ניקיון

ניקיון ../images/Emo101.gif

אני פותחת כאן שרשור במטרה לשפוך אור על הנושא הזה: ניקיון הכוונה שלי היא לניקיון בכל הרמות של הקיום שלי. כל החלקים, כל האפשרויות. אני מעוניינת להגדיל את רמת הניקיון בחיי: לנקות את המיותר, את העבש, את המזיק, את הלא רלבנטי, את השקרי, את המחליש, את האוטומטי... אני מעלה כאן כמה רעיונות שחשבתי עליהם ומבקשת הערות, הארות ורעיונות נוספים
ניקיון ברמה הפיזית: לעבור אזור אזור בבית שלי ולנקות אותו מהמיותר. כולל ניירות, ספרים, בגדים, דברים, אוכל, כלים, תמונות, פיצי'פקעס. אפשר ללוות את זה בשחזור והחזרת כוחות עם דברים שמעלים זכרונות וכו'. עדיף לא לעשות את זה לבד כדי שיהיה את האומץ באמת לוותר על דברים
לזהות הרגלים פיזיים שלי המיותרים לקיומי ולנקות אותם, לנטרל אותם. איך? ניקיון ברמה רגשית: לזהות מערבולות רגשיות ודרמות ולנקות אותן. איך? ניקיון ברמה מחשבתית: לזהות אמונות מיותרות שיש לי ולשחרר אותן. איך? לדוגמא להתמיר אותן לאמונות מסייעות. לזהות הסכמים שונים שיש לי עם עצמי ועם אחרים ולהגדיר אותם מחדש. איך? לרשום ולשנות בכתב. לזהות דפוסי חשיבה מזיקים ולא רלבנטיים ולנקות אותם. איך? כתיבה של הדפוסים ואז? ניקיון ברמה אנרגטית: לעשות רשימת אנשים מכל מיני תקופות בחיי ולבצע איתם החזרת כוחות ושחזור. תרגול של מעברים קסומים באופן יומי. תרגול של מדיטציה באופן יומי. אני כבר עושה. דלית

בהחלייט ../images/Emo13.gif

דברים שאני כבר עושה, גם אם באופן חלקי והתחלתי: אני מנקה ונפטרת מדברים מהבית שלי באופן עקבי, כל פעם קצת. אני מזהה כבר הרגלים פיזיים שלי כמו שילוב ידיים ותנוחות ועוד דברים ומשנה אותם. אני מזהה תגובות רגשיות ולא מאמינה להן, לא מזדהה. כמה שיכולה. אני מזהה אמונות מיותרות שיש לי ומתמירה אותן לאמונות מסייעות. אני מזהה הסכמים שונים שיש לי עם עצמי ועם אחרים ומגדירה אותם מחדש. אני מזהה דפוסי חשיבה מזיקים ולא רלבנטיים ומשנה אותם לאחרים. עשיתי רשימה ראשונית של 201 אנשים מחיי והתחלתי לבצע שחזור והחזרת כוחות, אדם ביום. אני מתרגלת מעברים קסומים באופן יומי כבר כמה וכמה זמן. אני מתרגלת מדיטציה באופן יומי כבר כמה וכמה זמן. זה חלק ממה שאני עושה
דלית

לי יצא בזמן האחרון לעשות ניקיון

מאוד יסודי בחדר שלי (עוד לא סיימתי
) לקראת סיום הלימודים (נשארה עוד בגרות אחת!!!) והתחלת פרק חדש בחיים, רציתי שהשינוי יתבטא גם באופן חיצוני, להפטר מכל מיני דברים שהייתי קשורה אליהם יותר או פחות. זרקתי המון ועם מה שנשאר שיניתי את המיקום- מרענן

../images/Emo45.gif

אני רוצה לעשות יום מיוחד כזה. להזמין חברים וממש לעשות מזה יום כיף. זה גם יהיה כיף, וגם יעזור לי להיפטר מדברים שלבד אני לא זורקת... דלית

kung fu

New member
מגניב!

אגב, יש לי 3 שקיות של בגדים שאני רוצה לתת.... (בגדים טובים)

החלטתי היום לעשות אקט ברור

יומי בהקשר הזה, של הניקיון הפיזי: בכל פעם שאני יוצאת מהבית, אני לוקחת איתי משהו לזרוק. ואין הכוונה לזבל הרגיל שמיוצר בבית
זה גם סוג של תרגיל בצלילות, לזכור את זה
מגניב, אהבתי את הרעיון... דלית ד"א, גם לי יש מלאן שקיות של בגדים שאני רוצה לתת

kung fu

New member
רעיון טוב ../images/Emo45.gif

אז את עושה מסיבה שבמסיבה כל אחד מביא דברים שהוא רוצה לתת? (זה מה שהבנתי שאת רוצה לעשות)

../images/Emo45.gif

האמת שלא לזה התכוונתי
למרות שזה רעיון נפלא! חשבתי פשוט להיעזר בעוד אנשים בעשיית הניקיון. כך שאני לא עושה את זה לגמרי לבד ואז אולי משתפנת או מחפפת ומשאירה אצלי דברים מיותרים
שמעתי אנשים שמדברים על נושא כזה של "מגירות" שעוברים איזור איזור בבית וממש מנקים כל פעם פינה, גם מחפצים ודברים אבל גם אנרגטית. נראה לי שביחד יותר מתאים לעשות את זה. כך זה מרגיש לי כרגע
דלית

איזה כיף לי! ../images/Emo45.gif

כל יום אני זורקת משהו מיותר. ובעקבות זה פשוט התיישבתי היום ועשיתי סדר בהמון ניירות של סידורים כאלה וזרקתי פשוט המון ועשיתי סדר ועכשיו הרוב נח במקומו המיועד. איזה כיף. זה קרה מעצמו, פשוט כי הייתי מכוונת על התדר הזה של הניקיון...
דלית

לגבי הסכמים

אפשר למשל: לשחרר הסכמים פנימיים שאינם מועילים לנו. לחתום על הסכמים חדשים, בעזרת זה שממש מדמיינים שחותמים על הסכם חדש עם חתיהמ שלנו והכל....

נקיון כדרך חיים

אני עושה את זה בדרך של 12 הצעדים. קודם מודים במה שמפריע לנו, אז עושים חשבון נפש ובהמשך בקשות סליחה עם אמונה ומסירה. זה יום כיפור שנמשך כל החיים. בבלוג שלי תוכלו לראות איך עושים את זה. וכן, נקיון פיזי בבית ובגוף גם משפיעים.

kung fu

New member
בטח יש מגוון דרכים

אז אני אתאר את הדרך הראשונה שעולה בראשי: להיות מודעים להסכם הישן. לרשום על דף את ההסכם החדש. לדמיין שאנו קורעים את הדף של ההסכם הישן, או מוחקים את ההסכם מדף דמיוני, או פשוט מתכוונים להרפות ממנו בעזרת הכוונה שלנו. ואחר כך אפשר לדמיין שאנו חותמים על ההסכם החדש
ולדמיין את עצמנו כשאנו פועלים מתוך ההסכם החדש...

התהוות

New member
כל מיני דרכים למינהם:

דרך ראשונה: לעצום עיניים, להרגיע קצת את הגוף ולהכנס למצב של עבודה פנימית (ז"א יותר ממוקד ורגוע...), אפשר או ע"י הרפיה או התבוננות בנשימה וכיו"ב... בדמיון, להכנס לחדר שנמצא איפשהו בתוך עצמך (זה לא שאתה אמור להתחיל לחשוב האם כדאי לשבת ביד או בטבור, אלא פשוט לדמיין חדר ולדעת שזה חדר שנמצא בתוך "jedi"). לקרוא לכל החלקים שלך שיכנסו לחדר. תחליט על הסכם חלופי. תזמן את ההסכם שאותו אתה רוצה לשחרר- שיבוא בתור צורה כלשהי ("דימוי"). תכריז לפחות שלוש פעמים שאתה משחרר את עצמך מההסכם הזה (אתה יכול גם להשתמש במילים אחרות). משהו שיכול לעזור- תדמיין איך יש חוטים וכבלים בינך לבין ההסכם (הדימוי שלו) ותראה איך אתה חותך את הכבלים. עכשיו שההסכם "שוחרר" תשלח אליו הרבה אהבה/אור לבן ותראה איך הוא מתמסמס. תכריז מול כל החלקים שלך על כך שההסכם החלופי עכשיו החליף את ההסכם הישן והוא ההסכם הפעיל! ~~~~~ דרך שניה: תעצום עיניים ותכנס למצב של עבודה פנימית (כמו בחלק הראשון של הדרך הקודמת). תדמיין שאתה נכנס לבית גדול, שבו אתה מוצא דלת ועל הדלת כתוב "חדר ההסכמים של jedi" (השם לא אמור ליהיות "ג'דיי" אלא שמך האמיתי). אתה נכנס פותח את הדלת, עובד במסדרון ארוך עד שאתה מגיע לחדר עצמו. בחדר עצמו יש מלאאאאאאאאאאאאאא קלסרים עם הסכמים שלך. תוציא את ההסכם שהחלטת לשחרר מהקלסר ותכניס אותו למכשיר (שנמצא בחדר) שמשחרר הסכמים. (הרי ברור שבכל חדר הסכמים יש מכשיר שמשחרר אותם... דהאההא). לקלסר הריק, תוסיף עכשיו דף שבו תכתוב את ההסכם החדש. ~~~~ אני עייפה, אולי אמשיך מחר...

התהוות

New member
אה ולגבי הדרך השניה-

אחרי שסיימת להוסיף את ההסכם לקלסר,] תחזיר את הקלסר למקום. ותעזוב את החדר דרך המסדרון והדלת ואז גם את הבית...

למעלה