נישואים

ro99

New member
לא

בכל מדינה אחרת לפחות אחד/ת מבני/ות הזוג חייב/ת להיות תושב/ת.

michal molcho

New member
בכל מדינה אחרת

שבה מאפשרים נישואים כאלה, זאת אומרת.
אוף איתם. תודה.

een ogenblik

New member
תמיד אפשר ליתור שיתוף פעולה אקדמאי,

המצריך שהייה ארוכה, עם אוניברסיטה באחת המדינות, המאפשרות נישואים הומולסביים. באים להתגורר באותה ארץ לתקופת השיתוף פעולה, מתחתנים, וחוזרים. טוב, בסדר, אוף.

michal molcho

New member
אז מה?

לחכות לשבתון??? לא שאני בדרך. מעניין מה זה שהיה ארוכה - שווה לבדוק. בשביל אספתי לי כל כך הרבה קולגת באירופה?

een ogenblik

New member
אה, חשבתי לכתוב שבתון, אבל התחרטתי

שבתון יקח לך הרבה יותר מדי זמן משאת רוצה לחכות, נדמה לי. אבל לפעמים מגיעים אלינו אורחים לתקופות של מספר חודשים. הם מגיעים לעריכת ניסויים משותפים, וחוזרים למקומם לעבד את התוצאות ולהעביר תובנות באימיילים. אין לי מושג מה מינימום המחיה הנדרש בבלגיה כדי להחשב לתושב למטרת נישואים. כדי שאזרח אחת ממדינות האיחוד יצטרך להרשם בעיריה במחלקת הזרים, הוא צריך לבוא לתקופה העולה על שלושה חודשים. אחרי הרישום בבית העיריה נחשבים לתושבים לרוב הדברים להם אנחנו נזקקים, אז אולי גם לנישואים?

michal molcho

New member
כאמור, שווה בדיקה

ואז ננסה למצוא מדינה להתארח בה.. לא ידעתי שנישואים חד מיניים מוכרים בבלגיה... אח, לו רק יכולתי לקחת רכבת לבלפסט ולסגור עניין שם...

Nirvana0

New member
ב-ה-צ-ל-ח-ה!

מה המצב בדשא האירופאי ... מומלץ לעיין בלינק הזה! כמו שאמרה אוחן, את יכולה לשהות שלושה חודשים בבלגיה לקבל תושבות והשמחה בדרך. הנה לינק לבירור. איזה כיף שיש חתונה באופק, המון בהצלחה ושיהיה במזל

michal molcho

New member
תודה

התחתנו לפני מליון שנים - כלומר חוזה וזה - אבל עכשיו אנחנו רוצים אותה פה!

ro99

New member
למה? בישראל מכירים בחתונות גאות?

תיכף גם תגידי לי שברבנות נותנים אפילו גט בעת הצורך...

המממ...לא, אבל

עשינו בכל זאת. כלומר, טקס שאנחנו יצקנו לו תוכן, חתימה טקסית על מסמך התחייבות + החתמת כל הנוכחים כעדים, קייטרינג, שני דיג'ייס, הופעות והמון שמח. אפילו קיבלנו צ'קים. אז מה, זה לא נחשב לנו חתונה? אפילו קיבלנו ממלון דן קיסריה סוויטת ירח דבש כמו כל זוג אחר שהתחתן איפה שהתחתנו. אה, כן. והיה גם העניין הקטנוני של חוזה, צוואות ושאר ניירות המשווים משפטית את מצבנו למה שכל זוג נשוי כחוק בישראל מקבל אחרי שהרב מספר להם שעות על ירושליים הבנויה... אבל מה לעשות שזה לא משכנע את השלטונות האירים ואני עדיין צריכה להתחייב לחזור לארץ הקודש כל פעם שאני באה לאשתי?

Nirvana0

New member
יאאאא איזה שיט זה! זה מזכיר לי

את הסיפור על מישהי (כבר לא זוכרת את כל פרטי הסיפור) שזכתה בזוג כרטיסים מהעבודה, אבל לא הרשו לה להשתמש בכרטיס השני, כי לטענתם נועד לבן זוג ולא לבת זוג
מה זה זה, נכנסים לכל אחד לתחתונים, יאללה הגיע זמן התפכחות. מאחלת לכן המון בהצלחה במציאת פיתרון בקרוב.

ro99

New member
אני לא מזלזלת במשמעות הטקס לכן

בכל מקרה, אם זה מה שהבנת, אז סליחה. אולי האירגון הזה יוכל לעזור לכן או לייעץ לכן מה הכי כדאי במקרה שלכן?

אה, ממש לא

לא חשבתי שזלזלת. סתם רציתי להשויץ שהיתה לנו חתונה מאג-ניבה.... האמת היא, שהיה לנו ברור מההתחלה שמעבר לחווית האירוע על משתתפיו לא היה הרבה תוקף למה שעשינו, ולכן גם גיבינו את עצמנו בחוזה והכל, אבל גם באירוע עצמו היה לנו חשוב להדגיש בפני "הקהל הקדוש הזה" שהם, בנוכחותם ובחתימתם, מתקפים (מלשון תוקף) את החוזה בינינו כעדים מפני שלטקס עצמו לא היה כל תוקף חוקי בישראל. ברור אם כך, שלא נגיע למשרד ההגירה באירלנד ובידנו ספר התמונות של החתונה... תרגום החוזה יהיה הרבה יותר יעיל. ואני משאירה למיכל את כל הבירורים, לא סתם שלחתי אותה לאוניברסיטה, הרי. מישהו צריך להיות החכם במשפחה (אני הבלונדינית...) בכל זאת היה נחמד לקוות שיש פתרון מהיר וקל, במיוחד אחרי שיש לנו כל כך הרבה הוכחות שהזוגיות שלנו יציבה, ארוכה וכל הקיטצ' הרלוונטי בלה בלה בלה בלה...

ro99

New member
תדפדפו במידע באתר שצרפתי

(וגם נירוונה צירפה קודם...). את המידע הזה בקשר לאירלנד מצאתי באתר של ILGA:
Irish law, with a number of exceptions does not recognise, gay relationhips. Certainly the 1935 immigration act does not. A partner can enter the country but will need evidence of private medical insurance and evidence of sufficient means for a period of time, so that the person will not be a burden on the state. S/he can stay for up to 90 days but will then have to register as an alien. S/he can apply for a work permit within 90 days if an employer can be found." (Kieran Rose, Project Director, Gay HIV Strategies - 09 November 1998)​
רצוי ליצור קשר עם אירגון להט"ב אירי ולבקש ייעוץ מקצועי. תמיד יש סיכון שצעד לא נבון יקח אתכן כמה צעדים אחורה, או במקרה הכי גרוע, יהיה בלתי הפיך. אתן יכולות לנסות למצוא מידע גם ב-Gay Switchboard של דבלין - יתכן שהם יוכלו להפנות אתכן למקום הנכון. יחסית למקומות אחרים באירופה, אירלנד עדיין בחיתוליה כשזה בא לענייני להט"ב, אבל she who dares wins. בהצלחה!

michal molcho

New member
המון תודה

כל העו"דים שדיברתי איתם מניחים שהעניינים כאן יתחילו לזוז ממש בקרוב כי אנחנו לפני שנת בחירות וכי אין לאירלנד ברירה, מרגע שבריטניה אשרה הסכם חיים משותפים. אבל נמצא פתרון איפשהו כי חייב להיות כזה. לא יודעת איך - לא תוך מעבר על החוק כי זה בהחלט עלול לסכן את מאמצינו, אבל כמו שאומרים when there's a will,there's a way

ro99

New member
את מבלבלת שני דברים פה שונים

נישואים גאים יש רק בקנדה, הולנד, בלגיה וספרד. בבריטניה למשל זה רק הסכם זוגיות. זה לא אותו הדבר. בערך, אבל לא ממש.

eig

New member
לא יותר פשוט לטוס לקנדה?

מאשר לעבור לגור במקום אחר לתקופת זמן ארוכה? פשוט לקפוץ לביקור בקנדה של כמה ימים ולהתחתן. התהליך נורא פשוט.

michal molcho

New member
בוודאי

רק שקנדה לא באיחוד, ובית המשפט באירלנד סירב לקבל אותם.

למעלה