ניתוח

ניתוח

שלום. כתבתי כאן בעבר. הייתי אצל רופא שמתמחה באנדו והוא אבחן היום שייתכן ויש לי אנדו והוא רוצה לעשות לפרוסקופיה. אני מאוד רוצה לעשות זאת באופן פרטיבבית חולים הדסה עין כרם. יש לכן מושג נה העלויות באופן פרטי דרך שר״א? אני מבוטחת בכללית מושלם ופלטינום

galim29

New member
היי

אין לי מושג בעלויות, שייכת למכבי אבל גם ככה קשה לענות, הרי תלוי מה המושלם נותן לך ומה כלול בו. להרים טלפון ולבדוק ישירות מול כללית מושלם או אם יש לך ביטוח פרטי אז מולם. אבל יותר חשוב זה שאכן תוודאי שמי שמנתח אותך מומחה לאנדומטריוזיס ולא רק יודע לנתח בלפרסקופיה.

כן וודאי שהוא מומחה.

ביררתי עכשיו ואמרו שזה עולה 22 אלף והשתתפות עצמית של 4 אלף. זה המון כסף! האם עדיף לי באופן פרטי או ציבורי?

נועה2210

New member
במקרה שלי

אני נותחתי פרטי בהרצליה מדיקל סנטר עם כללית מושלם בעלות של 3500 ש"ח ע"י ד"ר דוד סוריאנו, שהוא גם מומחה אז כה שהסכומים האלה ניראים לי קצת גבוהים אבל לשיקולך כמובן

galim29

New member
זו שאלה ללא תשובה

תעשי חיפוש בפורום שלנו: פרטי או ציבורי ותקראי כמה רבות דובר על הנושא... הדיעות חלוקות. אני מאילו שעברו את הניתוח בציבורי (בתל השומר) אבל מאחר והפרטי בכלל לא היה אופציה (כלכלית) אז לא הייתי צריכה להתמודד עם הסוגיה. יש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהם. אצל מי את מתכוונת להיות מנותחת? כמובן רק אם את מוכנה לשתף, ואולי גם רוצה לשמוע חוות דעת של בנות שאולי מכירות את הרופא המדובר ויוכלו להמליץ (או לא להמליץ).

אוי אני כ"כ מבולבלת...

קראתי שרשורים שקשורים לזה, אבל אני מיואשת. אצל מי הכי הייתן ממליצות? אני רוצה לסיים עם זה כמה שיותר מהר, לא משנה כמה יעלה...

galim29

New member
יקירה, זו לא הדרך לרוץ ככה לניתוח

לפרסקופיה זה ניתוח לכל דבר, גם אם לא פולשני. ואני לא זוכרת שדובר אצלינו רבות על ד"ר חמני למעט הזכרת השם שלו כמועמד לנתח. זה כל כך חשוב שתגיעי למקום הנכון. כיום יש 2 מרפאות של אנדומטריוזיס- בתל השומר, שזו המרפאה הוותיקה והמוכרת לרובינו, ובבית חולים כרמל. את יכולה להגיע גם פרטי לד"ר סוריאנו או ד"ר שיינמן שהם הרופאים במרפאה בתל השומר אבל המרפאה מצויינת וזו החלטה שלך איך לנהוג, יש לא מעט יתרונות בניתוח בבית חולים ציבורי כשמיטב הרופאים לשירותך און ליין אם צריך בזמן הניתוח וגם אחריו באשפוז. דעתי? את צריכה לקחת נשימה ארוכה, להבין שאנדו' זה לא משהו שנפתר בניתוח. זו מחלה כרונית שתלווה אותך בנאמנות עד גיל הבלות (ברמה כזו או אחרת) וחשוב מאוד להבין את זה. מצטערת שמפילה עלייך את זה, אבל מאחר ואני קוראת אותך ונוצר לי הרושם (ואשמח שתתקני אותי) שאת מאמינה שהניתוח ירפא אותך... זה לא עובד ככה. צריך להיות בדיכוי אחר כך אחרת יצמחו מוקדים חדשים. את צעירה מאוד ולכן יש לך לא מעט שנים לשמור על הבריאות שלך ועל האנדומטריוזיס תחת פיקוח ושליטה. צריך לשנות את אורח החיים אם איכות החיים חשובה לך, לא רק שלא יהיו כאבים אלא כל אותם תסמינים שאת סובלת מהם (למשל אם יש בעיות מעיים, לשנות את התזונה ולרוב את אורח החיים בגלל זה). אז לא לרוץ ולא למהר. להגיע להחלטה מתוך שיקול דעת, ואם צריך תערבי בן משפחה שילווה אותך (רצוי מאוד) וייקבל יחד איתך החלטות. מקווה שלא הברחתי אותך...

galim29

New member
תעשי חיפוש אצלינו בפורום

את יכולה להגיע עם טופס 17 (הפניה מקופת החולים) או פרטימולשלם 112 ש"ח לבדיקת רופא (לא כולל בדיקת אולטרסאונד שמייקרת את העניין בכמה מאות שקלים) לכן ממליצה להגיע עם טופס 17.יש המון שרשורים על זה כי זה עלה אין ספור פעמים. וכמובן, הכי טוב להתקשר ישירות למרפאה ולבדוק. יש להם אתר (מרפאת אנדומטריוזיס בתל השומר), תגלשי ותקראי עליהם. ומזהירה אותך שהתורים ארוכים (עם השביתה וחופש פסח...) וזה לא מהיום למחר, אז לקחת אוויר ולהתאזר בסבלנות, או ללכת פרטי. לילה טוב

עידכון

קבעתי תור לסוריאנו ב10.5. באסה שזה כזה רחוק. ממש מתלבטת אם ללכת באופן פרטי
אחרי שgalim29 (המדהימה) המליצה לי לפנות לעוד ייעוץ. מפחדת קצת ממנו הוא נשמע לא סימפטי במיוחד. מה אתן ממליצות?

galim29

New member
מזריקונת, חידוד לגבי המרפאה

את לא מדברת על פרטי, קבעת תור למרפאת האנדו' נכון? כי לא בטוח שסוריאנו יראה אותך, שם, יש עוד רופא בשם שיינמן והם מחלקים את התיקים בינם מאחר וזה בית חולים ציבורי. אבל כל הצוות מצוין ואת תהיי בידיים טובות ומקצועיות שמבינות באנדו' על כל היבטיו. בכל מקרה, יש חגים והזמן יטוס לך. מצוין שקבעת תור לשם. תני צ'אנס למרפאה. לא הייתי ממהרת לרוץ פרטי אם אין ממש צורך דחוף. ואין לך מה לפחד. כמו שהצעתי לך: קחי את אמא או אחות גדולה (אם יש), תרשמי את כל הסמיפטומים וכל מה שמציק לך (גם אם לא נראה לך כרגע קשור)... תכיני שאלות, תקראי (לא יותר מדי שלא תוצפי בעודף מידע) על האנדו' שיהיה לך רקע ואל תחשבי יותר מדי קדימה. כל החיים לפנייך חומד. ואנחנו כאן. את לא לבד.

עידכון

ניסיתי לקום לעבודה עכשיו. כשקמצי לצחצח שיניים עשיתי פיפי כצו כל בוקר. ניסיתי אחרי זה לעמוד ולצחצח שיניים לא הצלחתי מרוב כאבים! המצב אצלי מתדרדר בחיים לא היו לי כאבים כאלה, בחיים לא נפלתי מהרגליים ולא הצלחתי לנשום, התור שלי לסוריאנו רק ב-10 למאי, אני חושבת שזה לא סובל דיחויואלך לחמני, נלב שלי גם אומר את זה.כ״כ לא נעים לי להודיע שאני לא יכולה להגיע לעבודה...

זהבה240

New member
לא הייתי עשה את זה

לא הייתי הולכת לרופא שאף אחת כאן לא הזכירה את שמו כמומחה לאנדו'. אולי הוא מומחה ואולי לא. למה לקחת את הסיכון. אם יש לך כאבים שאת לא מסוגלת לסבול, אז או שתנסי להגיע לסוריאנו בפרטי קודם, או שתלכי למיון כדי שיתנו לך משהו להרגעת הכאבים. בכל מקרה, בטח שלא לעבור ניתוח רק בגלל שלא נעים לך לא להגיע לעבודה. ניתוח זה דבר פולשני שכרוך בסיכונים. זה לא משחק. וגם יכול להיות שיתנו לך משהו אחר קודם ולא ניתוח. בהצלחה זהבה

זהבה240

New member
ועוד דבר

ניתוח לא מבטיח שהכאבים ייעלמו. לרוב כן, אבל לפעמים לא, ולפעמים הם אפילו מתגברים אחרי הניתוח. אז מוזר לי שרוצים לנתח אותך לפני שבדקו אופציות טיפוליות אחרות. אני לחלוטין לא הייתי רצה לזה לפני שהייתי מקבלת חוות דעת נוספות ממומחים ידועים לאונדו'. זהבה

galim29

New member
חומד../images/Emo24.gif

אם הכאבים כל כך חזקים, שווה לך לחשוב ללכת למיון, אבל למיון נשים בתל השומר. יודעת שזה לא קרוב, אבל מעדיף שתגיעי לשם. ולפני החג, שיראו מה עושים איתך. תנסי לנוח, לקחת את מה שמותר לך מבחינת משככי כאבים. ולא ללכת לעבודה עם כאבים כאלו חזקים. להישאר בבית, במיטה ולחכות עד יעבור זעם. תנסי להתקשר ביום רביעי בבוקר לבת אל, המזכירה של מרפאת האנדו' ותבקשי שתקדים לך את התור כי את עם כאבי תופת. אומנם לא יריצו אותך ללפרסקופיה עד שלא יהיו בטוחים שזה מה שצריך, אבל לפחות יתחילו את האבחון ואולי יפנו אותך למרפאת כאב ויעלו אותך על דיכוי רצוף. זה ייקח קצת זמן אבל המצב ישתפר. אני כאן, אל תהססי להתקשר.

פשוט חצופים בתל השומר!!!!

דיברתי עם בת אל כמו שאמרתי לכן והיא אמרה שאין בעיה והתור שלי נקבע בעשירי למאי כמו שכתבתי כבר. היום קיבלתי מכתב מתל השומר שהתור שלי ב11 ליוני!!!! מה זה החוצפה הזאת?! אני רואה שבכוח רוצים שנשים ישלמו 800 שח מכיסן הפרטי!!! רק מחזק לי את ההרגשה ללכת לחמני

galim29

New member
../images/Emo26.gif

לא להתעצבן. כנראה שזו חוסר הבנה. דברי עם בתאל ביום רביעי בבוקר ותסבירי לה את הדחיפות (אבל ברוגע... בלי עצבים). אני יודעת שהם הוסיפו עוד ימים כדי להתגבר על הלחץ שנוצר. אני ממש לא חושבת שהם בכיוון של לכפות עלייך לגשת לפרטי. לא מציעה לך לחשוב ממקום כועס. קחי את החג לנשום עמוק ולהירגע, ואל תגיעי להחלטות פזיזות (כן, כמו ללכת לחמני). צריך המון סבלנות ואם יאבחנו לך אנדו', אז יקרתי, תצטרכי ים של סבלנות ועצבים מברזל. לא לרוץ לניתוח אצל רופא שלא מומחה באנדו'. זו דעתי בכל אופן.

כן כן

כבר הבנתי שלא ממליצים על חמני. אבל הסבל שלי גובר מיום ליום, ואם בעבר לא היו לי כאבים אז היום כל יום הוא סבל מחדש. אתקשר אראה מה יש לה לומר. זה עדיין מרגיז/tapuzforum/images/Emo4.gif

למעלה