. ז"א, לאור העובדה שברור לך שאת אותם תנאים חרא תקבל בלאומי, בבנק למסחר, בדיסקונט, בפועלים, בבינ"ל ובכל מקום אחר (אני לא מדבר על ריבית, אלא על תניות קבועות בחוזה וכל מיני אותיות קטנות, נהוג לומר על חופש החוזים במקרה כזה שהוא "פיקציה" בלבד. וההתייחסות היא בהתאם: מקבלים יותר הגנה, בדמות חוק החוזים האחידים, הקובע מה מותר וה אסור לגוף גדול וחזק לקבוע לך, מתוך הנחה שהחופש שלך לבחור הוא מאד מוגבל. כמו שאמרתי - אני רוצה ללמוד עכשיו ולשרת כאקדמאי. אין לי ברירה. נכון, אני יכול לעשות צבא רגיל. אבל זאת לא ברירה של ממש. עכשיו, כל התנאים שהצבא מתנה על מנת לאפשר לי להפוך את הסדר, הם בבחינת "לתפוס אותי בביצים" כי הם יודעים שאני נהנה ממשהו בעניין הזה. הם לא בבחינת מה שנחשב ללגיטימי, והוא המקביל לתחום המסחרי "הגנה על אינטרסים לגיטימיים של הספק" - כלומר הצבא לא מגן כאן על עצמו מפני פגיעה ע"י כך שהוא מקבל כעבור 3 שנים עו"ד ולא ג´ובניק עכשיו. כי הצבא בכל מקרה מרוויח !! אז אני יכול להבין שבמקצוע שעל ההכשרות שלך (סטאז´, התמחות, קק"צ) תחתום קבע שנה נניח, על מנת שלא יבזבזו יותר מדי כסף על הכשרה. אבל 3 שנים קבוע בלי קשר להכשרות שאתה עובר ולתפקיד שלך (חוץ מ"עיסוק (לכאורה) במקצוע"), זה פשוט חוצפה של הצבא. עכשיו מבנק, שהוא גוף כלכלי בעל אינטסים, אני לא יכול לצפות יותר מדי. אבל מצה"ל, שהוא אחת מהרשויות המרכזיות במדינה, הנורמה המוסרית שאני יכול לדרוש היא גבוהה בהרבה. אגב, כללי הסבירות של המשפט המנהלי אף הם חלים כאן (אבל לא למדתי עדיין מ´ מ, אז אני לא אכנס לזה). צה"ל חייב להתייחס למתגייסים בתום לב ובסבירות, ולא ייתכן שהוא ינצל את החולשה שלהם ואת התלות בצבא, כדי "לעשוק" מהם חתימה לעוד כמה שנים.

arifell

New member
זה לא מה שמרגיז

מי שמרגיז אותי הוא יוסי99, שפשוט תומך בסרבנות, ובכניסה לתוך חוזה תוך כדי כוונה תחילה להפר אותו, זה פשוט רע- ואני משתמש בתואר זה, כי פשוט אני לא מכיר מילים יותר טובות כדי לתאר צביעות זו (מצאתי עוד מילה!)

לא קשור אבל

אחרי שקראתי היום שהסרבנים הולכים לרשתות טלוויזיה וארגוני זכויות אדם בחו"ל וטוענים מה שהם טוענים עלינו (בחו"ל!) אני חושב שצריך להרוג את כולם.

berrale

New member
תיקון

לכבוד הוא לי שמצוטטים אותי, אבל להדגיש שאין אני בר סמכא משפטית, ואני אומר את הדברים על סמך לימוד אישי בלבד, ותוך ההסתייגות והזהירות המתאימים. ודאי יש בפורום זה חכמים גדולים יותר בתורת המשפט הישראלי... לגופו של עניין, תיקון קל, לא חושב שכך אמרתי, ואם כך אמרתי הרי לא נזהרתי בלשוני: שאלת קיום התחייבות ע"פ חוזה מול צה"ל עמדה כבר עמדה בפני מבחן בג"צ. ראו לדוגמא בג"צ אורי רפל ואח´ (1991), בג"צ יובל נתן ואח´ (1994), והרלונטיים יותר- בג"צ גלית גונן (1994) ובג"צ ניר מנדל (לא פורסם, 2001). בכל המקרים לא עלתה כלל על הפרק שאלת חוקיותו של החוזה (שכן אין חולק כי החוזה עצמו ככלל חוקי) וגם לא שאלת תקפותם של סעיפים מסוימים בו (לעניין תניות מקפחות כהגדרתן בחוק החוזים האחידים כפי שכבר הוזכר לעיל). בשלושת המקרים הראשונים הצבא ניצח, קרי, העתירות נדחו. בג"צ ניר מנדל, אשר הוגש ע"י גדולי המשפטנים בארץ בתחום, נכנס לסוגיות העמוקות של העניין הקשורות גם לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו, וחוק החוזים. לא נאמר שם לרגע שהחוזה עצמו אינו חוקי. אחת הטענות היא, מבלי להכנס לפרטי העתירה עצמה (כ- 30 עמודי עתירה...), שאף שהחוזה עצמו חוקי, אין לאכפו בכוח. באם זה מעניין, אשמח לפרט בעניין בהזדמנות. בבג"צ זה- צבא הגנה לישראל - התקפל !!! ידוע לי שהעותר הגיש אף בקשה להחזר הוצאות - ולצערי לא עלה בידיי לגלות האם זכה. יש לציין כי בדומה אליי גם בחור זה (משפטן תואר שני+כלכלן תואר שני, מצטיין דיקן) טורטור לאין ערוך ע"י הצבא, וזה האחרון התקפל רק לאחר הגשת הבג"צ.... קדם בג"צ לדרמן (אשר הוגש לפרקליטות המדינה) התבסס על הטיעונים מבג"צ מנדל, בתוספת טיעונים מטיעונים שונים מתחום החוזים האחידים (תניות מקפחות בחוזה ועוד). גם במקרה זה הצבא התקפל, עוד בטרם הוגש הבג"צ...

Hawk17

New member
כן,..

כן, יש עקרונות ששנינו חשבנו עליהם מראש.. אכן..

יוסי99

New member
בקשר לסרבנות

א) אני לא תומך בסרבנות. אני בעד שכל המדינה בכלל תתחיל לשרת, שיהיו פחות הקלות בשיבוץ ובגיוס וכד´. לא יודע מאיפה הבאת את זה. אגב "סרבנות" זה לא כמו השתמטות יחידים. סרבנות זה אומר התנגדות עקרונית לשירות צבאי. ב) אם אחליט להשתמט, מה שיש 95% סיכוי שלא אעשה, זה לא בגלל שאני תומך בסרבנות, סתם כי אני רוצה חיים יפים ונוחים, ועוד לא החלטתי אם אני באמת עד כדי כך קשור למ"י או שאני מעדיף ליהנות מהחיים נקודה. ג) לצאת מהקבע זה לא התשמטות ולא סרבנות - הרי את שלך כבר נתת למדינה. ד) בקשר לחוזה, תקרא קצת ותבין שאם דופקים אותך מותר לך גם לפעול כנגד זה ולא להגיש את הלחי השניה. במיוחד אם מדובר ב"דפיקה" מאורגנת ומסודרת ע"י המדינה. זה כמו שאני אחתום על חוזה שאומר שהספק לא אחראי בשום מצב לשום דבר בפני אף בימ"ש, כאשר אני בכל מקרה יודע שאם יום אחד אני כן ארצה לתבוע אותו יכריזו על התנאי הזה כלא חוקי ואני אוכל לתבוע.

Hawk17

New member
הנה הנה, עלינו עליו............/images/Emo5.gif

הו יוסי, אמרת עתה את מה שלא היית צריך לומר,את מה שמסגיר את פרצוף הצבועים , פליטת הפה שתמיד באה בסופו של דבר. "לגבי הקבע, לא חותמים בכוונה לצאת מזה, אבל אם תהיה אפשרות הכי קלושה לעשות את זה, אז אני בהחלט אעשה את זה." נו נו? מה זה?. עוד אחד שהולך לעתודה רק בגלל הכסף והתחת שלו? המדינה הזאת זורקת עליך 40000 מותק,ואתה חייב להחזיר לה בתמורה, לא יעזור לך. אם אתה קיבלת פריבלגיה ענקית שכזאת, תואר אקדמי על חשבון הצבא,אתה חייב לקיים את החלק שלך...ולתרום עוד כמו שתרמו לך, לתרום למדינה את שנות הקבע האלה. את המשפט הזה אמרת ללא קשר לאם שיבוץ במקצוע או אי שיבוץ במקצוע, פשוט עוד אחד שמעדיף ללמוד על חשבון המדינה ולדאוג לתחת שלו, ולעשות כמה שפחות בתמורה אם אפשר. אני בעד השתמטות מקבע אם הצבא לא שיבץ אותך במקצוע והפר את חלקו,הוא דפק אותך, so דפוק אותו בחזרה (רק בענין הקבע) - ומכאן אביע את תמיכתי במאבקו של berrale ואומר לו ישר כוח על כל קריעת התחת הבג"צית ללא עורך דין שעשה. אבל במקרה של יוסי מדובר בסתם חיפוש קיצורי דרך ואגותחת, וצריך להיות ברור לו שאם הוא בחר בעתודה, הוא חייב להקריב את ה-3 שנים הנפלאות הנוספות האלה וצריך להיות מודע מראש שהוא עוד עשוי להתחרט על זה, אבל חתימה היא חתימה. אם לא טוב לו הרעיון הזה, שיפרוש עכשיו. לא טוב לך 6 שנים? על תלך לעתודה!!!!!!! בשום אופן!!!! כאן נכנסת העובדה שבאמת העתודה לא מתאימה לכל אחד, ויותר מדובר כאן בעניין של בגרות נפשית מאשר דברים טכנים ואישיים אחרים. אם אתה לא בטוח בעצמך שאתה בשל נפשית להחליט דבר כזה של חתימה ושאתה מספיק בשל לנפשית לזה ב-100%, באמת לא כדאי לך ללכת לעתודה כמו שכבר אמרו פה(רק שאני מדבר פה על ההיבט של בגרות נפשית להחלטה),ושתתבגר ותבשיל כמו רוב העם במשך ה-3 השנים הבאות בשירות רגיל ואחר כך תדע מהחיים שלך הרבה יותר............... אבל אם כן, כדאי שתחשוב טוב על המחיר ועל ההתחייבות ואל תחפש קיצורי דרך. עומר out.

יוסי99

New member
ברלה

איך אני משיג את כתב העתירה של שני האחרונים שהוזכרו? כי הרי לא היה דיון בבג"צ..

Hawk17

New member
לרצוח זה לא יפה....../images/Emo151.gif

פשוט צריך לטרנספר אותם עם כל החמולות של המחבלים ומשפחותיהם ותומכיהם(שזה רוב הפלסטינים לדעתי הקיצונית...)

עומר ד

New member
נמאס כבר../images/Emo46.gif

נמאס לי אישית לשמוע ונראה לי שזה גם ממש לא תקין ודי מחפיר שנותנים בפורום הזה כל מיני עצות לאיך להשתחרר ואיך לדפוק את הצבא ולהפסיק את התואר לפני הסוף כדי להשלים אותו אח"כ... אני לא מדבר על המקרים בהם לא שובצת במקצוע בעליל, ושיבצו אוך למשהו לגמרי לא קשור, אז יש מקום לבדוק את צדקתך. אבל כל מיני שאלות שיש פה לאיך להצליח להתחמק ולא למלא את המכסה - חבר´ה, זו רמאות לשמה ואני חושב שאותם אנשים צריכים להתבייש. חתמתם על חוזה עם הצבא, וזה לא שהצבא דפק אתכם או משהו בדומה לזה, אתם אפילו עוד לא התגייסתם, אתם לא יודעים איפהתוצבו - וכבר מנסים דרכים לרדת מהקבע. זו נראית לי עוד תופעה שלילית שמתרחבת לא כמו הסרבנות אבל בהחלט תופת מקום טוב לצדה, ומי שלוקח בה חלק הוא בעיני אדם לא ישר ופסול.

יוסי99

New member
תפסת אותי.. פחחח

א) שוב, לכל מי שלא הבין: כשאני חתמתי לא היה מענק למקוע שאני לומד. זה ניתן לי בדיעבד. מוכן לעשות בארטר עם הצבא - 40000 ש"ח תמורת שחרור מקבע. יותר טוב: מוכן לשלם גם 80000 ש"ח. ב) אני באופן עקרוני מתכוון לכבד את החוזה שחתמתי עליו, במידה ש 1) זה יהיה לי נוח מבחינת תנאי השירות, לימודים, סיפוק מקצועי, שכר 2) במידה שבה תהיה לי אופיה לצאת מזה- יש עתודאים שאפילו משתחררים בהסכמת הצבא. בכל מקרה אני לא חתמתי עתודה מתוך ציונות. חתמתי כי את השלוש שנים לי לא רציתי לבזבז כג´ובניק סתם. כמובן שזה היה שיקול אינטרסנטי. וזה גם השיקול שינחה אותי בעתיד. מה לעשות, אולי אצלך בגרות= לצאת פראייר. אצלי, בגרות זה לחשוב קדימה ולדאוג לעצמך. אם היו לי אבאמא כמו שיש לרבים, שישפכו עליי מאות אלפי שקלים, לא הייתי עתודאי. עתודה בשבילי זה סה"כ קרש קפיצה ומעולם לא טענתי אחרת. וכן, מי שחתם מתוך אידיאולוגיה הוא ממש אידיוט. יותר נכון אין כזה דבר. מי שרק רוצה לתרום משרת רגיל. מי שחותם עתודה דואג לעצמו ולעתיד שלו.

berrale

New member
תוספת

אגב, כל בג"צ ניתן לצלם בבית המשפט העליון לאחר הגשת בקשה מתאימה למזכיר בית המשפט (והוא עקרונית חייב לאשר צילום אלא במקרים חריגים). צריך רק לדעת את מספר ההליך...

ramil

New member
קראתי בשקיקה את הויכוח הסוער

ואני מוכרח כמובן להעיר כמה הערות: 1. לא ברורה לי האנלוגיה בין חשבון בנק להצטרפות לעתודה - יוסי, כמה אנשים מבוגרים בלי חשבון בנק אתה מכיר? וכמה אנשים שלא הלכו לעתודה אתה מכיר? הרי עתודה היא חריגה ולא הכלל, ואני מניח שהיו לך אופציות נהדרות אחרות לשירות הצבאי שלך. 2. אתה מתעלם מהיתרונות של שירות בעתודה - מסלול מקוצר לקצונה, זכויות של איש קבע למעט משכורת, שכר כפול מכל ג´ובניק אחר, יחס שונה לגמרי של המערכת, צבירת ניסיון במקצוע שבו אתה רוצה לעסוק (וכשמדובר במשפטים - איפה אתה מכיר משוק האזרחי מקום בו נותנים למתמחה להופיע באולם בעשרה תיקים בשבוע? או לנהל משפט הוכחות אחרי חצי שנה של התמחות? או לכתוב תשובות לעתירות דחופות לבג"צ? או לכתוב חוות דעת משפטית לתא"ל, או מקביל לתפקידו באזרחות?) 3. אם השירות בעתודה היה רק 3 שנים חובה, אלפים היו רוצים ללכת לעתודה. מה רע בשירות נוח תוך צבירת ניסיון במקצוע בו אתה רוצה לעסוק? 4. ברם-אך-אולם, כוחות הביקוש וההיצע לעתודאים מאפשרים לצבא להתנות את ההצטרפות בחתימה לקבע, ועדיין אנשים מצטרפים. למעשה, החתימה לקבע יוצרת סינון ומשאירה רק את הרציניים, שרואים בשירות בצבא שליחות, ולכן מוכנים להישאר בצבא ולהגדיל ראש כקצינים, 3 שנים מעבר לחובת השירות הקבועה בחוק, ובתפקיד שידרוש מהם להישאר כל ערב מעבר לשעות הפעילות. 5. מסקנה: החתימה לקבע אינה תניה מקפחת ולא נעליים. מדובר בתניה שהופכת את העסק לכדאי לשני הצדדים, בעיקר לצבא. 6. מי שמגיע לעתודה במגמה לצאת מהחלק היחיד שיכול להיות לא נעים בעתודה (הקבע), למעשה נגוע בחוסר תום לב, ומוטב שלא יילך לעתודה.

berrale

New member
יפה דיברת... אבל

א. עדיין לא ענית לי על שאלתי הקודמת בעניין התחמקות הפרקליטות מהנושאים הכן בעייתים הקושרים בחוזה העתודה והמסלול... ב. התייחסת לפן אחד בלבד של העניין. הצגת את היתרונות מנקודת ראותך כעתודאי מתחום המשפטים... אבל: (1) מקרה ניר מנדל מוכר לך ? אני להבטיחך כי הוא לא הופיע ולו פעם אחת באולם, ובטח ובטח שלא ניהל משפט הוכחות ... (2) אינני מצוי בתחום, אבל האם אכן יוצא למשפטן הממוצע בצבא לטפל בעשרה תיקים בשבוע ולנהל תיקי הוכחות ??? אני מאמין שגם לדן אבי יצחק לא יוצא לנהל כל כך הרבה תיקים... (3) לא בדיוק קשור אבל לצערי נתקלתי בחוות דעת של הפרקליטות המשפטית, אשר ביישו אפילו אותי, כמשפטן חובב, בחובביותם. ג. אגב, לשאלתך ליוסי - כן (בשמו..). ראה פרקליטות. מתמחים מנהלים (אמנם לא באופן יומ-יומי) תיקי הוכחות ! אבל באופן עקרוני אין הרבה מקומות כאלה (ואני כמעט משוכנע שגם בצבא אין הרבה תפקידים כאלה...). ד. אז נכון שמה שיוסי ציין לגבי תניות מקפחות אינו מדויק, אבל יש בהחלט מקום לטעון שתנאים מסוימים בחוזה העתודה הינם בגדר תנאים מקפחים בהגדרתם בחוק החוזים האחידים, לדוגמא תנאי השלושה חודשים, וראה לעניין זה קדם בג"צ לדרמן המצוי במס´ עותקים בפרלקליטות הצבאית... ה. השאלה היא לא האם עתודאי פלוני צריך לקיים את החוזה כהלכתו. השאלה היא האם הצבא עושה מספיק ע"מ שהוא עצמו יקיים את חלקו בחוזה, והאם הוא עושה מספיק ע"מ שבמקרים שבהם הוא אינו מקיים את תנאי המתלה של החוזה, מסיבותיו שלו השמורות לו ע"פ חוק וחוזה, יראו בחוזה כמבוטל, בדיוק כפי שקובע החוק בעניין. ברור מאליו שזכותו של הצבא לשבץ על עתודאי ע"פ צרכי הצבא, בכל תפקיד שהוא. אבל משום מה אין זה ברור (שוב, הלכה למעשה) כי במקרה בו שובץ עתודאי בתפקיד, אשר המרכיב העיקרי שלו אינו תואם את הכשרתו, כאמור בפ.מ. 32.0220, תבוטל לאלתר ההתחייבות לקבע. במקום זאת, כמעט תמיד מערים הצבא קשיים על גבי קשיים, תוך שהוא מנצל את כוחו וסמכויותיו, ספק ע"פ חוק, בשרירות. ולצערי, גם לפרקליטות חלק ניכר בכך, וראה לדוגמא מקרה לדרמן.

berrale

New member
תוספת

אגב, מחפשים במקרה עורכי דין בפרקליטות ? אני מכיר מישהי שמחפשת..

יוסי99

New member
תשובה מפורטת

א) ואם אני מוכן לוותר על כל ההטבות, לשרת כטוראי, ולקבל 300 ש"ח לחודש, אז לא אצטרך לחתום? ב) כידוע יש מחסור בעתודאים. אולי פתרון הוגן בהחלט היה מביא אלפים לרצות להיות עתודאים, ואז הצבא יכל לבחור רק את המתאימים ביותר (נתונים גבוהים, ממוטיבציה..). או לחלופין להרע את התנאים הכלכליים ותנאי השירות שעולים לבא הרבה כסף, דבר המתאזן מול היתרון של חוסר התחייבות לקבע. ג) לא להגדיל ראש ולא בטיח - כל העתודאים שאני מכיר (בערך 30-40) הלכו לזה אך ורק מתוך שיקולים של לימודים וקריירה. לאף אחד לא אכפת מהתרומה לצבא, מה גם שלרובם המוחלט היו אופציות טובות מאד מבחינת שיבוץ משמעותי ותורם בצבא. ד) הניסיון הוא טוב ויפה, כמובן שלא לכל אחד זה מתאים, לדוגמה אם אני שונא פלילים וזה מה שנתנו לי לעשות, אז כבר עדיף לעשות שליחויות בהרצוג פוקס נאמן, תודה. ה) משום מה אנשים כאן קיבלו את הרושם המוטעה שאני מתכנן לברוח כמה שיותר מהר מההתחייבות שלי - לא ולא. אני הולך לשרת,ברצון רב. אני יודע שלא רע בפרקליטות, אני יודע מה ההטבות של כל העניין, ויכול להיות שאפילו אם הקבע היה אופציונלי הייתי חותם. אני הולך לעשות בעיות רק באחד מכמה מקרים 1) יתנו לי שיבוץ דפוק, לכאורה "מקצועי". 2) לא תהיה לי אפשרות להמשיך ללמוד. 3) יהיו לי אופציות הרבה יותר טובות בחוץ, ואחשוב שמיציתי את תפקידי בצבא. בכל מקרה, אני חושב שאילו הצבא רצה בטובת החיילים, הוא לא היה מחתים אותם על ההסכם הדרקוני הנ"ל, שמשרת אינטרסים כלכליים גרידא של הצבא, מבלי להתחשב בעוול שנעשה לעתודאים על בסיס העובדה שאין להם ברירה של ממש. וברגע שאתה מערער את הבסיס המוסרי של צה"ל, אתה מערער את הבסיס המוסרי לדרישה שלו למוטיבציה וכיו"ב. לדעתי בגדול הם נותנים לך כמעט כלום, ודורשים הרבה מאד - נניח שהיו אומרים תלמדו כאוות נפשכם, אין שום התחייבות לשיבוץ מקצועי, ואין שום הטבות כספיות - אני הייתי הולך על זה בהרבה יותר רצון. זאת הייתה בעיני דרישה ראויה בהרבה.

ramil

New member
תגובה מפורטת

א) "לוותר על ההטבות" פירושו שיבוץ שאינו במקצוע, שהרי זה היתרון העיקרי - שיבוץ יחסית בטוח, במקצוע שבחרת לעצמך, וצבירת ניסיון בו. במקרה כזה, אכן ההתחייבות לקבע אינה תקפה. ב) אני יכול לנחש שיש הגיון בכך שהצבא מעדיף פחות עתודאים לשש שנים, במקום יותר עתודאים לשלוש שנים - צריך לאייש מערכת היררכית ולאפשר קידום, וזה אומר גם תקנים בדרגות בכירות יותר - סרן/רס"ן. קח למשל את הפרקליטות - הצבא ירצה מספיק תובעים מנוסים לתיקי סחר בסמים או תיקי נשק כבדים, וכשמדובר בייעוץ משפטי - הוא נעשה לקצינים ברמות הבכירות ביותר, לכן מחייב יועצים משפטיים בדרגות מספיק גבוהות. ג) יש לי חברים בפרקליטות שמשרתים בשטחים, וכאלה שעכשיו מ ת נ ד ב י ם לשרת שם כתובעים - מי שעוזב גו´ב טוב בקריה עם ייעוץ משפטי לראש אכ"א והולך להסתובב בבית אל ולטפל במחבלים, לא עושה את זה רק בשביל הקריירה. ד) אמת, רוב הניסיון הוא בתפקידים הפליליים (לתובע או סניגור יוצא להופיע הרבה יותר מאשר מתמחה או תובע צעיר באזרחות). מי שהולך לייעוץ - זוכה לעסוק בנושאים פחות ישימים לאזרחות (מדובר במשפט מנהלי בסך הכל) אבל האתגר שבייעוץ משפטי בסוגיות בטחוניות ממעלה ראשונה (ואני לא נסחף) "שווה" הרבה בחוץ. ה) כאמור, לצבא אין שום אינטרס לשלוח בני 18 ללמוד סתם ככה. הוא שולח אותם ללמוד מתוך מטרה שישרתו אח"כ במקצוע אותו למדו. אבל התנאי הוא שתשרת יותר- וזה לגיטימי בעיני, בדיוק כמו שדורשים חתימה לקבע ממתכנתים. הכל בכפוף לתנאים שיוסי מזכיר שוב ושוב שניתנים לעתודאים - שכר טוב, אפשרות ללמוד לתואר שני, שיבוץ בפינטצה, אפשרות לעבור תפקיד בכניסה לקבע (אם אתה טוב, משקיען, לא עושה צרות ולא מנסה להתשחרר מההתחייבות לקבע...) ה) כמובן, הבעיה מתעוררת כששולחים עתודאי לשיבוץ "לכאורה במקצוע" כהגדרתך הקולעת...לדעתי, כאן יכול להיות קייס לעתידה/קבילה בטענה שלמעשה אין שיבוץ במקצוע - אבל אני לא רואה אפשרות לחלוק על לגיטימיות הדרישה לקבע כשהשיבוץ הוא אכן במקצוע.

למעלה