ניקוי אבנית

Roman821

New member
ניקוי אבנית

שלום, ברשותי מכונה מסוג אסקסו בייסיק. באיזה חומר כדאי להשתמש לצורך ניקוי אבנית והאם ניתן להשתמש במלח לימון? מה התהליך לניקוי אבנית למכונה? תודה.

arnonsn

New member
ניתן להשתמש במלח לימון

תסירי את רשת ראש בית הקפה(זה פיליפס אחד פשוט) תערבבי את המלח במיכל מכונת הקפה, המיכל יהיה מלא. תזרימי מים 20 שניות ותחכי 15 דקות וככה מספר פעמים. לאחר מכן תישטפי את המיכל ותזרמי מספר מיכלים עד שלא ישערו עיקבות של מלח הלימון במכונה. תנקי את הרשת של ראש בית הקפה ותברידי אותו למקומו. בהצלחה.

Roman821

New member
שאלה

האם צריך להזרים את המים דרך הסטימר או דרך הראש ומה היחס בין כמות המים למלח לימון? תודה.

arnonsn

New member
תזרים גם דרך הסטימר וגם דרך הראש ולגבי כמות

מלח הלימון. תשים 2 כפות גדושות בליטר מים.

starcom

New member
באותו עניין יש לי ascaso dream plus

ובמיכל מים לצינורית מחובר פילטר קבוע שמוחלף כל 3 חודשים. במיכל אני שם תמיד מים שעברו בריטה. פילטר מוחלף כח חודש. מכונה משמשת לעד 2 כוסות אספרסו ביום. לא יותר. כל כמה זמן לבצע ניקוי אבנית בשבל לשמור על המכונה? איזה מוצר לניקוי הכי מתאים לאסקסו ? איזה דברים בשום אופן לא לעשות כאשר מנקים אבנית? תודה!

-סינון על סינון

סינון מים בבריטה הופך את המים למעט חומציים החומציות הזו יוצאת ראקציה כימית עם השרף שבמרכך הקטן. זה פוגע בצורה דרמטית מאוד בטעם המים והקפה! אין טעם בסינון על סינון, זה משול בעיני (וסליחה על ההשוואה למי שזה מוציא את החשק) לקונדום על קונדום! ואני לא מבין מאיפה בא הרעיון הזה לאנשים... כאילו מה? אתה לא מסוגל לסמוך על הגנה אחת? צריך שתיים? מיותר ביותר! חשוב לזכור, שימוש בסנני אבנית מכל סוג, מרכך מים עד 70% ואף פעם לא באופן מוחלט ואינו פותר אותך מניקוי אבנית ואם ללא סנן היית צריך לרכך פעם בחודש, אזי עם סנן מומלץ לנקות אחת ל3 חודשים.

starcom

New member
אוקי אז מה עדיף

המסנן בקנקן בריטה ואז לוותר על מסנן יעודי שמחובר לצינורית או מסנן יעודי למכונות קפה (פעם שעברה קניתי באמיגו משהו ב 50 ש"ח) במידה ועדיף זה שמחובר לצינורית, אשמח להמלצות על מסננים כי זה שמכרו לי באמיגו נראה דרדלה כזה.

בעיית אמון קשה...

הדרדלע שמכרו לך באמיגו מספיק טוב וגם קנקן בריטה מספיק טוב אבל ביחד, ממש לא. אם מה שמכרו לך באמיגו לא נראה לך, יש עוד חנויות מתמחות, כאלו שמוכרות מקורי של אסקסו ולא משכנעות אותך לקחת דרדלעך זוק אין דרער! בכל מקרה זכור שהפילטר ולא משנה איזה, אינו פותר אותך מחובת ניקוי אבנית אחת לתקופה!

milch

New member
עבור לשימוש במים מורתחים

אצלי זה עובד. 4 כוסות קפה ביום וניקוי פעמיים בשנה שגם אחרי זה אני לא מרגיש בהבדל.

milch

New member
שיטת אדיקט

וודא שהמיכל והצנרת לא מנחושת. השיטה התפרסמה כאן בפורום בעבר: שיטת אדיקט לניקוי מכונה שתי כפיות גדושות בליטר מים ימיסו לך את כל האבנית ולא יפגעו באלומיניום. העברה של 200 סמ"ק דרך הראש ועוד 50 דרך המקציף, המתנה של 5 דקות ושוב העברה כנ"ל. כך 4 פעמים ומיד שטיפה עם 4X200 סמ"ק מים. את הטיפול הזה יש לעשות פעם ב-6 חודשים כאשר המים בהם משתמשים מטופלים בשיטת אדיקט. בהצלחה!

Roman821

New member
...

הדוד היא מפליז (כמו בסילביה). לגבי הצנרת, אין לי מושג. האם ניתן להשתמש במלח לימון או שעדיף חומר לניקוי אבנית ממכונת קפה?

יקירי, אתה טועה במעט ומטעה...

מלח לימון אינו פוגע בנחושת אבל עושה שמות באלומיניום!!! הקורוזיה באלומיניום שנגרמת כתוצאה משימוש במלח לימון וחום גורמים ממש אבל ממש להתפוררות האלומיניום! התופעה אינה קיימת בנחושת. זאת אגב הסיבה שאסור בתחלית האיסור לעשות ניקוי אבנית עם מלח לימון במכונות גאג'יה, סאקו,כל מכונות הטרמובלוק(כרומקס, ד'לונגי, קרופס, טרמוזטה, גולדליין ודומיהן) ויורה! באסקסו בייסיק ניתן להשתמש במלח לימון ללא חשש.יש להעביר בהתחלה כ150CC מים דרך המקציף, לכבות את המכונה, טמפ' של 60 מעלות, מספיקים בשביל תגובה חזקה של החומצה ואין צורך ברתיחה. להמתין כ5 דקות ולהעביר בערך 50CC מים מראש החליטה, להמתין שוב כ5 דקות ולהוציא שוב מים כ50CC מצינורית ההקצפה וחוזר חלילה עד לסיום התמיסה במיכל המים.חשוב לציין אסקסו בייסיק מגיעה עם פילטר שרף קטן ושקוף לריכוך מים. לפני הכנסת תמיסה לניקוי אבנית, יש לפרק את הפילטר הזה!

milch

New member
"אדיקט" היה פעם הגורו של הפורום, תודה שתקנת

אינני מכירו אישית אך רץ בפורום נוהל שהוא "המציא" לרענון של פילטר בריטה אם אני לא טועה. צר לי אם הטעתי, לא במכוון רק ציטטתי את דברי ה"גורו". מזלי שבמכונה הקודמת שלי וב"גג'יה" הנוכחית, יש דוד נירוסטה. הדוד מספיק קטן כדי לא לסבול מזמן החימום.

נכון... אדיקט היה גורו ועדיין...

אבל מה שאתה כתבת, היה להפוך את מה שאדיקט כתב לסלט שלם. בין שיטת אדיקט לריענון פילטרים לבין ניקוי אבנית במלח לימון מכלי אלומיניום יש קצת מרחק... מסכים איתי?
עכשיו ראה והבט, אני מציע לך לחזור למאמרים של אדיקט ולקרוא אותם שוב באדיק(ט)ות ואז תבין את הטעות והערבוביה שעשית.

milch

New member
ברור שהתיחסתי לשני דברים במקביל ללא קשר בינהם

זה כנראה תוצאה של הפרעת קשב וריכוז בדרגה חמורה, צריך לבדוק את זה. הבריטה לא מענין אותי ולא ענין אותי מעולם. לגבי שיטת הניקוי כל מה שעשיתי זה COPY ו-PASTE של הטקסט ללא עריכה כלשהי.

kr21

New member
איך מומלץ לנקות מכונת סאקו

עם דוד אלומיניום?

למעלה