ניתוח שיר

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

afon

New member
ניתוח שיר

השיר שבחרתי הוא Heartbreaker Hey fellas, have you heard the news? You know that Annie's back in town? It won't take long just watch and see how the fellas lay their money down. Her style is new but the face is the same as it was so long ago, But from her eyes, a different smile like that of one who knows. Well, it's been ten years and maybe more since I first set eyes on you. The best years of my life gone by, here I am alone and blue. Some people cry and some people die by the wicked ways of love; But I'll just keep on rollin' along with the grace of the Lord above. People talkin' all around 'bout the way you left me flat, I don't care what the people say, I know where their jive is at. One thing I do have on my mind, if you can clarify please do, It's the way you call me by another guy's name when I try to make love to you. I try to make love but it ain't no use. Work so hard I couldn't unwind, get some money saved; Abuse my love a thousand times, however hard I tried. Heartbreaker, your time has come, can't take your evil way; Go away, Heartbreaker. שובר הלבבות- תורגם ע"י I Disappear (הוספתי קצת לתרגום) היי בחור, שמעת את החדשות? אתה יודע ש-Annie חזרה לעיר? זה לא ייקח הרבה רק תצפה ותראה, איך הבחורים "מפילים" את כספם הסיגנון שלה חדש אך הפנים אותו דבר, כמו שזה היה מזמן אך מעיניה, חיוך שונה, כמו זה של מישהו שיודע אז, עברו 10 שנים אולי יותר מאז שכיוונתי עיניים אליך השנים הטובות ביותר של חיי חלפו, הנה אני בודד וכחול יש אנשים שבוכים ויש אנשים שמתים, בגלל הדרכים המרושעות של האהבה אבל אני אמשיך להתגלגל עם הרצון הטוב של האל מעל אנשים מדברים מסביב, על איך שהשארת אותי שטוח לא אכפת לי ממה שאנשים אומרים, אני יודע אצל מי הג'ייב (ג'ייב זהו סלנג לשקר) דבר אחד שאני חושב עליו, אם את יכולה לאשר בבקשה תעשי, זה איך שאת קוראת לי בשם של בחור אחר כשאני מנסה לעשות איתך אהבה אני מנסה לעשות אהבה אך אין בזה שימוש עובד כל כך קשה לא יכולתי להשתחרר, שומר קצת כסף מנצל את האהבה אלף פעמים, למרות שניסיתי קשה שובר הלבבות, זמנך הגיע, לא יכול לקחת את דרכך השטנית לך מפה, שובר הלבבות! עד כאן התמליל. קצת פרטים של השיר: השיר נמצא בדיסק לד זפלין II הדיסק יצא ב1969. כתוב שהוא נכתב ע"י כל החברה, זאת אומרת ג'ימי פייג', רוברט פלאנט, ג'ון פול ג'ונס וג'ון בונהם. ניתוחי לשיר (ובתקווה גם שלכם) תבוא עוד מעט.

MusicA

New member
I'M ALONE AND BLUE,

זה נכון שBLUE זה כחול אבל נראה לי שהוא התכוון למבואס/מדוכא.

בטריה

New member
חחחחח "הנה אני בודד וכחול"

זה אמור להיות עצוב\מדוכא.... אל תתרגם מילולי, זה יוצא מפגר.

jimorrison

New member
חחחחחחחחחחחחחחח הוא כתב כחול?!

חיחיחיחטחחחח אני לא צוחק עליך אי דיספיר..שלא תגיד שאני מניאק זה פשוט מצחיק אותי

I Disappear

New member
../images/Emo69.gif../images/Emo150.gif../images/Emo69.gif../images/Emo150.gif../images/Emo69.gif../images/Emo150.gif

סליחה?

afon

New member
וניתוח

אז ככה, אני קודם יציג מה אני חושב על השיר בכללי ועל מה הוא מדבר ואחרי זה אני יביא תימוכים מתוך השיר עצמו. השיר בעצם מדבר על הרגשת הקטנות של המחבר ועל ה"פחד" שלו מנשים. הוא מדבר על ההרגשה (שכל גבר כמעט שותף לה) שנשים שולטות בגברים ועל הטראומטיות שיש בכך לפעמים. אני מניח שהשיר נכתב בתקופה שהחברה עוד לא היו מפורסמי-על אבל היו להם גרופיות והם כבר השיגו בנות בקלות (פרט מאוד חשוב כפי שתראו עוד מעט) אז בוא נראה את הבית הראשון הוא בעצם נותן לנו הצגה של דמות, העניין שחשוב פה זה שהדמוץ היא בת, וכולם משוגעים עליה, זאת אומרת שהיא מיוחדת. כפי שמוכיח המשפט על כך שהבנים מפילים את כספם, זהו סלנג לכך שבעצם כולם רודפים אחריה. המחבר גם מתייחס לדמות כנציגה של הנשים בכך שהוא קורא לה Annie's (פועל רבים). ואז המחבר נותן רמז לכך שהיה בניהם משהו, הוא מעביר דרך משהו אישי (העיניים שלה) שאולי היא השתנתה מבחוץ, אבל מבפנים היא אותו דבר, זאת אומרת שהוא מכיר אותה מקרוב. בית שני פה המחבר מספר לנו בעצם על העבר של שני הדמויות. הוא שם את עצמו מתחתיה, היא שווה יותר והיא זאתי שהצליחה והוא נשאר בודד וכחול (כחול זה בלו, בלו זה בלוז, בלוז זה עצב) היא התקדמה הלאה אבל הוא נשאר בעבר. והינה בשורה השלישית הוא מאשים אותה, הוא מדבר על הדרכים המרושעות של האהבה, בעצם הוא אומר שהיא מרושעת, והיא האהבה (עוד רמז לעבר בין שני האנשים) ואז כמו תינוק הוא נותן לעצמו טפיחה על השכם ואומר שהוא התגבר (עוד דבר גברי אופייני) "But I'll just keep on rollin' along with the grace of the Lord above" בית שלישי פה מתבררת לנו הבעיה... הבחורה בגדה בג'ימי (או בכל אחד אחר) וזרקה אותו, דבר זה השאיר לו טראומה רצינית כנראה. בשורה השניה הוא עוד פעם מאשים אותה ואומר שהיא זאת ששיקרה לו, והיא הרמאית. והינה בשורה השלישית והרביעית ההוכחה לטראומה הרצינית שג'ימי עבר, הוא מבקש שתאשר לו האם היא בגדה בו, האם היא אהבה אותו. והשורה החמישית היא החשובה ביותר בבית, היא באה וסוגרת ובעצם אומרת שהטראומה והפגיעה כל כך עמוקים שמאז הוא לא מצליח להשתחרר, מאז הוא לא מצליח לעשות אהבה, לא במובן של סקס, אלא בדיוק ההפך, במובן של אהבה אמיתית, הוא או עדיין אוהב אותה ולא מצליח להשתחרר מהעבר. בית חמישי השורה הראשונה מדברת על איך הוא הטביע את הכאב הפגיעה והיגון בעבודה, הוא לא הצליח להתמודד אז הוא הדחיק (עוד משהו מאוד לא אופייני לגברים :) ושלוש השורות האחרונות בעצם מדברות על המצב שלו היום, על כך שהאיש לא מצליח להשתחרר משבירת הלבבות. מאז הטראומה הנ"ל הוא לא חווה אהבה אמיתית, לא בגלל שלא היו בחורות, אלא בגלל שהוא פוחד, הוא פוחד להיפגע עוד פעם. אז עקב כך למה הוא הפך? לשובר לבבות, זאת אומרת הוא פוגע וכאילו מחזיר למין הנשי על כך שאיזו מישהי לפני עשר שנים פגעה בו. וזאתי ה-הוכחה למה שטענתי, הבחור מנסה להיות גבר, בן אדם בוגר ורציני שבעצם הוא בתוכו ילד קטן שמרוב פחד לא יכול להיות רציני לגבי אהבה. כל מה שנותר לי זה ליחל לבחור הצעיר שיתבגר ויתגבר. עד כאן הניתוח שלי. יכול להיות שבעצם כל מה שאמרתי זה זיון שכל אחד גדול ואם זה ככה אני מבקש ממכם להוכיח אותי על טעותי. קדימה תראו מה אתם יכולים!

jimorrison

New member
אני דווקא חושב טיפה אחרת

אבל אני בטח אכתוב על זה מחר..

jimorrison

New member
אה כן שכחתי

אתה כותב יפה..חח לא נראה לי שהרמה של הניתוח שלי תהיה טובה ברמה הזו

hodaya17

New member
א

יש מצב שג'ימי פשוט התאהב בזונה ואני אסביר זה יושב כמעט בול! אני לא מפרטת בית בית אין לי כוח אבל בכללי: כנראה שהבחורה היתה ממש מספר 1 בתחום, כל הבחורים בעיר מבסוטים על הבשורה המשמחת שאני חזרה העירה ולא חוסכים,הכותב אומר שאולי מבחוץ היא נראית אותו דבר (כמו שחושבים כל הגברברים של העיר) אבל הוא שחושב/ מכיר אותה מקרוב יודע שהיא מבפנים שונה.... אנשים בעיירה לועגים לכותב שהוא מרגיש כלפייה רגשות....והוא מעיד שלא אכפת לו כי הוא יודע את האמת, הוא בטוח שגם היא הרגישה כלפיו משהו נוסף.או שבעצם הוא מנסה לשכנע את עצמו שזה כך כפי שמתברר בשורה הבאה...הוא היה רוצה שבזמן שהם שוכבים אני תהיה רק שלא אבל לה זה לא ממש משנה הוא עוד אחד מהקליינטים שלה, האהבה שלו לא תתממש לעולם בשלמותה:( וזהו בגדול חחח יש לי הרגשה שזה ממש לא הכיוון אבל היה בא לי לראות איך זה מסתדר....
ערב טוב=]

jimmygirl

New member
יפה יפה..

פשש יפה.. אהבתי ת'ניתוחים של שניכם..:) סחטיין על המאמץ חח...

yoyoyud

New member
../images/Emo45.gifכל הכבוד על היוזמה. קבל ח"ח חזק

מאמר מס' 30 בפורום. כבר אני קורא את הניתוח

שמיקי

New member
../images/Emo12.gifמתי יש לך זמן לכתוב את זה?!

או שאתה ישן כל היום או שאתה בחוץ :) חחחח

למעלה