נישואין

אגס 10

New member
מס' תובנות

לא ממש הבנתי על מי את מדברת על דתיים או על חילוניים. אם מדובר על אנשים חילוניים שאין להם שום קשר להזיה הזו שנקראת דת או אלהים אכן אין שום סיבה להתחתן ברבנות,כל הסיבות שמנית שלא להתחתן אצל 3 הרבנים(חוץ מעניין השוחד והפרוטקציה שאני לא חושב שבבתי המשפט נבחרים שופטים בדרך יותר טובה,אבל זה לא הנושא כעת)אכן מוצדקות בהחלט,מי בכלל מסוגל להסתכל על הפרצוף שלהם,מצד שני כל הבעיות שמנית אם לא מתחתנים דרכם בכלל לא קיימים אצלם,בטח לא הצער במשפחה וגם לא הילד שגדל כמוקצה,לא נראה לי שבחברה החילונית ילד שנולד להורים לא נשואין מוקצה במשהו,כך שלהם בטח אין שום סיבה להתחתן ברבנות. אם מדובר על אנשים דתיים,אז זה כבר תלוי במס' דברים אנשים דתיים באמת בין כה לא יתחתנו בחיים שלא ברבנות שהרי הם יחיו בעבירה וגם שאר הבעיות,עם המשפחה ועם הילדים יהיו גם יהיו ובגדול. אנשים דתיים בעל כרחם או סתם חצי דתיים כאלה,כאן אכן מתחילה הדילמה,אכן מצד אחד להתחתן ברבנות זה בעצם להפקיד את המשך החיים בידי הרבנים שלא ממש הייתי רוצה שחיי יהיו מופקדים בידם...מצד שני אכן בנישואין שלא במסגרת הרבנות יש את הבעיות שמנית וזה בכלל לא פשוט. אין ספק שכל אדם שפוי שיכול להסתדר בלי הרבנות עדיף שיעשה הכל בלעדיהם. דבר אחד אני לא בטוח במה שכתבת,מי שמתחתן בנישואין אזרחיים בחו"ל צריך בארץ להתגרש ברבנות?הרי הם כלל לא נישאו. ואם יש לך את האופציה של להיות לסבית לכי על זה,נראה את הרב שיעמוד בפנייך...

אגס 10

New member
יש את כל המצבים

תשאלי את הרבנים שם בבית הדין,הם ממומחים לזה...

סוג ב

New member
דיברתי על אנשים שלא מאמינים

אנוסים- בעיית המשפחה. צער גדול וכו'... חילונים- גם שם יש בעיה. ילדים להורים לא נשואים שרוצים להתחתן, יש להם הרבה בעיות ברבנות. אז בגלל שהנורמה בארץ, היא להתחתן ברבנות. יש ויש הרבה בעיות לאלו שבוחרים שלא להתחתן.

אילולא הצער של המשפחה

נישואים אלטרנטיביים המקובלים היום בקרב זוגות חד מיניים וכדומה הם אופציה מעולה.

mister xy

New member
אפשר לעבוד על המשפחה

מאיפה להם לדעת אם הטבעת היתה ברבנות או בבית קפה?

אגס 10

New member
אי אפשר לרמות בזה

יש רישומים מדוייקים ברבנות,בקלות אפשר לברר זאת.

סוג ב

New member
לא נירא לי שאבא שלי ילך לברר

הוא יהיה פגוע עד עמקי נשמתו שהוא לא הוזמן, אפילו לא לרבנות.

mister xy

New member
יש לי רעיון בשבילך

הרי אבא שלך בעצמו הוא רב, אז תעשי אצלו בבית קידושין ונישואין עם טבעת וכתובה כדת משה וישראל, רק בלי לרשום את זה ברבנות. וכך לא תפגעי בכבוד המשפחה כי על פי ההלכה אין שום ענין להרשם ברבנות, זו רק פרוצדורה רשמית ומצד שני לא תהיה לך שום מחוייבות חוקית.

זה לא פותר הרבה

כי הגט צריך להיות על פי ההלכה. פרטי או ברבנות? נשמע לי היינו אך או אותו דבר, לפי ההלכה צריך להוכיח שיש לך עילה לגט וכו וכו הרעיון, לפי מה שאני מבינה, צריך שלא לכלול בתוכו את הפן ההלכתי בכלל.

mister xy

New member
אם זה יגיע למצב של פרידה

אז אפשר לשקול לוותר בכלל על גט. הרעיון שלי לא אמור לפתור את כל הבעיות אלא רק למי שלא רוצה להתחייב במסגרת נישואין פנאטית ומצד שני לא רוצה לשבור קונצנזוס עם המשפחה. (מיסטר מתנדב לסדר גיטין וקידושין כדת משה וישראל מחוץ למוסד הציוני שנקרא רבנות, מחיר מוזל לחברות הפורום
)

למעלה