נכון שזה בסדר?

ס א ט י ן

New member
נכון שזה בסדר?

אני לא יוצאת היום. אין לי כוח. בעצם כבר שבועיים אני לא יוצאת...אולי קצת, אבל...אין לי חשק. פתאום אחרי הפרידה הזאת...לא בא לי להראות את עצמי לכל העולם, לא בא לי לצאת ביום שישי ושבת בערב, אין לי כוח. בא לי לשבת בבית עם החתולה שלי ולראות סרט. או ללכת לישון. אמא שלי היום כמעט התחננה בפני שאני אצא. אבל אני לא רוצה. לפני שהפכנו לזוג במשך הרבה שנים רק חשבתי על למצוא אהבה, שנתיים לפני שהוא הגיע לחיים שלי יצאתי כמעט כל לילה, הפגנתי נוכחות, אהבתי את החיזורים. כשהפכנו לזוג, במשך השנה וחודש האחרונים הרגשתי כל הזמן במרכז. הרגשתי שיש לי הכל, כל הזמן בפעולה. ועכשיו..אין לי כוח. אני רוצה לנוח. נחמד לי להפגש עם חברות לקפה, לדבר איתן, שהן באות אליי....לא רוצה לצאת. אני עייפה נפשית. במיוחד בשבוע האחרון הרגשתי את העייפות הזאת. לא יודעת. אולי זה בגלל החום....אבל אין לי כוח ואין לי רצון לצאת. אני לא מחפשת עכשיו אף אחד... ועוד מעט אני גם ככה עוברת דירה, אולי אני אצליח לפתוח דף חדש בחיים שלי, להכיר עוד חברים חדשים, לצאת למקומות חדשים (נמאס לי כל כך מהמקום שבו אני נמצאת והסביבה פה). נמאס לי כבר מהנוף הזה שנמצא פה. תמיד לצאת לאותו מקום. לא רוצה יותר. הדבר היחיד שהיה קצת נחמד היום זה שבצהריים חברה שלי גררה אותי לקפה בעיר, הלכנו לאיזה בית קפה לפגוש חברים שלה ואיכשהו, כאילו משמיים היה שם מישהו שאני מכירה בדרך עקיפה ששר שם, והוא הזמין אותי לשיר גם, וסוף סוף הרגשתי שכיף לי.... אבל זה הספיק לי ליום אחד. אז אני לא יוצאת היום. גם אתמול לא יצאתי. אני לבד בבית שומעת שירים, חושבת קצת... נכון שזה בסדר?

סאטין מתוקה..מה ז"א בסדר?

למה את צריכה מאיתנו אישור אם זה בסדר או לא?? את רוצה עצה ממני,לחיים בכלל?? כל דבר שאת עושה--אם את רוצה לדעת ,אם הוא בסדר או לא....תשאלי את עצמך אם זה משרת אותך. אם התשובה היא חיובית,אזי שהכל בסדר. אם נשארת היום בבית,וזה משהו שמשרת אותך (את ההרגשה לך,את המצב שלך או כל דבר אחר)--אז מי אנחנו שנגיד לך אם זה בסדר או לא?? ובכלל,שימי פס כבר על מה אנשים אומרים. שיהיה לך בהצלחה

זה הכי בסדר בעולם

גם אני לא יצאתי היום. ואני חיית יציאות של ימי שישי. אין אצלי בימי שישי לשבת בבית. אין! אבל אני עם כאבי גרון וחום...אז הרשתי לעצמי להתפנק בבית. זה הכי בסדר בעולם, ומצויין שאת לא מאיצה בעצמך ודוחפת את עצמך למקומות שלא בא לך להיכנס אליהם. אני מבינה אותך, את כנראה קצת חוששת להתערבב עם אנשים כרגע. (להפגין נוכחות) אז לא נורא אם תשבי קצת בבית
אבל.. היי, לא יותר מידי כן?! סומכת עליך

smartblonda

New member
עכשיו אני יוצאת כמעט כל יום,אבל

היתה תקופה קצרה שחשתי כמוך ,לאחר פרידה והתכנסתי בעצמי. אבל מהר מאוד יצאתי מזה ולא נתתי לעצמי לשקוע. זה בסדר שאת בבית ואתלא צריכה אישור ,העניין הוא שזה לא יהפוך להרגל ובכך לא תיפגשי אנשים חדשים.

אוטוטו25

New member
מותק תקשיבי

למה את שואלת אותנו ? בסופו של דבר גם עם אנשים כאן יגידו לך שכן תצאי כי זה רק יעשה לך טוב או תצאי כי זה ישפר את ההרגשה וכד'... בסופו של דבר את צריכה לעשות מה שטוב לך בלבד !! מנסיון אישי שלי - עברתי משהו עם מישהי שפגעה בי קשה... וכרגע אני כבר 3 שבועות לא יוצא בימי שישי שבת - יצאתי רק פעם אחת שחברים גררו אותי והכריחו אותי לצאת - היה כייף אני לא אגיד שלו אבל זה לא עזר... זה רק הרגיע בדיוק לאותה יציאה וחזרתי למצב הראשוני שהייתי בו... אם כרגע את לא רוצה לצאת וכרגע טוב לך לשבת בבית אז תעשי את זה !!! את לא חייבת... שבי בבית וקחי את הזמן שלך רק מידי פעם צאי ככה עם חברות - לא אומר בילוי לפאבים/מועדונים לצאת ולהתפרע... לצאת לאיזה בית קפה לשאוף אויר צח ולהנות קצת עם החברות!!! בכל מקרה אם תרצי לדבר סתם (כי זה עוזר... מנסיון אישי זה עוזר...) יש לך את המסנגר שלי את מוזמנת להציק מתי שבא לך! בהצלחה מותק !!!

roaic

New member
תסלחו לי,אבל אני די מרחם עליכם.

יכולתי להתחבר רק לתשובה של הבחור מלמעלה. מי אמר שמי שנשאר בבית ביום שישי הוא בדיכאון? מה זו השטות הזו? כל אחת כותבת פה לסאטין, שהיה גם פעם שהיא לא יצאה ביום שישי,בגלל שהיא חולה. אחת כותבת שהיא לא יצאה ביום שישי כי היא נמצאת בפרידה. אחד כותב שכבר שלושה שבועות הוא לא יוצא בשישי,כי מישהי פגעה בו . וכולם חושבים שהם "תורמים" להרגשה של סאטין. תגידו,אתם אמיתיים או שבמקרה מתקבצים פה כל האנשים המוזרים? בואו אני אגלה לכם משהו,ילדים יקרים וחמודים: אפשר גם להישאר בבית ביום שישי,מבלי שאתה בדיכאון. אפשר גם להישאר בבית ביום שישי,סתם כי ככה בא לעשות. אפשר להישאר בבית ביום שישי בערב,גם כשאתה הכי מאושר בעולם. אפשר לא לצאת ביום שישי,כי מאוד בא לך לראות סרט טוב לבד,או קצת שקט לנשמה. ועוד אלף ואחת סיבות. כל אחד פה נותן דוגמא ל "למה הוא לא יצא ביום שישי בעבר"....לא כי הוא באמת רצה,אלא בגלל אילוצים.(מחלה,פרידה,דיכאון וכו'.) מספיק עם הגישה הילדותית הזו של "אני נשאר בבית ביום שישי,משמע אני לא כמו כולם". ליבי ליבי עליכם.באמת. תתבגרו ומהר

omer73

New member
../images/Emo45.gif בעקרון אני מסכים איתך

אין פסול בלא לצאת ביום שישי, ועוד "בלי שתהיה סיבה". זה תלוי בהרגשה ולא צריך לקבל אישור כדי לא לצאת.

קודם כל, זה בסדר

אני הראשונה שתגיד לך שאין טעם ללכת נגד התחושות שלך- כי גם אם תצאי כשלא בא הסיכויים שתהני נמוכים מאוד.. אני גם מתגברת עכשיו על פרידה, אמנם לא על קשר שארך שנתיים, אבל כל כך רציתי להתחפר בתוך השמיכה שלי (והמזגן) ולא לצאת.. לשבת בבית שלי ולא לעשות כלום.. אבל החלטתי פעם אחת, דווקא בהשפעת אורח החיים של האקס, להקיף את עצמי בחברים ומשפחה ולא להיזרק לבד יותר מידי. בסופו של דבר יצאתי וביליתי הרבה יותר אחרי הפרידה מאשר בתקופה שהייתי איתו. אני לא אומרת לך שתצאי בכוח, בטח לא לקפוץ ישר לברים ופאבים באמצע הלילה- אבל לקפוץ לחברה טובה/ ידיד טוב לראות סרט ולבלות עם המשפחה- יכול להיות טוב בשבילך. תשתדלי להכריח את עצמך להתחיל בקטן, אז בפעם-פעמיים הראשונות שתצאי לא ממש תהני, אבל בפעם השלישית טיפה יותר וברביעית טיפה יותר.. הנוכחות של אנשים שאנחנו אוהבים יכולה לשנות לנו את כל התמונה של הפרידה. אל תכריחי את עצמך לצאת- תתחילי לשכנע את עצמך לפני שאת יוצאת ותתחילי בקטן.. לא חייבים היום או מחר אבל מתישהו זה צריך לבוא. ואם את כבר נשארת בבית- תראי סרט עם המשפחה ותשבי איתם או תקראי ספר, משהו שלא ייתן למחשבות שלך לשוטט.. אני ממש מתחברת לתחושות שלך.. ואני יודעת שזה נראה קשה עכשיו, אבל את תתגברי ותפתחי דף חדש.. שיהיה לך בהצלחה..

לא מוכרחים לצאת

בבית יש יותר דברים מענינים לעשות. אפשר לקרוא, לציר, לכתוב, לנגן, לשמוע מוסיקה, לראות טלויזיה ולשמוע רדיו. העקר שתעסיקי את עצמך בדברים מענינים. חשוב גם לפגוש חברים בחוץ ולהשתתף בחוגים ובמסגרות מענינות, שבהם תמצאי אנשים חדשים. חשוב גם לעבוד וללמוד ולהתקדם בחיים. צריך למצוא מקצוע שמענין אותנו, ולהשקיע בו.

וואו, זה בדיוק המצב שלי

חודש וחצי מאז הפרידה לא יצאתי, רק אולי לקפה עם חברה, אתמול יצאתי בפעם הראשונה למועדון - לא אותו מועדון שפגשתי את האקס בו אבל משהו בסגנון, לא ממש נהניתי מהמועדונים האלה גם לפני שפגשתי אותו אבל כמו שאמרת יצאתי המון כי חיפשתי אהבה והפעם אמרתי, אם מצאתי שם בחור אחד מקסים אז אולי יהיה עוד אחד, באמת חשבתי שכבר מיציתי את הלשבת בבית וזה יעשה לי טוב לצאת ולראות שכן יש עוד בחורים אחרים. אבל זה רק גרם לי להרגשה עוד יותר מחורבנת, אף אחד לא נראה לי מעניין ולא הראה בי עניין, ראיתי זוגות מסביב וחשבתי על איך היינו אמורים ללכת למועדון ביחד ולהתחבק ולהתנשק לצלילי המוזיקה כמוהם והתחלתי לבכות לפני אנשים שלא רציתי שיראו אותי בוכה... אם הייתי נשארת בבית הייתי רואה טלויזיה ומשוטטת באתרים במחשב ולא הייתי בוכה ומרגישה כל כך לבד. בקיצור, תצאי רק כשתהיי מוכנה לזה ולא בכוח, את לא חייבת להתחיל מיד לצאת ולחפש מישהו אחר, את גם לא חייבת לחזור ישר לבילויים וסצינת הרווקים-רווקות אם את לא מוכנה לזה.

omer73

New member
השאלה היא

לא אם את בסדר או לא בסדר, השאלה היא מה עושה לך טוב. כל אחד בוחר בדרך שלו איך להתמודד עם פרידה, וכל אחד רואה אחרת את הדברים. אם את מרגישה שלא עושה לך טוב לצאת אז אל תצאי, זה בסדר גמור, תתעסקי רק בדברים שגורמים לך להרגיש טוב.

למעלה