נמאסל י

arana1

New member

miss owl

New member
אני לא באה להשתיק אף אחד

פאר העלה פה עניין שמעסיק אותו ומתוך כבוד אליו הגבתי והבעתי את דעתי שרובה עסקה בביטוי בעיותיו האישיות בפייסבוק בניגוד לפורום בו עוסקת תגובתך שלפני שלפני שאגיב לתוכן שלה אני רוצה לשאול מסקרנות אמיתית האם גם הפייסבוק (הקיר האישי בפייסבוק) לדעתך הוא המקום לכל הבעיות האישיות הללו ?

ולמה שכתבת אין לי דבר נגד צורת הביטוי של פאר וגמאני לא תופסת את החברה כבמה אלא מנסה להיות ישרה ואמיתית כמה שאפשר אבל צריך לדעת איפה וכמה . הפורום הזה בניגוד למערכת פורומים של אס"י הוא לא פורום תמיכה לאוטיסטים הוא פורום שיח של הורים, אנשי מקצוע ובעקבות העבודה המאוד קשה שאני עשיתי כאן, גם אוטיסטים . אז אין שום דבר רע בלכתוב על החיים האישיים אבל יש קטע של מינון והזכרת נרקיסיזם ברמה מסוימת ההתנהלות של פאר היא הכי נרקיסיסטית וצומי שיש , המחשבה שכל ההתמודדויות ובעיות שלו מעניינות את כולם ברמה כל כך יומיומית.

הקול שלו חשוב ואמיתי אבל אני לא מכירה אף דמות אחרת בפורום שמביעה את הקול שלה בפתיחת כל כך הרבה דיונים משל עצמה. אני תוהה אם במהלך העוד מעט תשע שנים שאני כאן פתחתי כמות הודעות כמו שפאר פתח בשנה שהוא פה.

arana1

New member
נדמה לי שאת לא מבינה מה זה נרקסיזם

כי נרקסיסטיות זה לדאוג לכך שרק הדברים הכי יפים והכי נכונים והכי מושלמים(לכאורה) יבוטאו וקשה לי מאוד לראות איך אפשר להאשים דווקא את פאר בזה
שהוא לא מנסה לקשט את עצמו להתחסד אלא מדבר ישר את עצמו בהגינות ומתוך מצוקה אמיתית

נרקסיסטיות זה להתרכז במדדים כמותיים
כמו שתקווה ובמבינה התלוננו כאן על שתלטנות כי במחינתן הצורך בביטוי עצמי,דווקא כשהוא לא נעשה מול במה ולמען נצחון בתחרות או למען מכירת כרטיסים,אלא ברמה הכי פשוטה וישירה של אחד על אחד זה שטלתנות

החברה מכבדת ביטוי עצמי רק כשהוא מסחרי,נוצץ ,מבריק,מקדם טיפוח אשליה נרקסיסטית של שלמות הזויה,ממוצב כמאבק על מי הכי יפה ומי הכי טוב,אז זה בסדר ואז זה יפה,וכשבא לשם שינוי אדם הגון ורגיש שכל מה שהוא רוצה זה שיעזרו לו לפלס דרך בנתיבי האהבה ,בצורה הכי פשוטה ולא מתחסדת ולא מתקשטת,אז את קופצת לו על הצוואר

אין שום דבר רע ברצון לתשומת לב
הבעייה שגם כאן את ואחרים מקיימים היררכיה בדיוק במקום שבו הכי צריך להדדיות
לא רק לגנרלים וראשי ממשלה ואמנים ואנשים חשובים מתחומי המדע מגיעה תשומת לב
גם לאנשים שכואבים את היום יום בעוצמות לא רגילות בדיוק בגלל שבניגוד לכל האנשים שמופיעים ברשימה הנערצת עלייך הם אנשים טובים באמת
וזו גם הסיבה שכל הזמן טופלים אוטיסטים שהם נטפלים לדברים הכי לא חשובים ולא יודעים להבדיל בין העיקר לטפל
והבזיון האטום הזה נחשב לעמדה מקצועית בדיוק בגלל שסדר היום כאן נקבע על ידי אנשים שלא אכפת להם משום דבר מלבד עצמם

לא מעניין אותך אל תקראי
אבל אין טעם שתנסי לקבוע לאחרים מה מעניין אותם או מה אמור להיות מעניין בשבילם
אותי ההודעות שלו הרבה יותר מעניינות מההודעות שלך
למשל
זה מעולם לא גרם לי לנסות ליעץ לך לשתוק

miss owl

New member
הפוך אתה זה שלא מבין

נרקיסיסט בהגדרה זה אדם שמאוהב ומכור לעצמו , חושב שהוא המרכז של העולם ואין דבר יותר מעניין ממנו.
ונכון שפאר לא חושב שהוא מושלם ולא מנסה להציג את עצמו ככזה אבל הוא כן חושב שהבעיות האישיות מעניינות מאוד ברמה של צורך בעדכון יומיומי את יושבי הפורום הוא חושב וטועה.
והסיבה שהבעיות שלו לא מעניינות ברמה יומיומית היא לא בגלל שפאר הוא לא ראש הממשלה / גרנל או אמן חשוב אלא כי בסופו של דבר בעיות פרטיות של אנשים מעניינות ברמה כזאת רק את הסביבה המאוד קרובה אליהם ולא משנה מי האנשים - גם הבעיות של רה"מ , הנשיא ואמנים שאני מעריצה לא מעניינות ככה. וזה לא שאני אומרת שהבעיות של פאר לא ראויות בכלל אבל לכל דבר יש מקום - בדיוק כמו שיש מסרים שלפוליטיקאים שמועברים בחדשות וכאלה שניתן למצוא בעמודי הפייסבוק שלהם - דברים שמשמעותיים אבל רק לאלו שיש להם עניין באותו אדם ספיציפי.

שוב לא יעצתי לפאר לשתוק פאר כתב משהו שדוד שלו אמר לו וביקש התייסות , התייחסתי, הסכמתי עם הדוד והוספתי את דעתי בהרחבה , זה מה שאני נוהגת לעשות שיש דיון שאני מוצאת שיש לי מה לומר לגביו.

arana1

New member
אין לי ספק שאת טועה

זה נכון שלכל דבר יש מקום אבל לצערנו את ואחרים יודעים לזהות את המקומות של הדברים רק עם הדרך שהנורמה מקצה להם
ויש אנשים שמרגישים אחרת
אז גם אם מבחינתך ומבחינת הנורמה פלטפורמה ציבורית צריכה לעסוק רק בנושאים גלובלים וחשובים נורא ואת הציבור הרחב מעניינים רק דברים נורא נורא גדולים וחשובים וכלליים יש אנשים שמרגישים אחרת
וחלק מהשוני המהותי באוטיזם מתבטא גם כתחושה שונה של הגבול בין הפרטי לציבורי ובין האישי לכללי
וזה דווקא דבר יפה
שהוא בדיוק ההפך מהנרקסיסטיות שמניעה כיום את גלגלי החברה
שכמו שנכתב כאן הוא הרבה יותר כנה ומעניין ורגיש ואנושי מהפוזות שאת ואחרים מזהים כהתנהגות נאותה
אז אם רוצים לממש סובלנות והכלה של אוטיזם במקום רק לקשקש סיסמאות נבובות הגיע הזמן להתייחס בכבוד ובהערכה לאנשים שמתייעצים בפורום ציבורי בקשר לבעיות הקטנות של הקיום שלהם
זה לא אומר שהם מרגישים שהם במרכז העולם
מי שמשלה את עצמו שהוא במרכז העולם זה בדיוק החארות שאת מעריצה
שמשחקים אותה אנשים חשובים נורא וחושפים לציבור רק את הפוזות הכי יפות שלהם

אגב
שאלו אותי כאן איך אני יודע שהעולם משתנה
ועוד לכיוון האוטיסטי
אז גם כאן,המגמה הזאת של שיתוף הציבור הרחב בשיגרה מתפשטת במהירות מדהימה דרך פלטפורמות כמו טוויטר ובלוגים ואינסטגראם ובכלל
כמובן שגם כאן הדור הישן והמומחים לפסיכולוגיה הנכונה מפרשים את זה כנרקסיסטיות וכהתמכרות לחשיפה אבל האמת שזה בדיוק ההפך מזה
כי אנשים לא נחשפים כמו כוכבים,כמו האדם הכי מרכזי והכי חשוב,אלא הם נחשפים כמו עוד אדם פשוט ורגיל כמו כולם שחולק את עצמו בפשטות וללא יומרה וללא נסיון למקם את עצמו במרכז או במעלה ההיררכיה עם כולם
פשוט אנשים משליכים,בדיוק כמו שאת משליכה,את התפישות המיושנות שלהם על מציאות משתנה וחדשה

המסרים של הפולטיקאים שעוברים בערוצים המרכזיים מעניינים רק את הדבילים שמאמינים בהם
בלווא הכי הכל שקרים נטו
והעמדת פנים
יש אנשים שיש להם עניין דווקא באנשים
ואנשים כאלה יודעים לזהות גם את החשיבות והמשמעות והמשקל הכללי דווקא בפרטי הפרטים הכי פרטיים של האדם שמנסה לשרוד כאן את השיגרה
ודווקא לאוטיסטים יש נטייה כזאת ולכן כל הנרקסיסטים הנפוחים מזהים אותם כאנשים שנטפלים לזניח ולטפל על חשבון העיקר
מה העיקר ? שראש הממשלה נפח עוד נפיחה ?
העיקר זה נסיון ההתמודדות של האדם עם קשיי היום יום שלו
מהמקומות האלה העולם משתנה לטובה

miss owl

New member
אני חושבת שאתה מפספס

קטע כזה שניקרא תחושה, אתה מתייחס למוסכמות "ישנות " ו"חדשות" שזה טוב ויפה אבל אני לא מתעניינת בכל הקביעות הסוציולוגיות העמוקות אלא מבטאת את מה שאני מרגישה ואני מרגישה שהכתיבה כאן של פאר היא טו מאצ' בכמות שלה ביחס לתכנים האחרים בפורום. שבלי כוונה פאר יוצר תחושה של ניסיון להשתלט על השיח ולקחת אותו בכח בין אם לכיוון שלו באופן אישי ובין אם לעבר הגישה החדשה שהדברים הקטנים מחיי היומיום של הבן אדם הם אלו שמעניינים.
בתחושה שלי כאשר אדם אחד לוקח הרבה נפח במקום ציבורי זה מקשה על אנשים אחרים לבוא ולבטא את עצמם והפורום הזה נועד להיות מקום מכיל להרבה מאוד אנשים. שהורה בא לפה ורואה שכל העמוד הראשי מלא בדברים של אוטיסטים בוגרים אני דיי בטוחה שהוא יחשוב פעמיים אם לכתוב כאן וזה מבאס אותי ברמה האישית כי אני כן מעוניינת לקרוא את הדברים של אותו הורה וברמה העקרונית זה פורום שהתחיל את דרכו ככזה שנותן תמיכה להורים וזה אלמנט שנכון שישאר בו, פחות מבעבר ובצורה שונה מבעבר אבל חשוב שהורים ירגישו שזה גם המקום שלהם. אם פאר היה כותב כאן לפני 10 שנים הוא היה נפגע עד עמקי נשמתו מהורים ארסיים שלא ראו כלום מלבד האבל גדול שלהם על האוטיזם, גם אתה לא היית שורד כאן יותר משתי דקות אז יופי שהצלחתי לשנות את זה אבל כרגע אנ מרגישה שוב ושוב שאנחנו מתקרבים לקיצון ההפוך וזה לא פחות גרוע בעייני ולא לא צריך שא"סים כאן יפגעו בהורים כדי שהורים ירגישו לא בנוח (לא שזה לא קורה ) .
זה משהו שכאוטיסטים קשה לנו לראות אבל אם אנחנו רוצים להיות חלק ממקום מסוים אנחנו לא יכולים להיות עיוורים לדינמיקה שבו או להחליט להתעלם ממנה,אין באוטיסטיות הזאת שום דבר יפה כאשר היא מפריעה לאנשים אחרים.

רואה 6 6

New member
אני לוקחת קצת מימך וקצת מאראנה(פאר כנס)

ואני אישית לא חשה הצפה. אני רואה פה דיונים רבים ושונים ולא התרשמתי שכתיבתו ל פאר חוסמת אותם מלהיווצר.
באופן אישי אין לי שום דבר לומר על עניניו,אני גם חושבת שבמקרה שלך,פאר, פורום ממש לא מתאים ליהיות ערוץ לקבלת עזרה אמיתית,ולא שום דבר אחר ברשת.
אבל לדבר,רק לדבר באוזני מי שמקשיב,כן,למה לא?לדבר. זה מקל. המקום הזה לא פוגעני ולא גס ולא עוסק בנראות חיצונית והתכונות האלה מספקות חלל גם לדבריו.יש מי שפותח,יש מי שקורא.
אבל מה שכן מפריע לי,פאר,אם אתה קורא כרגע,זה שאתה "מחייב" אנשים להגיב אליך. לא הגיבו תוך שתי דקות אתה זועק שאתה עוזב. אחרך כך שוב. אחר כך אתה זועק שוב ואז תקוה ושלומית מגיבות בעיקר.זה מין לופ קבוע. לא הנושאים שאתה מעלה,וגם האישיים ביותר מציפים (עבורי),הם חלק מהמרקם כאן,אלא ה "אני עוזב!" הקבוע הזה וזה לא כי אתה רוצה לעזוב אלא כי אתה רוצה שיגרמו לך להישאר. דברים בכוח לא באים טוב.
דבר,תאר,תשתף יש מקום לכל העולם פה,אני חושבת אבל בלי לחייב אף אחד,כמו שאתה לא נדרש להגיב לאחרים.

arana1

New member
אוטיסטים כל הזמן נדרשים להגיב

יש מערכת שלמה,מתוקצבת בטירוף ומפושטת כמו מחלה קשה,שכל מהותה זה ל"טפל" באוטיסטים להקשבה מסוג מסויים מאוד ובזמנים מסויימים מאוד ובצורה מסויימת מאוד
כשהסביבה לא מקבלת את התגובה המחוייבת לדעתה מהאוטיסט או מהחריג האחר,מההק"ר למשל,היא מפעילה נגדו נשק כימי,שטיפת מח ברמה שמפרה את אמנת ג'נווה,ואין סוף אמצעים אחרים
אבל זה בסדר כי המחוייביות הזאת נחשבת למחוייבות תקינה,ל"כלים" האמורים לשמש אותנו בחיים,לתיקון הפגמים בהבנת כישורי חברה וחיים

אבל כשאוטיסט זועק להבנה של הדברים שלוחצים אותו וכואבים לו זה כבר נחשב לפגיעה בלתי סבירה במרקם החברתי

זה לא נכון שאוטיסט לא נדרש להגיב לאחרים
במציאות הוא נדרש כל הזמן להגיב לאחרים
בניגוד מוחלט לדרך שבה הוא חש את את הצורך שלו בתגובה
וזה לחץ בלתי פוסק שיכול גם למוטט את האנשים הכי חזקים

רואה 6 6

New member
אני דרשתי מימנו להגיב למישהו?כאן?!

אני דוקא שיקפתי את החופש שיש לו לא לעשות את זה.
אני אולי לא מבינה מה ניסית לומר לי...

arana1

New member
דיברתי על המצב הכללי,גם

האבסורדי והכואב לחלוטין
שבעוד שהדרישות והצרכים של האוטיסטים לתגובות שיענו על מצוקת המהותית נתפשות כהפרעה לסדר הטוב אז הדרישות המתמידות מצב הסביבה לסוג הנכון ולצורה ולתזמון הנכון של התגובה נכפות על כל האוטיסטים כל הזמן ובאלימות בלתי מצויה
ובגיבוי חסר ספקות של שרלטני המדע והרפואה

זה ישמע מטורף אבל גם לאוטיסטים יש צרכים ודברים מאוד דחופים
אפילו שהם שונים בצורתם ובתזמונם מאלה של האנשים הנורמטיבים זה לא אומר שהם חיוניים פחות

את שיקפת את ה"חופש" שלו לא לזעוק את הצרכים שלו
לא לבקש תגובה דחופה ומיידית למה שכואב לו
אני ממש לא בטוח אם דבר כזה מתאים להגדרה של חופש בכלל

רואה 6 6

New member
אבל גם אתה לא מגיב לו,אז מה הענין?

כל האחרים חייבים?
בטח שזה מתאים להגדרה כי מה שמפליא בחופש ולגיטימציה קבועים למשהו,שלא מרגישים בהם כשהם רציפים.מרגישים רק היכן שחסר לך משהו.

arana1

New member
העניין שאני לא מאשים אותו בכשלים שלי

איני מגיב אז איני מגיב,אני מצטער על כך שלא תמיד יש לי זמן או סבלנות או יכולת לתת תשובה מספקת למה שהוא מעלה כאן
אבל אני לוקח את הדברים האלה על עצמי ולא מוסיף על קשייו הניכרים גם את האשמה שהוא לא בסדר והוא מציף והוא לא מתנהג כשורה והוא מפריע לאחרים כאן

אנשים מחפשים מוצא מחדלונם וממחדלם בהאשמת האחר
ובכך מוסיפים פצעים על החבורות שלו
אפשר לפחות לחסוך את זה
ביחוד שזה גם מטעה אנשים שגם כך הבטחון העצמי שלהם בקרשים וגורם להם שוב ושוב לבחור בדרכים ופתרונות לא נכונים להם
אז אני לא עוזר לו אבל לפחות אני לא מטעה אותו

ולא הבנתי לצערי למה השורה האחרונה שלך מתייחסת
וזה גם ממש לא נכון מה שכתוב בה
אנשים בהחלט מרגישים כשהם מקבלים תמיכה ולגיטימציה קבועה לקיומם ונענים לכך בחיוב ובאהבה
לא כולם כמובן
אנשים אטומים שעסוקים רק בעצמם מרגישים מקבלים תמיכה כמובן מאליו ומרגישים בה רק כשהיא חסרה
ולכן בסופו דל דבר הם גם לא יזכו לתמיכה קבועה
כי תמיכה זה דבר הדדי

רואה 6 6

New member
אראנה,בתגובתי הקודמת

שללתי לחלוטין את ענין ההצפה.זה גם היה הדבר הראשון שאמרתי.
אבל אני שולללת את צעקות ה"אני עוזב". זה כוחני. זה גם מפריע לי לראות מישהו שמגיב לפעמים רק במילים "חכה עוד קצת,עוד מעט יגיבו"משהו דומה לזה שקודם כל, לא נכון ושנית,זריקת עצם ותו לו .מעולם לא חשבתי לסתום לו את הפה גם לקריאת סדרות "אני עוזב" אבל בגלל שנפתח הדיון אני מצרפת את דעתי.
צדקת כשאמרת שאנשים אטומים רואים תמיכה כמובן מאליו ומרגישים בה כשחסרה.לפאר יש את התכונה הזו קצת יותר חזק כלפי הסביבה. ההתנהלות כולה מעידה על כך. עם זאת, רוב רובנו עוסקים בעצמנו,אנו מגיבים לנושאים והודעות שמעוררים בנו הזדהות ואם מישהו יכתוב כאן משהו ...נגיד על ביבי נתניהו ואישתו,כאן,מכל המקומות,פורום שעוסק באוטיזם,יהיה מי שיגיב על זה כי עורר בו הזדהות.כולנו כאן עוסקים בעצמנו אבל רוב הזמן מסתדרים עם האגוצנטריות של כל אחד מסביבנו ומתקיימים יחסי גומלין. נראה לי שבגלל שכולם זורמים עם המצב אף אחד לא קרא להשתקתו של פאר אי פעם, כן? אי פעם.
בכולופן,אני אישית בהחלט מודעת לחופש שיש לי להגיב או שלא להגיב מבלי לדפוק על כך חשבון,ומעולם לא עלה בי כעס על חוסר תגובה,גם כשרציתי ממש תגובה.

לאחר קצת מחשבה את ממש צודקת

ארי היא צןודקת צתריך לדעת כם גם מתי אתה לא בסדר לא צצריך להתמסכן

למעלה