נכון ש...

r i c k i

New member
נכון ש...

יש ספרים שכוחי אל, שכשיוצא עליהם סרט, פתאום כולם קונים אותם... בעייני זה על הפנים. אם ספר לא הלך, והסרט כן... אז משהו דפוק בספר... אבל, יש לי פה גם אבל... חרגתי ממנהגי (רק בגלל שהוא היה בפגומים)... וקניתי את תקנות בית השכר... אני מתענגת עליו, והוא גם דיי ארוך.. אז כל מה שנותר לי זה להחזיק אצבעות שלא יגמר לעולם... מה דעתכם באופן כללי בנושא? והאם קראתם את הספר ואתם שותפים להרגשתי?!?

danieljj

New member
לא ידעתי שיש כזה ספר

אבל ראיתי את הסרט, וכל רגע היה שווה. סרט קשה שעשוי מצויין, ועכשיו שאני יודעת שגם יש ספר אני אקח אותו בספרייה.

Ayelet S

New member
ועוד איזה ספר

מ- צ-ו-י-ן! יחד עם "העולם ע"פ גארפ", "תפילה לאוון מיני" ו"מלון ניו-המפשיר" הם מהווים the very best של ג'יון ארוינג. וכשאני חושבת על כך, אז גם "אלמנה לשנה אחת" יכול להיכלל באותה הקאטגוריה! ונכון, גם הסרט "תקנות בית השיכר" הוא טוב מאוד, עם מייקל קיטון האגדי בתפקיד הראשי...

savion78

New member
נכון....

ולדעתי "תקנות" הטוב מבין כולם....(למרות שקראתי אותו אי שם בכתה ט') הוא הראשון שקראתי של אירווינג ואחריו המשכתי עם כל השאר,ונהניתי מכולם..

danieljj

New member
לא ידעתי שיש כזה ספר

אבל ראיתי את הסרט, וכל רגע היה שווה. סרט קשה שעשוי מצויין, ועכשיו שאני יודעת שגם יש ספר אני אקח אותו בספרייה.

Rivendell

New member
הספר הוא של ג'ון אירווינג

שאת דעתי עליו כבר הבעתי םה לא פעם, ובכל זאת אחזור עליה - אני לא אוהבת את אירווינג. לטעמי הספרים שלו ארוכים מדי יחסית לאמירה שלהם, והדמויות שלו מאוד מאוד לא אמינות לי. כשאני מסיימת ספר של 400 דפים ולא אכפת לי מה יקרה לדמויות - זה לא סימן טוב. וזה מה שקורה לי תמיד אצל אירווינג. הרגשתי ככה גם ב"אלמנה לשנה אחת" ועוד יותר חזק מזה ב"העולם על פי גארפ". אירווינג פשוט לא עושה לי את זה. מה שכן, את הסרט "סיימון בירצ'" שמבוסס על הספר שלו "תפילה לאוון מיני" כן אהבתי. את הספר אני לא רוצה לקרוא מחשש שזה יקלקל לי את החוויה הטובה
ומה שאת אומרת לא מדוייק בעיני. הרבה פעמים ספר לא תופס מסיבה כלשהי, לא בהכרח מוצדקת (זה יכול להיות אפילו שם או כריכה לא אטרקטיביים) והסרט פשוט מעלה אותם לתודעת הקהל. ולפעמים לוקחים ספר נפלא ("סולאריס") והופכים אותו לסרט משמים. העיבוד של סרט לספר וההיפך, ובכלל המעבר בין צורות שונות של הצגת הדברים (ברחה לי המילה!!!) תמיד מסוכן, ותמיד יש סיכוי שמשהו יתפספס. כי אי אפשר להעביר ספר שלם לסרט של שעה וחצי, או לתרגם סרט של שעה וחצי לספר שלם בלי שמשהו ישתנה.

SilentWave

New member
זה שספר לא הלך לא אומר שהוא לא טוב.

כמו בהרבה דברים גם בספרים יש mainstream, שלפעמים ספרים טובים לא משתלבים בו עד שמוציאים על הספר סרט. ובנוגע לעולם על לפי גארפ - התחלתי, וגם אותי מאוד שיעמם.. זנחתי באמצע. לא מתפתח לשום כיוון, לא זורם, דמויות לא מעניינות שלא יוצרות שום אהדה כלפיהן..

למעלה