ניתוח בעוד שבועיים

mali198

New member
ניתוח בעוד שבועיים

שלום בנות, לא יודעת אם מישהי זוכרת אותי עדיין, אבל לאחר מחשבה ארוכה והתייעצויות שונות עם מומחים מתחום הפריון והכירורגיה הגעתי למסכנה שאין מנוס מניתוח. אני סובלת מאנדו בחומרה קשה, שבו המעי מעורב, הרחם, השחלות והמעי דבוקים והכל מקשה אחת. דיברו איתי על כריתת מעי בניתוח במקרה ויהיה צורך בכך. רציתי לדעת מהניסיון שלכן, מה אתן חושבות על כריתת מעי? האם לחתום על זה מראש? אני עד עכשיו לא הסכמתי לזה. האם יש לכן טיפים לפני הניתוח ואחרי? מבחינת תזונה, התמודדות וכו' מה היא תקופת ההחלמה, האם אפשר לקום כבר ביום שאחרי הניתוח. אשמח לכל מידע, תודה

tova15

New member
בהצלחה!

דר קאופמן הוא רופא מעולה. לגבי השאלות ששאלת איני בקיאה בנושא. את בידיים טובות. כל טוב!

זואילי

New member
הי מלי

בתור מי שעברה כריתת מעי (ואף פעמיים), אני חושבת שאם הרופאים מתכננים את זה בניתוח, אז הם כנראה יודעים על מה הם מדברים. בשנת 2007 בניתוח האנדו הראשון שלי כבר דיברו איתי על כריתת מעיים. לא הסכמתי ולכן לא חתמתי על זה ואף כתבתי בכתב ידי הערות על טופס ההסכמה. בניתוח עצמו אכן הרופאים ראו שמה שחשבו - הוא מה שצריך לעשות אבל בגלל שלפני כן לא הסכמתי אז זה לא בוצע... בדיעבד - טעיתי ובגדול שלא הסכמתי לכך. ב2010 עברתי ניתוח אנדו שני. אבל בגלל שהוא היה חירום כי הייתי במצב חסימת מעיים, אף אחד כבר לא שאל אותי. ואכן כרתו. טיפים - בפורום פזורים המוני טיפים להחלמה מניתוח, ממליצה לך לחפש אותם (מנוע החיפוש למעלה משמאל, רשמי "טיפים") או פשוט תחרשי את הפורום ותמצאי שירשורים על הניתוחים שלנו. תקופת ההחלמה תלוייה אך ורק בגוף שלך ובכוחות הנפש שלך... הייתי מציעה לך גם להיעזר בתמיכה של פסיכ' כהכנה לניתוח, אבל לדעתי שבועיים זה זמן קצר מדי. אז זה טיפ לסמויות או למי שהניתוח שלהן רחוק יותר. בכל הניתוחים שעברתי, קמתי מהמיטה ברגע שהורו לי, גם אם היה קשה וגם אם כאב. יום אחרי או יומיים אחרי. מתי שהרופא החליט.. לא בחלתי במשככים, ברגע שהכאב מתעמעם עם תרופות, אפשר לקום, להסתובב, לאכול ולשתות (כשמאשרים לך) והקימה הזאת תורמת להחלמה. אם מזמנים אלייך פיזיותרפיסט, אז בכלל - צריך לעשות כמו תלמידה טובה את התרגילים. הרבה הצלחה!!

mali198

New member
תודה זואילי

אני נורא פוחדת מכריתת מעי כי אמרו לי שיש סיכוי שאצטרך שקית ליציאות לתקופה של שלושה חודשים!!! האם היה לך דבר כזה? אם כן, זה מנע ממך לתפקד ולחזור לשגרה שלך? אני כבר חודשיים עושה דיקור ושיאצו לחיזוק הנפש אבל הפחד לא נעלם. בכל זאת, עם כריתת המעי, תוכלי להגיד כמה זמן לקח לך עד שיצאת מהבית וחזרת לשגרה? בניתוח שעם כריתה ועם ניתוח ללא כריתה. אגב הרופא שלי אמר אין סיכוי לחסימת מעי מנגיע אנדו, ואני רואה שכתבת שהיה לך חסימה במעי?! תודה

זואילי

New member
אני מבינה אותך לגמרי

ה"שקית" - אכן הייתה. ומשלושה חודשים - חייתי איתה שנה ושבעה חודשים. (לצערי היו לי סיבוכי ניתוח ולכן הזמן עם הסטומה התארך). היום אני כבר 3 חודשים בלעדיה. וכמה מופרע שזה ישמע, לפעמים אני מתגעגעת אליה.. פשוט, החיים עם סטומה נורא קלים.. את די שוכחת ממערכת העיכול וזה מאוד נחמד לא לחשוב על זה. ממש ממש זה לא הפריע לשיגרה. חודש אחרי אותו ניתוח חזרתי לעבודה. אני והשקית. חייתי כרגיל - בהתאם למגבלות. אבל כל זה - עם טיפול פסיכולוגי שעזר לי מאוד, כי לצערי לא טופלתי לפני אותו ניתוח, אז כל הקבלה של הסטומה הגיעה רק חצי שנה אחרי שעברתי את הניתוח. לכן מנסיוני - זה חשוב מאין כמוהו להגיע עם הכנה נפשית לניתוח ואם מגיעים למצב של סטומה, אז חובה חובה ליווי מקצועי כדי להתמודד עם הנושא, והתמודדות מהשלב ההתחלתי עדיפה על בשלב מאוחר. כמו שניתוח עדיף בשלב מוקדם.. תראי, אני מחלימה מאוד מהר מניתוחים. עם כריתות ובלי כריתות, פתיחת בטן או לפרוסקופיה - אצלי זה לא שינה. בד"כ, כל ניתוח שעברתי, תוך שבועיים כבר הייתי פנתרה. לגבי מה שרופאך אמר, אז הוא טועה. וטועה בגדול. והייתי בגלל אמירה זו מבררת היטב מה נסיונו עם אנדואיות - מעיים. כמה ניתוחים כאלה עשה, מי הכירורג הכללי שמנתח איתו, כמה סטומאיות יצאו תחת ידיו וכו' וכו'. היה לי מוקד של 10 ס"מ ברקטום. זה היה ועוד איך נגע אנדומטריוזיס. והוא חסם לי את המעי. אף אחד לא יכול לטעון אחרת. אשמח לעזור בכל שאלה. אם תרצי לעבור למסר - אפשר גם

בוקר טוב

עונה לך ..... מכיוון שגם אני עברתי כריתת מעי והייתה לי סטומה (השקית) אני אישית חזרתי לשיגרה אחרי שהסבירו לי איך עובדים עם הסטומה...ומיד אחרי שלמדתי את "היציאות" שלה...... ולמרות שהיה לי מוזר שמשחררים אותי עם סטומה הבנתי שאנשים חיים עם סטומה ......אז מה זה בשבילי כמה חודשים.... הסטומה זה לא תחביב נעים אבל ברגע שלומדים את הרעיון אפשר לחיות איתה בשלום.....צריך רק ללמוד להכיר את השגעונות בהתחלה ואז את יודעת בדיוק מתי היא צריכה "לצאת" ואיך משחררים לחץ ועוד..... יציאה מהבית ....ברגע שחוזרים הביתה כבר אפשר לצאת מהבית ...הסטומה לא מונעת ממך כלום...אך מכיוון שבהתחלה עדיין לא "מכירים" טוב את היציאות של הסטומה .... וזה גם מביך........זה לוקח קצת זמן....מלבד עצם העובדה שאת עדיין צריכה להחלים מניתוח כך שביום שתחליטי שדי נמאס לך לשבת בבית ואת צריכה אויר הסטומה לא תמנע ממך את היציאה הזו והחזרה לשיגרה....אותו הדבר לגבי ללא כריתה. מלבדי מכירה כמה בנות שהיו עם סטומה וגם הן למדו מהר את הרעיון והשד לא היה כל כך נורא......לא נעים ....אבל אם אין ברירה עוברים גם את זה .......ואם אני לא טועה הייתי הראשונה מבנות האנדו שזכתה לסטומה ......לא קיבלתי תמיכה מקצועית אלא שלחו אותי הביתה להתמודד איתה לבד.....אז כמו עם האנדו.....למדתי....... הרופא אמר....לי הייתה חסימה בגלל אנדו......אז הרופא אמר הוא לא ראה.....כשיראה שיגיד..... שיהיה בהצלחה בניתוח...........אנחנו כאן

limorki

New member
טראומיל / ארניקה

הי מלי - אני ממליצה לך להשתמש באחת מהתרופות ההומאופתיות הנ"ל. מתחילים לקחת שלושה ימים לפני הניתוח, שלוש פעמים ביום. המינון בכל פעם (אם אני לא טועה) - טראומיל 10 טיפות בחצי כוס מים, ארניקה - 3 כדוריות קטנות. אני לא לגמרי סגורה על זה, אז אם יש לך איזשהו רופא אלטרנטיבי להתייעץ איתו מה טוב. ביום הניתוח את צריכה בד"כ להיות בצום, אז לקחת על הבוקר עם צחצוח השיניים. אחרי הניתוח - ברגע שאת יכולה לשתות, להוסיף למי השתיה ללא הגבלה. התרופות האלה גם מרגיעות וגם גורמות להחלמה קלה יותר. ההחלמה שלי מהניתוח היתה מאד קלה ומהירה, אני מניחה שגם בזכות הטראומיל. ניתן להשיג אותן בבתי מרקחת גדולים, אני חושבת שללא מרשם. שיהיה בהצלחה!

זואילי

New member
מלי

שלחי לי למסר כתובת מייל שלך, כי משום מה תיבת המסרים המעפנה לא נותנת לי לשלוח לך ריפליי.

דסי31

New member
רק רוצה לציין

שאם אין לך נסיון קודם עם החומרים האלה ועם תרופות הומאופטיות בכלל, לא הייתי רצה לקחת אותם לפני ניתוח רציני כזה. ללימורקי יש רק כוונות טובות ואני לא באה לסתור אותה, אבל לפעמים זה יכול להזיק יותר מלהועיל ואני מאוד נגד. זאת החלטה שלך.

limorki

New member
למיטב ידיעתי

התרופות האלה אינן מזיקות. לא היה לי ניסיון קודם איתן לפני הניתוח, לקחתי את הטראומיל לפי המלצת המדקרת הסינית שלי, ועל הארניקה המליצה לי הנתורופטית. מסתבר שזה להיט בניתוחים!

דסי31

New member
זה לא נכון שלא מזיקות

משווקים אותן בתור "טבעיות" למי שלא רוצה הרבה חומרים כימיים, אני בדר"כ בעד אבל ספציפית לי פורמולות שונות לא עשו טוב, ואפילו העלו לי את תפקודי אנזימי הכבד למעבר לנורמה בנקודה מסוימת. כל הפורמולות מכילות אלכוהול, אמנם במידה קטנה אבל עדיין אחוז מסוים, ולא תמיד זה מצוין עליהן, וזה מבחינתי כבר עניין בעייתי. עובדה שאף רופא מערבי לא ימליץ לך לקחת אותן. ולא שיש לי בעיה עם רפואה משלימה, ההפך היא עשתה לי רק טוב ועדיין עושה, רק יש לי בעיה עם הפורמולות שלא תמיד יש מספיק נסיון איתן כדי לדעת אם זה יעשה טוב או לא. לדעתי לפני ניתוח זה ממש לא זמן טוב לבחון את זה, אבל שוב, זו בחירה של כל אחת מאיתנו לגבי הגוף שלה. וטוב שכך

chocolata1

New member
התרופה הכי טובה - כוחות נפש ואנרגיות

ואני בטוחה שיש לך את הכוחות אם תחשבי ותחליטי שהניתוח יעבור בקלות ושתשתחררי למחרת זה יקרה.! ובשביל זה תעשי את כל מה שטוב לך בשביל להרגיש חזקה. אני יכולה להרגיע אותך, מנסיון, את בידיים טובות! דר' קאופמן רופא טוב ומקצועי!!! בהצלחה

אני לא מנותחת בלי ארניקה

בגלובולים מתחת ללשון. זה הוכיח את עצמו פעם אחר פעם אחר פעם

kikona126

New member
אריניקה באמת?

אני משתמשת בארניקה להורדת נפיחות כשאני נוקעת איברים בגוף... (וזה קורה הרבה אצל ספורטאים) מדובר במשחה או בג'ל או שיש להם כמו כדורים לזה?

דסי31

New member
היי מלי

עונה לך גם פה:) אני לא מכירה את הסיפור שלך ממקודם, אבל נראה לי שעם אנדו במצב קשה אין מנוס מניתוח, ולכן אני חושבת שהחלטת נכון מאוד. וגם לגבי חתימה על כריתת מעי, אני לא יודעת אם באמת נתנו לך את האפשרות לבחור מה יעשו לך, או שאמרו לך שאם הם יהיו חייבים לעשות כריתה הם יעשו בכל מקרה, אבל לדעתי אם את הולכת לקאופמן שיש לו נסיון עם ניתוחי אנדו אז כדאי לסמוך עליו ולעשות את הכריתה במידת הצורך. מצד שני זה מוזר שהוא אמר לך שמעי לא יכול להיות חסום מאנדו כי זה ממש לא נכון... אולי לא הבנת אותו נכון? כי אם לזה מה שהוא מתכוון אז למה בכלל הוא מדבר על כריתת מעי בניתוח של אנדו? אני הייתי מבררת את זה יותר לעומק, וגם מדברת עם הכירורג לראות אם יש לו נסיון עם אנדו. לגבי הסטומה - הבנות האחרות ענו לך מהנסיון שלהן, אבל רק רציתי להוסיף שאני לא בטוחה שכריתת מעי זה בהכרח אומר ישר סטומה, אלא רק אם יש סיבוכים. אבל יכול להיות שאני טועה פה. לגבי הכנה לפני הניתוח - כנראה שתעברי הכנת מעיים יום לפני הניתוח, לא יודעת אם יש לך נסיון אם זה אבל זה די מגעיל ומתיש. בכל מקרה בפעם האחרונה עשיתי עם מרוקן בטעם לימון, כן כן יש משהו כזה, והוא בכלל לא נורא כמו הרגיל, עדיין מתוק ומעורר בחילה אבל הרבה יותר טוב. משהו כמו קרטיב לימון נמס, אז תשאלי על זה. וכן אני קמתי כבר ביום שאחרי הניתוח - הכל לפי המלצת האחיות והרופאים. תעשי הכל כמו טטלה לפי מה שהם ממליצים, זה חשוב ועוזר להחלמה מהירה. לגבי שאר תהליך ההחלמה - עניתי לך בהודעה השניה, אז לא אחזור על זה גם פה
בהצלחה!

זואילי

New member
לעונג הלימוני

אם זו האבקה בשקיקים - אז זה נקרא פיקולקס. ומחזקת את דברייך לגבי הסטומה - לרוב זה באמת לא הכרח מהיכרותי כמה וכמה מנותחות אשר עברו כריתה בלי שום סטומה. הסטומה ממה שהבנתי בעיקר קשורה לחומרת מצב המעיים ולגובה שבו מעורב המוקד/הידבקות/חסימה.

למעלה