נכון להיום

davidori

New member
נכון להיום

מי פה לומד בפרויקט מיכא"ל כיום?! באיזה מפגש אתם?! מה אתם חושבים על הפרויקט? (אני לומד היום במפגש השישי)

count on me

New member
בוגרת קורס מיכא"ל

קורס מיכא"ל - חוויה מדהימה, שבעד שום הון שבעולם לא הייתי מוותרת עליה... אני חושבת שהפרויקט הינו הכלים החשובים לחיים, אם אנחנו יודעים להשתמש ולהפיק ממנה את המיטב. אם אתה במפגש השישי - זה אומר שאת השלב הראשוני עברת, ונכנסת לשלב ב ' ! אני מאחלת לך הצלחה, כייף, ואהבה! :) וממני אלייך - > תפתח עיניים, תפתחת את הראש - ותפיק כמה שאתה יכול..כי מיכא"ל עוברים רק פעם אחת בחיים ! מה אתה חושב על הפרויקט ? איך עבר עלייך? מי המנחה שלכם?! אשמח לשמוע חוויות בהמשך! המשך יום נעים.. :)

davidori

New member
תגובה

כן..את השלב הראשון עברתי ואיתו את שיעור מס' 5 .. אני חושב שאת זוכרת את השיעור הזה, מאוד משמעותי במיכא"ל ובחיים עצמם.. אני באמת מקווה שיהיה לי הצלחה בפרויקט, ומקווה שאני לא יפסיד את החוויה החד פעמית הזאת של מיכא"ל
מה אני חושב על הפרויקט? נחמד מאוד..יש קטעים אבל שאני מרגיש שאנחנו מבזבזים את הזמן בדיבורים ותכל'ס מהשיעור לא למדנו הרבה.. איך עבר עלי? אני ממוצע מבין המיכא"לים אצלינו..יש קטעים שאני ממש לא מבין: את שיטת 4 הצעדים למשל...אבל אני בטוח יבין אותה בסוף, הייתי בשיעור מס' 5 :D המנחה שלי הוא ניר לווינסון, מכירה? אני מניח שאני ירצה לדבר איתך עוד הרבה על כל מיני דברים שיהיו לי בפרויקט, יש עוד דרכים ליצור קשר? תודה מראש

count on me

New member
בוודאי :)

יש אפשרות להתכתב באימל(e-mail) או דרך מסרים אישיים. המשך יום נעים :)

davidori

New member
כמה שאלות

האם גם את הרגשת בשלב זה של הפרויקט שלא לומדים מספיק ? האם גם לך היו בעיות עם כמה שיטות מיכא"ל ? כמה באמת ישתנה מעכשיו ועד סוף הקורס, האם נתחיל ללמוד בקצב יותר טוב ויותר דברים, או שזהו הקצה של מיכא"ל? אשמח לפירוט קצר, דוד אורי

count on me

New member
וכמה תשובות...

אני בניגוד אלייך אהבתי את מיכא"ל מהשיעור הראשון... השינוי, המוסיקה, המיסתורית, החידות...פשוט אהבתי והתאהבתי... במהלך הפרויקט עברתי מלא שינויים...לי היה משבר במפגשים היותר מאוחרים...לעומת המפגש החמישי.... דווקא בשלב הראשוני התלהבתי יותר...ותמיד יהיו תחומים שיותר ימשכו אותך וכאלה שפחות....אבל בכל שיעור יש כל כך הרבה דברים שלומדים...שאתה אפילו לא מודע אליהם...רק בסוף שתגיע למפגש 14....תגיד לעצמך חבל שלא הקשבת...אבל בעצם אתה לומד כל הזמן...ואתה לומד את זה בסוף... באופן אישי לא הייתה לי בעיה עם שום שיטה...מכוון שני לקחתי ואספתי עימי מה שנוח לי, מה שאני רוצה.... אם ניהיה יותר גלויים אני פחות השתמשתי בשיטות לימוד, וטריקים ... יותר התחברתי לפאן האישי, הגשמת חלומות, מטרות, ידע ....וחוויות. כאשר כל אלו נחקקו בליבי באופן אוטמתי השתמשתי במה שנוח לי.... הרעיון הינו להבין את העקרון...למשל ניהול זמן...לוקחים את העקרונות ומתאימים למה שנוח לך.... אי אפשר למדוד ולו בקצת את השינוי העצום, ומה השתנה... אתה מוזמן קצת לחפור בפורום ולראות מה כתוב...לא מזמן הרבה בוגרים כתבו על המהות של מיכא"ל בחיים שלהם... השינוי המשמעותי ביותר אצלי, זהו רגש שהכי כייף להרגיש, רגש שאתה מרגיש שאתה מגשים בכוחות עצמך בלי להשבר את החלומות שלך...ויותר מי זה..להגדיר לעצמך מהם החלומות שלך...ולא של האנשים המוקפים סביבך.. החשיבה השתנתה...מעבר למה שחשבתי שאני מסוגלת...(ואני בהתחלה הגעתי עם ראש פילוספי, פסיכולוגי,רוחני..) את הקצה של מיכא"ל לעצמך אתה בוחר!! כי אם יש מילת קסם במיכא"ל היא שאין אבקת קסמים.... אני מקווה שלא פירטתי יותר מידי, ולא חשפתי יותר ממה שצריך... אני חושבת שמכאן אתה יוצא למסע...מסע ארוך... בהצלחה!

davidori

New member
אמ..

אני אוהב את מיכא"ל. לא אמרתי שלא. ואפילו אחרי כתיבת ההודעה הקודמת המשכתי והתקדמתי עוד בספר של מיכא"ל ותירגלתי עוד דברים שהיו בכיתה, ולי זה קרה לפני יום וחצי - התאהבתי במיכא"ל
ברור שהיה נחמד מאוד + גם לפני כן..אבל עכשיו אני חושב שאני מתחיל להבין דברים..אחרים
מכל תחום שלמדנו התלהבתי - גם זה נכון.. אני גם מפחד באמת מזה שאולי אני לא מקשיב ולומד מספיק מהפרויקט, ואולי יש דברים שנאמרים בכיתה אני לא מבין אותם עד הסוף, אני לא מרגיש ככה אבל אני פוחד שזה ככה..
אין אבקת קסמים - מסכים ב 100%, למשל החבר שלי שרצה לפרוש לדעתי חשב שזו אבקת קסמים, אני הבנתי שאין כזה דבר כבר בהתחלה.. הייתי מאריך אני חייב לעוף, יםו טוב :)

davidori

New member
עוד משו קטן..

זה לא יאומן ואני עדיין לא מאמין שזה קרה, עבדתי בשיטת 4 הצעדים כדי לפתור אנסין שכל הכיתה שלי (לא מיכא"ל, בית ספר) קיבלה.. לי לקח כשעה לפתור את האנסין בעוד לשאר הכיתה שעבדו בצורה אחרת לגמרי לקח בערך חצי שעה אבל אני נתקל פה במשהו לא ברור.. את רוב שיטות מיכא"ל שלמדתי עד היום ראיתי שהם פשוט...נכונות, טובות, מצליחות,
(באמת) כמובן שאני לא מדלג על הדבר הזה ובמפגש הבא אני בא עם אותו האנסין אל המנחה שלי ומראה לו את ההשוואה והתוצאות. עוד משהו: המנחה עשה תרגיל של מהירות עיינים ואמר לנו לחפש במאמר מסוים מילים מסוימות.. למרות שבשיעור אחר הייתי מ'מהירי העין' לא הצלחתי ולא אחת מתוך ה 10 מילים שהוא ביקש.. אני מקווה ומאמין שבהמשך אני ישתפר, כי אני כבר שם לב לשיפור במצבי בלימודים, ושוב מקווה שאני יצליח לקלוט את הכל בפרויקט, ולא יפספס כלום :) אם תרצי להגיב, אני לא יכעס
דוד אורי

count on me

New member
ועכשיו למדת שהכל יכול לקרות....

ואתה רק צריך להסיק מיזה וללמוד לפעם הבאה... אל תחייה בלחץ שאתה עלול לפספס משהו...תאמין לי מה שאתה צריך לקלוט יכנס לך בלי לחץ.... בהצלחה בהמשך:)

davidori

New member
סבבה לפנים

תודה רבה. עזרת לי
מקווה להצלחה ואם יהיו לי בעיות אני שמח שמצאתי איפה לדבר על זה

bar5719170

New member
אניי

מחר מפגש 3 במפגש האחרון קצת חפרו לי והחרפנתי כי אינלי ממש סבלנות.. בנתיים אינלי שיפור..\:

למעלה