ניקוי אבנית

דיןדין99

New member
ניקוי אבנית

אני רוצה לנקות אבנית ממכונת קפה של כרומקס. לפי הוראות היצרן צריך לפתוח את הברגים של "בית החליטה" (איפה ששמים את האספרסו) ורק אז לשים תמיסה עם מלח לימון. אם אני לא אפתח את הברגים ופשוט אכניס למכונה מים עם מלח לימון ואפעיל אותה כרגיל זה יכול לעשות נזק?

שאלה טובה.

גם אני בעלים של כרומקס. כשניקיתי אבנית, השתמשתי לא בתמיסה כי אם באבקה, שבאופן מוזר כתוב עליה דווקא "Gaggia" (לא יודע למה.. זה פשוט מה שנתנוּ לי בַּסניף המרכזי שלהם בפתח-תקווה.. אז אני מניח שהם יודעים מה שהם עושים). לשאלתך- אני לא יודע אם זה יכול לגרום נזק, אבל למה בכלל לנקות את המכונה מאבנית ולא לנקות אותה באותה הזדמנוּת משאריות-אבקה שמצטברות? ניקוי אבנית עושים כל כמה חודשים. זו גם תדירוּת טובה לניקוי שאריות-אבקה. לי לפחות זה נוח ששני סוגי ה"ניקוי" נעשׂים בכפיפה אחת.. (אבל זה לי
)

tzahif1

New member
האבקה של "גאג'יה"

אני מתשמש בה לניקוי מכונת "גאג'יה". מכיוון שהדוד אצלי הוא דוד אלומינים, נאמר לי כי שימוש בחומר אחר יכול לפגום בדוד, ואילו האבקה הזו (שמומסת במים שמוזרמים למכונה) היא הפתרון היחיד. כמובן שאשמח לדעת אחת ולתמיד אם זה נכון ...

hosq

New member
זה מה שנתנו לך, כי הם מייבאים גם גאגיה

וגם חומרי ניקוי של גאג'יה, ורוצים שתמשיך לרכוש את אותו חומר מיותר. אל תצפה מאון ליין למשהו שלא קשור לכסף, ובטח שלא לידע בסיסי (או אכפתיות) לגבי מה שהם מוכרים. בהוראת ההפעלה של המכונה שלך נאמר - שתי כפות מלח לימון מומסות בחצי ליטר מים. פעם בחודש-חודשיים. לשים במיכל, להפעיל את המשאבה עד שנשאב לפחות שני שליש, לכבות, להמתין רבע שעה, להדליק, לשאוב מה שנשאר (להזהר שלא ישאב אויר!), לכבות, להחליף למיכל מלא מים רגילים, להדליק, לשאוב עד שהמיכל יגמר והכל יתנקה. שוב להחליף מים, והמכונה מוכנה לשימוש.

hosq

New member
ואגב

מומלץ לפתוח את הברגים, פשוט כדי שיתנקה גם שם

נשמע שיש לך ניסיון אישי איתם..

תודה שאתה משתף אותי. באמת לא הבנתי למה אם בהוראות-השחמוש שהם עצמם סיפקוּ לי עם המכונה כתוב להשתמש בתמיסה, ואילוּ אחרי שהתקשרתי להזמין מהם את התמיסה אני מקבל בדואר "אבקה"- ועוד אבקה שכתוב עליה שם של מכונה אחרת.. זה לא אמין ולא רציני בלשון המעטה !
אז אני יודע שהם עובדים גם עם גאג'יה. נוּ אז זו אשמתי? בגלל זה אני צריך לקבל חומר-ניקוי של מכונה אחרת, שלא מתאים בכלל למכונה שלי? בושה וחוסר-רצינוּת של חברת און-ליין! ושוב תודה לך שאתה משתף מהניסיון שלך !
דרך-אגב, בחוברת כתוב להשתמש או בתמיסה להסרת אבנית "שניתן להשיגהּ בתחנות השירות של און-ליין" [כּן, ראיתי מה שהם סיפקו לי..], או לחלופין להמיס "שתי כפות חומצת טרטר (קרם טרטר) או חומצת לימון בחצי-ליטר מים פושרים. חשוב: אין להשתמש בחומץ". סוף ציטוּט. חומצת-לימון וּמלח-לימון זה אותו דבר ?

knappertsbusch

New member
חומר המשמש בד"כ לייצוב והקשיית חלבונים

מעולם לא שמעתי על השימוש שלו כממיס אבנית, אבל כל יום לומדים משהו חדש. ניתן להשיג בסופר הקרוב למקום מגוריך, תחת השם "קרם טרטר". זאת בכלל אבקה...

אה, טוב.. מעניין.

אז אצלי בחוברת-השימוּש כתוב או "תמיסה" או "קרם" טרטר, והספקית עצמה שלחה לי בכלל "אבקה" (של גאג'יה..). נוּ! כמה נעים, כמה נחמד. אה, וכאן מעלי^ ממליצים המומחים על "מלח לימון".
נִראה לי שאני פשוּט אקח בסוף Cillit Bang או משהוּ.. סתם, סתם. ואיפה מַשׂיגים מלח לימון, אגב ? גם בסופר ?

...

מלח לימון הוא מלח סידן של החומצת לימון (חומצה ציטרית). בעקרון האבנית היא כתוצאה משקיעת מלח סידן. אז אם האבנית באה במגע עם החומצה הציטרית אז יש מין תגובה סותרת, ואז האבנית תוססת, שזה טוב... מלח לימון תוסיפי לו מים וזה פשוט החומצה הזאת.

דיןדין99

New member
פשוט ממש קשה לפתוח את הברגים האלה.

המברגים שיש לי בבית לא מתאימים... אצלך ההסרה של הברגים היתה קלה יחסית?

למעלה