ניתוח קיסרי

חמודית27

New member
ניתוח קיסרי

היי לכולן, אני שבוע 28 הריון ראשון עם תאומות. כרגע הפיציות שתיהן במצג רוחבי. הרופאה אמרה לי שהסיכוי ששתיהן יהיו מצג ראש נמוך ושבכל מקרה כדאי לי להימנע מהרפתקאות כמו לידה רגילה במיוחד כי זה לידה ראשונה. אני ממש מפחדת מניתוח קיסרי. יש כאן מישהי שיכולה לייעץ מהחוויה האישית שלה, תודה לכולן

mishmish04

New member
הן עוד יתהפכו אלף פעמים

יש לך עוד המון זמן ואני לא ממש "מבסוטית" מרופאה ש"מאיימת" בקיסרי בכלל ובטח בשבוע היחסית מוקדם הזה.
אצלי בשלב הזה עשו סלטות מורטדלות ומ US אחד לשני הבת עשתה הצגות ופליקפלקים חופשי.
בכל מיקרה - אין, בתאומים, כמעט שום אפשרות לעשות כלום להיפוכים למיניהם.
בשבוע 32 נתחיל לדבר תכלס, ועד אז - תמשיכי לשמור על עצמכם.
מאחלת לכם הריון ארוך, קל ומשעמם.

כמו שאמרה תמי- ממש מוקדם מכדי להחליט החלטות

אצלי הבת היתה כל הזמן למטה במצג ראש ופתאום באחד מהאולטראסאונדים הם התחלפו! בערך בשבוע 31. שבוע אחר כך הם חזרו לעמדות הקבועות וכך נשארו עד הסוף.
מעצבנת הרופאה שמייאשת אותך ככה. ולדעתה ניתוח קיסרי הוא לא הרפתקה? ועוד איך הרפתקה. תקווי לטוב ותחכי לפחות עוד חודש לפני שתסיקי מסקנות.
מאחלת לך לידה טבעית וקלה!

חמודית27

New member
היי ועוד שאלה

היי תודה על התגובה, הרופאה הדגישה שהסיבה היא בגלל שזו לידה ראשונה. אתן מכירות נשים שילדו לידה ראשונה עם תאומים בלידה רגילה?

לא מכירה באופן אישי אבל

וודאי וודאי שיש כאלו. ההבדל היחיד בין לידה ראשונה לבאות אחריה הוא שבלידה ראשונה זה לוקח בד"כ יותר זמן.

mishmish04

New member
בררררררווווווווווווווווורררררררררררררר שיש

ורוב החברות פה ילדו בלידה רגילה.
גם בלידה ראשונה.
יש כאלו שילדו גם ללא שום התערבויות ואפידוראל וכו'.

mishmish04

New member
ועוד משהו: מתחזקת בי ההערכה

שכדאי לך להחליף רופאה.
סתם מלחיצנית וניראה לי שלא ממש מבינה בהריונות של תאומים.

נגה246

New member
אני ילדתי בלידה רגילה בהריון ראשון עם תאומים

אמנם עם וואקום, אבל זה לא ביג דיל.
מה זאת אומרת ״הרפתקאות של לידה רגילה״, המון נשים עושות את זה עם תאומים. אם אפשר שווה לנסות, אחר כך לא צריך להתאושש מניתוח.

שני דברים

קודם כל שבוע 28 זה ממש ממש מוקדם - והכל עוד יכול להשתנות - אצלי בשבוע 36 היו ראש-ראש והפלא ופלא בשבוע 38+3 נשלפו ראש-עכוז

ודבר שני, קיסרי זה לא כזה נורא, זה לא נורא בכלל - אני עברתי לידה נרתיקית (עם הגדול) ובתאומים קיסרי (מבחירה! למרות שניסו לשכנע אותי ללדת רגיל) ההחלמה מהקיסרי היתה *לי* הרבה יותר קלה - והידיעה שהילדים פשוט נשלפים, בריאים ושלמים, בלי שעות של חוסר וודאות הייתה מבחינתי הרבה יותר טובה. נכון זה כואב - נחשי מה, גם תפרים 'שם' כואבים - לפחות בקיסרי את לא סובלת מהתפרים כל פעם שאת הולכת לשירותים...בכל אופן, זו כמובן בחירה אישית, במידה והנסיבות מאפשרות, אבל חשוב שתדעי שגם אם תצטרכי ללכת לקיסרי זה לא נורא, לוקחים הרבה משככי כאבים אחרי
וחוזרים לתפקוד

kookadoo

New member
מצטרפת לשתי האמירות.

1. הכל יכול עוד להשתנות.
2. קיסרי זה ממש לא כזה נורא (בעיקר אם מוכנים אליו נפשית, ולכן שווה לך להיות מוכנה בכל מקרה).
היו כאן כל מיני שרשורים בנושא קיסרי כן או לא (אם לא תמצאי תשאלי ואני אאתר לך). אני מאלה שהעדיפו קיסרי, ההחלמה שלי היתה קלה יחסית (לדעתי היא היתה קלה משל אחותי, שילדה תאומים בלידה רגילה). אני שמחה מאד על הבחירה שלי, ואם יש בנות (ולא מעט) שמעדיפות קיסרי אחרי שעברו אחד, סימן שהשד לא כזה נורא :)

ושוב, כאמור, הכל עוד יכול להשתנות.

חמודית27

New member
אבל איך מתכוננים נפשית לקיסר י?

תודה רבה על התשובה, אשמח לעצות איך מתכוננים נפשית לקיסר י, ושוב תודה!

kookadoo

New member
רעיונות

קודם כל, מתכוננים לאפשרות שיש סבירות גבוהה לקיסרי. אולי אפילו משוחחים על כך עם הסביבה (בן זוג, חברות וכו').

בנוסף, מחפשים מידע לגבי יתרונות ניתוחים קיסריים על פני לידות רגילות (תחשבי על זה שהאזור שלך למטה לא נפגע/מתרחב/נתפר ואני מניחה שזה עוזר לחזור "לעניינים" עם בן הזוג מהר יותר, על זה שיש לך לגיטימציה לתקופת התאוששות ארוכה יותר וזה מקל נפשית), ובכלל כל מידע חיובי בנושא.
מצרפת לינק לדיון בפורום בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=331&MessageId=173665424

אחרי שמתיידדים עם הרעיון, מחפשים טיפים איך לעבור את הקיסרי בצורה הכי קלה (בדיוק כמו ששאלת, אבל השאלה עולה לעיתים קרובות בעוד מקומות באינטרנט, אז שווה לגגל), איפה הכי נח (בי"ח, מחלקות וכו').

ואין לי טיפים מיוחדים לעניין הקיסרי. הבאתי בגדים, פדים וכו' ובסוף השתמשתי רק בחלוקים / פדים / מגבות של ביה"ח. הייתי ביולדות ג' בהדסה וזו היתה מחלקה טובה ונקיה, אז הרגשתי נח לעשות את זה. התוספת היחידה היתה שימוש בתחתוני כותנה גבוהים וגמישים שקניתי מראש אבל גם תחתוני הרשת היו בסדר גמור.

אפשר לנצל את השרשור? מיועדת לקיסרי

הי לכן, אני בשבוע 32 ומיועדת לקיסרי. מתחילת ההריון שניהם עכוז והרופא אמר שעוד יש סיכוי שיתהפכו אבל כדאי כבר להתחיל בפרוצדורה לקביעת תור לניתוח.
השאלה שלי היא איך להתכונן לקיסרי?
ההכנה הנפשית לחוד, כי אין ברירה. אבל מבחינה פרקטית- מה נוח ללבוש אחרי? (אפשר טרנינג/טייץ או שזה לוחץ על התפרים?) איזה תחתונים? גבוהים סבתא?
מה לוקחים לבית חולים לקיסרי? (ששונה מלידה רגילה)
אפשר להתקלח כבר אחרי יום?
כל עצה ולו הכי קטנה תעזור להתמודדות... אני עם ילדה קטנה, שב״ה צריכה להתחיל גן במועד המשוער. מאוד מקווה ללוות אותה לגן בשבוע הראשון. זה ישים מיד אחרי קיסרי?

הכי חשוב זה הכנה נפשית

לדעת בדיוק מה התהליך ומה הפרוצדורה.
אח"כ ההחלמה זה כבר עניין מאוד אישי ותלוי בהרבה גורמים.
לי לדוגמא הייתה החלמה מאוד קשה מהניתוח ויותר מ24 שעות לא הרשו לי לרדת מהמיטה אבל טפו טפו אחרי 4 ימים הרגשתי קצת יותר טוב ואחרי 8 ימים כבר יכולתי לטפל בילדים לבד (עד אז הייתה לי עזרה סביב השעון).

טייץ גזרה גבוהה וטרנינג זה מעולה
תחתונים עדיף בלי גומי שלוחץ אבל צמודות טוב לגוף כי זה יכול להיות מלווה בהרבה דימומים...
אפשר להתקלח אחרי כמה שעות באופן תאורטי אם הכל בסדר (אני הייתי בדרך למקלחת ואחרי שני צעדים החזירו אותי למיטה לעוד 24 שעות)
אני לא יודעת מה שונה מלידה רגילה כי ילדתי רק בקיסרי אבל הכי חשוב זה בגדים נוחים, תיק רחצה טוב וכל דבר שאת חושבת שיקל עלייך את השהייה שם (אם אני זוכרת נכון)

המשך הריון ארוך!

הכי חשוב: סמים סמים סמים

חברה שעברה שני ניתוחים אמרה לי עוד בחדר התאוששות, בשניה שישאלו אותי מה שלומי, לומר שכואב לי - כי שם הם יכולים לתת מורפיום שאח"כ אי אפשר לקבל ולמה לסבול - וככה עשיתי - ומיד קיבלתי אופטלגין לווריד וגם מורפיום - בנוסף, וזה הדבר הכי חשוב! - הבאתי איתי משככי כאבים מהבית (רוקסט פלוס, אופטלגין) ביום שאחרי הלידה האחיות לא הסכימו לתת לי עוד משככי כאבים כי לטענתן נתנו לי איזה כדור שאמור להשפיע 24 שעות - אז שמחתי מאד שהיה לי סטוק מהבית - איך שהתחיל לכאוב לי ישר לקחתי משהו

לגבי בגדים - לבשתי מכנסי בד נוחים, ואת התחתונים הרגילים שלי - התקלחתי ביום למחרת אאל"ט, אבל קמתי מיד כשאיפשרו לי - הבעיה הכי גדולה בעניין הבגדים הייתה הבצקות המטורפות שהיו לי ברגליים אחרי, זה לא קשור אבל ספציפית לקיסרי...מבחינת ללכת עם הילדה לגן, זה בהחלט ישים. אני יצאתי מבה"ח ביום ב', ביום ד' כבר לקחתי את הגדול לחוג עם קטנה בסלקל (חוג בבית עם מדרגות ולא נגיש לעגלה אז הקטן נשאר עם סבתא) . זה בהחלט כואב, אבל משתפר מיום ליום - היום הראשון הוא הכי גרוע, אח"כ זה נסבל לגמרי

אין על סמים!!!

מסכימה. לא להתחשבן ולקחת מתי שכואב!
בקיסרי הקודם ציידו אותו בפרקוסט (נגזרת של מורפיום) ובאחרון דווקא אופטלגין נוזלי עזר לי יותר (ואולי הכל בראש)

ובכל מקרה- כמה ימים וזה עובר... ומי שיולדת בקיץ - כמה שיותר מקלחות של מים וסבון באזור החתך ולנסות ולייבש. כי הכפל של הבטן על החתך בשילוב עם זיעה זה משהו משהו... (בפעם האחרונה היה לי זיהומון קטן באזור החתך)

מבחינה טכנית

תחתוני רשת חד פעמיים, מאוד נוח, לא לוחץ וזורקים מיד לפח כי בימים הראשונים יש הרבה דימום. פדים גדולים.
אני לבשתי חלוק בי"ח בימים הראשונים, כל דבר אחר היה בלתי אפשרי מבחינת הכאבים להתלבש וגם הכאבים באזור הבטן. תביאי כפכפים נוחים וסווטשירט פתוח שאם יהיה קר בלילה תוכלי לשים עלייך בקלות.
והכי חשוב- כל הזמן לבקש משככי כאבים, אל תנסי להיות גיבורה זה ממש עוזר להחלמה...
המון בהצלחה!

למעלה