נמאס כבר

berrale

New member
עומר

א. אני מניח שאתה עדיין בשלב לימודיך... ואני מציע לך להעתיק ולשמור היטב את דברי התוכחה שכתבת לעיל - הריני להבטיחך כי בעוד כך וכך שנים, מקסימום לאחר שנה בצבא, אם יצא לך בטעות לקרוא את הדברים - תבין הלכה למעשה שכתבת דברים, אשר רק הנייר סובל. הדברים נכונים ויפים ברמה המצפונית והציונית של הדברים, רמה שאני מסכים איתה בכל ליבי (ואין זו הלצה, גם אני רואה עצמי ציוני במלוא מובן המילה ואני אף פועל בהתאם לכך במישורים אחרים שאינם קשורים לצבא..), אבל רמה שכמעט בלתי אפשרי להביאה לידי ביטוי בשטח. ב. לשנות את המערכת ? שמעת את הבדיחה על ההבדל הצבא והטיטאניק ? ג. אני מזלזל ? נכון, אבל קודם כל הצבא מזלזל - הוא מזלזל בעשרות סקרים שנערכו בעניין העתודאים, הוא מזלזל בהמלצות נקח"ל (נכון, לא בכולם), הוא מזלזל בעתודאים עצמם. חוץ מזה הזלזול אינו הבעיה. כשרופא מוצב במרפאה עורפית וכל מה שהוא עושה זה לחלק ג´ (ושלא יבלבלו לי את המוח בחשיבותו של נסיון ב"אבחנה" בעת שירות כרופא גדודי... כל פראמדיק במד"א מאבחן מדי שעה פי כמה יותר) אז נכון שמשפטית הוא משרת במקצוע, וגם עניינית אין ספק שזה תפקיד הדורש רופא במקום (אלא אם כן ישנו את השיטה כולה..). אבל תאר לך את עצמך, בתור רופא לעתיד, משמש כמבקר איכות במרפאות ח"א כיוון שבאותה שנה חסרות אחיות לחיל כזה או אחר (ראה בג"צ גלית גונן), או לחלופין כקפ"ט עתודה רפואה, ותאר לך ששלושת בעלי התפקידים המקבילים אליך (דגש: מקבילים) אשר ממלאים את תפקידם בהצטיינות, הם בסה"כ חובשים מה שאומר שכל חובש יכול לבצע את התפקיד. עכשיו תאר לך את עצמך עושה תפקיד כזה שלוש שנים... ועכשיו תאר לך שהצבא, במקום להגיד לך: טוב דפקנו אותך בתפקיד הראשון, בשני נצ´פר אותך..., עושה ההפך וטוען שזה תפקיד מקצועי לכל דבר ושחובה שישמש בתפקיד זה רופא... (אפרופו מה שכתבת על תפקידים מיוחדים השמורים לעתודאים). או באופן שקל יותר לדמיין (כי בכל זאת רוב הרופאים מועסקים בתפקידים שיש להם קשר כזה או אחר לרפואה) תאר לך שסיימת לימודי רפואת-חירום, ומציבים אותך כ(חובש) אחראי מרפאה, המתעסק כל היום במסדרי נקיון ותורנויות חובשים וסידור ארונות תרופות, ועוד אומרים לך שזה במקצוע, כי "דרוש מישהו אחראי ורציני (יענו אקדמאי) שיעשה את העבודה ויפקח על החובשים". אפרופו זלזול- אמר לי לא מזמן נציג בכיר של נקח"ל, שנקח"ל (והצבא) לא מבדיל בין תפקיד הדורש טכנאי/הנדסאי לתפקיד הדורש מהנדס, כי מדובר בתחום אפור. נו, אז מי מזלזל פה ?

נקח"ל

כולם כולל כולם בצבא מודים שיש המון מה לשפר וגם עובדים על זה אבל אם אתה כבר מסכיר את דו"ח נקח"ל תבדוק על סמך אילו נתונים הוא נעשה. הדו"ח לא מבוסס על כלום מעבר לקבילות - כלום וזה בדוק. לקחו קבילות של עתודאים והסיקו מהן מסקנות. נקח"ל הוא לא גוף מוסמך בנושא בשום צורה . מה גם שבנקח"ל יושבים עתודאי משפטים, המתוסכלים ביניהם שלא הגיעו לפרקליטות, וגם נקח"ל מתעסק בפוליטיקה. הנציב - תא"ל מיל - עוזי לב צור הוא דמות פוליטית בליכוד והוא מחפש כותרות בעיתונים. לא צריך להתרגש מכל מה שהוא אומר. שוב בלי להתעלם המעובדה שיש הרבה מה לשנות, אבל לשנות עם המערכת ולא נגדה. להזכירך צה"ל = צבא הגנה לישראל

berrale

New member
נקח"ל

שטויות!!! לגבי עוזי לב צור- אין קשר לעיסוקיו הפוליטיים/אישיים. הוא איננו איש צבא !! אגב, אישית ראיתי מעט מאד פרסומים שלו בכלי התקשורת והוא בתפקיד זה כבר מס´ שנים... ככלל, הוא בודאי מתווה את מדיניות הגוף, אבל לגבי הקבילות עצמן הוא בעיקר חותם ע"פ המלצות הצוותים המשפטיים/המבררים. אישית התרשמתי מאוד מהניתוחים כפי שהוא הביא בדוחות האחרונים. היו אלה לדעתי ניתוחים מעמיקים, אשר לא הסתפקו ב"דעה הרווחת" של המפקדים בצבא, אשר בד"כ היא דעה שטחית וחד-צדדית, אלא נגעו לשאלות היסודית של העניינים השונים כמו הוגנות מצד הצבא, מה משדר הצבא כלפי התיכוניסטים הצעירים וכיצד כל עתודאי מהווה למעשה שגריר של הצבא בפני עתודאים פוטנציאלים נוספים. כמובן שזה רק חלק קטן של הדברים ובצורה השטחית ביותר. נכון שהדו"ח מבוסס אך ורק על קבילות. אבל מה יותר טוב מבקרה ע"פ תלונות לקוח (על איזו/ TQM שמעת ??). האם עדיפה גישת הצבא, שהוא הוא יודע מה טוב בשביל העתודאים...ושכל תלונות העתודאים נובעות מאינטרס אישי צר.. אגב לעניין רמיזותיך עליי לציין כי למיטב נסיוני נקח"ל, סטטיסטית, דוחה את מירב הקבילות והוא נוטה לקבל את הסברי המפקדים. גם כאשר מתבררת חריגה מהפקודות הוא נוקט גישה סלחנית כלפי מפקדי הצבא.. להגנתם עליי לציין, מתוך הכרות בת כשנתיים בה טופל ענייני האישי (שלא לשביעות רצוני המלאה), כי בנקח"ל יושבים מצד אחד מבררים אשר הם בדר"כ קצינים בדרגות שונות, עם הכשרה משפטית מינימלית לצרכי נקח"ל, אשר הם באים מתוך הצבא, וראייתם, ככלל היא ראייה צבאית עם כל המשתמע מכך. מצד שני יושבים שם משפטנים צעירים, עתודאים, ולפחות במי שאני נתקלתי, היה מדובר בעתודאי צעיר, רציני מאוד, שהיה נחוש בדעתו להוציא את הצדק לאור וכך עשה, כך מול שקרים מצד מפקד יחידתי בדרגת סא"ל. ותיקון נוסף לטעות מרה הנובעת ככל הנראה מבורות בעניין- נקח"ל הוא בהחלט גוף מוסמך ע"פ חוק, הוא גוף חיצוני לצבא, אשר הדו"ח השנתי שלו מוגש ע"פ מיטב זכרוני לכנסת/ שר הבטחון / נשיא המדינה / רמטכ"ל. מה שיותר חשוב, שהמלצות של נקח"ל הן מחייבות. ע"פ חוק רק הרמטכ"ל מוסמך לאשר חריגה/אי יישום של המלצות נקח"ל. בשורה התחתונה, יש לי אישית טענות קשות לגבי טיפול נקח"ל במקרה שלי, אבל מה שנכתב על-ידך הינם בגדר שטויות במיץ, בכל הכבוד.

תקשיב טוב!

אני יכולה להבטיח לך ב 200% שאני מכירה את נקח"ל הרבה יותר טוב מכל מי שכותב כאן ואני לא אפרט זכותך לא להאמין לי. הניציבות היא גוף שהוא לא רק רציני אלא רציני מאוד , בדר"כ הפעם- הם פישלו בענק אם הייתי יכולה לתת לך יותר פרטים כנראה היית מבין - אני לא יכולה תחשוב מה שתרצה רק אל תסביר לי על נקח"ל בבקשה

berrale

New member
זה בסדר

עוד תכיר אותו היטב... נציב קבילות החיילים

Hawk17

New member
כל כך צודק ../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif

עומר, כתבת כך כך נכון וכל כך צודק - וטוב שציינת את התנאי "כל עוד הצבא לא הפר את התחייבותו".... יוסי בא לכאן בגישה של מראש כבר חושב איך להתחמק מ-3 השנים שעליהם התחייב תמורת מה שחתם . לקבל את האפשרות ללמוד לפני הצבא, אפילו בלי כסף, זוהי עדיין פריבילגיה במדינתנו שמעטים יחסית זוכים בה. לפריבלגיה הזו יש תמורה שהצד המקבל אותה חייב לקיים, ולא לרמות(וזאת כל עוד מעניק הפריבילגיה לא מפר את ההסכם בעצמו, אחרת פגה החובה על המקבל לקיים את ההסכם). הבעיה אצל יוסי שהוא בא בגישה אינטרסנטית סוצימאטית מוחלטת מלכתחילה,בלי שום ערכי הוגנות,זאת הבעיה, ובגלל אנשים כאלה המדינה שלנו נראת כמו שהיא נראת היום..... אתם מוזמנים לצחוק לי בפרצוף, אבל זאת האמת הכואבת...לאנשים הבלתי מושחתים שבינכם... לעומר ד- ישר כח על מה שאמרת, אם מה שאמרת זה בא לידי ביטוי אצלך לא רק בדיבורים אלא גם במעשים, אז זה מראה שבמדינה שלנו אכן נשארו אנשים שיוכלו לשנות לטובה.........

עומר ד

New member
דבר ראשון

תודה רבה על המחמאות, אבל אני באמת מתכוון לכל מילה. לגבי אם זה בא לביטויבמעשים - זה יבוא. יש לי בחיים מסלול ישר כמו קו, שאני עובד עליו שלב שלב, ובנתיים 100 אחוזי הצלחה - ותאמין לי שיש לי הרבה הרבה עוד מה לעבור. לגבי ברלה - תבין דבר אחד, אין מה שאני פחות מעריך מנאיווים. להגיד לי שאני נאיווי - טוב, אתה ודאי לא מכיר אותי, אבל אם היית, היית מבין. אני ההפך המוחלט מנאיווי. האנשים שציינת במפקדות עורפיות - בחלק מהמקרים הספורים ופרכים (אני מכיר רפואן שטען שהוא שובץ באפסנאות אפילו, ואחרי שבדקתי את הסיפור שלו הבנתי עם מי יש לי עסק) ושנית, אני אקרא את הדברים שכתבתי בעוד 7-8 שנים (ואחרי צבא עוד 12 שנים) ואחייך לעצמי בסיפוק, שעמדתי בכל האתגרים והמטרות שהצבתי לעצמי. תבין - אתה לא יכול להיות רופא במרפאה עורפית עם פרופיל קרבי,] הצבא משווע לרופאים קרביים ורופא קרבי בגדוד הוא הקצין המשפיע ביותר פרט למג"ד וסמג"ד. אני א אתחיל אפרט, כי אז הויכוח יאבד מהרלוונטיות שלי, אבל הרופאים שדברתי אתם, לא כולם מרוצים מהשירות - חלק בגלל עניין של אופי, אך כולם ציינו סיפוק אדיר בתפקידי שדה והגדוד בפרט. אין ספק שאתה משפיע שם. בקשר לפראמדיקים, אתה כנראה לא מכיר את הנושא, פראמדיקים אינם עוסקים באבחנות שרופא אמון עליהם כלל וכלל. כדי להתחיל בטיפול פשוט ביותר שמציל התקף לב לדוג´ טיפול להמסת קרישים טרומבוליטי, הפראמדיק צריך אישור טלפוני של רופא. הפרמדיקים עושים עבודה חשובה, אבל כמה דרגות מתחת לרופא, בייחוד בדרג המרפאה. ושוב, הדבר האחרון שאפשר להגיד עלי זה שאני נאיווי. כחלק מהייחוס המשפחתי שלי אני מכיר את הצבא לפני ולפנים, ואני מודיע לך, שתמיד יצטרכו אנשים מובחרים בצבא. אני מתכוון להיות שם, וזו לו שחצנות אלא שאיפות שתמיד חשוב שיהיו לך כדי להתקדם. אני בטוח שבתור רופא ביחידה מובחרת, אני אסתכל על כל המקטע הארוך שכתבתי, ושוב כמו שציינתי אחייך בסיפוק והנאה משירות משמעותי,חשוב שימשך דרך המילואים ביחידה כל החיים למעשה. ואתה שוב יכול להגיד שאני קטן ולא מבין מהחיים שלי - תשמע, חזרתי הדגשתי ואני חושב שהבהרתי את המסר שלי בעניין: הכל עניין של גישה, ראש ובראש ובראשונה אופי. ואת האופי יש לי, ואני מוכן לעדכ אותך בכל התחנות החשובות שאני מתכנן לעבור. אולי זה ימחק לך את התזה הדכאונית שעל פיה אתה מניח שהצבא מתנהל. אם לא, זה לפחות יראה לך שיש מקרים ששווה עתודה, ושלהיות רופא צבאי זה לא אילוץ של העתודה, אלא אחת המטרות ששמתי לפני בחיים; האמן לי לא רציתי להיות רק רופא. אלא להתנסות ולהיות בפירוט רופא צבאי על כל המשתמע מכך. ושוב אם היית מכיר אותי היית מבין שיש סיכוי טוב שאני אצטער על כך שזה ימשך רק 5 (שלוש חובה, שתיים קבע) שנים..

berrale

New member
הערה תיקון

אאחל לך הצלחה, אך רק אתקן ברשותך טעות קטנה (אך מרה): אני מכיר היטב ומקרוב את נושא הפראמדיקים. נתת דוגמא גרועה ושגויה. פראמדיקים הם בודאי כמה רמות מתחת לרופא, אבל לפראמדיקים יש סמכות להעניק טיפול רפואי ע"פ אלגוריתמים מוגדרים (לא "תוכי") ללא אישור רופא. אחת הדוגמאות היא מה שציינת: התקף לב. לדוגמא פראמדיק בהחלט מאבחן MI, בהחלט מוסמך לטפל ע"פ MONA, וכן לתת הפרין, אינטובציה ע"פ צורך. בודאי ידוע לך שיש נהלי עבודה מסודרים על-פיהם עובדים פראמדיקים באמבולנסי טיפול נמרץ (אט"ן, ללא רופא), ולמעשה מותרות להם כל הפעולות אשר נחשבות בגדר הצלת חיים מיידית, בכלל זה כאמור אינטובציה, NEEDLE, טיפול תרופתי מתאים ע"פ התרופות הקיימות בניידות, ועוד ועוד ועוד. ברור שפראמדיקים אינם עוסקים באבחנות של ימי ג´, כאבי בטן/מחזור, סחרחורות למיניהם, וכו´. עד כאן לעניין פראמדיקים בכלל. אשר לפראמדיקים בצבא, זה נושא חדש בכלל בצבא, אבל ההצהרות הרשמיות של הגורמים המוסמכים לעניין מדברות על מדיניות של הצבת פראמדיקים עתודאים, בין השאר, בתפקידי פיקוד מרפאה (מה שהיה עד כה "חובש אחראי"). וכנגד כך הטלתי יהבי. אם רמזת בדבריך שלמעשה אין לפראמדיקים הרבה מה לעשות בצבא, שכן לעניין פראמדיקים צרכיי הצבא מתמקדים פחות ברפואת חירום לשמה (כדוגמת מד"א), הרי בכך אני מסכים איתך. ולסיום, כפי שכתבתי במכתב סיום למשפטן שטיפל בעבר בקבילתי, "הנני מבקש לציין כי שמח אני שבניגוד אליי (ולמותר לציין לרבים מחבריי) , יש שכמותך , שעדיין לא אמרו נואש מלפעול לטובת צה"ל הגון יותר , חכם יותר ואיכותי יותר ."... בהצלחה

יוסי99

New member
תגובה

א) יש לי פרופיל 64 - לא קרבי ולא בטיח. התפקיד שיועד לי בצבא הוא מאזין לערבית\מתרגם מפרסית (כן אני דפוק לא חתמתי וויתור ובעקבות זאת לא קיבלתי זימון לגל"צ ועוד מלא תפקידים שווים שהיו לי במניל"ה). ב) אני חולק על דעתך- מבחינתי זה סה"כ להפוך את הסדר. אני רואה את חבריי ואנשים שאני מכיר מהשכבה וכד´ - מעל 75% עושים תפקידים ג´ובניקים הכי אידיוטים שיש, וחלק גדול גם השתמטו\שוחררו\עשו בלאגן בבקו"ם וקיבלו שיבוץ טוב\שינו פרופיל בקומבינה\השתמשו בפרוטקציות, המגיעות עד לאלופים וסגני אלופים (שהם לכאורה "הטופ שבטופ" לשיטתך) כדי לקבל תפקיד שיסדר להם קריירה, או סתם שירות נוח. עדיין לא ברור לי כיצד הצבא נפגע מהיפוך הסדר הזה. ג) הצ´ופר היחיד הוא העובדה שאני לומד מוקדם יותר, אבל זה מתאזן עם העובדה שהצבא מקבל אותי כאקדמאי, ולא כילד עם ת. בגרות. ד) ה"בגרות" שלי כוללת ידיעה ברורה של מה אני רוצה בחיים, ומה אני מוכן לעשות כדי להשיג זאת. המטרה הראשונית היא קריירה וכסף. אני מקבל את עמדתך הציונית, אבל אני רואה את ההסבר לכך בשני דברים 1) אתה באמת ובתמים מאמין בערכים של מ"י, וכמה טוב לחיות פה וכד´. סבבה, אתה אחד מהמעטים שאני מכיר, ובד"כ אומרים שזה עובר אחרי גיל 25 (חוץ מאשר ליאיר לפיד המעופף). 2) אתה חי יותר מדי טוב, ומה שמעניין אותך כרגע זה תואר ד"ר בשילוב עם סיכת העטלף, כדי ליהנות מהחיים ולהוכיח את עצמך. אין בעיה, אבל יש כאלו שיש להם עדיפויות אחרות בחיים. הגישה שלי היא שאין לי ארץ אחרת - וזאת הסיבה היחידה שאני כאן. ויותר מכך אולי העובדה שאין לי כוח לעבור פעם שנייה, ללמוד שוב שפה, מקצוע, לרכוש חברים וכיו"ב. עכשיו החיים כאן בקאנטים, 20% מהאוכלוסיה סוחבים את כל השאר על הגב שלהם. במצב כזה,אני קודם כל אדאג לעצמי - אני יודע שגם ככה לא מתגמלים אותך על התנהגות למופת, ויש לי הרבה דוגנאות אישיות מהחיים שחלי ושל הוריי בעיקר. אבא שלי היה אידיאליסט, התנדב למרות שהיו לו מגבלות מסוימות לקרבי (פלס"ר נחל), ישר כמו סרגל וכיו"ב - ומהמדינה ומוסדותיה הוא קיבל רק ז-*-ן כ-ז-ה גדול. אז היום אנחנו מפוקחים. במיוחד אני. אז אני לא רוצה שידפקו אותי שוב, גם ככה אני הולך לממן מלא פרזיטים (דוסים, מובטלים בכאילו, מעלימי מס, עבריינים, ויש עוד הרבה) בזעת אפי. גם ככה אני משרת בעוד שמאות אלפים משתמטים (דוסים, ערבים שלא עושים שירות לאומי, קב"ניסטים, פרוטקציונרים..) או עושים שירות הכי נוח שרק אפשר (14-2: יומיים בבסיס שבועיים בבית כזה)., במיוחד אם הם ערסים מטומטמים וכד´, אז הצבא פשוט בא לקראתם ככל האפשר. אז אני מוכן לשרת 3 שנים, לא ברצון רב, אבל בכל זאת בהרגשת מחויבות, בגאווה ובמוטיבציה גבוהה. אבל מרגע שאני רואה שהצבא בעצם גם הוא משתמש בשיטות המוכרות במדינה של לדפוק את האזרח כל עוד אתה יכול, אני לא מוכן לעמוד מנגד. אני לא רואה שום שיקול משמעותי שבגללו הצבא כ"כ נפגע מהעובדה שכל שנה במקום 500 חיילים מסוגים שונים, הוא מקבל 500 אקדמאיים מקצוענים, חינם אין כסף (מתעלם מהמענק כרגע). ועוד בלי דרישות שכר כלשהן, משתכרים 600 ש"ח בחודש. ואני לא רואה שום סיבה לחייב אותי לחתום קבע, חוץ מהעובדה שהצבא יכול וזה פשוט נוח לו להבטיח את עצמו. זהו להיום אני מת מעייפות, נהגתי איזה 200 ק"מ ..

למעלה