ניתוחים....

סיון b

New member
קראתי את התשובות שלך גם לי וגם לאנשים אחרים. אהבתי. יש לך גישה נפלאה לחיים וידע רב... אני מניחה שזה גם מנסיון. אני בעצמי מעונינת ללמוד פסיכולוגיה. מקווה שזה יעזור לי קצת להבין את עצמי.... ת ו ד ה !!

גיל.

New member
בטח!!!

לימודי פסיכולוגיה פותחים לך את הראש לצורות חשיבה חדשות ומדהימות (ברובן...). אולי לא עם כל הגישות אני מסכים לגמרי, אבל יש איזשהו מקום בין הגישות הקיצוניות שבאמת באמת מסביר את המהות האנושית על כל המורכבויות הקטנות והסבוכות שלה... עוד ייקח זמן עד שנבין באמת את הנפש האנושית, אבל לימודי הפסיכולוגיה עוזרים ולו רק בכך שהם נותנים לך את המושגים שיכולים לעזור לך לקצר את המחשבה, למשל: אם פעם הייתי חושב שמישהו מנסה יותר מדי להדמות לאבא שלו ולא מצליח וכועס על האבא בגלל שהוא לא מצליח להדמות לו ולכן מתחיל לעשות בדיוק את ההיפך ממה שאביו מצפה ממנו, היום אגיד ``תסביך אדיפאלי לא פתור עם נגיעות של אריקסון`` ואוכל להמשיך מכאן הלאה. הקסם של הרבה מאוד מהפסיכולוגיה, הוא שהיא יצרה שפה חדשה שאפשר להשתמש בה כדי להבין אנשים. יוצא שהרבה האנשים היום מדברים ``פסיכולוגית`` כמו שקוראת לזה זוגתי, בלי לדעת שהם מדברים בה. אם היית אומרת לפני 150 שנה למישהו ``תפסיק להדחיק`` הוא היה חושב שאת מבקשת ממנו להפסיק ללחוץ על משהו... היום, בעידן שאחרי פרויד ושות`, האוכלוסיה מדברת על תת מודע, אגו, דחפים וכן הלאה בלי לחשוב על כך שרק לפני פחות ממאתיים שנה לא היו קיימים המושגים הללו... מעניין מה ימציא הדור הבא של הפסיכולוגים... אולי אפילו את ואני?... ;-) ממש תודה! ההודעה שלך עשתה לי המון טוב!

גיל.

New member
ולגבי ניסיון...

ניטשה אמר ``מה שלא הורג אותנו, מחשל אותנו``. אז אם כך, אני חושלתי היטב... אני מצליח להזדהות עם הרבה ממה שהאנשים כאן כותבים פשוט כי הייתי שם גם בתקופות מסויימות בחיים בצורה ועוצמה כזו או אחרת. אני מקווה שמה שאני כותב מנקודת המבט שלי, עוזר לאנשים להבין איפה הם עומדים ומה הם יכולים לעשות כדי לעזור לעצמם... בשביל זה פתחתי את הפורום... אנ צודק? ושוב תודה! גיל.

סיון b

New member
בטח!!! ;-)

בוודאי שאתה צודק.... לדעתי גם ובעיקר הניסיוןשלך מספקים לנו את התשובות שקל להזדהות איתן. הפסיכולוגיה יכולה אולי לתת לנו ידע ונקודות למחשבה, אבל בתכל`ס, נראה לי, הניסיון הוא זה שקובע... כי רק אחרי שעברת משהו פעם אחת והתגברת עליו תוכל להתגבר עליו אולי יותר בקלות בפעם הבאה... אני חושבת שהנסיון נותן לך כלים להתמודד עם דברים שלאחרים יותר קשה.... והלוואי ולי היה הנסיון להתמודד עם דברים, כי אחרת לא הייתי כ``כ מבולבלת כמו שאני עכשיו (ואני מדברת על אהבה)... גיל, תודה לך על תשובתך! ושמחה עליה! המשך יום נהדר! סיון

a_kinor

New member
קצת הכללה , לא ? גיל!!!

גיל תגיד לי הכל בסדר? איפה אתה חי ומי נתן לך את הזכות לדבר בשם כל המין הגברי? אני מכיר בחורות חכמות מאוד אך להבדיל גם בחורות טיפשות עד כדי כאב עצם היות אדם זכר או נקבה אינו קובע את רמת האינטיליגנציה. יש אנשים ישירים יותר וישירים פחות ומכאן הכל מתחיל!!!!!!!!1 כשאני יוצא עם מישהי אני אומר כבר בהתחלה שאני מהאנשים שלא שומרים בבטן ואומרים ישירות את אשר על לבם , ללא כל כוונה נסתרת. האם מכאן אתם מסיקים שאני טיפש???????? ממש לא , אני פשוט ישיר . הגעתי למסקנה כבר לפני שנים שישירות פותרת המון בעיות של (למה הוא התכוון) או (למה היא התכוונה) אז רדו מההכללות הטיפשיות הללו ואמצו את הגישה הישירה שפותרת המון סבוכים אך דורשת אמינות גבוהה כנות רבה ואומץ תחשבו על זה!!!!!!!

גיל.

New member
קשה להקשיב למציאות...

כמו שאמרתי, אני מנסה לא להכנס להכללות, אבל אין מה לעשות. יש תכונות גבריות יותר ויש תכונות נשיות יותר... תשאל כל אדם שרכש השכלה בנושא המוח האנושי והוא יסביר לך את ההבדל בין האונה השמאלית של הגבר לזו של האשה. כינור, מצטער אם התעצבנת. כשכתבתי את התגובה ידעתי שאני עלול להרגיז מישהו, אבל פחדתי שהבנות יהיו אלו שיתרגזו, אבל כמו שאומרת ההודעה, הבנות הבינו את ההודעה כולה, ואילו אנו הגברים קראנו רק על פני השטח... ככה זה... קשה להתווכח עם עובדות... אתה לא צריך להפגע ממה שכתבתי כינור! בין אם תרצה ובין אם לא, יש הבדל בין גברים לנשים! לא אכנס איתך עכשיו למשמעויות שונות של השוני הזה, השאלה היתה ספציפית ולכן התשובה היתה ספציפית! אתה רוצה לשאול שאלה על תחום שבו הגברים מוכשרים יותר? בבקשה! אני מבטיח לענות לך כמיטב ידיעתי אם זה ישפר את ההרגשה שלך! לגבי מה שכתבת: ``הגעתי למסקנה כבר לפני שנים שישירות פותרת המון בעיות של (למה הוא התכוון) או (למה היא התכוונה) אז רדו מההכללות הטיפשיות הללו ואמצו את הגישה הישירה שפותרת המון סבוכים אך דורשת אמינות גבוהה כנות רבה ואומץ תחשבו על זה!!!!!!!`` המסקנה הזו, כמו רוב המסקנות, היא דבר סובייקטיבי לחלוטין... מוזר לי שכנסת לכאן, נזפת בי על מה שכתבתי כי אתה לא מסכים איתו, ואז אמרת לי ולשאר הפורום איך לחשוב... יש כאן חוסר עקביות מסויים, לא? תחשוב על זה... אתה רשאי שלא להסכים איתי ורשאי להביע את דעתך, אבל קבל את זה שיתכן שאחרים חושבים בצורה שונה ממך... אני, כזכר, נוקט בגישה הישירה עליה אתה ממליץ. ברור שאני מזדהה עם מה שכתבת, אבל מה לעשות! לא אני ולא אתה נולדנו נשים ולכן לא לי ולא לך יש אונה שמאלית, ובעיקר מרכזי דיבור, מפותחים כמו של הנשים (שוב, בהכללה כממוצע) ולכן אנחנו לא מסתדרים עם כל הקשור לסאב-טקסט וכל מה שקשור אליו, תחום שהנשים שוחות בו... לסיכום כינור, ברוך הבא לפורום! אתה מוזמן להביע את דעתך בכל תחום, נושא וזמן שתחפוץ בו (במסגרת כללי הפורומים), אבל אל תשכח שאולי לא יסכימו איתך... :cool: גיל.

למעלה