מס' תובנות
לא ממש הבנתי על מי את מדברת על דתיים או על חילוניים. אם מדובר על אנשים חילוניים שאין להם שום קשר להזיה הזו שנקראת דת או אלהים אכן אין שום סיבה להתחתן ברבנות,כל הסיבות שמנית שלא להתחתן אצל 3 הרבנים(חוץ מעניין השוחד והפרוטקציה שאני לא חושב שבבתי המשפט נבחרים שופטים בדרך יותר טובה,אבל זה לא הנושא כעת)אכן מוצדקות בהחלט,מי בכלל מסוגל להסתכל על הפרצוף שלהם,מצד שני כל הבעיות שמנית אם לא מתחתנים דרכם בכלל לא קיימים אצלם,בטח לא הצער במשפחה וגם לא הילד שגדל כמוקצה,לא נראה לי שבחברה החילונית ילד שנולד להורים לא נשואין מוקצה במשהו,כך שלהם בטח אין שום סיבה להתחתן ברבנות. אם מדובר על אנשים דתיים,אז זה כבר תלוי במס' דברים אנשים דתיים באמת בין כה לא יתחתנו בחיים שלא ברבנות שהרי הם יחיו בעבירה וגם שאר הבעיות,עם המשפחה ועם הילדים יהיו גם יהיו ובגדול. אנשים דתיים בעל כרחם או סתם חצי דתיים כאלה,כאן אכן מתחילה הדילמה,אכן מצד אחד להתחתן ברבנות זה בעצם להפקיד את המשך החיים בידי הרבנים שלא ממש הייתי רוצה שחיי יהיו מופקדים בידם...מצד שני אכן בנישואין שלא במסגרת הרבנות יש את הבעיות שמנית וזה בכלל לא פשוט. אין ספק שכל אדם שפוי שיכול להסתדר בלי הרבנות עדיף שיעשה הכל בלעדיהם. דבר אחד אני לא בטוח במה שכתבת,מי שמתחתן בנישואין אזרחיים בחו"ל צריך בארץ להתגרש ברבנות?הרי הם כלל לא נישאו. ואם יש לך את האופציה של להיות לסבית לכי על זה,נראה את הרב שיעמוד בפנייך...