יקירה, זו לא הדרך לרוץ ככה לניתוח
לפרסקופיה זה ניתוח לכל דבר, גם אם לא פולשני. ואני לא זוכרת שדובר אצלינו רבות על ד"ר חמני למעט הזכרת השם שלו כמועמד לנתח. זה כל כך חשוב שתגיעי למקום הנכון. כיום יש 2 מרפאות של אנדומטריוזיס- בתל השומר, שזו המרפאה הוותיקה והמוכרת לרובינו, ובבית חולים כרמל. את יכולה להגיע גם פרטי לד"ר סוריאנו או ד"ר שיינמן שהם הרופאים במרפאה בתל השומר אבל המרפאה מצויינת וזו החלטה שלך איך לנהוג, יש לא מעט יתרונות בניתוח בבית חולים ציבורי כשמיטב הרופאים לשירותך און ליין אם צריך בזמן הניתוח וגם אחריו באשפוז. דעתי? את צריכה לקחת נשימה ארוכה, להבין שאנדו' זה לא משהו שנפתר בניתוח. זו מחלה כרונית שתלווה אותך בנאמנות עד גיל הבלות (ברמה כזו או אחרת) וחשוב מאוד להבין את זה. מצטערת שמפילה עלייך את זה, אבל מאחר ואני קוראת אותך ונוצר לי הרושם (ואשמח שתתקני אותי) שאת מאמינה שהניתוח ירפא אותך... זה לא עובד ככה. צריך להיות בדיכוי אחר כך אחרת יצמחו מוקדים חדשים. את צעירה מאוד ולכן יש לך לא מעט שנים לשמור על הבריאות שלך ועל האנדומטריוזיס תחת פיקוח ושליטה. צריך לשנות את אורח החיים אם איכות החיים חשובה לך, לא רק שלא יהיו כאבים אלא כל אותם תסמינים שאת סובלת מהם (למשל אם יש בעיות מעיים, לשנות את התזונה ולרוב את אורח החיים בגלל זה). אז לא לרוץ ולא למהר. להגיע להחלטה מתוך שיקול דעת, ואם צריך תערבי בן משפחה שילווה אותך (רצוי מאוד) וייקבל יחד איתך החלטות. מקווה שלא הברחתי אותך...