שלום רב שמי פלי - יוגב אליאס אני הנכד של " פלפל גורגי " אשמח לסייע למי שמחפש חומר זה או אחר על סבא , תשאירו הודעה מה רצונכם , ואשתדל מאוד , אבא שלי בשימחה יעזור לי בכך . חג שמח
אהבתי את סבך מאז ששמעתי אותו בקול ישראל . תראה אותו באתר עירקי עם טרבוש על הראש וקראו לו פלפל אלכרכ'י . גם באתר הכוויתי ישנם שירים משלו . יהי זכרו ברוך . אם אתה יודע ערבית כדאי להיכנס לאתרים שציינתי ובהם ביקורת חיובית על השירים שלו . גם במאמר של קוג'מאן כפי שציינה ריוור .
תודה כן ביקרתי באתרים שציינתה , ניסיתי להוריד שירים אבל זה הוריד בפורמט מוזר MR והמדיה פלייר שלי לא הצליחה לפתוח את הקובץ , ניסיתי לפתוח גם דרך הקוויק טיים וזה לא עזר . האם אתה היצלחתה לפתוח את השירים ? תודה על אהבתך קבל את אהבתי אליך חג שמח יוגב
אני נתקלתי באותה בעיה כשביקשתי להוריד ולשמוע קבצים אלה אני אומנם מבוגר ממך יליד הארץ דובר ערבית ברמה של שפת אם וקצת יותר אך לצערי מבין כל השפות זוהי השפה היחידה שאני לא כותב וקורא וזה מקשה מאד לנווט באתרים אלה . התוכנה הנפוצה והכמעט בלעדית לקריאת הקבצים היא realplayer הבעיה היחידה שהיא משתלטת על מדייה פלייר של ווינדוס. ניתן להוריד אותה בקלות בהצלחה.............................
הערביים ושכל הזמרים המוכרים: אום כולתום, פריד,עבד אל חלים, סבח נזם אל ראזאלי ועוד מאות...הם מסודרים לפי הא-ב באמצע הדף תקבל סרגל עם האלף בית הלועזי ורק תלחץ על האות שבה מתחיל שם הזמר המבוקש שיהיה בהצלחה בברכה פואד
ישנם שירים המסומנים ב-RM ולא ניתנים לפתיחה בקליק רגיל . האם אתה מצליח לפתוח אותם ?. אני הייתי חייב להעביר לשולחן העבודה קודם . האם ישנה דרך יותר קצרה . ?
אני מצליח באמצעות realplayer לפתוח את הקבצים האלה ושירים שלא ניתנים להודרדה אני מקליט ומשנה את שם הקובץ באמצעות תוכנה שנקראת AV VCS 3.0 בעיקרון תוכנה לשינוי קול וצלילים אך קיימת אפשרות לשמור על הצלילים המקוריים ולהקליט וזה מה שאני עושה כשלא ניתן להוריד...........
לצריבה על דיסק לדוגמא באתר פיוט יש הרבה פיוטים שיש עליהם הגנה של זכויות יוצרים ולא ניתן בכלל להוריד אותם פיוטים יפים ומיוחדים , שרק בדרך שהזכרתי לפני כן ניתן להקליט ולצרוב על דיסק,אני מתנצל שהתגובות שלי מעט מאוחרות אבל אני תמיד משתדל לחזור. קיימת אפשרות נוספת וזה מה שאני עושה מקליט ומעביר את הקבצים למכשיר MP3 ובאמצעות קסטה פשוטה המשמשת כממיר מהרדיו טייפ ומחבר למכשירMP3 וכך אני מאזין לכמות גדולה של שירים מפני שהתנאי שטח שבהם אני פועל לא מאפשרים לי שימוש ברדיו דיסק במידה ויש לך שאלות נוספות אשמח לעזור.
היום ניתן בהשקעה קטנה יחסית לבצע את הנושא בקלות רבה מאד לי יש עשרות קלטות וידאו של מצלמה שאינה דיגיטלית ואני אט אט מעביר אותם לדיסק משום שכך ניתן לשמור את החומר המצולם טוב יותר ניתן לערוך אותו בקלות יחסית . יש צורב חדש של חברת LG שעלותו כ 500 ש"ח אני רכשתי באופיס דיפו צורב חיצוני שיש לו כניסות שניתן לחבר מצלמת וידאו להעביר חומר מקלטות ישרות למחשב או לצריבה ישירה, ניתן לחבר מכשיר וידאו ביתי ואת כל הסרטים הישנים של ארועים משפחתיים לצרוב לדיסק כאשר בחנויות הצילום המרה של קלטת לדיסק עולה כ 150 ש"ח .כמו כן ניתן באמצעות המכשיר לחבר את מכשיר הטלויזיה ולהעתיק תוכניות ישירות למחשב או לצרוב ישרות לדיסק .צורב זה הוא צורב DVD אני אישית מרוצה ממנו מאד חסך לי הרבה בהמרה של קלטות וידאו וחשוב מכל עריכה והורדה של החומר המצולם . בברכה חזי.