ניתוח קיסרי

כולן מצדדות בסמים, הא?

אבל אני רוצה להניק, בטח אי אפשר לקחת בהנקה.... אולי אקמול. הכאבים כל כך בלתי נסבלים?
ועוד שאלה, מקווה שלא אפגע באף אחת...
הבטן חוזרת לעצמה? או שנשאר כפל מעל לצלקת?

gilgul18

New member
אפשר אופטלגין

גם אני הייתי במצב דומה והילדים עוד התהפכו כמה וכמה פעמים. בסוף ילדתי בקיסרי (בגלל המנחים) שהוקדם (בגלל חשש להתפתחות רעלת הריון).
בשלב שלך התלבטתי אם ללכת לקורס הכנה ללידה- כי חשבתי שרוב הסיכויים שאלד בקיסרי. בסוף הלכנו ולמרות שילדתי בסוף בניתוח אני לא מתחרטת כי זה עזר לי וגם לבן זוגי להתכונן ולהתארגן וגם העלה כל מיני סוגיות חשובות- את מי אני רוצה איתי בחדר לידה, מתי מודיעים לאמהות וכו'.
חלק מההכנה שלי לניתוח הייתה להזכיר לעצמי שמה שהכי חשוב זה שאחזור הביתה בריאה עם שני ילדים בריאים ושכל ההחלטות הן נגזרת של העניין הזה. חוץ מזה - להזכיר לעצמי שיש דברים שהם בשליטתי (ההכנה ללידה) ויש דברים שלא (התפתחות רעלת הריון) אז חבל להשקיע אנרגיה במה שהוא לא בשליטתי.

בכל מקרה-
אפשר (ורצוי) לקחת אופטלגין (אני גם הנקתי), אין שום סיבה לסבול סתם מכאבים- לא מקבלים על זה אות גבורה.

מה שכן מומלץ- כמה שיותר לקום ולהסתובב. זה משפר את ההחלמה.

שיהיה המון בהצלחה

גילי

תודה רבה על התגובה!!!

לא חשבתי שקורס יכול לתרום לי אם אני מיועדת לקיסרי. אבדוק מה יש באזור שלי.
תודה רבה בכל אופן!

לליתות16

New member
גם אני לקחתי אופטלגין והנקתי.

זה לא פוגע ומותר.

רק ממליצה , להביא גם אופטלגין מהבית ,
כי בביהח , כשאת מתה מכאבים
ולא נותנים לך כי עוד לא אכלת ארוחת בוקר..חח...

ואני שונאת כדורים
אני צריכה למות לפני שאני לוקחת

אבל כדי לתפקד, במצב חירומי כזה מבחינתי ( אחרי לידה קיסרית , כאבים לא קלים ורוצה לתפקד , להניק, להתרוצץ והכל ..)

בסוף ביקשתי מבן הזוג שיביא לי,
כי הבנתי שבביח לא נותנים מתי שאני צריכה , אלא מתי שנראה להם.

mishmish04

New member
שני דברים:

1. המלצתי פה בעבר וממליצה שוב על סרט סיליקון שמניחים על החתך ועוזר להצטלקות טובה יותר.
2. יש תחום חדש בפיזיותרפיה והוא טיפול פציאלי - כלומר טיפול בצלקות וברקמות החיבור של הגוף.
יש באיזור המרכז מספר פיזיותרפיסטיות אורוגניקולוגיות שמתמחות בזה.
אחת מהן (לדעתי הבולטת) היא סיוון נבות.
אין לי טלפון שלה בשליפה, אבל בטוחה שבגוגל תמצאי אותה בקלות.
להיכנס לטיפול כמה שיותר מוקדם.

תודה על התגובה- תגידי...

הי, מאיפה אני רוכשת את סרט הסיליקון? האם שמים אותו מיד על הצלקת (בימים הראשונים) או אחרי זמן מה?

לגבי האורוגניקולוגית- לא שמעתי על פיזיותרפיה לכך, אולי על אוסטיאופתיה. אנסה לברר על סיון נבות. אם יהיה לך טלפון, אשמח לקבל.
תודה רבה!

naamamil

New member
סרט סיליקון..

מישמיש אשמח לשמוע אם יש לך נסיון אישי עם העניין. יש לי צלקת מכוערת (נפתחה אחרי יומיים והזדהמה, ונסגרה מכוער).
ולשאלתך פותחת השרשור- את הסיליקון שמים להבנתי רק אחרי שהפצע נסגר לגמרי, אפשר אפילו הרבה זמן אחרי וזה אמור לעזור, חברה שלי סיפרה ששמה על צלקת בת שנתיים והיא התכווצה!!

mishmish04

New member
עונה לשתיכן

1. את סרט הסיליקון את יכולה לקנות בכל בתי המירקחת. זה לא נורא יקר (משהו כמו 50-60 ש"ח), אך אם את מביאה לבית המירקחת של הקופה מרשם רופא זה עובר להיות בסביבות ה 40+ קצת. בהחלט סביר בהנחה שקופסה אחת מספיקה למספר חודשים.
2. אישית אין לי ניסיון עם זה מפני שזה הומצא אחרי הקיסרי שלי, אך יש לי מספר חברות בארץ ובחול שהראו תוצאות יפיפיות, כולל ניתוחים אחרים מאז'וריים שאינם קיסרי.
3. את הפסים שמים אחרי שמוציאים את התפרים / סיכות והגלד הראשוני מתקלף.
4. אוסטאופתיה עוסקת ברקמות הקשות, כלומר בעצמות ובמפרקים (חיבורים בין עצמות) - הנעה שלהן והחזרתן למקומן הנכון. פיזיותרפיה פציאלית עוסקת בריקמות החיבור, כלומר ברקמות הרכות. רקמות החיבור אינן רק במיפרקים אלא נמצאות בכל הגוף, ברצפת האגן ועוד וסוחבות עליהן משקלים לא מבוטלים.
5. מצרפת לך קישור לאתר של סיוון. את מוזמנת לומר לה שתמי חיים הפנתה אותך. אנחנו מכירות מכנסים של נשות מקצוע בתחומי ההריון והלידה. תשאלי אותה איך מגיעים אליה הכי מהר.
http://www.physiotherapy.co.il/

Bacio

New member
ניסיון מהסרת תוספתן

הקפדתי על ההוראות כלשונן (הסתובבתי כל יום, הסרתי רק בערב, שטיפה וכו'). הלכתי איתה חודש וחצי או חודשיים, והצלקת שטוחה לחלוטין, ובגוון העור. קשה לאתר אותה (גם לי), אלא אם יודעים איפה לחפש...

ועשיתי את הטיפול לפני עשור ככה. פשוט זה היה הרבה פחות ידוע ונפוץ אז.

יכול להשתנות, אבל

יכול גם להישאר כך.
גם אצלי זה היה הריון ראשון, שתיהן היו במצג רוחבי, ולא זזו עד שבוע 39, שאז ילדתי בקיסרי אלקטיבי.
אני פחדתי באותה מידה מניתוח ומלידה רגילה, וזה בטוח לא היה פיקניק, אבל גם לא סוף העולם.
הלידה היא רק ההתחלה, ולא חשוב אם תהיה טבעית או קיסרית, העיקר שהם ואת תצאו מזה בריאים ושלמים. בהצלחה.

למעלה