ניתוח

אופירA

New member
מנהל
ברמת רופא המשפחה הדברים באמת הזויים

יש רופאי משפחה שאומרים ל-BMI31 שכדאי להם לשקול ניתוח - ואל תבלבל אותם עם עובדות שלא יעזור כלום, הם לא מתאימים לניתוח ולא יהיו זכאים לניתוח אפילו אם ישלמו פרטי לחלוטין. זה לא ניתוח קוסמטי, ולא עושים אותו כשיש 20 קילו עודף!
ויש רופאי משפחה שאומרים לאדם עם BMI46 שרוצה ניתוח, שזה לא כדאי לו וזה מסוכן מידי, ומערימים עליו קשיים בירוקרטיים כאילו יש להם איזה say בנדון...
כמובן שלשני סוגי הרופאים הללו אין להקשיב ואין להתייחס לדבריהם...

ברוב מקצועות הרפואה אנו רואים קשת דעות רפואיות רחבה, שמשתנות מהקצה לקצה, תלוי מי הרופא שנתקלת בו.
לכן אני בהחלט מסכימה שכאשר הרפואה לא יודעת חד משמעית מה האמת, זה תפקידו של האדם להחליט על הדרך שלו לקידום בריאותו במסגרת נתוניו.

ואכן, יש בהחלט הבנה רפואית שאדם עם עודף משקל גם ברמה של 20-40 ק"ג, שעושה פעילות גופנית סדירה ורצינית - עשוי להיות בריא מאוד למרות עודף המשקל שלו.
לכן כדאי להתמקד בנתונים של האדם, כפי שהם נצפים בבדיקות הדם שלו. וגם באישיות, באורח החיים, בסביבה הסוציאלית, בגנטיקה ותורשה, ועוד פרמטרים.

מאידך, האדם עצמו צריך להבין שגם אם הוא בריא היום, יתכן שהוא מבזבז את הרזרבות שלו שמיועדות לעת זקנה, ואת המחיר על האוברדראפט הוא ישלם בגדול בגיל מבוגר.
אם מסתכלים בעובדות בשטח, רואים שאנשים שמנים כן חולים יותר במחלות שמורידות את איכות החיים בגיל המבוגר מאוד מאוד (ואני לא מדברת על גיל 90, אלא גם על גיל 60, כשיש עוד המון 40 שנה לחיות וליהנות מהנכדים והנינים). כן מקצרות חיים בעשרות שנים (חבל על הנינים...).
כך שצריך להיות גם לאדם צעיר אינטרס לעשות "חיסכון" לעתיד לבוא, ולא לחסל את כספי הפנסיה שלו כאן ועכשיו, כאשר עכשיו זה הזמן להכין רכבך לחורף. אז גם אם רוצים ליהנות מאכילה ולהיות שמנים - כן צריך לדאוג לא לעבור עודף משקל של 20 ק"ג, כלומר לא להגיע להשמנה מורבידית שכבר מקשה על הירידה במשקל ומכניסה למעגל קסמים. וכן להבין כאשר הרפואה מבקשת להציע לך למנוע את המצב הזה (רק בהיגיון, ולא שטויות כמו 2 רופאי המשפחה הנ"ל).

את יודעת מה הבעיה בעיני אופירה?

לדעתי מה שחסר זה מקום שבו כל אחד יוכל לקבל מידע אובייקטיבי ונגיש לגבי היתרונות והחסרונות של כל סוגי הניתוחים (כולל הסיכוי לסיבוכים או חלילה למוות), ולפי זה להחליט. כי אני אישית מכירה מקרה שבו מישהי פנתה לניתוח כי היא התלהבה לקרוא באינטרנט על סיפורי הצלחה שהצליחו להשחל למידה 38, וזה הספיק לה כהמלצה על הניתוח.

כי כפי שאת כותבת, רופאים למיניהם לא תמיד אובייקטיביים. יש כאלו שדוחפים לניתוח בכל מחיר, ויש כאלו שחוששים ממנו. וממה שהבנתי, אפילו המנתחים עצמם לא בוחנים בצורה מלאה איזה ניתוח יכול להתאים לכל אדם אלא פשוט מאמינים בניתוח שהם מבצעים ושולחים את כולם אליו.

ואני תוהה עד כמה האינטרנט יכול להוות מידע אובייקטיבי בנושא. כי לרוב כתבות בנושא (באתרים כמו ווינט למשל) מספרות על הניתוח בצורה מאוד קיצונית: או על סיפורי הצלחה מדהימים ומרשימים, או על מקרי מוות דרמטיים אחרי הניתוחים. השאלה היא עד כמה יש מקום שבו אנשים יחשפו למידע קצת יותר רחב על הניתוחים והמשמעות שלהם: מה המגבלות שהם גורמים, מה הסיכונים שבהם, אילו תופעות לוואי הסיבוכים שלהם עלולים לגרום (ואיך הסיבוכים האלו משפיעים על החיים לטווח ארוך), ובעיקר - איך הם יכולים לדעת האם הניתוח מתאים להם או לא. וכמו שהם נחשפים (נניח בפורומים וקומונות) לסיפורי הצלחה, חשוב שהם גם יקראו באותה מידה סיפורי כשלון כדי להבין את כל צדדי הניתוח.

ועוד שאלה שעולה לי מול הפסקה האחרונה שלך, שהיא בעצם השאלה מתי בעצם "להרים ידיים" על דיאטות קונבנציונליות ולפנות לניתוח. כי יש סיפורים על אנשים שהתחילו עם BMI גבוה והצליחו לרדת למשקל נמוך יותר, ולעיתים אפילו תקין. דוגמא לזה היא "חצי שירה", ששקלה בגיל עשרים וקצת משהו בין 130 - 140 ק"ג וכיום רזה ושומרת על ההישג כבר לא מעט שנים. או אני למשל לפני 9 - 10 שנים הייתי עם BMI של 45 - 46, וכיום אני שומרת כבר כמה שנים על BMI בטווח של 34 - 36 (לא אידאלי, אבל לא כזה שיאשרו לי בו ניתוח לקיצור קיבה כאדם בריא).

אופירA

New member
מנהל
את כל כך צודקת

אני מנהלת כמה שנים את הפורום של התמיכה במנותחי קיצור קיבה, אז אני מכירה את הנושא הבעייתי של המערכת הרפואית בנדון.
כמו שאת אומרת - רופאי המשפחה בכלל לא אינדיקציה לקבלת מידע אובייקטיבי.
וכמו שאת אומרת - גם המנתחים בכלל לא בוחנים מי מתאים לאיזה ניתוח, אלא שולחים לניתוח שהם מאמינים בו ודי. והם מאמינים בניתוח חדש שאין בו ניסיון, ואין להם בעיה עם זה, כי כל הניתוחים הקודמים "לא טובים" אז החדש שבא לפתור את הבעיה של הקודמים הוא "הכי טוב" ו"כולם" עושים אותו "היום" אז זו סיבה טובה שגם את/אני נעשה אותו, לשיטתם.
ואני לא חושבת שכך. אם ענף הבריאטריה מחליף את האופנה כל 10 שנים כי הניתוחים הקודמים לא טובים, ומנסה בניתוח חדש לתקן את הבעיות, אז בעוד 10 שנים גם הניתוח הזה יגלה את הבעיות שלו, ויגידו שהוא לא טוב ויפתחו ניתוח אחר.
וגם המנתחים בכלל לא מנסים לברר אם אדם מסוים ממש לא מתאים לניתוח. זה לא מעניין אותם. זה מעניין את משרד הבריאות, ולכן הוא מחייב בבדיקות של וועדות לפני אישור הניתוח, ובליווי של מרפאות בריאטריות אחרי אישור הניתוח. אבל הוועדות והמרפאות עושות עבודת ראש קטן בנושא ולא עבודה יסודית ומקיפה מספיק בשביל לפתור את הבעיה הזו. זה מה שקורה כרגע בתחום. (אני לא אומרת שהם אשמים. אולי אין להם מספיק תקציב ליותר מכך).

אז אני מנסה לעשות מה שאני יכולה, ועושה את ההסברה בקרב מנותחים ומתנתחים לעתיד - מה הם צריכים לברר על כל ניתוח וניתוח ואיך להחליט על הניתוח שמתאים להם.
אבל אני גם זוכרת שאני לא מכירה כל אחד ואחד, ושלכל אחד ואחד יש אינטואיציות משלו, כי יש אלוקים שמנהל הן את המערכת הבריאטרית והן את האינטואיציות של האנשים והגורל של כל אחד מהם באיזה ניתוח אם בכלל הוא יתנתח, וע"י איזה מנתח. לכן התפקיד שלי זה לא לא להשליט סדר במערכת הזו, אלא לתרום את מה שאני יכולה לטוב האלוקי - לעזרה לזולת - ולסמוך עליו שהוא מנהל הכל איך שנכון וטוב לבני האדם.
כי בשורה התחתונה, בכל נושא רפואי, אדם צריך לדעת שהוא חסר אונים וגם הרופאים חסרי אונים, ואין לו דרך אלא להרים עיניים לשמיים. אין לאדם שליטה על השגת המידע הנחוץ. הוא יכול רק להשתדל ולהתאמץ. אז אני עושה את המיטב שביכולתי למטרה זו, ומספקת את המיטב של המידע שאני יודעת למטרה זו, וסומכת על כך שכל אדם יקבל מהמידע הזה את מה שהוא מבין ומה שהוא צריך, לפי התוכנית האלוקית.
(אם את לא מתחברת לסגנון הזה, פשוט תתרגמי את זה לשפה שבה את מדברת, כי גם הלא מאמינים יודעים שהם לא יכולים לעשות מה שהם לא יכולים, אלא רק מה שהם יכולים).

אם הייתי אדם בריא וחזק יותר, הייתי משפיעה יותר על המערכת עצמה. כמו שחברה שלי מניתוחי השרוול עושה. אבל אני עושה מה שאני יכולה, ומקווה שאנשים יעזרו לי בקידום יוזמות אפשריות בנושא מתן שירות טוב יותר של מידע מכסימלי ומסודר, כדי שאוכל לעשות הרבה יותר טוב ממה שיש לי כוח לבד.

המאמרים באינטרנט מוכוונים ע"י המנתחים שכותבים אותם, והם לא אובייקטיביים. הכתבות פופוליסטיות וקיצוניות, ולא מספקות מידע אובייקטיבי בכלל. ויש בהן גם הרבה טעויות ושקרים...
מהם אפשר לקבל רק מידע טכני, על הטכניקות של הניתוחים ועל סיכונים אפשריים. אבל מידע אמיתי מה קורה בשטח זה רק מהפורומים ובעלי הניסיון, ובפורומים משתדלים להביא לידי ביטוי אובייקטיבי את כל המקרים - אלו שנכשלו ואלו שהצליחו, ולא מטייחים שום דבר. כי זה טובת המנותחים לעתיד. ואנו לא רוצים לצייר מצבים אידיאליים כמו הרופאים. הם עושים את זה מספיק טוב... וגם לא רוצים לצייר מצבים שחורים משחור והטעיות כמו בכתבות, כי גם זה לא אמת.

אי אפשר לדעת מי צריך ניתוח ומי צריך להמשיך ניסיונות דיאטה. אדם שמודע לעצמו ואינו חי ב"לה לה" ובאשליות, ומקבל מידע תזונתי מקצועי ומקבל עזרה מקצועית כמו שצריך - צריך לעשות כל מה שהוא יכול לפני הליכה לניתוח. הניתוח יכול לחכות עד שהוא ירגיש שהוא מיצה, ואין לו דרך חזרה.
גם אחרי הניתוח הוא חייב לעבוד קשה בדיוק כמו לפני, רק שאחרי הניתוח הוא יילחם על פחות עודף משקל מאשר לפני הניתוח, ותהיה לו עזרה להצליח (בתנאי שיעבוד קשה). לכן צריך למצות את יכולת העבודה הקשה לפני הניתוח, כי צריך להיות מיומנים בה כדי להצליח אחרי הניתוח.

מי שיכול להרים פרוייקטים כמו ההצלחות המיוחדות שתיארת (שכרוכים בעיסוק בתחום לכל החיים לאחר הירידה במשקל, אחרת אין מה שמחזיק את הבן אדם) - כדאי לו ללכת על זה. להיות חצי שירה בעצמו. כל האנשים שהצליחו לאורך זמן לשמר את הירידה המוצלחת פחות או יותר, הם אנשים שעוסקים בתחום התזונה, הכושר הגופני וההדרכה להרזיה. אין דרך אחרת.
אני מאוד בעד אנשים שמצליחים להגיע לעודף משקל של רק 20 קילו ומטה, ולשמור על התוצאה כל החיים, כי הבנתי מהרפואה שזו הבריאות האמיתית ביותר לטווח הארוך.

האמת היא עניין חמקמק כאן...

כי לדעתי לכל אחד יש חוויה ואמת משלו מהניתוח. עבור מי שהניתוח הצליח, קצת קשיים בדרך (ואפילו אולי סיבוך שנפתר) נחשבים כקטנים ולא משמעותיים, והמגבלות של הניתוח הן כאין וכאפס לעומת היתרונות שהניתוח הביא לו. עבור מי שהניתוח נכשל מסיבה כזו או אחרת (חוסר התאמה עם הניתוח הספציפי, נניח) - אז המגבלות הן הרס איכות חיים, וכל תקלה קטנה הופכת להיות אסון. הבעיה היא כפי שכתבת - הראיה של הניתוח במושגים מאוד קיצוניים, של מקרי מוות סנסציוניים או של סיפורי הצלחה מדהימים (שבחלקם התגלו סיבוכים שנשמעו לי די קשים שהמצליחנים מאוד "זלזלו" בחומרה שלהם כי הם יצאו מהם בשלום ורזו).

מעבר לזה, כל נשא ההשמנה וההרזיה הוא נושא מורכב. כביכול מדובר על כמה קלוריות מכניסים לגוף לעומת כמה קלוריות הגוף מוציא, אבל יש בהשמנה גם פן נפשי, ומשפחתי (למשל במשפחות שבהן "חבל לזרוק אוכל", או שבו בגלל חוסר יכולת כלכלית או הבנה בתזונה - כל בני המשפחה אוכלים לא נכון), וחברתי, ורפואי - ובכולם צריך לטפל, ולא רק בנפח הקיבה שמסוגל לקבל לתוכו אוכל, או באיזון של הורמון כזה או אחר. הרי אני יודעת כשאני עצבנית, אני יכולה להיות מפוצצת מסלט וחזה עוף בגריל, אבל עדיין לרצות שוקולד (והרבה יותר מקוביה או שתיים), אז אולי קודם כל כדאי לי ללמוד להתמודד עם העצבנות שלי יותר טוב?

אין לי מושג מה יכול להיות הפתרון. האידאל בעיני הוא מקום שבו לאדם תהיה אפשרות לדעת אילו שאלות לשאול, ולהתייעץ עם בעלי מקצוע שלא ידחפו אותו לניתוח ובניגוד לזה גם לא יפחידו אותו ממנו. שאלות כמו למשל איך להתאים לעצמו את הניתוח, או מה ההשפעות שלו לטווח ארוך (או אם יש בכלל מחקרים לטווח ארוך), או בעצם איך להחליט איך ומתי הוא הגיע למצב שבו הוא לא מסוגל לרזות בכל דרך אחרת. הבעיה כפי שאת כתבת היא הנגישות, והרצון של האנשים להקשיב להסברים.

לימיצ

New member
נקודת מבט אחרת

קודם כל, שתהיי בריאה והחלמה מהירה.

כמה דברים על מה שכתבת.
חשוב לי לציין שעברתי ניתוח שרוול לפני 7 חודשים.
עד כאן אני מבינה שזה לא מענין כאן אף אחד, וזה בסדר, זה ענינכם האישי לגמרי אם כן או לא להתנתח.
הניתוח הזה מאד לא פשוט, ההחלמה ממנו לא פשוטה, והחיים לאחר הניתוח הם הכי לא פשוטים שאפשר.
ולכן כל מחשבה אלף פעמים אם לעשות אותו היא חשובה ונכונה בעיני. הוא ממש לא מתאים לכל אחד.
וכן, אני מרוצה מאד שעשיתי אותו, למרות הקושי. אם מישהו ירצה לדעת למה אשמח לפרט.

מה שהיה חשוב לי כן לומר לך זה משהו שקרה כשניגשתי לניתוח.
במסגרת הבדיקות השגרתיות גילו שיש לי אבנים בכיס המרה.
כבר בחדר האולטרסאונד קיבלתי הנחיה- תוציאי אותם ומהר, ואם כבר את עושה שרוול, אז תוציאי יחד אותו ניתוח.
האחות/טכנאית אולטרסאונד היא חברת משפחה, כך שאינטרס למוסד הבריאות אין כאן.
עם הבדיקות הגעתי לרופא המשפחה שלי, שהוא גם חבר קרוב. קיבלתי הנחיה חד משמעית: את חייבת להוציא את האבנים. תעשי את זה כבר באותו ניתוח!

הדבר היחיד שקפץ לי לראש כשהוא אמר את זה היה קופסת סרדינים.
ואני לא קופסת סרדינים.

כשפגשתי את הרופא המנתח (לא חבר, לא מכר, "סתם" רופא מומחה) שאלתי אותו מה דעתו להוציא גם את כיס המרה. רציתי לשמוע דעה.
רופא מומחה ברפואה הפרטית, כן? התשובה שלו היתה: למה?
מזתומרת למה? כי כולם אומרים לי להוציא אותם.
שוב הוא שאל- למה? כואב לך?
לא
מציק לך?
לא
אז למה?
לא יודעת..כולם אומרים לי...
אז אני מוציא, אין לי בעיה, זו העבודה שלי, רק תגידי ואני אוציא.
ואז אני שאלתי..אבל למה?
והוא אמר לי, כי אם זה מה שאת רוצה זה מה שאני עושה.
אם את לא סובלת מזה, אם אין לך כאבים, אני לא מבין למה. (והסביר לי שוב על 7% מהאוכולוסיה שחיה עם האבנים בשלום עד הקבר)

מאז עברו כאמור חודשים רבים.
רופא המשפחה שלי, יושב לי על המוח עם להוציא אותם
בביקורות אצל הרופא המנתח (כן ההוא ממערכת הבריאות שכולכם כל כך נהנים להשמיץ ) הוא לא מבין למה שהוא יוציא אותם...

ואני, אני חיה עם זה בסוג של שלום, איפה שהוא בראש אני תוהה אם אנתח ואוציא אותם,
בינתיים רק בימים אלו אני מרגישה שאני מתאוששת מהניתוח שרוול בכלל,
אז זה לא יקרה מחר.

ועוד נקודה למחשבה- לאחר הניתוח באחת הביקורות אצל הרופא המנתח, כששוב שאלתי על הניתוח להוצאת כיס המרה הוא אמר לי
אם את רוצה להוציא בואי נחכה שתרדי את ה30 קילו- הניתוח יהיה לך פחות מסוכן מכל הבחינות.
הוא לא איים עלי שלא ינתח אותי, הוא הסביר לי למה זה יותר מסוכן לעשות ניתוח עם עודף המשקל הזה.

לא חושבת שמערכת הבריאות שלנו ראויה לצל"ש בשום קנה מידה
אבל כזה עליהום נראה לי לא רלוונטי לאור ההתנסות ההפוכה לגמרי שלי.

חג שמח ובריאות!

הבעיה היא...

שחוויה אישית לא מעידה על המערכת כולה. לי למשל יצא להכיר המון רופאים שכל אחד הגיע עם יחס אחר לחלוטין אלי, גם עבור אותה בעיה.

אבל לגבי ניתוחי קיצור קיבה - זו לא הפעם הראשונה שאני שומעת על רופאים שמנסים לשכנע אנשים בכל הכח לעבור ניתוח לקיצור קיבה אם הם כבר בלאו הכי מתנתחים, או באופן כללי רק כי המשקל לא מוצא חן בעיני הרופא. כך שפה דווקא י בעיני מגמה של ניסיון לכפות את הניתוח, בין אם זה מסיבות רפואיות נטו או בגלל עניין כלכלי.

לימיצ

New member
האמת היא, שכל הענין הזה של "ניתוח על הדרך"

נשמע לי מופרך מהיסוד.....
ואת יודעת מה?

איכשהו יש לי הרגשה שרופא לא אומר לבנאדם שהוא צריך שינוי במצבו רק לפי איך שהוא נראה...
אז אם נצא מהנחה שרב מי שיש לו עודף משקל גם יש לו בעיות בריאותיות,
זה לא מופרך להמליץ למטופל לעשות "משהו".
זה כן מופרך להמליץ לבנאדם בריא לעשות את הניתוח.

ההמלצה האוטומטית לניתוח כשיש עודף משקל היא הבעיה כאן אני חושבת...

קליספרה

New member
הרופא שלי טוען שאין כמעט אדם בעולם המערבי

שאין לו אבנים בכיס מרה
חלק מודעים וחלק לא מודעים זה הכל

ולכן כל עוד שהם לא מזכירים שהם שם, אין מה להתעסק איתם

לימיצ

New member
לא יודעת לגבי לגבי כזאת הכללה

אבל זה בהחלט נפוץ
וכנראה שהוא צודק כי זה גם מה שהמנתח שלי טוען
ושכל עוד הן בשקט , לעזוב אותן בשקט.

אגב, הזכרת לי, ששאלתי את המנתח, שהוא צעיר לעומת רופא המשפחה שלי בכ15 שנה
אולי השתנה משהו בקונספט כלפי האבנים האלה, שהרופא הותיק גדל על ברכיו (ניתוח ומיד)
לעומת הצעירים יותר שאומרים אחרת
והוא אמר שכמות הניתוחים בחלל הבטן (ע"ע שרולל וקיצתורי קיבה למשל) כל כך גדלה בשניםה אחרונות
שנוצר מצב שפשוט יותר אנשים בכלל הולכים לעשות את האולטרסאונד של חלל הסטן
ואז על הדרך ובמקרה, מגלים את האבנים האלה...

מענין.

destiny23

New member
אבנים בכליות זה סיוט רציני

וזה מאודד יכאב בשלב מסויים ולכן כדאי להוציא.

אני מניחה שאי אפשר לנצח

הגעתי מהראשי ואני לא מכירה אותך - אבל - אם הרופא שיושב מול אדם שיש לו עודף משקל משמעותי לא מציע לו דרכים אפקטיביות לרדת במשקל - הוא מתרשל בתפקידו. לא יודעת אם הדרכים האלה הן דוקא ניתוח - אבל משהו צריך להציע.

הרדמה לאדם בעודף משקל היא מסוכנת יותר ולא רק לוקח יותר זמן להתאושש. יש יותר סיבוכים, ויש יותר סכנה לתמותה. לכן, אם יש אפשרות לעשת שני ניתוחים "בכרטיס אחד" של הרדמה - זה בהחלט עדיף.
בנוסף, כל ניתוח הוא טראומה משמעותית לגוף. לא צלזלזל בזה, לכן אם בעתיד תחליטי כן לעבור ניתוח כזה - זה אומר שתעשי שני ניתוחים שונים במקום רק אחד.

עכשיו, יש את הגישה, ואת כנראה נתקלת באנשים שהגישה שלהם לא דיברה אליך (לא כולם - את בעצמך סיפרת על הרופאה). יתכן שזה מצטרף לרגישות שיש לך אישית בעניין זה - אני לא מכירה אותך.

אני חושבת, בניגוד אלייך, שבהחלט יתכן שהם כולם רוצים בטובתך (למה ישר את חושבת עליהם רעות?) ובהחלט יתכן שטובתך היא לעשות את הניתוח הזה למרות שאת לא משתגעת על הרעיון.

נורא קל להיעלב. יותר קשה - להפעיל קצת את חוש המידה ולנסות להבין למה נאשים מציעים לך משהו. את לא חייבת לקבל, אבל מותר גם לא לחשוד שאם אנשי בריאות משדרים לך שאת סובלת מעודף משקל שמספיק להצדיק ניתוח - בטוח הם סתם שוביניסטים מגעילים. אולי הם צודקים?

מרים 882

New member
לפני שאני התנתחתי

כל הרופאים ניסו להניע אותי מהדבר.
מלבד המנתח כמובן.
אבל איך רופא יכול לאמר לאשה במשקל 126 קילו
תעשי דיאטה ולא ניתוח?
לדעתי זה הכשל.

לימיצ

New member
אני חושבת שרופא שאומר לך "תעשי דיאטה"

הוא כשל בפני עצמו....
עוד הרבה לפני הרופא שאומר לך "תעשי ניתוח"...

מרים 882

New member
נשים ששקלו כמוני ונגיד הורידו ממשקלן

כך וכך קילוגרמים אחוזים בודדים ישמרו עליו.
לעומת מנותחים/ות שהשמירה על השגי הירידה הרבה
יותר קלה.

מרים, אני חושבת שהסיפור מורכב יותר...

כלומר בעיני אינדיקציה טובה יותר על היכולת לשמור על המשקל היא לא המשקל ההתחלתי - אלא כמה פעמים בעבר אותו אדם עשה דיאטה וכמה פעמים הוא נכשל. מצד שני, הפתרון של הניתוח לא מתאים לכל אחד, כך שזה עוד היבט שצריך לבדוק (עד כמה המטופל ידע לנצל את הניתוח והניתוח לא יגרום לו רק סבל ותסכול).

כל זה כמובן בהנחה שמדובר על מישהו שרוצה לרזות.

mr dish

New member
את מה-זה-צודקת...במקום מערכת הרפואה הרשלנית,

הלא אכפתית והחצופה הזו של המדינה, הייתי משאיר אותך איך שאת, ללא כל טיפול.

בלי טובות.

אני מניחה שאי אפשר לנצח

הגעתי מהראשי ואני לא מכירה אותך - אבל - אם הרופא שיושב מול אדם שיש לו עודף משקל משמעותי לא מציע לו דרכים אפקטיביות לרדת במשקל - הוא מתרשל בתפקידו. לא יודעת אם הדרכים האלה הן דוקא ניתוח - אבל משהו צריך להציע.

הרדמה לאדם בעודף משקל היא מסוכנת יותר ולא רק לוקח יותר זמן להתאושש. יש יותר סיבוכים, ויש יותר סכנה לתמותה. לכן, אם יש אפשרות לעשת שני ניתוחים "בכרטיס אחד" של הרדמה - זה בהחלט עדיף.
בנוסף, כל ניתוח הוא טראומה משמעותית לגוף. לא צלזלזל בזה, לכן אם בעתיד תחליטי כן לעבור ניתוח כזה - זה אומר שתעשי שני ניתוחים שונים במקום רק אחד.

עכשיו, יש את הגישה, ואת כנראה נתקלת באנשים שהגישה שלהם לא דיברה אליך (לא כולם - את בעצמך סיפרת על הרופאה). יתכן שזה מצטרף לרגישות שיש לך אישית בעניין זה - אני לא מכירה אותך.

אני חושבת, בניגוד אלייך, שבהחלט יתכן שהם כולם רוצים בטובתך (למה ישר את חושבת עליהם רעות?) ובהחלט יתכן שטובתך היא לעשות את הניתוח הזה למרות שאת לא משתגעת על הרעיון.

נורא קל להיעלב. יותר קשה - להפעיל קצת את חוש המידה ולנסות להבין למה נאשים מציעים לך משהו. את לא חייבת לקבל, אבל מותר גם לא לחשוד שאם אנשי בריאות משדרים לך שאת סובלת מעודף משקל שמספיק להצדיק ניתוח - בטוח הם סתם שוביניסטים מגעילים. אולי הם צודקים?

לא יאומן

אני שומעת לא פעם סיפורים על בתי חולים ... אני בכוונה לא אומרת רופאים כי אני יודעת שהרופאים מקבלים הנחייה כמו בכל מקום עבודה איפה להתמקד.
מה שכן, רשלנות רפואית זה בהחלט אשמה משותפת של רופאים ומנגנון מטורף של שעות עבודה (אני מדברת בעיקר על בתי חולים, לא על המגזר הפרטי) ואני יכולה לספר פה מהיום עד מחר דברים נוראיים שאני מכירה מיד ראשונה.

בכל מקרה לעניינך, בהחלט קטע מטורף. קודם כל עצם העובדה שהציעו והפצירו בך בנוגע לניתוח. שאגב, אם לא היית היית הקורבן באותו מקום, אז מהצד אפשר להגיד שבהחלט מדובר בניתוח שנותן איכות חיים ושיפור חיים. אבל זה כמובן צריך לבוא מהפציאנט עצמו כי הוא זה שצריך לסבול את הכאב ולעבור את התהליך.

וקטע של הרופא שהציג אותך כמי שעברה את הניתוח הזוי ובלתי נסלח. הרי אין מנע מהרופא להסתובב עם ניירת, אף אחד לא אמר שהוא צריך ללמוד דברים בע"פ ולהכיר כל מטופל שעובר במחלקה. אבל "להניח" שגם את עברת את הניתוח זה הזוי. במצב אחר יכולת לקבל בטעות טיפול שגוי ואז שום התנצלות לא הייתה עוזרת.

מקווה שאת מרגישה יותר טוב ושזו ההתערבות הכירורגית היחידה שתעברי בגלל מצב בריאותי.

חייבת לספר לכם

שמאז שרשמתי את הפוסט, המייל שלי מוצף ( 14 רק היום) בפניות מנשים שונות עם סיפורי זוועות של ניתוחי טבעת, קיצורי קיבה, ניתוחי שרוול וכדומה. מצד שני יש לא מעט פניות שמעודדות אותי לעשות ניתוח קיצור קיבה. כל מה שרציתי זה לתאר לכם מה עבר עלי בדרך לניתוח להוציא גידול קטן מציק מהגוף. האיומים במוות בייסורים בגלל המשקל הגבוה או הנזק שאני עושה למערכת הבריאות שבגלל המשקל שלי כנראה תקרוס, והאזהרה מניתוח שיגרום לי להוריד במשקל מכל הגוף חוץ מרגל ימין, או עור רפוי וירוק עם נקודות לבנות ממש לא מתאימים כרגע ואני בטח לא מתכוונת לעבור ניתוח נוסף.
שנה טובה לכולם וחג שמח

למעלה