נישואין

סוג ב

New member
נישואין

לא שיש לי תכנון להתחתן בקרוב ולא שלרובכם יש תכנון כזה, אבל הנושא שמאוד מעסיק את מוחי המתוגן: נישואין ברבנות 2 בעיות יש לי עם זה: 1) קשה לי לשים יד עם 3 מזוקנים שיושבים על הכיסא שלהם בפרוטקציה או בשוחד (טוב, יש את אלו שהרוויחו את מקומם בכבוד), שבהינף יד נותנים לעגונות לסבול שנים, לוקחים תינוקות מאמם על רקע דתי, מאמללים גיורים ונותנים גט עפ"י מצב רוח נתון. 2) מה לי ולרבנות,כשאני לא מאמינה בתורה שהם מייצגים ושהם עובדים על פיה. אם אני הולכת לארץ זרה- מתחתנת עם בחיר ליבי באזרחות, כשאני חוזרת לארץ ורוצה להתגרש, אני עדיין צריכה לעבור ברבנות ולתת להם דין וחשבון. (אין לי עדיין בעל וכבר אני מריצה גירושין..) אני לא מדברת על הצער שאני יכולה לגרום למשפחה ולהורים שלי, בצעד שנוגד את ההלכה ומנהגי הארץ. הם לא יוכלו להבין ולסלוח חיים. אני לא מדברת על ילד שגדל 'כמוקצה' בחברה הישראלית. אני לא מדברת על כל הגבות שמורמות אפילו ברגע זה ולא מבינים, 'מה הפאקינג בעיה להתחתן ברבנות וזהו' מה עדיף?? לא להתחתן? להיות ידועי ציבור? הסכמי ממון? נישואין אזרחיים? בכל זאות רבנות? או אולי להיות לסבית....

עץ שתול

New member
יפה כתבת - ואלו הם חלק מההסברים

1) רוב האנשים מקבלים את הנישואים בישראל כגזירת גורל (כמו ברית מילה לדוגמא) זו הנורמה ולא מקדישים לכך יותר מדי מחשבה. 2) רוב האנשים, לא רק בישראל, הם אוטומטים אידיאולוגיים, כוח אנרציה חזק יותר מכל מאבק ציבורי אזרחי, ולצערי נושא הנישואין מעניין בקושי ואולי את ציבור העולים מחבר העמים ומרוסיה, וגם זה בערבון מוגבל (לדעתי הכח האלקטוראלי של ישראל ביתנו נעוץ בעיקר בשל השקפותיו הימיניות ולא בגלל המצע חברתי שלהם שפעם אחר פעם לא בא לידי מימוש, ואעפ"כ הציבור סולח להם). 3) מעבר לזה רוב הזוגות עדיין לא שוויוניים (בישראל אני מניח שרוב הזוגות אפילו לא קרובים לזה) ולרובם זה לא ממש מפריע. לא הטקס הקנייני, לא ההשתקה והכיסוי של הכלה ולא הנוכחות של נציג הפטריארכיה הממוסדת. 4) רוב החילונים מתחתנים ברבנות זו עובדה! והם עושים זאת מתוך בחירה. הם מתחתנים שם כי זאת הנורמה, וכאשר קיימת נורמה הנאכפת באמצעות לחצים נורמטיביים כל כך חזקים - צריך מוטיבציה גדולה מאוד כדי לפעול בניגוד לנורמה. אנשים שהם לחלוטין מיינסטרים מבחינת הדעות בכלל לא מבינים מדוע לא, ומתייחסים לכל אי הסכמה עם הנורמה כניסיון לחבל בקונצנזוס חיובי ממקום שלילי ועוין. לסיכום, לא נראה לי שיש סיכוי לשינוי בנושא זה בעתיד הקרוב, וגם אם יחולו שינויים כולשהם ככל הנראה רוב הציבור ינהר בהמוניו להרשם דוקא אצל הרבנות בדיוק מאותו סיבה כמו שכולם מקיימים אוטומטית את טקס את ברית המילה...

סוג ב

New member
לא מחפשת לחולל שינוי

ואני מכירה את העובדות. שאלתי את דעתכם מה הכי כדאי לעשות.

בעיני השאלה היא פשוטה

האם תוכלי לקבל החלטות על חייך, כן או לא? במידה ואת מתחתנת ברבנות אזי ההחלטה להתגרש ונספחיה כמו חלוקת רכוש והסדרי ראייה אינם ביידיך ואת תצטרכי "להוכיח" להם ש"מגיע" לך גט ושהוא מגיע לך בלי לוותר על רכושך, תוסיפי לזה את עניין הדת והילדים.... בקיצור אם בא לך לשים את חייך בידי אחרים (ולא משנה אם זה הגבר שאותו את אוהבת כרגע או הדיינים המקסימים) אז ברוכה הבאה לרבנות איראן. אני תמיד שואלת אנשים האם הם מוכנים עכשיו להסתובב ולירוק ל4 כיוונים? למה לא? אז למה להקריא כתובה בארמית? ולהתחתן בטקס כל כך משמים שאינו אומר לאיש דבר? ולמה חליצה? ולמה גט? עדיף יוגה. אני בעד טקס אישי וטקסט משמעותי, מעוגן מבחינה משפטית בהסכם ממון בכדי למנוע בעיות בהווה ובעתיד. גם אם את לסבית. לגבי הצער, אין לי לגמרי תשובה אבל אני מניחה שגם גירושייך גרמו להם צער ובטח ובטח עזיבת הדת ועדיין עשית זאת, מה גם שבמקרה כזה הרי אין איסור ממשי לפי ההלכה לחיות בזוגיות (כל עוד את שומרת הלכות נידה....) או כמו שאומר ידידי: אני חי מסודר, קודם זין ואחר כך חטא.

mister xy

New member
אנשים בכל העולם מתחתנים בטקסים דתיים

פעם אמר לי חבר רוסי (גוי) שאצלם הכנסיה היא משמעותית רק פעמיים בחיים; בחתונה ובלוויה. לגבי הבעיות שציינת, הן טכניות בלבד - את חלקן אפשר לפתור מראש וחלקן קיימות גם במקרה שלא עושים טקס נישואין. טוב, יכול להיות שאין לי רשות לחוות דעה בעניין כי אף פעם לא עברתי כזה טקס משפיל ברבנות...

הכל פתיר אם רק רוצים

תשובתי מתייחסת למציאות כיום ולא לפתרונות שהיו בעבר או שיכולים להיות בעתיד. הסכם ממון ו/או צוואה מומלץ לכל אחד שנמצא בזוגיות משמעותית שיכולה להחשב כ"ידועים בציבור", ולכן הוספתי גם במקרה של לסביות וכו' לגבי דתות אחרות, מה ההבדל? זה בד"כ הבדלים של ניואנסים, ולטעמי אפשר בהחלט לעשות טקס בבית כנסת אבל הוא לא חייב/צריך להיות כדת משה וישראל, גם רב שישא כמה מילים רלוונטיות לא יכול להזיק, הכל כיד הדמיון הטובה... בזוגיות לא צריכה להיות בעלות אחד על השניה, צריכה להיות אהבה והדדיות.

סוג ב

New member
אני גם בעד.

מבחינתי, הסכם ממון- זה הטקס. השאלה איך מתמודדים עם הילדים שאמורים להיוולד ומה אומרים לסביבה שהולכת עפ"י נורמות ללא מחשבה מעמיקה בנדון.

מה הבעיה אם הילדים?

הם לא ממזרים או פסולי חיתון אני מכירה זוג שלא נישא מעולם ויש להם 3 ילדים, ההתיחסות שלהם כלפי הילדים הם אבא ואמא וכן בן זוגי ובת זוגי (ואם מישהו אומר בעלך, אז לפעמים היא גם לא טורחת לתקן) ולא נראה לי שבסביבתם מישהו זוכר שלא היתה באמת חתונה עם צלם ורבע עוף. לגבי החרדים, זה יותר בעיה כי מדברים על זה יותר זמן, אבל בסוף ההתלחשוייות נעלמות והחיים ממשיכים.

daphts

New member
לא נכון בעליל

ילד שנולד לזוג הורים ידועים בציבור שהאב הצהיר אבהות אינו שונה מילד שנולד בתוך מסגרת נישואין. ילד שנולד מתרומת זרע מאב לא ידוע יהיה "שיתוקי" ואומר יתאפשר לו להתחתן נישואי רבנות רק בקהל ישראל. ילד שאמו נשואה שהרתה לא לבעלה דינו "ממזר". לגבי הסכם ממון- הסכם זה אינו טכס ולא נעלים - זה חוזה שנחתם בין שני בני זוג בעזרתו של עו"ד ודן בעניני רכוש וממון. אם חפצים להסדיר משפטית גם את ההורות יש חוזה נוסף שניתן לערוך העזרתו של עו"ד והוא חוזה הורות משותפת. רצית לא להיתחתן דרך הרבנות - רצית שיהיה לך טכס מהותי עבורך.... פני למשפחה חדשה- יש להם אתר באינטרנט, לא תהיי הראשונה ובטח לא האחרונה. עכשיו מה הקשר ללסביות - לידיעתך לסביות רבות חיות במערכות זוגיות מונוגמיות מגדלות יחד ילדים בחיי משפחה נפלאים והכל מוסדר חוקית - ואם קרה שהן נפרדו (גט) בית המשפט לדיני משפחה ידון בהסדרי פרדתן בהקשר לממון, ילדים הורות וכו'. אז אין רבנות בתמונה והכל חוקי . אגב זוגות שחיים תחת הסכמים דומים בארץ כמו ההסכמים הלסביים- אם קרה שהם נפרדו ההליך דומה ואין רבנות בתמונה. כתבה אם ל4 לסבית בזוגיות חד מינית מזה שנים (תעשי חשבון לבד עם ביתינו הגדולה בת 23וחצי) לפני שאת כותבת דברים רצוי לקרוא קצת וללמוד ת'נושא! זוגיות הומולסבית היא מקור מצוין לידע הנ"ל!

דומני שיש פרט מהותי שלא הוזכר

גם ידועים בציבור או נישאים בנישואין אזרחיים, נדרשים לקבלת גט ל"חומרא" כך שענין הגירושין ברבנות הכרחי מכל מקום כזו היא הדת המקסימה שלנו

לסבית

לא פותר לך, ואולי מעצים את כל הפסקה האחרונה: אני לא מדברת על הצער שאני יכולה לגרום למשפחה ולהורים שלי, בצעד שנוגד את ההלכה ומנהגי הארץ. הם לא יוכלו להבין ולסלוח חיים. אני לא מדברת על ילד שגדל 'כמוקצה' בחברה הישראלית. אני לא מדברת על כל הגבות שמורמות אפילו ברגע זה ולא מבינים, 'מה הפאקינג בעיה של האשה הזאת...'

סוג ב

New member
זה מה שלקחת מכל מה שכתבתי?

אני אסלח לך בתנאי שתשתי מים, תסדרי את הדופק ותפנימי שגם אם רק בחורה תהיה שארית האנושות כולה- אני אהפוך לנזירה.

mister xy

New member
כשראיתי את הכותרת

חשבתי שאת שואלת בשביל מה בכלל צריך להתחתן, אחר כך ראיתי שלא לזה התכוונת אז אני שואל: בשביל מה להתחתן? כולה טקס עם טבעת וחתיכת נייר, למה זה טוב? הרי לא זה מה שימנע מאחד הצדדים לעשות מעשים לא ראויים...

סוג ב

New member
צודק לגמרי

אני שאלתי תאורטית, לגבי אלו שלא מוכנים לוותר על הטבעת.

למעלה