בואי נעזוב לרגע את הלימודים בצד.
אני לא אכניס לכאן ציטוטים מספרי הלימוד לגבי העניין כי זה פשוט ישעמם אותך ואותי... באופן כללי, נשים עסוקות הרבה יותר מגברים (וכן, זו הכללה) בחיפוש משמעויות נסתרות של דברים, בניסיון למצוא משמעות בנימות קול, בבחירת המילים, ובעוד כל מיני דברים שאני לא זוכר כרגע שהגברים (שוב, בהכללה) פשוט לא מצליחים להכנס אליהם. ברור שפה ושם תמצאי גבר שמדבר בסאב-טקסט! ברור שפה ושם תמצאי אישה ישירה שסאב-טקסט עובר לה מעל הראש, אבל לדעתי הם בבחינת היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל! בואי נהיה כנים עם עצמינו. גברים ונשים הם שונים! לא סתם אחד מהעקרונות הראשונים בטיפולים זוגיים למיניהם הוא לגרום לבני הזוג להבין למה מתכוון הצד השני כשהוא אומר משהו, ואכן שני הצדדים מופתעים, ואם להכנס בכל זאת לספרים, באחד הספרים של ג`ון גריי (אני חושב שזה שמו...) הוא כתב מילון גברי נשי... ממש כך... תקראי אותו ותביני את הבדלי השפה, הבדלי הכוונה וההבדלים בצורת החשיבה. גבר צריך להכיר אישה הרבה זמן יחסית כדי להבין שכשהיא אומרת ``הכל בסדר`` זה לא אומר שבאמת הכל בסדר... אצלנו הסאב-טקסט מתבטא יותר בעניינים של טון דיבור, לא במשמעויות של הנאמר. נכון, אני מכליל, אבל ההכללה הזו היא, לדעתי, מוצדקת... סיסמת הפמיניסטיות המקורית היתה ``שיוויון``. היום, הסיסמא שונתה ל-``שונות, אבל שוות זכויות``, והשינוי הזה לא התרחש סתם. אירגוני הפמיניסטיות הבינו שגברים ונשים הם שונים. לא הגברים ולא הנשים עדיפים/ות זה/זו על זו/זה. השוני הזה הוא עובדת חיים שאין אפשרות לערער עליה. ברור שלא כל הגברים חזקים מכל הנשים, ברור שאי אפשר להכליל ולומר שנשים הן נהגות פחות טובות, ברור שיש גברים עם כוח סבל שמשתווה לזה של הנשים, ברור שיש גברים עם עושר לינגוויסטי שגם נשים ממוצעות היו מתגאות בו. אבל כשאנחנו מסתכלים על הכלל, ולא על היוצא מן הכלל, אין לנו אפשרות אלא להבין שככה זה!!! לגברים איזורי שפה מפותחים פחות, לנשים איזורי תפיסה מרחבית מפותחים פחות, לגברים מסת שרירים גדולה יותר, נשים בנויות בצורה יעילה הרבה יותר מגברים בכל הקשור לשריפת אנרגיה. אנחנו שונים!!! לא עדיפים ולא טובים יותר או פחות! פשוט שונים! והשוני הזה מתבטא בצורות רבות ומגוונות! מעבר לכל אלו, גם לסטיגמות הרווחות יש מקום של כבוד בשוני הזה! לגבר ``אסור`` לבכות (ולכן גיסי עצר את עצמו כשביתו, אחייניתי, נולדה לפני כמה שעות...), לאשה ``אסור`` לשחק כדורגל, או ללכת מכות, או מיליון וחצי רעיונות אחרים, גבר שמשחק בברביות הוא ``הומו`` ואשה שמטפסת על עצים היא ``טומ-בוי``. הילדים, בין אם ירצו ובין אם לא, מפנימים את הסטיגמות הללו ובונים כבר מגיל רך את אישיותם סביב ציפיות של הסביבה מהם/ן!!! אף אשה לא נולדת עם ``אינסטינקט האיפור`` ואף גבר לא נולד עם ``קדחת הכדורגל``! אלו באים כי הסביבה מלמדת אותנו שככה ``ראוי``! ואנחנו, מה לעשות, מושפעים מכך! את ההודעה הזו אני עומד לפרסם בפורום הפמיניזם כדי לקבל תגובות גם משם. מכל מלמדי השכלתי, והדיון הזה מעניין אותי מאוד... מחכה לתגובה! גיל.