ניקוז שמן ברקס

sefushfushon

New member
ניקוז שמן ברקס

הי, ידית הברקס הקידמי שלי קצת ספוגית לאחרונה ואני שוקל לנקז את השמן ולהחליף לשמן חדש. התייעצתי עם שני חברים ושמעתי שתי דיעות שונות כיצד לנקז: האחד טען שיש ללחוץ בחוזקה מספר פעמים על הידית לפני הניקוז על מנת שבועות האויר ידחסו לשמן ויצאו עימו ואילו השני טוען שרק לאחר מספר שעות שהאופנוע "נח" מנקזים את השמן בעדינות מבלי ללחוץ חזק על הידית. אני אישית חושב שזה בכלל לא משנה ... יש למישהו קצת ניסיון ? תודה.

לא מסובך , ולא מומלץ לבד

רצוי מאוד מאוד לבצע עם מישהו מנוסה. זו דוגמא קלאסית , למצב בו צריך רק מיומנות , ואין ממש צורך ב"מוסך". אני ממליצה לך לא לקחת סיכונים מיותרים כדי לחסוך כמה גרושים. יש כמה שיטות , שיישומן בצורה לא נכונה עלול להשאיר אותך ללא מערכת בלם , ראה הוזהרת
, אבל אני ארשום אותן , רק כדי שתבין במה זה כרוך , להלן השיטות: 1. לנקז הכל , ואז למלא נוזל חדש , תוך ניקוז אוויר (פימפום , פתיחת בורג ניקוז וחוזר חלילה) 2. לבנות לחץ במשאבה ולהשאיר ידית לחוצה , לפתוח סורג ניקוז , לסגור בורג ניקוז - עכשיו אפשר לשחרר ידית בלם , לבנות שוב לחץ וחוזר חלילה , בין לבין מוסיפים מעט נוזל בלם כדי להשאיר את מיכל העודפים מלא , ולמנוע כניסת אוויר למערכת. כשהנוזל יוצא למטה נקי , התהליך הסתיים. 3. לרוקן הכל , למלא בעזרת מזרק את הנוזל החדש , דרך פתח הריקון. (או לעשות במקביל - מזק מלמטה , וריקון מלעלה , כדי לא להכניס אוויר למערכת)

M O R M

New member
דברי הדוקטור בנושא נוזל בלמים

דברי הדוקטור בנושא נוזל בלמים

מוטי,ברצינות ובלי ריבים...

אתה לא חושב שמשהו במהות של הפורמים מתפספס אם כל הזמן משתמשים בחיפוש. לפי שיטתך בעצם כבר אין ממש טעם בפורום אלא רק במנוע החיפוש שלו,בתכל'ס אם נחפש מספיק חזק אנחנו נמצא שרוב הנושאים כוסו מכל הכיוונים ונטחנו עד דק. לדעתי כל הרעיון הוא לגלות דברים חדשים,זה בד"כ קורה ששירשור תופס כיוון לא צפוי או שמישהו מעלה דעה חדשה וזה לא יקרה אם כל הזמן יעלו אותן תשובות ישנות מאותן שירשורים ישנם.

M O R M

New member
אתה בהחלט צודק בהקשר של הכנה

של הקישורים. זאת אומרת כאשר אני אוסף את החומר בנושא נוזל בלמים אני מעין "סותם" את הדיון האמור להתפתח אחר כך. בדרך כלל אני בוחר בנושאים שאין צורך לדון עליהם שוב ושוב כגון הנושא הזה. תוך כמה ימים ישאל קורא תמים שוב על נושא נוזל בלמים. מישהוא יתן לו קישור לאוסף (אני מקווה שאחרים יפסיקו לעשות דווקא ולתת בהחלט קישור לדברי המומחים. עתה יוכל הדיון להתפתח בצורה בריאה וחשובה תוך דילוג על שלב הלימוד הראשוני של הקורא החדש. לאחר שהקורא החדש יעיין במאמר של המומחה DLX על נושא נוזל בלמים לא יתחיל שוב ושוב הדיון האם הנוזל הוא שמן או משהוא אחר. רמת הדיונים תעלה תוך נגישות לחומר של המומחים שכבר נכתב לחדשים שאך זה הצטרפו לפורום. היום הם חדשים על טייפון מחר הם וותיקים על R1 הנגישות לחומר העצום שנאסף תאפשר להם ללמוד מהר יותר . בדרך יחסחו מאיתנו אי אילו שירשורים על איך לשמן שרשרת. נוכל להתפנות לדיונים חשובים בנושא מגבלות ההטיה של אופנוע וכל מני נושאים שחשובים יותר לוותיקים. בנוסף אם נפנה את המומחים של הפורום מתשובות חוזרות ונשנות על נוזל בלם יש סיכוי ש- DLX /טל שביט /DR XR /ארגוס /נוי/ כRובי / הכריש השדון האזרח וכולי יתפנו לדיונים ברמה גבוהה יותר ופחות יבזבזו זמן על הסברים חוזרים ונשנים על מה יותר טוב GS או ER. יכול להיות שהגישה שלי מוטעת - רק ימים יגידו אולם להערכתי זה נכון לעשות כך . אני לא מצפה מכולם לעזור לי ולהשתתף בעבודה . אני מצפה לכבד את צורת השקפתי. יש טעם בהחלט בפורום - בראש ובריאשונה בנושאים של מודעות לבטיחות ובכל הדברים שמעניינים אותנו כאופנוענים . אם יש חידושים או נקודות חדשות שיש להצביע עליהם בעת שאלה בנושא שימון שרשרת יתכן שאם נפנה את המומחים מהתשובות הפשוטות והטריוויאליות - אזי אולי אולי הם יתפנו ללמד אותנו כמה דברים חדשים. מקווה ששכנעתי - ואם לא מקווה שלפחות תכבדו את הגישה שלי ללימוד נושא האופנוענות. תסכים עימי שבמסגרת הפורום הזה תוך שימוש נרחב בארכיון הפורום התקדמתי משואל על "מה זה GS500?" שאין לו מושג איך לפנות עם אופנוע. לרוכב על CBR954RR שיודע קצת על מגבלות ההטיה של צמיגי פירלי דיאבלו קורסה בסדום ערד. אין לי ספק שללא עזרת חברי הפורום הוותיקים - ואתה בניהם - לא הייתי מגיע לכך. זוכר את תירגול המגרש הראשון שלי בראש העין שם ראיתי לראשונה את אבי MZ פונה עם הבנדיט שלי במהירות מפתיעה? שם רכבת בצורה מושלמת על ה- ER שלך ובכלל לא הבנתי אין לכל הרוחות הצלחת לעשות זאת במהירות כזו מסחררת? זוכר את השעור הראשון שקיבלתי מארגוס על ישיבה נכונה על אופנוע? אני בהחלט מוקיר וזוכר.... תן לי את הקרדיט לפחות בעניין של "אני יודע איך ללמוד דברים חדשים" למרות גילי המופלג והמקובעות הנלוות לגיל. אני עדיין ממשיך במרץ ללמוד איך לרכב (בקרוב קורס חמישי!! אצל גידי פרדר.) ועדיין לומד מה זה נוזל בלם...

תסביר לי בבקשה למה כל

ניסיון לדבר אתך ,נגמר במה אתה יודע ו/או לא יודע? כבודך במקומך מונח.אבל להציף את הפורום בלינקים ובכך, כמו שהרבי אמר, לסתום כל ניסיון לויכוח ודיון,ולסיים אותו זה מעצבן,והעירו לך לא אחת.הרי אף אחד מה"ותיקים" ומ"המבינים" לא יטרח לפתוח איזשהו לינק מאלף הלינקים שהעלית. דיונים כאלה יכולים להסתיים בריב,בויכוח בחיוך.זה כל היופי-ששירשור תופס חיים משלו וכיוונים שונים. תנסה במקום-לינק אחד -הכי ממצה שאתה תמצא.יחסוך הצפות,ויעשה יופי את העבודה. או שאתה יכול להפנות ללינק שמראה כיצד לחפש בפורום....

M O R M

New member
אני לא מסכים עמך נקודה.

עכשיו תעשה עם זה מה שאתה רוצה. תציק , תפריע כמו עומר. תלגלג כמו הדוכס. תציק שוב ותפריע שוב ושוב כמו R929. כבודכם במקומו מונח. אני חושב שאתם טועים בגישה. אז אולי כבר נניח לנושא ונפסיק להתווכח כל פעם מחדש על אותה אי הסכמה? די אולי תניחו לשירשור הזה לשקוע? הרי אי ההסכמה ביננו נמשכת פחות או יותר למעלה משנה . מה , לא ברור לך שלא שכנעת אותי בדרך שלך? אני לא חושב שזו הצפה. אני משתמש באותו לינק ובאותו שירשור על מנת לאסוף את המידע מהארכיון. כך אני חושב שצריך לעשות. לכשתהיה מנהל הפורום תוכל להגיד לי מה לעשות ומה לא לעשות. עד אז לפחות תדלג ואל תפריע. אל תעיר לי הערות ואל תתנשא ותלמד אותי איך ומה צריך לעשות יותר טוב. רוצה לעשות - תעשה ותפסיק לברבר. לא רוצה לעשות אל תעשה. אתה לא חושב שאני משוכנע כבר שזו חוצפה מצד אילו שמביטים מהצד , לא עוזרים ועוד מסבירים לי איך ומה אני צריך לעשות את הסלט בשביל שהם יוכלו לאכול ממנו יותר טוב? לא רוצה את הסלט שלי - לא צריך. מבטיח לכשתכין סלט לא לעקם את הפרצוף בגלל ששמת יותר לימון. ובטח ובטח שלא אשים לך טונה פילפל חריף - רק סתם בגלל שלא מוצא חן בעיני הסלט שלך ( כפי שעשו החברים שלך עם השירשור הזה ושירשור הקסדות.) תבין הגועל נפש שמקבלים חברים רבים מהמתקפה הבילתי פוסקת שלכם עלי גורם לנזק גדול יותר לפורום .(ויעידו על כך 130 חברי הקומומור...) הנסיונות שלכם לשכנע אותי בצידקת דרככם גורמים לנזק ולא עוזרים לשואלים. אני מתנחם בעובדה שלפחות R929 נחלץ לעזרתי בעניין התשובות הענייניות לשואלים. רובכם משקיעים הרבה מרץ וזמן על מנת לבקר את הדרך שלי (אוי כמה שאני אוהב ביקורת "בונה") מאשר באמת לקדם את הפורום. בא נבדוק לאחור פרופסור יקר שלי מה אתה תרמת לפורום בשנה האחרונה? אז לפני שאתה מבקר אותי - תבקר קודם אצלך . אני לא מצפה שהוותיקים יטרחו לפתוח את אחד הלינקים שלי - זה מימלא לא מיועד עבורם. אני חושב שהאוספים יאפשרו דיונים עתידיים יותר ממוקדים. אני חושב שהאוספים יתרמו בעתיד לפורום למרות אי הנוחות הזמנית. אתה חושב שהאוספים מפריעים לך לעיניים עכשיו. הבנתי , שמעתי , הפנמתי , ובסופו של עניין לא הסכמתי עם הגישה קיצרת הטווח בראיה הכוללת שלה. אני לא רואה טעם לחזור שוב ושוב על אותו שירשור של אופן שימון שרשרת למען "ששירשור תופס חיים משלו וכוונים שונים." אז שוב אני חוזר (מתחיל להשמע כמו תקליט שבור...) בוא נסכים שאנו לא מסכימים על הדרך ונניח לויכוח העקר הזה. אני חושב שהפורום מיועד לכולם (כן גם לאילו שעל טייפון , לאילו שעל CBR954RR , לאילו שעל קאסטום וגם לאותה ילדונת בת 14 שרק מתעניינת באופנועים.) אני חושב שהידע העצום שהצטבר בפורום צריך להגיע לכמה שיותר רוכבי דו גלגלי באשר הם. אני לא חושב שצריך לשמור על הידע אצל אצולה מעטה "שתחלק" אותו לפשוטי העם מתי שיתחשק לה . תבין אני חושב שאני אופנוען (לפחות ככה אני חושב - אתה רשאי לחלוק על כך.) חונכתי כאופנוען מגיל צעיר לחלוק את הידע ולעזור לכל אופנוען בכל מצב באשר הוא. כאשר אני רואה אופנוענים שבשל אי אילו סיבות (אגב כך אני רואה את ההתגדות שלך ולא משנה מה הן הסיבות) מונעים או מקשים על חלוקת המידע - אזי אני לא מסכים לכך . זה מעורר אצלי התנגדות כנגד "מימסד" בשל החינוך האנרכיסטי שלי. מאחר ואני חושב שהידע הזה יכול להציל חיים - זה יוצר אצלי מצב של תחושת שליחות . כאשר אני נמצא בתחושת שליחות (אני או כל אדם) קשה מאוד לעצור אותי מלבצע את מה שאני חושב שטוב עבור האופנוענים . גם אם תעליב אותי , תקלל אותי , תנסה להשפיל אותי , תלגלג עלי , ותנסה להפריע לי (כפי שעשו כאן לא אחת חבריך ) עדיין זה יעבור מעלי. אופנוען עם אגו = אופנוען מת - זו דעתי וזה דרך החיים שלי. אתה חושב שאני מציף? אני לא חושב כך. אני חושב שאתם במקום לעזור לי להעביר את הידע לרוכבים הצעירים יותר - אתם מפריעים. עצם הזמן שהשקעתי עכשיו בניסיון להעביר לך את הגישה שלי = ביזבוז זמן. בזמן הזה יכולתי לעזור לעוד אופנוען במצוקה. אז שיהיה לך שבוע טוב פרופסור R אל תכעס ואל תעלב. פשוט קבל את העובדה שאיני מסכים עימך - זה קורה בחיים. אני אכבד אותך ואת דעתך ואתה תכבד אותי ואת דעתי. אל תזלזל באינטיליגנציה שלי ואני לא אזלזל בשלך. פשוט נסכים שאנחנו לא מסכימים!!

../images/Emo31.gif

נו,כרגיל-תגובה טיפוסית שלך.באמת לא ציפיתי ליותר. דבר ראשון-שייכת אותי לקבוצה ("חבריך,חברים שלך...").בבקשה אל תקבע מיהם חברי.אתה באמת שלא מכיר אותי כדי לקבוע זאת.מה ניסית להגיד? חברים לדרך אולי? כי אחר כך שמת בצד השני את חברי ה"קומומור".כלומר הפורום ,לדבריך מחולק לשניים:אלה שאתך ואלה שנגדך.נו,באמת.... "בא נבדוק לאחור פרופסור יקר שלי מה אתה תרמת לפורום בשנה האחרונה"- מי אתה בדיוק,שתקבע מה תרמתי ואיך.ועוד אחד שמכיר את מקום העבודה שלי,ויודע שיש לי גישה למספר אופנוענים גדול בהרבה,ביניהם להזכירך,ילדים שעכשיו הוציאו רשיון.אולי יצאת מנקודת הנחה שאתה התורם הכי גדול לאופנוענות בארץ,וכל אחד אחר,פשוט-לא עושה... "לא עוזרים ועוד מסבירים לי איך ומה אני צריך לעשות"-למה שאני אעזור לך ,אם לדעתי כל הדרך שלך,וההתנהלות שלך בפורום היא טעות? מה הקשר לחינוך שקיבלת,ולמה רלוונטית "תחושת השליחות" שלך?זה עושה את זה בלתי ניתן לויכוח? "עצם הזמן שהשקעתי עכשיו בניסיון להעביר לך את הגישה שלי = ביזבוז זמן. בזמן הזה יכולתי לעזור לעוד אופנוען במצוקה"- היות ואני האחרון שרוצה לראות אופנוען במצוקה,אני אסיים עכשיו ולא אגזול עוד מזמנך,שכל דקה ושניה ממנו הן קודש לעזרה לאופנוענים במצוקה. שבוע טוב גם לך...

עידו 750R

New member
דיי כבר! חבר פורום שוכב במצב קשה

בבית החולים ואתם מדברים איתנו על שטויות! וכמו שאמרו הגששים: "בשביל שלא יהיו פירושי רשי לכל מה שאני אומר, נמאס כבר מכל זיוני השכל שלכם" בואו נראה אותכם צדיקים גדולים, גשו לאיכלוב עוד היום ועשו משהו למען OMID1.. תמיכה מכל סוג שהוא יכולה לעזור למשפחה. קדימה עימדו במבחן! אני אגב ישאל במסרים את חבר הפורום סאני אם אפשר לבקר או לעשות משהו לפעמן אופנוען,חבר פורום במצוקה.

עידו 750R

New member
אני מצטער מראש שאני מכניס את

שמו ואת העניין בשרשור גועלי זה.. אבל הייתי חייב.

כRובי

New member
מצד שני - אזרח ישראלי שוחרר הבוקר

מהכלא המצרי אחרי 8 שנים בפנים - אז מותר לשמוח ! (ובמילים אחרות: מה הקשר לעזאזל? בגלל שאופנוען שוכב פצוע בבית החולים, יהיה נחמד ומוכר ככל שיהיה, צריכים כולם לעבור לדום מתוח?)

עידו 750R

New member
מה הקשר? כרובי זה אתה?

הקשר הוא שיש פה אגואיזם מגעיל.. הם חושבים שהם לבד בפורום. אני כואב את כאב המשפחה כי גם אני הייתי במצבם בעבר, ואם הם באמת כאלה צדיקים גדולים , וצריכים כל שניה לעזור לאונוען במצוקה...קדימה הנה המבחן שלהם. והוא עוד מרים אגודל... איזה נאלחות בכל מקרה דברי נאמרו מתוך כאב.. מאז שקראתי את ההודעה של סאני בי, קצת קשה לי להתעלם.(הייתי במצב דומה בעבר,לא כחולה חס וחלילה אלא כקרוב) בכל זאת מצטער...

למעלה