נמאס כבר

יוסי99

New member
תגובה

א) שיבוץ במקצוע אינו "הטבה" לעתודאי. הוא הטבה גם לצבא, כי הוא מקבל איש מקצוע כמעט בחינם (מתעלם מהמענק כרגיל, כי לא היה מענק עד לפני שנה למשפטים למשל, ואפשר בקלות לוותר). הטבה אני מתכוון משהו חד-צדדי שצד אחד "חב" לצד השני משהו בעקבות זאת. ב) ההטבות הן שכר, דרגות, תנאים, ומענק. ג) דחיית השירות אינה הטבה. כמו שאמרתי, הצבא לא "מפסיד" כאן כלום. במקום לקבל אותי היום, הם מקבלים אותי עוד 4 שנים כאיש מקצוע אקדמאי. ד) מתכנתים, להבדיל מעתודאים, לומדים על במסגרת צבאית, שלה מוקצים משאבים רבים מאד בצבא. הם לומדים בין היתר שיטות תכנות שצה"ל "המציא" אותן. כמו כן חלקם הגדול מועסק ביחידות שבהן הן נחשפים לחזית הטכנולוגית, ועל מנת שלא כולם ישרתו שנתיים ויברחו עם הידע לאזרחות, יש צורך בחתימה מראש. פרקליט צבאי לא בורח עם הידע הטכנולוגי של מתכנת ב 8200. ה) צורכי הצבא בקצינים בכירים, הם בגדול בעיה של הצבא. הרי לא יעלה על הדעת שכיוון שהצבא זקוק לקצינים למשל, אז הוא יכריז שכל מי שבעל קב"א קצונה מחויב לחתום שלוש שנים קבע. כל מה שמעבר לחובה הקבוע בחוק עובד בצבא על סמך "קח-תן". אבל בעוד בתפקיד כמו מתכנת הצבא באמת נותן הרבה מאד דברים, לעתודאי הצבא נותן מעט מאד, ביחס למה שהוא דורש. ה)בלי קשר לכל זה, מקובלת עליי ההנחה שמרגע שאתה גם ככה בצבא, ברור שראוי להתנדב ולעשות ככל האפשר.

berrale

New member
בעיקרון אני חייב להסכים

יותר מכך אני אישית מתנגד לסרבנות באשר היא. ויחד עם זאת, אני מדבר כמי שהצבא לא רק שלא שיבץ אותי במקצוע, אלא גם התכחש לכך לאחר מכן. אני מדבר כמי שמפקדיו (רס"ן + סא"ל) שיקרו (דבר שהוכח מאוחר יותר) לנציב קבילות החיילים באופן מפורש ובניגוד לסיכומי ראיון כתובים רק ע"מ לצאת עם ידם על העליונה (והם לא יצאו כך לבסוף, בזכות הרבה מזל שהיה לי והרבה טפשות שלהם), אני מדבר כמי שפנה לאורך שנתיים לכל הגורמים האפשריים גם באשר לעניין המקצועי כפשוטו, וגם אשר לעניין אישי משפחתי, וזכה לאטימות מוחלטת, ללא בדיקה ולו השטחית ביותר של מי מהגורמים. אני מדבר כמי שבקשותיו השונות ותלונותיו עברו דרך מס´ רב מאוד של בעלי תפקידים בכירים: 1 אלוף, 1 תא"ל, כ- 4 אל"מים ועוד מספר כזה או אחר של סאלים ורסנים וזוטרים אחרים, אולם במקום להתייחס ו/או לבדוק עניינית את טענותיי אלו האחרונים בחרו לשים חותמתם כמיטב המסורת הצהלית והוסיפו שמם לשרשרת החתימות הסתמית, בלי להניד עפעף. אני מדבר כמי שגם לאחר שנמצא שתלונותיי מוצדקות לחלוטין טרחו להגיד לי משהו בסגנון: "טוב ענינית אתה צודק, אבל למה נזכרת מאוחר ?", זאת כאשר פניותיי החלו כשמונה חודשים בלבד לאחר גיוסי ... אני מדבר כמי שכל בקשה שלו עוכבה במשך שנה ויותר עד לקבלת תשובה, בכלל זה פניותיי השונות לנקח"ל אשר לכאורה אמור לטפל בדברים במהירות, אני מדבר כמי שהושאר לבסוף כשבעה חודשים בקבע בניגוד מוחלט לחוק, אני מדבר כמי שגם משהוכח ונתקבלו טענותיי אחת לאחת, החליטו להשאירני עוד כחודשיים בקבע (בטמטום מוחלט שכן הושארתי בהגדרה בחוסר תעסוקה וכל שעשיתי הוא לעבוד על התזה) רק כדי להראות שהצבא הוא שקובע את מועד שחרורי ואף כצעד נקמה הדיחוני מחיל האוויר, במקום בו הייתי מצפה למינימום התנצלות. נכון, אני מדבר כמי שנפגע אישית ולכאורה אין זה המקרה לכל העתודאים, בטח לגבי מי שעדיין בשלב לימודיו. לא כל דרך היא כשירה בעיניי, אני אישית נמנעתי בתוקף מפניות לקב"ן/ מסלול רפואי / כלא וכו´ מתוך עיקרון. אבל אני בהחלט מבין מי שבוחר לעשות כן. אני נלחמתי במישור המשפטי אבל זהו מישור קשה, יקר, וארוך ולא כולם יכולים להרשות אותו לעצמם. הצבא מנצל כוחו וסמכויותיו בשרירות, לעיתים רבות בניגוד לחוק. אגב, בכלל כל נושא השארת חיילים בקבע בכוח - החוקיות של זה מוטלת בספק וזה עניין שטרם נבחן במסגרת בג"צ במובן המשפטי העמוק של העניין. מכל מקום, הצבא אטום לרחשי העתודאים לאורך עשרות בשנים (אגב, גם עתה הצבא הקפיא רבות מתוכניותיו לשיפור תנאי העתודאים "בזכות" המצב הקשה בהי-טק... והאומר דרשני). אז ידידי העתודאים באשר אתם, חתמתם על חוזה - תעמדו מאחוריו. אבל במידה והצבא לא עומד בחוזה בעצמו... אני עדיין נגד סרבנות/כלא וכו´, אבל יש ספר מעניין של פרופ´ גבריאלה שלו ששמו "דיני חוזים"... המשפטנים בינינו ודאי למדו איתו חלק לא קטן מלימודיהם ...הוא עזר לי מאוד..

יוסי99

New member
אני דווקא לא מסכים

מה שדפוק זה צה"ל ומדינת ישראל. בסה"כ הפכתי את הסדר צבא-לימודים, אני לא מבקש מהם שישקיעו בי אגורה יותר מאשר בחייל רגיל], מוכן גם לוותר על המענק שלהם (כשחתמתי עוד לא ידעתי בכלל שאקבל אותו, המצב היה שלא נותנים לכולם אלא רק למדעים). אבל תסביר לי למה לעזאזל אני צריך לחתום בכוח 3 שנים קבע? ואני מתמקד כרגע רק בזה - לא מדבר על עוד מיליון בעיות עם הצבא, כמו העובדה שהוא מזלזל בעתודאים ומשקיע רק בלגייס אותם - זה כמו לללוות בשוק האפור.. בהתחלה הכל ורוד ויפה.. מרגע שתפסו אותך ואתה בידיים שלהם.. זהו.. אבל אם נחזור לעניין הקבע. לא מספיק שאני משרת, בניגוד לכל אדם אחר בעולם המערבי, 3 שנים בצבא תמורת אפס שכר כמעט, ונותן את שנותיי הטובות ביותר לצה"ל. (ואני לא מתנגד לזה, להפך). אבל אם אני בוחר ללמוד, ולספק להם כוח אדם מקצועי בחינם (מתעלם מהמענק בכוונה) ברמה גבוהה למדי (הם הרי קובעים סף קבלה), למה אני צריך "להענש" על זה. ולכל מי שמדבר על חוזה - אענה תשובה שלקוחה מהתחום שלי. חוזה שגוף גדול וחזק עושה, כנגד צרכן, או אדם פרטי, כאשר לצרכן אין אפשרות לקבוע אף אחד מתנאי החוזה, או את מרביתם, נקרא חוזה אחיד. נהוג לומר שחופש החוזים, או חופש ההתקשרות במקרה כזה, הוא "פיקציה" בלבד לגבי הצרכן, למעשה אין לו ברירה. נכון, תמיד אפשר לא להיות עתודאי. אבל המקבילה האזרחית היא שתמיד אפשר לא לפתוח חשבון בנק, ולשמור את כל הכסף מתחת למזרון. אבל כיוון שברור שכולנו זקוקים לחשבון בנק, וכיוון שכל בנק שלא תכנס אליו יציג לך את אותם תנאים בדיוק (פלוס מינוס), אז חוזה עם הבנק נחשב חוזה אחיד. במקרה כזה, הרבה מאד תניות, עשויות להחשב כמקפחות. מבלי להכנס לכל המבחנים וכל זה, יש יסוד מסוים לראות לדעתי את החוזה כמקפח (הס´ לגבי הקבע), מצד שני זה לא קיפוח מספיק משמעותי כדי שביהמ"ש יפסוק את זה, או שביהמ"ש ילך נגד צה"ל. בקיצור לגיטימי ועוד איך - במיוחד אם דופקים אותך עוד מעבר לזה (שיבוץ לא ממש במקצוע, לא נותנים לך ללמוד לתואר שני למרות שכשאתה נרשם אתה די בטוח שכן תוכל..). במצב של היום שחצי מדינה משתמטת, שנותנים לכל אחד 21, ושלא נדבר על שירות קרבי שמספיק שאתה אומר בבקו"מ "לא בא לי" נותנים לך ג´וב נחמד איפה שאתה רוצה, וכו וכו, אני לא רואה פסול בזה שאני מוכן לתת את ה 3 שנים שלי, מבלי שידפקו אותי (ז"א לא שיתנו לי ללמוד ויגידו טוב תעשה עכשיו שלוש שנים בבסיס רחוק מכל יישוב בעבודה לא במקצוע ותשכח את כל מה שלמדת, אלא שלכל הפחות יתנו שיבוץ במקצוע אם זה מתאפשר, או שיבוץ נורמלי לאקדמאי אם לא). לגבי כל השאר, צה"ל כ"מונופול" וגוף חזק מאד מנצל את זה שאין לי ברירה, אני מנצל את הפרצות שיש. ויותר מזה, אני מרגיש שיש לי זכות נוספת להגיד את הדברים לאור העובדה שיכולתי לעלות על מטוס, כאמור יש לי אזרחות אירופית, ולא עשיתי זאת. לא מגיע לי שום פרס על זה, אבל גם לא מגיע לי עונש. נשארתי למלא את חובותיי - שלוש שנים בסדיר. אני לא רואה סיבה שיענישו אותי על זה שאני רוצה לתרום את חלקי בתחום שהצבא צריך אותי בו (חסרים עו"ד בצבא).

Ziv17

New member
במקום להתלונן

נדמה לי שראיתי את הבקשה הזו כבר קודם (עם הכותב המקורי סליחה) אבל אולי במקום לשכנע אותנו כמה עתודה זה גרוע ודפוק, תוכלו לכתוב על המאבק שלכם בצה"ל עקב חוסר שיבוץ במקצוע וכ´ו כדי שנדע למה לצפות ולהיות מוכנים בהתאם. אודה לכם אם תכתבו בפירוט את כל השלבים, מה אמרו לכם, מה עשו לכם, מה אמרתם להם ומה עשיתם להם. בנימה אישית: אני חושב שלא מעט אנשים פה אשמים בכך שאנו רואים תיכוניסטים חורשים מזימות על כיצד ואיך ישתמטו מהקבע וילמדו על חשבון הצבא ותו לא. אם אתם כותבים כמה זה אסון וכמה ידפקו את העתודאים (ואל תגידו שאתם לא מתכוונים לרוב העתודאים) אז תצפו שאנשים יבינו מכך שחלק מהמסלול שלהם צריך לכלול השתמטות משירות. זיו

סקרן02

New member
אתה משפטן!?!?!?!../images/Emo4.gif

מתישהוא בתואר שלך גם תלמד שחוזה ,בין השאר , צריך לכבד ואתה ידידי חתמת על חוזה עם צהל שבו התחייבת לשלוש שנות קבע ואם צהל לא יפיר את תנאי החוזה אז.... זב"שך!!!!!!

berrale

New member
אתה משפטן?

אני מניח שהרקע המשפטי שלך רב יותר משלי. ועם זאת לאחר עיון מדוקדק בספרה של פרופ´ גבריאלה שלו אותו הזכרתי קודם, ולאחר שהכנתי במו ידיי בג"צ בעניין, בו בין השאר התייחסתי לענין החוזה האחיד (דוקא בקטע הזה הרעיון היה כולו שלי- קרי להתייחס לחוזה כחוזה אחיד (חוזה רשות) ולבדוק את תנאי הקיפוח). אנא תקן אותי- אבל המסקנה היחידה אליה הגעתי ואותה כתבתי בבג"צ בזמנו, שהתנאי המדבר על 3 חודשים (בהם ניתן להתלונן על אי שיבוץ במקצוע) הוא תנאי מקפח כהנגדרתו בחוק החוזים האחידים, כמדומני משנת 1982. אינני מסכים, בהתייגות לאור עניות ידיעותיי בתחום, שהחוזה כולו דינו להתבטל. השוני בהסכם לעומת חייל רגיל בחישוב עלות/רווח הוא עניין הקבע, והרי קבע- הוא בחירתך במסגרת המסלול. כלומר הזכרת חוזה עם הבנקים וציינת שכאן, לעומת פתיחת חשבון, אתה מחוייב לשרת. ובכן, לשרת כן - בחובה. אבל הקבע- הוא הבחירה שלך והוא העלות במסלול העתודה. לא בטוח שהסברתי נכון ובהיר, אבל נראה לי שטענתך המשפטית נשענת על קרקע רעועה. אגב, במקרה שלי האישי העלה הצבא טענות מטענות שונות, לדוגמא טענת שיהוי שהועלתה ע"י נקח"ל כעילה לאי שחרורי לאלתר. וזו היתה חוצפה לשמה, מה גם שהטענה היתה מנוגדת לפסקי דין בנושא (בג"צ אסולין למשל אם אתה מכיר, ואם לא עוד תלמד עליו..).

יוסי99

New member
דווקא

לדעתי המקרה של הבנקים מאד משקף לפתוח חשבון בנק זה לא חובה. אבל סביר להניח שתצטרך. לחתום עתודה זה לא חובה. אבל אם אתה רוצה ללמוד ולשרת במקצוע, אתה תצטרך. נכון, זה לא ב-ד-י-ו-ק אותו הדבר, וכמו שאמרתי אין עילה ממש לתבוע. אבל זאת אנלוגיה קרובה מספיק כדי להגיד שה"חוזה" הזה לא ממש הוגן, למרות שהוא עשוי לעמוד במבחן בג"צ.

berrale

New member
עמד כבר במבחן בג"צ

בג"צ כבר נדרש,עקרונית,לסוגיה עד כדי ירידה לפרטים של כמה קבע מול כמה שירות במקצוע. אמנם לא עלו שם טיעונים בתחום חוזים וכו´ אבל בכל זאת.. ראה בג"צ "הרוקחת" (אינני זוכר את שמה או את מספר הבג"צ אבל יש לי אותו בבית אם תרצה... מדובר על רוקחת ששובצה כמבקרת איכות בתפקידה השני וקבלה על כך... הפסידה בבג"צ...). אגב, יש בג"צ נרחב בעניין שהוגש ע"י משפטן - לא פורסם. הוגש ע"י כלים מעולם המשפט הבגצ"י: ד"ר רענן הר זהב וד"ר יחיאל שמשי. שם העתודאי ניצח בגדול, עוד בטרם הדיון לגופה של העתירה. גם אותו יש לי(היה לי לעזר רב בבג"צ שלי).

berrale

New member
בעניין חוזים אחידים - מתוך טיוטה לב

מתוך טיוטה לבג"צ: 71. יתר על כן , העותר יציין כי בסעיף 8 (ד´) בחוזה אשר אשר הובא לעיל , נקבע זמן מוקצב של 3 חודשים להגשת בקשה לביטול ההתחייבות לקבע בגין אי העסקה במקצוע , זמן שלאחריו לכאורה לא תישמר לאקדמאי הזכות לתבוע ביטול ההתחייבות לקבע עקב אי העסקה במקצוע . ואולם העותר יציין כי שלושת החודשים הראשונים בתפקידו של עתודאי הינם ההתנסות הראשונית בשירות צבאי אמיתי , הם תקופת הסתגלות ולמידה ואינם עת להגשת בקשות למיניהן , אשר נתפסות ע"פ רוב בעיני המפקדים באופן שלילי . לאור זאת יטען העותר כי זמן מוקצב זה של 3 חודשים הינו זמן בלתי סביר להגשת בקשה . 72. מבלי להיכנס לפני ולפנים החוזה ולבחינת חוקיותו ע"פ דיני החוזים הכלליים , אפנה כעת לבחון טיבו של החוזה . חוזה העתודה מהווה נוסח של חוזה שתנאיו נקבעו מראש בידי צה"ל כדי שישמשו תנאים לחוזים רבים עם עתודאים כתנאי כניסה למסלול העתודה . החתימה על החוזה נעשית במסגרת הליכי החיול הראשוני בבקו"מ , כאשר טופס החוזה הוא טופס מודפס וכל שנדרש להוסיף עליו הוא פרטי החייל וחתימתו , ומנגד חתימת הגורמים המוסמכים בצה"ל . יאה לחוזה זה הכינוי "חוזה הצטרפות" , משל היה זה תקנון של אגודה שיתופית שאליה הוא מסתפח . העתודאי המיועד נדרש לקבל את החוזה כמות שהוא , על קרבו על כרעיו , בחתימתו על חוזה זה הוא מאשר את רצונו להצטרף למסלול העתודה ובחתימתם מאשרים הגורמים המוסמכים בצה"ל את קבלת החייל למסלול העתודה בתנאים המפורטים בחוזה (פרופ´ גבריאלה שלו , "דיני חוזים" , מהדורה שניה , ע"מ 605) . לציין כי תנאי החוזה נקבעו מראש בידי צה"ל ואינם עומדים למשא ומתן בין החייל לרשויות צה"ל . לפיכך העותר יטען כי החוזה מהווה חוזה אחיד כהגדרתו בחוק החוזים האחידים , התשמ"ג – 1982 . 73. העותר יטען כי התנאי בסעיף 8 (ד´) בחוזה אשר הובא לעיל , המגביל תרופה העומדת לעותר על-פי דין ומתנה אותה בהגשת בקשה בתוך זמן בלתי סביר , הינו תנאי מקפח ע"פ חוק החוזים האחידים ולפיכך הרי הוא בטל מיסודו . הנובע מכך , כפי שהודגש קודם, שנציב קבילות החיילים שגה בנותנו משקל מכריע לעובדה שבקשת העותר למימוש התרופה - ביטול החוזה , הוגשה באיחור ע"פ תנאי מקפח זה . 74. העותר ידגיש כי בפקודת מטכ"ל שמספרה 32.0219 ואשר הובאה לעיל , נקבע מפורשות ובלי כל סייג , כי צה"ל יבטל את התחייבותו של אקדמאי לשירות קבע אם מסיבה כלשהי לא ישובץ במקצועו עם חזרתו לשירות והיא אינה מתנה את ביטול הקבע בהגשת בקשה תוך זמן קצוב .

poofykeves

New member
אין בושה?!?!?!../images/Emo46.gif

אני פשוט לא מאמינה למה שאני קוראת כאן!!! איך אתה יכול אפליו לחשוב על לנסות לדפוק את הצבא, אף אחד לא הכריח אותך ללכת לעתודה אתה בחרת ולכן אתה צריך ללכת עם זה עד הסוף. חוץ מזה הצבא באמת משקיע בך יותר מבכל חייל אחר ואתה לא סתם שינית את הסדר של לימודים וצבא בגלל שהצבא משלם לך על הלימודים! ובכלל מה זה השטויות האלו על "אני יכול פשוט לתפוס מטוס ולטוס לחו"ל ובכלל לא להתגייס" במדינה שלנו זו חובה להתגייס וזו חובה לתרום למדינה כמה שרק אפשר, במיוחד במצב כיום ואני באופן אישי הולכת לתרום לצבא ולמדינה כמה שיותר, אם ע"י עתודה ואם ע"י קרבי ואפילו ע"י פקידות אומללה איפשהו!!! זה פשוט מאוד מעצבן אותי כשאנשים חושבים שהם לא חייבים כלום למדינה. המדינה תמכה בכם לפחות 18 שנים, אם לא יותר, ואתם חייבים לתרום לה בחזרה.

יוסי99

New member
חמודה

אני עזבתי חיים שלמים, חברים, סיכוי פחות גבוה להרג בפיגוע, סיכוי הרבה יותר גבוה לחיות בכבוד ולהרוויח טוב יותר, בלי דוסים, בלי ערבים, וכו כדי לבוא לחיות פה ולשרת. אז אל תלמדי אותי מה זה ציונות, תודה. אני משרת שלוש שנים בצה"ל. אני והריי משלמים 60% מס למדינה כדי שפרזיטים ומושחתים יחיו טוב. למרות כל המיסים האלו המצב כאן הוא של מדינת עולם שלישי. בנוסף להכל חצי מדינה עושה מה שבא לה, בקשר לשירות הצבאי. הכרתי מורה בן 22-3 שלא התגייס לצבא, ומהבוקר עד הערב רק מעשן גראס. סליחה, יועץ לילדים קטנים. ואף אחד לא שאל אותו למה הוא לא שירת. ואיך הוא עוד השתמט? מכתבים מאמא למפקד הבקו"מ. אז חלאס עם השטיפת מוח, תפקחי את העיניים ותסתכלי סביבך - למה בדיוק אני צריך "לתרום" חזרה???? אני מוכן לעשות את חלקי, אבל לא שידפקו אותי. את, תמשיכי להאמין שילדים צריכים לשיר את המנון המדינה פעמיים ביום ולהצדיע לדגל (ע"ע לימור לבנת).

poofykeves

New member
חמוד

אני מאוד מצטערת אבל אני מעדיפה את הגישה שלי על פני שלך בכל יום, לפחות אני לא מאמינה שכולם דופקים אותי ואולי התפיסה שלי באמת קצת מיושנת ורומנטית אבל ככל שאני אצליח לגרום ליותר אנשים להאמין בגישה שלי המדינה שלנו תהיה מקום טוב יותר. חוץ מזה אם הדברים הללו מעצבנים אותך, כמו שהם מעצבנים כל אדם שפוי ואותי ביניהם, אז תעשה משהו בנידון חוץ מסתם להתלונן ולנסות לדפוק את המערכת בחזרה.

יוסי99

New member
התמימות עוד תעבור לך (אני מקווה)

בגיל 18 זה נאיבי ונחמד. אחרי גיל 30 זה כבר פאתטי (ע"ע יוסי ביילין).

La Bamba

New member
שיחקת אותה ../images/Emo6.gif../images/Emo67.gif../images/Emo6.gif

הרגת אותי עכשיו. לפי הניק אני מבין שגם לך אין כל כך פז"מ (צו ראשון זה לא נחשב...) אדוני

liorz1984

New member
אבל אני לא מדבר

כמו בן אדם שלא יודע מה זה צבא וזה ההבדל

עומר ד

New member
אוהו,אני רואה(יוסי99 ופלטרון-לקרוא)

שהנושא עורר ויכוח סוער, וטוב שכך. יוסי היקר, אני אסביר לך במיטב המסורת הפלטרונית הנימוסית שאורח זה הביא לפורום - למה שלא יכנס כחבר מן המניין? - למה הנימוקים שלך הם אינטרסנטיים וכושלים. ראשית, הבן דבר פשוט, שציינו כבר קודם - אמנם לך יש אזרחות אחרת, אני לא חושב שיש לך מדינה אחרת. ובוא נעזוב לרגע את החלק הערכי (ונחזור אליו אני מבטיח) ונתמקד ביושר אישי. לך יש אפשרויות אחרות; ישנם כאלו שאין להם. אתה לא "בסך הכל" הפכת , כדבריך, את הסדר צבא-לימודים. אתה נמצא במדינה בה יש חוקים, ואחד מהם קובע גיוס חובה בגיל 18, למשך שלוש שנים לגברים. כשמישהו רוצה כאן להפו את הסדר הוא לא יכול, כי אנחנו עדיין במצב מלחמה וגם אם לא הצבא הוא כורח קיומי כאן. לכן, כשמישהו רוצה ללכת ללמוד כמו במדינות המערב אחרי התיכון פה, אין לו אפשרות כזו, אלא הוא ישרת בצבא. לאחר מכן, הוא ילך לאוניברסיטה. שם יאלץ לשלם שכר לימוד מלא ללא הטבות, להיקרא למילואים בשטחים לפני מבחן, או בזמן מבחן או בזמן הלימודים, לסכן את עצמו או לבזבז את זמנו ולימודיו תוך כדי ועל חשבון זמנו כאדם פרטי. אתה מקבל 3 שנים של שקט כדי ללמוד, בהם אתה יודע שמבחינת הצד הלימודי אתה מסודר, וכן מקבל גב כלכלי - וכרגע זה לא אישית קשור אלייך, האם אתה יכול להסתדר עם/בלי 40,000 ש"ח - הרבה אנשים צריכים, ואני מדבר גם על אלה שבחרו ללמוד אחרי הצבא. הצבא, מרגע שחתמת, עושה אצלו חשבון של עוד עו"ד בשנים איקס עד וואי, שהוא צריך בשביל נק´ זו וזו. כלומר אתה מתחייב למסגרת, שמרגע שהתחייבת אליה אתה צריך לספק את המ=צרכים שלך. הצבא לא אישר לך ללמוד ולהפוך את הסדר סתם כך, כי רוב האנשים לא מקבלים או לא מנצלים את ההזדמנות הזו ואין להם אפשרות כזו. בתמורה לראש טרי ורענן מיד אחרי התיכון, חיים עדיין חסרי דאגות מבחינת הצבא והסמסטרים, וכן מבחינה כספית, אתה מקבל פריבליגיה של ללמוד עם סכויי הצלחה גבוהים יותר (דמיין את עצמך במצב ההפוך). תוסיף לכך את העובדה שאף אחד עדיין לא דפק אותך באיזה שיבוץ, ושאתה אמור למלא תפקיד שאתה יודע את משמעותו הן הערכית והן המקצועית כפרקליט צבאי (במקרה שלך) או רופא (במקרה שלי) ותבין טוב מאוד שיש משמעות לא רק למה שאתה עושה לצבא, אלא גם הצבא צריך מישהו בעמדה שלך כדי שהמערכת תתפקד. זו צריכה להיות הגישה ממנה יוצא כל עתודאי - בתור ראש גדול. כך העתודאים צריכים להראות כדי לשפר את הצבא ולאחר מכן החברה - אנשים עם ראש גדול שבאו לתת עוד שנים למערכת כבעלי מקצוע כדי ליצור צבא טוב יותר, וזה לא דיבורים מתחנחנים שנעים להגיד - אלא אפשר לעשות! כשיש לך רופא בגדוד שמוכן להיות עם החיילים בכל מצב ולהגיע למקומות המסוכנים אתם, כשהוא משקע בלימודים שלו כי זה חשוב לו עצמו וגם כי חשוב לו להיות רופא טוב עבור החיילים שלו בגדוד, הוא צריך להבין שהוא לא חפ"ש אלא חייל משמעותי מאוד שבפעולות שלו קובע ומשנה דברים שהם חשובים בצבא. כפרקליט צבאי - כנ"ל - הן בייצוג של החיילים או בתביעה ושמירה על החוק הצבאי - יש לך תפקיד חשוב.. אנחנו לא איזה קורסיסטים בצבא שהכשירו אותם לתכנת (ואני אל מזלזל בהם) או מש"קים, אנחנו קצינים שקובעים דברים חשובים. ברלה ורנאווי יכולים לזלזל בזה כאוות נפשם, אבל העובדה היא ששמורים עבורנו בצה"ל מקומות מיוחדים וגם אם לא כל העתודאים יגיעו אליהם, העתודאי כמפקד, כאקדמאי, כאדם שבא עם רצון לתרום צריך לשנות את המערכת ולא להיות מדוכא ולנסות להתחמק ממנה, בין אם יש לו סיבה מוצדקת או לא (ושוב, אני אל מדבר על אי שיבוץ במקצוע).מי שמצליח (ואני לא מתכוון כספית) זה מישהו שבא עם ראש גדול - ואם אתה בא ככזה לצבא אתה לא מחפש איך לא לשרת עוד 3 שנים - אלא איך להיות הפרקליט הטוב ביותר בצבא בשנים שיש לך בו. כל מערכת במיוחד הצבאית מציעה אפשרויות להתקדמות ואתה רק צריך לדעת מה לעשות עם זה. הקטע שאני כותב כאן לא מנסה לעודד את כולם לבוא לעתודה, אלא לעודד את העתודאים ואת הראשים הגדולים לבוא. נכון מאוד לדעתי, או כך צריך להיות בעולם מושלם, שעתודאי זה עניין של אופי בראש ובראשונה, ומחשבה מראש באופן גלובלי על מה שהוא מביא עם עצמו 0 מוטיבציה,כישורים ועמדה לשנות. לכן כשאתה מנסה להשתחרר אחרי 3 שנים כדי "לתת את שלך" אתה טועה מאוד. הדוג´ שלך בבנק בכלל לא קשורה, והניסיון שלך להגן עליה מלמד על חוסר ההבנה שלך כשאתה מנסה לתקוף את הבעייה - אתה לא צריך להסתכל על הדברים בתור אני צודק,מגיע לי - כי א) אתה לא צודק ב) את לא משרת 3 שנים כי אתה לא חייל רגיל (הבהרתי כבר את עמדתי).בצבא נותנים לך כלים, וזה כבר תלוי בבנאדם מה הוא יעשה אתם. והוא יכול לעשות אתם הרבה מאוד. ראש קטן זה מתכון בטוח לקוטריות, וחוסר הנאה מהזן שאתה כן נמצא בצבא. ודרך אגב יוסי, אתה זה שטען שהוא מאוד בוגר, ובקשר עם מבוגרים יותר מעתודאים (ואין כאן טיפה של זלזול, כי גם אני חושב שזה עניין של אופי) - אז איך אתה מסביר את ההתנהגות הזו של ראש קטן?? בתור מישהו כזה הייתי מצפה ממך לא לנסות ולסחוט את הצבא. נ.ב - הקשר לסרבנות הוא לא ישיר אלא עקיף. סרבנות היא עבריינות אידאולוגית מהסוג החמור ביותר, חוסר הידע של האנשים שתומכים הנושא הוא תוצאה של בורות או של פעולהמ כוונת נגד החוק. הם במעשיהם מנסים להשפיע באופן סלקטיווי ולא מתו צו מצפון על פעולות מדיניות-דמוקרטיות, נגד מה שמחייב אותם (יש אפילו סעיף נגד הסתה להשתמטות בחוק העונשין). ההתנהגות שלךאו של אחרים בנסיון להתחמק מאחריות הוא ודאי שלא סרבנות במובנה הפשוט, אלא חולייה בשחיקה במעמד של היושר האישי. אתה לא מנסה למצוא דרכים להתחמק מחוזה שאך זה חתמת, ועוד לפני שראית את התוצאות שלו. ידעת את כל העובדות ולא רימו אותך בשום פרט - ואתה רואה את טובתך האישית ולא שבצבא אתה תסבול, תפגע, קריירה תהרס- אלא תתקדם מקצועית, תתרום וכו´ - לדבריך במע´ המשפטית הצבאית; אבל יכול להיות, שתרוויח פחות כ-ס-ף! יכול להיות - שיש פחות נוחות אישית במע´ הצבאית. אז למען שינויים, שהם לטובתך האישית, ממצב טוב וטוב יותר בעתיד, למצב טוב יותר עכשיו, וגם זה לא בהרבה, אתה עומד להפר מסמך שחתמת עליו, בלי שום סיבה כרגע - ולפגוע במערכת שכרגע סומכת עלייך ותהפוך אותך בעתיד למפקד וקצין בשורותיה שיש לו אחריות גדולה. הרצון האישי הזה לנהנתנות ועוד קצת כסף ועוד קצת קידום אזרחי והמוכנות שאתה מוכן לזרוק הבטחה של 3 שנים לצבא בגללו זה מה שמקומם אותי יותר מכל - וזה היסוד המוסרי הרקוב שמשותף, ובסופו של דבר מצמיח גם את הסרבנות (הם מבינים יותר טוב מכולם מה נכון לעם, ולכן הם לא יקיימו החלטות ממשלה עד שלא יעשה מה שהם מציעים) וגם את הרמאות וניסיון להשתחרר מהצבא, בלי שעוד אתה יודע על מה מדובר (מחוץ לצבא אני יותר, אז לעזאזל ההבטחות שלי והאחריות שלי עכשיו).וזה חמור בעיני.

פלטרון

New member
קיצור תולדות ה"עומר" ..

או במילים אחרות , "מה הבנתי מתשובתו הארוכה להפליא של עומר ד" ( וכשפלטרון אומר שתשובתך ארוכה , אז כנראה זה באמת לקח לך הרבה זמן .. כי פלטרון ידוע בתשובותיו הארוכות ...
) אז לעניין , אם הבנתי אותך נכון , אתה טוען למעשה שצבא זה חובה עפ"י חוק ( עד כאן זה עניין של עובדה! ) . ולכל אחד המגיע לגיל 18 יש הרבה אפשרויות , אך לחלקנו , רוב האפשרויות מסתובבות סביב הקרבי בלבד , וזה החיַיל שמשתנה לו מאפשרות לאפשרות . ( גם זה נכון , לדעתי). במקרה של יוסי , שפר עליו גורלו, והוא התברך בשכל טוב , ועל-כן פרט לכל האפשרויות אשר עמדו בפניו , הוא יכול היה גם ללכת לעתודה האקדמית ( גם על זה אני מסכים .. טוב זה עובדה , אין פה הרבה מה להסכים ! ). הקטצ´ הוא , שאתה טוען שהחתימה על העתודה מצ´פרת את חותמיה ( אין מילואים , מלגה , לימודים שקטים , לא קרבי , עבודה ונסיון במקצוע וכו´ ... ) , ועל כן זה לא רק היפוך הסדר הטבעי , צבא-לימודים , אלא אף יותר מכך . שלל צ´ופרים למינהם , ובתמורה לכך , התחייבנו לקבע . ומכיון שלקבל את הצ´ופרים ידענו , אז ראוי שנדע לכבד את חתימתנו ... עד כאן הבנתי נכון את טיעוניך ?? אם כן , אז תגובת פלטרון - החוזה איננו הוגן בשל ההטבות ! מצפים מאיתנו העתודאים שנבטיח משהו כה רחוק מאתנו , בידיעה שיהיה לנו קשה לסרב, לנוכח השנים הקרבות ... או כפי שמשהו אחר ניסח זאת - החיוך ימחק לכם מן הפרצוף לקראת שנת הלימודים האחרונה . אבל, בעוד הצ´ופרים מרוכזים סביב הלימודים , הקבע הוא בשירות... רוצה לומר - קודם מפתים אותנו עם "דבש" להכנס פנימה , ולאחר שהשער נסגר מאחורינו , וכבר אין אפשרות לצאת - נחשף הפרצוף האמיתי של השירות ( בעיקר במקצועות ההנדסה והמדעים המדוייקים ) , אז אנו מחוייבים למעשה בקבע , וכבר אין אפשרות להתחמק . רוצה לומר - אם חתימה על הקבע הייתה לאחר שנת שירות אחת . משמע - התרשמת מאופי השיבוץ שלך .... יופי ! עכשיו תחליט - אתה חותם 3 שנים , או עובר למקום אחר ? ( ואז החתימה על ש י ר ו ת קבע , היא בזמן ה שי ר ו ת , ולא לפני הלימודים )... או אז היה מדובר על עסק אחר לגמרי ! זה יכול להיות הוגן יותר ! מה גם , שיש צ´ופר אמיתי ליכולת אישית - אם הייתי טוב , ליחידה שלי יש פחות רצון להפטר ממני , גם אם לא אסכים לחתום קבע . נ.ב. אהבתי את "אני אסביר לך במיטב המסורת הפלטרונית הנימוסית שאורח זה הביא לפורום "
LOL

פלטרון

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif רעיון מ ד ה י ם ! ! ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מה גם שכבר אמרתי בעבר שמי שמציק לו העניין של הקבע , אז כדאי שלא יחתום מלכתחילה ! בפירוש , פלטרון לא רואה בעין יפה תופעה של בני 17-18 , שמצטרפים לעתודה מתוך כוונה ( אפילו ביום החתימה על החוזה ) שלא לשרת יום אחד בקבע ! עדיף היה אם אותם טפשים (ויסלחו לי ...) היו לא מצטרפים לעתודה . והנה ה"ראש הגדול" שחפשת , עומר ... אחוזי ההצטרפות לעתודה היו יורדים פלאים למשך שנה ( אולי שנתיים - אם העתודה לא היו מספיק חכמים לבדוק מה הבעייה באופן מיידי ) ... היו עושים סקר מקיף , ושיחות עומק עם בני 17-18 , ןמגלים שהסיבה היא הקבע ! ואז היו מוצאים פתרון טוב יותר ... ------------------------- כולם לקרוא ... חייבים !! ------------------------- נניח ( סתם רעיון ) , התחייבות על קבע ל-3 שנים , אם אִשרור לאחר שנת קבע אחת . משמע , העתודה היו רודפים אחרינו שנאשרר את ה-2 הנוספות ... או לחלופין , ביטול ה-2 הנוספות הוא תלוי תשלום / החזר של חלק מן המשכורת של שנה א´ בקבע ... או לחלופין , משכורת שנה א´ היא "גרושים" ... אבל יש מענק חתימה נכבד ביותר ( שמפצה על החסר במשכורת ) , עם החתימה על 2 נוספות ... או והנה עוד רעיון - להוריד 1,000 ש"ח משכר עתודאי בשנה א´ (קבע) .וכמו-כן 1,500 ש"ח משכר עתודאי בשנים ב´+ג´ של הקבע ! אבל לתת מענק חתימה (על שנים ב´+ג´ , שאינן חובה עוד) של : 24*1.5+12=48 ~~ 50 ... אז נניח 50,000 ש"ח מענק חתימה ... את האִשרור מבצעים או לאחר שנה אחת של קבע ( כדי להבטיח לפחות 1 מתוך 3 שנים במצב הנוכחי ) ... או אפילו לאחר הסדיר .. בלי קבע כלל !! Now we are talking !! יאללה מה אתם אומרים - נתחיל עם עצומה ??

למעלה