ניקוז שמן ברקס

C O L T

New member
איזה כותרת זה? לא נכון!

מותר בכיף להשתמש בDOT5 במערכות המותאמות לשימוש בDOT5, במערכות אחרות כמובן אסור, כמו שמן גיר לא שופכים למנוע, נכון? ובאמת מוטי, עם כל הטוב שאתה עושה והרצון לעזור, ההצפות האלה מעצבנות! גם דלאי למה היה מתעצבן אם היה רואה 20 הודעות עם אותו ניק ברצף. רוצה להשקיע? ארגן את כל הלינקים למאמרים לפי נושאים (כל מה שרצית לדעת...
) ותן למנהלים לשמור את זה במאמרי הפורום.

M O R M

New member
COLT גם אתה מדבר על בעית אגו?

COLT גם אתה מדבר על בעית אגו? ראה הודעתי זו. אתה מתכוון לומר שאם שמי מתנוסס בצמוד לקישורים זה מפריע לאגו של בעלי הידע? נו טוב ממלא הסכמתי בנושא עם R929. אני לא מעוניין להשקיע מעבר למה שכבר השקעתי ולהפך הני מצמצם מעתה את כמות ההשקעה שלי בפורום זה. נסיון העזרה שלי מתקבל באופן שלילי ואיני מעוניין להמשיך בכך. מעתה יהיה מקסימום הכנת אוסף אחד לשבוע וגם אז מקווה שהחברה הוותיקים יתעלמו כך שלא יווצר מהאוסף ויכוח אינסופי בעניין הדרך ויתרכזו רק במהות.

el presidente

New member
תגיד לי ...עכשיו "אגו" זו המילה

שהולכת לרוץ פה ?.... ומה זה "מעתה יהיה מקסימום הכנת אוסף אחד לשבוע"..? אתה מאיים על זונה בזין? תעשה מה בזין שלך..הם יעשו מה בזין שלהם...ושלום על ישראל.

C O L T

New member
יש דרכים להשקיע ויש דרכים לא נכונות

אם הייתי מדבר על האגו, היית מוצא את המילה "אגו" מוזכרת לפחות פעם אחת, אבל מכיוון שזו לא הכוונה, אז עזוב אגו. אין לנו כזה, לצורך העניין. כתיבת תשובות מלאות ומנומקות בכל פעם שעולה שאלה סדרתית מעצבנת אותי גם. כל נסיון להפנות את הגולש לחיפוש תמיד מסתיים ב"אבל בכל זאת..." כל אחד רוצה 100 אחוז תשומת לב בשבילו, לא מוכן ללכת לחפש. ראה את העובדה שלא כל אחד יקבל תשומת לב כזאת כצעד חינוכי. הפתרון של הצפת הפורום במידע שברובו מיותר ושולי לא ממש מועיל, ומאוד פוגע בפורום. גם מבלבל, מה קורה אם הגולש יפול דווקא על דעה מוטעית? אתה מנסה למנוע וויכוחים מיותרים על נושאים שכבר נדונו? למה לך? אם זה כבר לא מעניין אף אחד, לא יהיה דיון, ואם זה כן מעניין, מה רע בקצת וויכוח תרבותי? אתה רוצה לעזור באמת? במקום אוסף אחד לשבוע, ארגן מאמר אחד לשנה, או לחילופין, אל תעשה שום דבר, רק אל תציף! אני מבין שאתה בא לעזור ולא להזיק, אבל זה כמו זקנה שאתה עוזר לה לחצות את הכביש והיא בכלל לא ביקשה, מיותר ומפריע.

M O R M

New member
DOT5 מהווה אכן סכנה לבעלי DOT4

אכן אתה צודק - לבעלי מערכת המכילה ומותאמת DOT5 אין בעיה. לבעלי מערכת המכילה DOT 3 או DOT4 יש סכנה שבמעבר ל- DOT5 יגרם נזק למערכת. ראה קישור לדברי המומחה DLX שמצאתי. הרי תמיד יכול להגיע רוכב שיעדיף DOT5 רק משום שמספרו גבוהה יותר.... (ראה מקרה שימון הבלמים...)

CBRRRRRR

New member
כדאי שתקרא את הקישורים שאתה מביא

כי עם כל הכבוד לבליל הלינקים, הציטוטים שלך לא מבוססים עד כדי לא נכונים לחלוטין. ואני מתייחס בתור דוגמה לציטוט שלך "לדברי המומחה DLX שמצאתי". במעבר בין נוזל בלמים DOT מתקן 3, 4 ו- 5.1 אין צורך להחליף אטמים, כי הם מבוססי גליקול. DOT 5 מבוסס סיליקון ולא מתאים לערבוב עם התקנים האחרים. מאחר ואתה לא מבחין בין DOT5 ל- DOT5.1, ההודעה שלך פשוט לא נכונה (אותו רוכב שיעדיף DOT 5.1 כי מספרו גבוה יותר לא תהיה לו כל בעיה...) כן, וזה בנושא שהוא בטיחותי ממדרגה ראשונה. בקיצור - את דעתי כבר אמרתי לך במסרים אישיים, למרות שבחרת לא להקשיב. פעם אנשים כתבו פה רק על מה שהם יודעים. כשלא ידעו - לא כתבו. או שכתבו בזהירות והבהירו שהם כותבים על מה שהם לא יודעים. היום הם כבר לא כותבים פה. מעניין למה.

sefushfushon

New member
תודה לכולם,

ומוטי, האמת שניסיתי לחפש קצת בעזרת מנוע החיפוש אבל כנראה גם בזה אני צריך קצת עזרה
תודה

M O R M

New member
כמה טריקים לשיפור מנוע החיפוש....

נכון זה לא פשוט להשתמש נכון במנוע החיפוש . תתפלא לשמוע שרוב הקוראים בפורום לא יודעים כמוך להשתמש נכון במנוע החיפוש. אני מביט על הנושא של חיפוש בעניים של מתכנת מחשבים ( זה אחד ממקצועותי האבודים...) כדי לתכנן ממשק משוכלל כמו תפוז עם מנוע חיפוש אלפה נומרי יש לבצע חיפוש (אחת השיטות נקאת בשם מוזר של "אריה במדבר") לא אלאה אותך בעיקרי השיטה (מספיק עייפתי את הסטודנטים שלי לתכנות בנושא.) כן אסביר לך שכל מתכנת חייב לעצור את התכנה באינטרוול זמן סביר שאומר שהתכנה נכנסה ל- "לופ אינסופי" או יותר נכון שמשך הזמן לחיפוש לא סביר. אז מה עושים כדי לעקוף חלקית את מגבלת הזמן למנוע חיפוש סטנדרטי? נותנים לו "לאכול" משהוא שאתה כבר יודע שימצא בקלות. נניח שחיפשנו מחרוזת אותיות "שרשרת" ונניח שאתה שאלת על שרשרת. אני מכין לתכנה מלכודת כאשר אני מכיל את אינטרוואל הזמן כך שיכלול את שאלתך . ברור לי שהמילה "שרשרת" נמצאת בהודעתך. אני מקצר את אינטרוואל הזמן עד שהתכנה מוצאת את המילה שרשרת פעם נוספת. עתה אני מתחיל לחפש באיטרוואל זמן שמכיל את התאריך האחרון שהתכנה מצאה כבר שרשרת וכך הלאה... לפעמים אני לא מצליח ואז אני חושב על אילו מילים יופעו בתכן או בכותרת של הנושא. נאמר אויר בבלמים יכלל גם במסגרת חיפש של לחץ אויר. לכן אחפש אחר המילה אויר ואז תכנת החיפוש "תמצא" הרבה פעמים את המילה אויר (בעיקר כאשר הכוונה ללחץ אויר ולא לאויר במערכת הבלמים.) לפעמים זה קשה ולפעמים זה די מתסכל אולם לרוב אני מצליח. הבעיה שאחרי שאני מתאמץ למצא עבורך את הקישורים אני מקבל קיטונות של לעג והסברים על "איך אני צריך" לעשות את זה אחרת מהמביטים מהצד. אני חייב לציין שזה לא נעים לקבל "ביקורת בונה" מאילו שלא עוזרים...

Planet X

New member
אריה במדבר ???../images/Emo6.gif

החזרת אותי לימי ה ++C
הכוונה היא לחיפוש בינרי נכון? או שאני טועה איזה דחקות איתך

ixmix

New member
../images/Emo6.gif גדול אתה, מוטל'ה.

אתה יודע שאני אוהב אותך. באמת. אבל לפעמים אתה מתנפח, חברי, למימדים שלא תואמים את הסביבה. עזוב אותנו מאלפה נומרי, מוטל'ה - אנחנו תן לנו
ו
, ושמור לעצמך את ה
.
אין עליך.

Bearing

New member
ניקוז אוויר ללא מכשירים -->

ישנם ניפלים לניקוז על הקליפרים - כאשר מחליפים נוזל יש להתחיל מהקליפר הקרוב למשאבה. .....לפני שפותחים את הניפל יש להלביש עליו צינורית דקה -->>שקופה<<-- שהקצה השני שלה בתוך פיילה בכדי להשאיר את כל העסק נקי וגם ניתן לראות את הנוזל שיצא אחרון בצינורית. תחילה שלב החלפת הנוזל -- מפמפמים על הידית תוך כדי הוספת נוזל למיכל וכאשר הניפל פתוח-- יש לפתוח קצת רק כדי לאפשר זרימה. ברגע שרואים שינוי בצבע הנוזל סוגרים ועוברים לקליפר הבא. שלב ניקוז האוויר -- כאן מתחילים דווקא מהרחוק (אני לא מודע לסיבה אבל כך לימדו אותי וזה עבד). כאשר הנוזל הוחלף והניפלים סגורים צריך לבנות לחץ במערכת ע"י פמפום של הבלם (ללחוץ עד הסוף, לעזוב חצי ושוב ללחוץ) כ 10 פעמים - ואז בזמן שמישהו מחזיק את הידית לחוצה צריך לפתוח קצת ובמהירות לסגור את הניפל זה יגרום ליציאת כמות של נוזל + אוויר מהמערכת ניתן לראות אם יוצא אוויר לפי הבועות בצינורית.יש ולהמשיך בתהליך עד אשר יצא מהקליפר נוזל ללא בועות אוויר. במהלך התהליך יש לוודא כי ישנו נוזל בלם במיכל בכדי למנוע שאיבת אוויר נוספת למערכת. בעקרון זהו - ועוד קמה טיפים - 1) להשתמש אך ורק במפתח רינג או מפתח ניפלים. 2) לוודא שפותחים בכיוון הנכון אחרת ניתן לשבור את הניפל אם מפעילים לחץ סגירה חזק מדי. 3) לוודא שהבלמים עובדים לפני שנוסעים. 4)נוזל בלם פוגע בצבע - יש לשים סמרטוטים בכדי להגן על הפרינגים. בהצלחה.

r929

New member
../images/Emo45.gif יפה

רק תוספת קטנה, לעיתים יש גם "ניפל" על המשאבה עצמה(MASTER cylinder) בדיוק באותה שיטה כמו בתחתון על הקליפר, ניתן גם להוסיף תפיחות קלות כדי לשחרר בועות עקשניות. המהדרין יחזרו על התהליך לאחר כמה שעות שהאופנוע עמד.

OMERTLLF

New member
לא, אבל מכיר כמה וכמה

שרוכבים עם זה ביום-יום - כולל במירוצים (F40 ו FORMULA USA) ומדברים רק שבחים.

עבודי1

New member
השיטה הכי טובה

היא לשים צנור לפטמה למטה ולשפוך אותו תוך בקבוק באותו זמן תשפוך שמן חדש למעלה עד שאתה רואה שמן חדש בבקבוק.(אסור להגיע למצב שהקופסה למעלה תתרוקן אחרת יכנס בועות אוויר).

למעלה