ניקוי פילטר פנימי

bar strauss

New member
ניקוי פילטר פנימי

יש לי במכונה במשרד פילטר שקוע בתוך המיכל עם חומר שנראה כמו סוכר חום (שכחתי מה שם החומר). האם ניתן לנקות אותו ניקוי תקופתי או שיש הכרח להחליפו כל תקופה מסויימת?

שרף פולימרי/רזין

לפי הוראות אחד היצרנים יש להחליפו כל 15 ליטר. (אני ביצעתי לו בדיקה אחרי 15 ליטר שהראתה לי שהוא באמת גמור לגמרי). תפקיד הפילטר הנ"ל הוא להחליף את האבנית בנתרן, הוא לא מטהר את המים.

coffeeaddict

New member
טיפול במלח מחדש גם שרף זה

החומר הנמצא בפילטר הוא שרף מחליף יונים וניתן לחדשו עם מלח בשטיפה. יש לחבר מזרק 50 מל לצינור גמיש ואת הפילטר בצד השני של הצינור הגמיש. להעביר כוס מים עם שתי כפות מלח, ולשטוף עד יציאת מים נקיים. הפילטר יהיה כמו חדש. בברכה אדי

bar strauss

New member
מצטער אדי ,לא הבנתי את ההסבר

האם להכניס את התמיסה שהוכנה במים+2 כפות מלח לתוך המזרק ואז להחדיר לפילטר דרך הצינור הגמיש (אבל אז הנוזל עובר מהיציאה לכניסה), או שהכוונה לשטוף את הפילטר מבחוץ?

coffeeaddict

New member
אכן בכיוון הפוך מיציאה לכניסה

ושכני המצויד בפילטר הנ"ל מחדשו כך. כיוון שההתעסקות יותר מסובכת מפילטר בריטה הוא לוקח מים מהבריטה המטופלת(טיפול שבועי) ואת הפילטר ה"מיוחד" מרענן אחת לחודש. לחוסר המזל זה דורש קצת אילתור לבצע חיבור עם מזרק (החלק החיצוני בלי הידית) להעביר מי מלח ואח"כ מים. אבל כיוון שזה פילטר יותר רציני כמות השרף בו מגינה טוב יותר מפילטר הבריטה. בהצלחה אדי

למעלה