ניתוק מגנטים

ניתוק מגנטים

האם יש אפשרות לנתק 2 מגנטים אחד מהשני בלי מאמץ יותר מדי גבוה יחסית? נגיד, חומר שמבודד שדה מגנטי או איזה צורת ניתוק כלשהי. תודה רבה רבה!

johngalt2

New member
לא הבנתי את השאלה

אתה רוצה לנתק שני מגנטים או לסוכך על משהו מפני שדה מגנטי?

זה לא היינו הך?

אם אקח מגנט אחד ואסוכך עליו מפני השדה המגנטי של השני כך שהם לא "יראו" אחד את השני - הם לא יתנתקו? בכל אופן, לשאלתך, מטרתי היא הפרדת 2 מגנטים. לא משנה לי אם זה יהיה על ידי סיכוך או כל צורה אחרת תודה

deathcaster

New member
מממממ אבל על אותו רעיון....

שפופרת תומפסון או מתקן דומה יכולה לעשות אותו תפקיד כמו כלוב פראדיי רק עם שדה מגנטי....

שפופרת תומפסון

אני לא מכיר את המושג שפופרת תומפסון. אשמח אם תואיל להסביר זאת במילים פשוטות שיובנו גם להדיוטות כמוני.

שפופרת תומפסון

הבא אחריך הציע את שפופרת תומפסון כתחליף לכלוב פרדי. תוכל להסביר לי למה הוא התכוין?

deathcaster

New member
תוספת

אחת הדוגמאות בקישור שהבאת היא סלילי הלמהולץ http://en.wikipedia.org/wiki/Helmholtz_coil שפופרת תומפסון היא מעין צורה פרימיטיבית יותר לסליל הלמהולץ... שאנחנו מדברים על מגנטים שהם לא סופר מנגטים כמו NMR או MRI או fMRI ... סליל כזה יעשה את העבודה.

ישראל

כלוב פרדיי חוסם שדות אלקרומגנטיים בלבד! יש מתכות החוסמות שדה מגנטי בלבד , משתמשים בהם ברמקולים לטלווזיות ישנות (שפופרתיות) כדי למנוע השראות מגנטית של הרמקול על תמונת השפופרת. אם כוונת המשתמש לחסום חלקית את השדה המגנטי בין שני המגנטים הרי שמתכת זו תעשה את העבודה. כל שעליו לעשות זה לפרק את המתכת הזו מרמקול של טלוויזיה ישנה.(צמודה למגנט של הרמקול.) אבל על פי הבנתי הוא מעונין להפריד בין שני מגנטים דבוקים מלכתחילה , והפתרון הוא רק ליפוף של סליל סביב האחד והזרמת זרם דרכו. תודה. ישראל

ניתוק מגנטים זה מזה.

יש אפשרות . ע"י הוספת סליל סביב האחד והזרמת זרם דרכו (כיוון הזרם יקבע חוזק השטף המגנטי שלילי ביחס למגנט הנתון או חיובי.) ככל שמספר הליפופים יגדל , עוצמת המיגנוט תגדל . כך גם בנויים מנעולים מגנטיים (דלת "אש" למשל..) דרך אחרת מזו לא נראית לי ישראל

למעלה