ניתוח להקטנת חזה

דולית2

New member
ניתוח להקטנת חזה

אני כותבת בשם חברה שלי, שלא רשומה לפורום, אך היא ביקשה ממני להעביר את השאלה-

היי לכולם,
אני בחורה בת 20 שמתלבטת כבר מכיתה ז' לגבי ניתוח להקטנת חזה. ניסיתי לברר בכל מיני מקומות, אבל שום דבר קונקרטי.
נכון להיום המידה שלי היא 75J, וזה מתחיל להפריע לי בשגרה היום-יומית.
בין אם זה כאבי גב, קושי בפעילויות ספורטיביות או פשוט ללכת לחנות בגדים...
אני רוצה לשאול האם יש איזה גיל או תקופה הורמונלית שצריך לעבור כדי לעשות ניתוח להקטנה, או מה הן ההמלצות הכלליות במקרים שכאלה?
וגם, האם אחרי ניתוח שכזה ניתן להניק? או שהניתוח מנתק את הצינורות בגלל שצריך להוציא כלכך הרבה ריקמות שומן?
או האם זה ישפיע אם אני אעשה את זה אחרי הריון או לפני?

ובמובנים יותר אסתטיים- אני 167, שמנמונת אבל מאוד פרופורציונלית ואני מפחדת לאבד מהפרופורציות האלה. יש המלצות בנושא? להתאמץ לרדת במשקל לפני שאני אפילו חושבת על הניתוח?

מצטערת על החפירה, יש לי המון שאלות בנושאים כאלה, ואני פשוט מפחדת לעשות את הצעד הראשון של ייעוץ...

הקטנת חזה

היי

השאלות שלך טובות מאוד.

ניתוח להקטנת חזה בשדיים גודל J הוא ניתוח שמטרתו בפירוש הקלה בתפקוד היומיומי, מעבר לשיפור חזותי. לניתוח יש שביעות רצון גבוהה ביותר כי הוא מקל מאוד על כאבי גב, גרד ופטרות עור ופעילות ספורטיבית.
נהוג לחכות עם הניתוח עד לאחר גמר התפתחות השד (גיל 18-19), אבל בפרוש מקובל לנתח גם מוקדם יותר (גיל 16-17) במידה ויש בעייה תפקודית משמעותית.
ההנקה עלולה להיפגע באחוז מסוים מהמקרים (תלוי בגודל השד ובשיטה) - אבל במרבית המקרים ניתן להניק. הבעיה לרוב איננה קשורה בניתוק צינוריות החלב, אלא בירידה תחושתית קלה שעלולה לפגוע ברפלקס זרימת החלב כתגובה למציצה של התינוק. כאמור, זה לרוב לא קורה.

לגבי פרופורציה, כירורג פלסטי מנוסה יודע להתאים את גודל השד לפרופורציות הגוף. זה חלק מתיאום הציפיות הראשוני בינך לבין הרופא.

נשמע לי שיש לך הרבה מה להרוויח מהניתוח.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר אודי ארד

דולית2

New member
תודה רבה על התשובה!

היא מאוד מפורטת ועוזרת לגבש עמדה פעילה.
השאלה שנובעת מכך היא מה תקופת ההחלמה ועד כמה היא מפריעה בשגרת היומיום?

תודה :)

למעלה