ניתוחים....

סיון b

New member
ניתוחים....

למה, אבל למה בנות תמיד מנתחות לאורך ולרוחב כל דבר שקורה וכל שיחת טלפון? אני, לדוגמא, ככה... זה מציק. כל מילה, וכל תגובה אני ישר מנסה לחשוב מה זה אומר וזה משגע את השכל, במיוחד כשמדובר במערכת יחסים או קשר עם מישהו... מה עושים?

גיל.

New member
כל כך נכון, כל כך פשוט וכל כך עצוב.

את שואלת כאן יותר משאלה אחת. אבל אני אענה לך בצורה שתענה על כל השאלות פחות או יותר... מה שקורה הוא שנשים מדברות תמיד (או כמעט תמיד, רוב הנשים) במה שנקרא סאב-טקסט. כלומר, המשמעות הנסתרת של הדברים (אני לא רוצה להכליל... אבל יש על זה המון ספרים של מומחים... גברים ממאדים ונשים מנוגה קראתם?). הנשים אומרות משהו ומתכוונות לא למשהו אחר, אלא למשהו שמשתמע מתוך הדברים שנאמרו, אבל לא נמצא ממש על פני השטח. הגברים לעומת זאת, מדברים בדרך כלל בצורה הכי ישירה שיש. הם לא נכנסים לעניין הסאב-טקסט פשוט כי הוא מסובך מדי למוח הצייד הפרימיטיבי שלהם... אנחנו כל כך לא מבינים בסאב-טקסט, שאפילו אם נשמע את השאלה ``אתה חושב שאני שמנה?`` לא נבין שלמעשה השאלה היא ``אני עדיין מושכת אותך?`` אלא נענה ישר ולעניין את האמת, לפחות עד שנלמד לענות לשאלה הזו אוטומטית, ``לא!`` שהתגובה עליה תהיה בכל מקרה,``כן נכון, אני כן!``, כשכאן המטרה היא כמובן ליצור וויכוח שבו הגבר יפרט עד כמה הגוף שלה אכן מושך אותו (``לא`` לא מספיק בשביל זה...). במילים אחרות, נשים, תבינו! כשאתן מדברות עם גבר בטלפון, בעיקר אם מדובר במערכת יחסים חדשה או כזו שעוד לא התחילה, What you hear is what you get!!! מה שאתן שומעות, זה אשר על ליבו של הגבר! המשורר לא התכוון לשום דבר! הגברים (ואני ביניהם) הם יצורים פרימיטיביים וחסרי כל יכולת תחכום (לפחות לא ברמה שלכן, גבירותי!). אתן מנתחות אותנו במקומות שבהם אין מה לנתח אותנו, ואנחנו במקביל, נשארים אטומים בטימטומינו ולא מבינים אתכן, לא כי אנחנו לא רוצים, אלא פשוט כי אנחנו (באמת) טיפשים מדי בתחום הוורבאלי! מה לעשות! את החלק הזה אלוהים בחר לפתח אצלכן יותר האצלנו! לנו הוא נתן כוח, לכן מוח! בשם כל הגברים אני פונה אליכן! דברו איתנו לאט וברור! אנחנו קצת איטיים, אבל בסוף אנחנו תופסים! וואו... כמה שהתשובה הזו הפכה לאישית באיזשהו שלב...

גיל.

New member
מקווה שהתשובה הובנה כפי שכוונה,

בכל מקרה, לסיום, ציטוט: ``מה את מנסה לומר? לא אכפת לי מה...`` (מאיר בנאי, אהבה קצרה)

Mאיה

New member
וואוו גיל...

עכשיו מתחילה להבין קצת מהדברים שנאמרו בשיחת הטלפון. ואני ``טחנתי`` את הראש להבין את ``המשורר``. ראבקק,זה היה כזה פשוט?! B-) אהבתי לקרוא את התשובה...לא שזה מנחם אותי... אבל- יהיה טוב!

איך לא חשבתי על זה עד עכשיו?

גיל, אהלן. אני יכול להראות את זה ל... זוגתי? (כמעט כתבתי את השם ונזכרתי שאני בפורום ולא מכתב אישי) זה פשוט מאוד מה שכתבת שם וחשבתי על זה וזה כל כך נכון... אני חושב שזה יפתור לי בעיה אחת או שתיים מהויכוחים שלי עם _____ (השלם את החסר). אור וטוב אוריאל מעוז

רותי ב.

New member
כמה פשוט לרשום `הגברים הם יצורים

פרימיטיביים וחסרי... ` וגם `איטיים` בתחום הוורבלי, וב`מסגרת` הזו לרשום שבעצם הם לא מבינים אותנו, שמדברות ב`סאב-טקסט`, אומרות משהו, ומתכוונות למשהו אחר. לדעתי הפרטית מאד, גם הגברים לגמרי לא רעים במה שקשור לסאב-טקסט למינהו, ולעוד כל מיני אמירות שכאלה שיוצרות מצבים של חוסר וודאות, לפחות, ואם כבר טרחת וציטטת שיר אחד, בהודעה נפרדת אומנם, אז ארשה לי לספר לך שימי ה`כשאת אומרת לא למה את מתכוונת` כבר עברו חלפו מזמן, ויחד איתם גם חלפו הקלישאות על הסאב-טקסט או משהו, שמייחד בדיוק רק את הנשים (איזה כיף שכתבת `רוב`.. ככה, בשביל לא לרשום חס וחלילה איזו הכללה חובקת כל...) ואני מתנצלת על שלא קראתי את ההודעה הראשית, עליה הגבת בהודעתך.

גיל.

New member
דבר ראשון

תקראי את ההודעה המקורית... טוב? :) אח``כ נמשיך בדיון... מבטיח!

רותי ב.

New member
גיל, לא רק שקראתי, אלא שהנה,

מעתיקה אותה לפה: למה, אבל למה בנות תמיד מנתחות לאורך ולרוחב כל דבר שקורה וכל שיחת טלפון? אני, לדוגמא, ככה... זה מציק. כל מילה, וכל תגובה אני ישר מנסה לחשוב מה זה אומר וזה משגע את השכל, במיוחד כשמדובר במערכת יחסים או קשר עם מישהו... מה עושים? לדעתי, הניתוח של דברים, מצבים, אמירות, `למה הוא התכוון` ו`שחזורים` של דברים שעשינו, ואמרנו, לא אופייני רק לבנות, אלא גם להן וגם להם. `ניתוחים` נעשים בעיקר במצבים של חוסר וודאות, של חוסר בטחון בקשר, ובכל הגילים, ובכל המינים, מה דעתך??

גיל.

New member
בואי נעזוב לרגע את הלימודים בצד.

אני לא אכניס לכאן ציטוטים מספרי הלימוד לגבי העניין כי זה פשוט ישעמם אותך ואותי... באופן כללי, נשים עסוקות הרבה יותר מגברים (וכן, זו הכללה) בחיפוש משמעויות נסתרות של דברים, בניסיון למצוא משמעות בנימות קול, בבחירת המילים, ובעוד כל מיני דברים שאני לא זוכר כרגע שהגברים (שוב, בהכללה) פשוט לא מצליחים להכנס אליהם. ברור שפה ושם תמצאי גבר שמדבר בסאב-טקסט! ברור שפה ושם תמצאי אישה ישירה שסאב-טקסט עובר לה מעל הראש, אבל לדעתי הם בבחינת היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל! בואי נהיה כנים עם עצמינו. גברים ונשים הם שונים! לא סתם אחד מהעקרונות הראשונים בטיפולים זוגיים למיניהם הוא לגרום לבני הזוג להבין למה מתכוון הצד השני כשהוא אומר משהו, ואכן שני הצדדים מופתעים, ואם להכנס בכל זאת לספרים, באחד הספרים של ג`ון גריי (אני חושב שזה שמו...) הוא כתב מילון גברי נשי... ממש כך... תקראי אותו ותביני את הבדלי השפה, הבדלי הכוונה וההבדלים בצורת החשיבה. גבר צריך להכיר אישה הרבה זמן יחסית כדי להבין שכשהיא אומרת ``הכל בסדר`` זה לא אומר שבאמת הכל בסדר... אצלנו הסאב-טקסט מתבטא יותר בעניינים של טון דיבור, לא במשמעויות של הנאמר. נכון, אני מכליל, אבל ההכללה הזו היא, לדעתי, מוצדקת... סיסמת הפמיניסטיות המקורית היתה ``שיוויון``. היום, הסיסמא שונתה ל-``שונות, אבל שוות זכויות``, והשינוי הזה לא התרחש סתם. אירגוני הפמיניסטיות הבינו שגברים ונשים הם שונים. לא הגברים ולא הנשים עדיפים/ות זה/זו על זו/זה. השוני הזה הוא עובדת חיים שאין אפשרות לערער עליה. ברור שלא כל הגברים חזקים מכל הנשים, ברור שאי אפשר להכליל ולומר שנשים הן נהגות פחות טובות, ברור שיש גברים עם כוח סבל שמשתווה לזה של הנשים, ברור שיש גברים עם עושר לינגוויסטי שגם נשים ממוצעות היו מתגאות בו. אבל כשאנחנו מסתכלים על הכלל, ולא על היוצא מן הכלל, אין לנו אפשרות אלא להבין שככה זה!!! לגברים איזורי שפה מפותחים פחות, לנשים איזורי תפיסה מרחבית מפותחים פחות, לגברים מסת שרירים גדולה יותר, נשים בנויות בצורה יעילה הרבה יותר מגברים בכל הקשור לשריפת אנרגיה. אנחנו שונים!!! לא עדיפים ולא טובים יותר או פחות! פשוט שונים! והשוני הזה מתבטא בצורות רבות ומגוונות! מעבר לכל אלו, גם לסטיגמות הרווחות יש מקום של כבוד בשוני הזה! לגבר ``אסור`` לבכות (ולכן גיסי עצר את עצמו כשביתו, אחייניתי, נולדה לפני כמה שעות...), לאשה ``אסור`` לשחק כדורגל, או ללכת מכות, או מיליון וחצי רעיונות אחרים, גבר שמשחק בברביות הוא ``הומו`` ואשה שמטפסת על עצים היא ``טומ-בוי``. הילדים, בין אם ירצו ובין אם לא, מפנימים את הסטיגמות הללו ובונים כבר מגיל רך את אישיותם סביב ציפיות של הסביבה מהם/ן!!! אף אשה לא נולדת עם ``אינסטינקט האיפור`` ואף גבר לא נולד עם ``קדחת הכדורגל``! אלו באים כי הסביבה מלמדת אותנו שככה ``ראוי``! ואנחנו, מה לעשות, מושפעים מכך! את ההודעה הזו אני עומד לפרסם בפורום הפמיניזם כדי לקבל תגובות גם משם. מכל מלמדי השכלתי, והדיון הזה מעניין אותי מאוד... מחכה לתגובה! גיל.

רותי ב.

New member
בוקר טוב מאדים,

גיל, בבקשה, יש בהודעה שלך ביטויים, מסרים, שאמנם נכתבו בספרים, אבל חלקם באמת נותרו קלישאות ריקות מתוכן, ורק מקבעים כל מיני סטיגמות שאינן במקומן. הקטע של `לגבר אסור לבכות ..` מקומם, מה זה `אינסטינקט איפור`? אף פעם לא שמעתי עליו.. אני לא מעורה בכל הנושא של הפמיניזם, האם `שוויון` או `שונות אבל שוות זכויות`.. ובלי קשר לסיסמאות עכשוויות או לא, הכללות מהסוג הזה שאתה עושה צורמות לי. באה נערה ושואלת למה בנות מנתחות לאורך ולרוחב כל דבר שקורה וכל שיחת טלפון? מספרת שהיא ככה, ושזה מציק. כל מילה, וכל תגובה אני ישר מנסה לחשוב מה זה אומר וזה משגע את השכל, במיוחד כשמדובר במערכת יחסים או קשר עם מישהו... מה עושים? אז יש שתי אפשרויות: 1. שאותו איש (או אשה) אכן אמרו או עשו לה דברים שעשויים / עלולים / יכולים להשתמע דו-משמעית ואז המחשבות של `למה הוא באמת התכוון` ו`מה זה אומר מה שקרה` הן כן רלוונטיות. 2. שאותו איש (או אשה) תמיד אבל תמיד ישירים מאד, מתכוונים * בדיוק * למה שהם אומרים או עושים, נכון לאותה שניה בדיוק, ואז באמת התשובה שלך עושה לה להרגיש טוב. מקוה שהסברתי את עצמי, גיל. רותי, משוטטת בחלליות שקופות בין כל מיני כוכבים.

סיון b

New member
רותי

אני לא גיל, אבל קראתי את ההתכתבות שלכם... לדעתי, ועל פי הכרותי עם גברים - אז לא... הם לא חושבים כמונו ומנתחים כמונו כל דבר... וגם אם הם חושבים על זה קצת אז מהר מאוד הם שוכחים וממשיכים הלאה, ואילו אנחנו ממשיכות לנתח ולחשוב על דברים ועל מה זה אומר ולשחזר כל מילה. בזה אני חושבת שגיל צודק... אלו בעיקר אנחנו... ולגבי מה שכתבת - אז האקס שלי נהג להיות ישיר מאוד, וללא כוונות נסתרות, ואיפהשהוא ידעתי בדיוק למה הוא התכוון, אבל עדין המשכתי לחשוב: ``האומנם``??? יכול להיות שכאן זו כבר בעיה שלי, ואני לא מבינה בפסיכולוגיה (למרות שזה מענין), אבל לאחר שקראתי כל מה שגיל כתב - אני נאלצת להסכים איתו, ולא בגלל שהתשובה מוצאת חן בעיני, אלא פשוט בגלל שזה נכון!!! מה לעשות? אנחנו שונים!!! אבל תודה על תגובתך!

גיל.

New member
גם אני לא שמעתי על

אינסטינקט האיפור... זה בדיוק מה שאמרתי... אין דבר כזה! בדיוק כמו שהקטע של "לגבר אסור לבכות" נוצר בגלל שזה מה שמחדירים לילדים מגיל צעיר מאוד... לגבי "לא מעורה בקטע של פמיניזם", את דיי פעילה בפורום פמיניזם... אפילו קישרת את ההודעה לשם... אני גולש קבוע שם... זה אחד הפורומים היותר מעניינים... מעבר לזה, בואי נסכים שלא להסכים... טוב?
את מוזמנת כמובן להמשיך את ההתכתבות הזו! היא מאוד מאוד מעניינת! (תכף אראה מה כתבו לי בפורום פמיניזם על ההודעה...) גיל.

רותי ב.

New member
גיל, מותר

לא להסכים, מה עוד שהדברים שרשמת לסיון התאימו לה וגרמו לה להרגיש טוב, אז אתה את מטרתך השגת. לגבי פורום פמיניזם זו היתה ההודעה היחידה שלי שם, וקישרתי לשם בגלל הנושא, שעשוי לעורר גם שם דיון פורה. (אולי כתבתי שם הודעת ברכה על הפורום, אבל לא יותר.. ) ומאיפה הסקת שאני פעילה שם?? בגלל ההודעה החד-פעמית? דרך מוזרה יש לך להסיק דברים.

גיל.

New member
האמת היא שפשוט זו היתה ההודעה

הראשונה שראיתי כשנכנסתי לשם... נכנס לי לראש מכך שאת כותבת שם הרבה... מתנצל על חוסר ההבנה...
(סוף סוף יש סמיילי מסמיק...) בכל אופן, זה שימח אותי מאוד! הרגשתי חשוב... פתאום מקשרים אותי לפורומים אחרים, קיבלתי הודעה נבחרת, הרגשתי טוב! רותי, שימחת אותי, ואני מאוד מאוד מודה לך על כך! תשמרי על

wasaby

New member
לדעתי

חלק ממה שאתה אומר נכון וחלקו אינו מדויק. גם גברים מדברים בסאב-טקסט אולם הוא עשוי להיות שונה מאוד מזה של הנשים. השוני נוצר מההבדלים המולדים בינינו וגם מההתניה החברתית. למשל גם גבר וגם אישה יכולים להגיד "אני בסדר" אבל האישה תתכוון "אני רוצה שתביע בי עניין יותר לעומק כדי שאוכל לספר לך את כל הפרטים ולאוורר את הרגשות שלי" והגבר יתכוון "אני עוד לא בטוח מה אני מרגיש אני רוצה לחשוב על זה בשקט בלי שאלות". כל זה כמובן בהכללה גסה מאוד ואין ספק שיש מקרים הפוכים. הסיבה שנשים מנתחות שיחות בין בני זוג (ביחוד בתחילת הקשר) נובעת ממספר סיבות: בחברה שלנו נשים מופקדות על הניהול הרגשי של מערכת היחסים. ההתניה החברתית אומרת לאישה שהיא אמורה לרצות בהתפתחותה של מערכת רגשית. נשים שלוקחות על עצמן אחריות כזאת לתחזוק המערכת יהיו רגישות יותר לניואנסים כמו נהג ששם לב לכל רעש מוזר או התנהגות לא רגילה במכונית שלו. זאת הסיבה גם שנשים יהיו הרבה פעמים היוזמות של שיחות "יחסינו לאן" או פניה ליועץ נישואין או אפילו לגירושים בעוד שהגבר יגיד "אין בעיות בכלל". החינוך בחברה שלנו גם אינו מעודד גברים להביע מילולית את רגשותיהם. זה, בשילוב עם יכולות תקשורתיות פחותות כנראה מלידה גורם לכך שהרבה גברים אינם מסוגלים לנסח את רגשותיהם אפילו בפני עצמם. לוקח להם יותר זמן להיות מודעים לדקויות של הרגש (מה שלא אומר שהם מרגישים פחות בעוצמה). הכרתי פעם מישהו שהיה עובר מידי פעם תקופות קצרות של דיכאון, ולא ידע בשום אופן להסביר מה היא סיבת הדכאון. בתחילת הקשר, אי הוודאות היא הגדולה ביותר. שני בני הזוג עדיין שוקלים את רגשותיהם כלפי הצד השני. האישה, שמנסה לפתח את היחסים מנסה לקרוא את רגשותיו של הגבר עוד לפני שהוא עצמו מודע להם, וזאת משימה קשה.

*אליקו*

New member
פשוט קל מידי...

סבבה ,אני מביו שבכל פעם שאתה נידחק לפינה אתה משתמש בתירוץ הנח הזה של "אני טיפש","לא מבין כלום",, "את צודקת "ותעשי מה שאת רוצה..." אולי פשוט תחזור בתשובה וכך פשוט תפנה לרב בכל סוגיה של בינו לבינה. בקיצור הלוואי שהפיתרון הפשוט שלך היה כה ראלי כמו שהו נישמע...

Mאיה

New member
סיוונוש.

רק לאמר שאני איתך באותה סירה. גברים לעיתים יכולים להיות מתסכלים, או שמא אלו אנו, הנשים, שלא מבינות אותם?

סיון b

New member
וואוו

אני קצת מתנחמת לשמוע שאני לא היחידה במצב, מאיה... גיל נתן לנו כאן תשובה כ``כ קולעת, והמצב היה כ``כ פשוט ואנחנו לא ראינו אותו!!?? את חושבת שעכשיו, אחרי שהחכמנו קצת, ננתח פחות????? זה קצת מציק אחרי כל שיחה לשבת ולחשוב על ה כ ל בעוד שהם אפילו לא מקדישים לזה מחשבה.... וכמו שגיל אמר - להם הכוח ולנו המוח.... תודה גיל!!! באמת עזרת!

למעלה